ASUS ROG SWIFT PG27VQ Oyuncu Monitörü İncelemesi
Asus'un oyuncular için tasarladığı, 2560x1440 çözünürlük ve G-SYNC destekli 27 inç 'curved' eğimli monitörü PG27VQ'yi inceliyoruz.
Asus'un oyuncular için tasarladığı, 2560x1440 çözünürlük ve G-SYNC destekli 27 inç 'curved' eğimli monitörü PG27VQ'yi inceliyoruz.
Son bir saat içinde 1543 ziyaretçi, 426 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
165Hz monitör izlersin ama eve 60Hz gelir.
😀
😀 75 hz görüyorum
.
izleyelim 🙂
yehuuu
Doğru söze ne denir?
Şimdi merak eden olur, video içinde ölçüm cihazı ile yaptığım testte 14 ms göreceksiniz. O toplam input lag. Monitörün 1 ms tepki süresi değil. O da dahil olarak görüntünün bana kaç ms saniyede ulaştığı. Ama cihaz 1080p 60Hz. O yüzden artık bu monitörleri test etmeye yetmiyor. 60Hz monitör 16 ms'de bir kare göstermeli. 32 olursa bir kare geriden takip ediyorsunuz demektir. Hızlı monitörler 16 ms altında bitirir genelde. Bu da 14 ms input lag yaptı. Yani olması gerektiği gibi. Ama 165 Hz'de ne verdiği göremiyorum. 10 ms altında bitirmeli.
Murat abi tepki süresi testini yaptığınız sırada benim de aklıma önce incelediğiniz bir IPS monitördeki tepki süresi geldi ve önceki incelemelere bakayım dedim. Şu: https://youtu.be/KaBaZ03uLag?t=7m37s
ve şu:
https://youtu.be/MCVI0O4m0sw?t=3m36s
IPS monitör incelemenizde tepki süreleri bu incelemedeki oyuncu monitörünün tepki süresinden daha düşük çıkıyor.
O zaman bu durumun sebebi ölçüm cihazınızın monitörün hızına yetişememesi mi?
47. saniyede Yürüyen Çiçek https://youtu.be/Ea8NLgZkT0Q?t=47s
00:47 😀 çalışıyor yorumda zaman özelliği bilgin olsun.
Çiçekler güneşe doğru hareket eder. Çok normal şeyler bunlar. Hamdi bilim gündemine alsın.
@damsizm haklısınız hocam ama bitkiler alemi için bu hareket değil ışınlanma sayılır
@b-enes Bu da zaten canını kurtarmak için kapıya doğru kaçış hareketi.
Çiçek incelemesi de gelecek mi acaba, kaç yayındır orada 🙂
çiçeği kim çekti 🙂 00:45
😆
Bence yapay zekanın gelişimi üzerine bir inceleme gelecek. 😀 İncelenen ürün akıllı çiçek 😀
🙂
FHD, 144 Hz 1000 TL.
1440p, 60 Hz 1000 TL
1440p, 144 Hz 2000 TL ? Hayır 4500 TL.
Hep böyle olmasından nefret etmişimdir.
FHD 144hz 1000₺ ve g-syncli, asusun böyle bir monitörü var mı? Yada başka bir markanın.
@byalperen G-sync' i unutmuşum. Ama G-sync de gereksiz pahalı.
@gamsizm herşeyi olsun dediğin monitör bence budur hocam, Asus ROG PG279Q çok hoşuma gidiyor ama fiyat çok yüsek,alınabilecek en iyi monitör IPS 2K 165hz G-SYNC IPS olmasına rağmen input lag değeri en düşük monitor.hatta bu test ettiğinizden daha düşük sanırım.zaten
edit:cs go oyuncusu değiliz bence sürekli csgo gibi oyun oynamıyorsan 1vs4 ms fark etmez ips tercih edilmeli hem renkler için hemde görüş açıları sorunu kalmıyor.
Şunları bi İPS yapamadılar
Asus ROG PG279Q var ips çok süper monitör
Benim de aklıma başka bir şey gelmedi, ne yalan söyleyeyim. 🙂
Hatta millet COD:MW2' de zoom bile yapmadan belli bir mesafede Intervention ile indiriyor bizi. Ya hile yazılımı var, ya da bu tarz monitörleri var. Bilemedim.
Gereksiz pahalı, TN ve 27" bu fiyata gitmesi zor.
Bu monitör ü kaç kişi alacak merak ediyorum 😁
Piyango çıkarsa ben alırım 😀
@davidoffbb çıksada almam 😁
İçine sistem sığar ne kadar kalın. TN çöp
4500tlden sonra kapattım 😁
Evet. Tahta kalemi ile hallediyorum gerçi ben onu 😁
27" TN bir cihaza 4500 tl nedir hocam şaka mı bu ?
5000'e sinema sistemi dizersin. 5.1 ses sistemi 55" tv ile ... Hatta ufaktan bir medya oynatıcı tıkıştırman bile söz konusu.
Bu nedir ya... Sıkıntı şurada; bir albenisi de yok hani, aldığında derin renkler, inanılmaz kontrast, hdr, nefes kesen parlaklık falan gibi şeylerde yok. Varsa yoksa tazeleme hızı.
Para olsa da alınmaz.
orkide sola doğru gezintiye çıktı :))
"3840x2160-HDR-120 HZ civarı" versyonu lazım , şuan bu özellikleri karşılıyan tek monitör "CES 2018" de duyruldu lakin boyutu çok büyük(65 inch). 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=XkReO19HXJU
böyle ürünlerin hedef kitlesi belli oluyor. normalde amerika ve avrupadaki calisan genc kesime yönelik ürünler. cogu icin biraz lüks bile kacsa adamin hobisi oyunlar oluyor ve yillik 4-5 bin euroyu ayiriyor. cogu daha fazlasini ayiriyor hatta.
bu adamlar pek teknik özelliklerin derinliklerine de bakmiyor, hosuna gidiyor aliyor, adamin zevki/hobisi zaten bu, yok tn mis, yok bunun yerine x, y, z olurmus pek ilgilendirmiyor yani.
2000 liraya verseler alıp da kullanmam. Bu fiyata ne biçim monitörler var. 3000 liraya Samsung LC27HG70 var.
Gezen çiçek 00:44 😀
Bir daha Asus monitor alan ne olsun! İlk iki sene sıkıntısız çalıştı. Sonra fotoğrafta @gamsizm tam burun tarafına gelen kırmızı çizgi oluştu. Bir kere garantiye gitti. Ledler değişti. Sonra garanti bitti. Aynı sorun yine oldu. Monitor IPS panel, bu paneli üreten kim? LG. Anladığım kadarıyla bu lg panellerde kronik sorun. Sadece ekranla kalmadı. Monitörün ayağı tasarım yapacağız diye çok zayıf tasarlanmış. Bildiğin oynayıp duruyor. Kısacası bundan sonra güneşten sararmaktan başka sıkıntısı olmayan ilk monitörüm philipsten başka bir şey almam.
tam 5 yıl önce ASUS PA248Q aldım. Hala sorunsuz kullanıyorum. Paraya kıyıp iyi modelini alacaksın başta.
@teknotakip ASUS 23" VX239H benim modelimde bu. Benim monitörüm IPS panel, 23 inç, Gayet modern ve çerçevesiz tasarıma sahip. 2 HDMI, VGA, MHL, Speaker zamanına göre normal bir kullanıcının ihtiyacından fazlası herşeyi barındırıyor. Bazı kullanıcılar hala vga çıkışlı 1366x768 px çözünürlükte monitör kullanıyor hatırlatırım. Pahalı olan her zaman iyidir bu nasıl bir mantıktır ? Sizinki gibi her giriş çıkışı yok, pivot özelliği yok benim de buna ihtiyacım yok. Şuan kalas olan Philips crt monitörüm, 2004'ten beri sıkıntısız çalışıyorsa bende Asus'tan aynı performansı beklerim arkadaş kimse kusura bakmasın. Asus fanlığı yapacağınıza, olaya biraz objektif bakın.
İki adet LG'de bu sorunla karşılaştım. Ucuz modeller de değil. 34UC97 ve 34UM57. Garanti devam ederken sorun yok, direkt değişim kararı çıkıyor. Geçmiş olsun.
Aynı sorun philips markasında mevcut 234CL 'de olmuştu
Monitörün kontrol kartından monitöre gelen flex kablolarda sorun var gibi duruyor. Bir ara yanlışlıkla laptop lcd panelini değiştirirken panalin arkasındaki karttan panelin içine giden flex kabloya zarar vermiştim ve böyle bir dikey çizgi oluşmuştu ekranın orta yerinde.
TN panel ve 4500 lira olmamış.
Elinize sağlık.
https://www.samsung.com/us/computing/monitors/curved/lc27fg70fqnxza-lc27fg70fqnxza/
Bu ürünü kullanıyorum va panel açı kaynaklı renkler bozulmuyor.Renk kalitesi gayet iyi.
1 ms 144 hz curved freesync. 1080p olması dezavantaj sağlamıyor yani pikselleri falan görmüyorsunuz.Çok iyi bir ekran kartına da gerek kalmıyor bu sayede. Rx 570 ile iyi ikili olur. Ben r9 390 ile birlikte kullanıyorum.Fiyatı alınabilir seviyede.1600 e almıştım indirimle.
4500 TL bu paraya en iyisinden (şu an yapılıyor mu bilmiyorum) 60fps 40" uhd TV alırsın herşeye yeter ve paran da cebinde kalır. Benim tercihim bu yönde oldu gayet de memnunum.
çiçek mi yürüdü bana mı öyle geldi :O
TN panelli HP x2301 kullanıyordum. Bu yaz IPS panelli Dell P2417H modeline geçtim ve resmen dünyam değişti. Artık IPS olmayan monitörü evime sokmam. İncelemedeki monitör de yukarı-aşağı döndürürken renkler değiştiği an benim için bitti.
Şu anki IPS monitörümde oyun da oynuyorum ve öncekine göre bir şey fark etmiyorum. Çevrimdışı oyunlarda tepki süresinin pek de önemi yok. Çevrimiçi oynanan oyunlarda ise zaten gecikme süresi 70-80 ms altına inmiyor. Buna işlemcide yapılan hesaplamalar ve ekran kartında görüntünün çizilmesini de eklesek kabaca 100 ms'ye yaklaşır. Öyle olunca da TN panelle 101 ms tepki alacağıma IPS panelle 106 ms tepki süresi alırım ki arada pek de bir fark yok.
Diyelim internet kalitesi çok yüksek o zaman da 50 ile 55 ms gibi bir fark olur.
2600 TL ye Dell S2716DG (QHD, 1MS, G-Sync, çerçevesiz tasarım) alır 2000 TL ye de GTX 1060 alır keyfime bakarım. Profesyonel amaçlı olmadıkça monitöre 2500 TL üzeri vermek pek akıl karı değil.
Milisaniye hesaplarıyla insanlar bu TN panelleri almayı ne zaman sonlandıracak acaba.
Selamun aleyküm birşey soracağım monitör için Optix MAG27CQ Monitör mü alınması daha iyi yoksa ASUS ROG SWIFT PG27VQ mü. Oyun oynuyoruz. Lakin film izlemiyorum. Renkler canlı olsa güzel olur. Hangi monitör uygun olur yardımcı olur musunuz Murat Bey...