2008 model Auris aracımızı daha geniş ve yeni model bir araçla değiştirmek istiyoruz. 1,9 - 2 milyon ₺'ye kadar bir bütçemiz var ancak resmen piyasada alınabilecek araba yok. Zırt pırt araba değiştiren birisi değilim, Aldığım arabayı 3-4 yıl kullanıyorum. Almışken mümkünse sıfır veya maksimum 3-4 yaşında olsun istiyorum. Her bulduğum arabanın bir sorunu var, ya servisi kötü, ya bomboş paket, ya motoru sorunlu, ya şanzımanı sorunlu. Önerebileceğiniz araçlar var mı arkadaşlar? Ek olarak aşağıdaki araçlarla ilgili yorumlarınız neler?
İsteklerimiz;
- B veya mümkünse C SUV,
- Geniş bagaj,
- Yeni nesil güvenlik sistemleri, şerit takip (mümkünse şerit ortalama), 360 derece kamera, çarpışma önleme vs.
Şimdiye dek baktığım araçlar, beğendiğim özellikleri ve sorunları:
- KGM Torres: Araç çok geniş, kullanışlı ve konforlu, D segment. Ancak, 360 kamera yok, servisi çok sorunlu.
- KGM Torres EVX: Araç çok geniş, kullanışlı ve konforlu, D segment ve elektrikli. Ancak, menzili söylenen kadar uzun değil, servisi çok sorunlu.
- Peugeot 2008 Allure: Sıfır alınabiliyor, kullanışlılık ve konfor açısından fena değil. Ancak B segment, 360 kamera yok, şerit ortalama yok, Stelantis 1.2 mhev motorlarında yanma sorunu.
- Hyundai Tucson: Araç geniş, kullanışlı ve C segment. Ancak yağ yakma, yağ taşırma gibi sorunları var. Bu fiyata ya düşük model alınabiliyor ya da boş paket.
- Hyundai Kona: Genişlik açısından fena değil, donanımları güzel. Ancak dolu paketi pahalı, B segment olmasına rağmen bu fiyata ancak 3 yaşında 50-60 binde alınabiliyor. Piyasası düşük, çok az ilan var.
Alfa Romeo Tonale: Genişlik açısından fena değil. Ancak dolu paketi pahalı, orta donanım ve 3-4 yaşında araç alınabiliyor.
Chery Tiggo 7 Pro Max: Araç geniş, kullanışlı ve C segment. Ancak, servis ağı yetersiz, 4-5 ay parça bekleme, servis alamama gibi sorunlar var. Çin malı olması yüzünden ön yargı.
Subaru Solterra: Araç orta genişlikte, donanımları iyi, D segment, 4X4 ve elektrikli. Ancak menzili çok yüksek değil, bütçe içindekiler yüksek kilometreli.
ioniq 5, mg4, togg?
Ioniq 5 listemde var ama bütçem dahilinde kalanların kilometresi yüksek.
MG'lere hiç bakmadım.
TOGG'un V2 uzun menzil olanlara bakıyorum ama 2 hafta önce 1.7 milyon ₺ olan araçları 2 milyona çıkardılar. O yüzden mesafeliyim.
@mannequin mg4 benim eski aracımdı boş paket olmasına rağmen çok memnundum. Sürüşü çok keyifli ve verimli bir araçtı. Dolu paket uzaktan kontrolle sizi oldukça tatmin eder. Ancak 2. elde ne yaşanır bilemem. Ayrıca bagajı bir tık küçük.
Araç akmak istesem, ucuz mg4, ioniq 5, togg v1 veya tesla LR/Performans önceliğim olur, standart tesla da olabilir 2.1 civarına görüyorum.
@makineci tesla aman aman kendi giden bir araba değil. Hatta standart parasız otonomu mg4 ile aynı özellikte trafikte birden hızlanıp frenliyor ancak parçası ucuz, servisi kolay. Devasa kargo yeri var, yüksek ve hantal.
Cam tavanı ise çatlarsa 100-180 binden fazlaydı sanırım.
@makineci Dediğim gibi MG'lere hiç bakmamıştım. Biraz araştırayım. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Evden yada ofisten sarj imkanınız var mı?
Apartmanda 2 araç sığan bir garajımız var, oraya hat çektirebilirim ama hiç kullanışlı olmaz. 10 daire var. Sürekli başkaları park ediyor. Evimin yakınlarında şarj istasyonları var oraları kullanırım elektrikli alırsam.
@mannequin dışarıdan şarj ile dizele yakın bir ücret öder ve şarj için vakit kaybedersiniz.
Benim ofiste şarj imkanım olmasına rağmen bazı zamanlar (Pazartesi/salı/cuma) sıra bulamayıp dışarıdan doldurduğum oluyor.
@mannequin Elektrikli araç önermem o zaman. Kendi evinizde şarj edemeyecekseniz çok konforsuz olur.
Quasqhai ? Design pack
Nissan'ın arabaları çok geriden geliyor. Yeni modelleri ise hak etmediği kadar pahalı.
@mannequin 2150 ye
DIŞ DONANIM
- 17’’ Alaşım Jantlar
- LED Ön Farlar
- LED Arka Farlar
- LED Gündüz Sürüş Farları
- Otomatik Yanan Farlar
- Otomatik Katlanan, Elektrikli,
Isıtmalı, Dönüş Sinyalli Yan Aynalar
- Yağmur Sensörü
- 85° Açılabilen Arka Kapılar
- Köpek Balığı Sırtı Anten
İÇ DONANIM
- 6 Hoparlör
- Elektrikli Park Freni
- Parlak Siyah ve Saten Krom
İç Döşeme Detayları
- Karartmalı İç Dikiz Aynası
- Deri Direksiyon Simidi
- Ön Bardaklıklar
- Bagaj Aydınlatması
- Açılabilen Ön Kol Dayama
- Çift Bölgeli Otomatik Klima
- Sürücü Koltuğu Yükseklik Ayarı
- Manuel Sürücü Bel Desteği
- 60:40 Oranında Katlanabilir
Arka Koltuklar
TEKNOLOJİ
- 12,3” Dokunmatik Multimedya
Ekranı
- 12’’ Dijital Bilgi Ekranı
- Sürüş Modları
- Akıllı Anahtar
- Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma
- Yaklaşma ve Uzaklaşma Sensörlü
Akıllı Anahtar
- Geri Görüş Kamerası
- Arka Park Sensörü
- Bluetooth® Cep Telefon Bağlantısı
- Kablosuz Apple CarPlay®
ve Kablosuz Android Auto™
- Çok Fonksiyonlu Direksiyon Simidi
- 2 Adet C-tipi USB Bağlantısı (Ön)
- 2 Adet C-tipi USB Bağlantısı (Arka)
- Ön Konsol 12V Güç Soketi
- Bagaj 12V Güç Soketi
GÜVENLİK
- Anti Blokaj Sistemi (ABS)
- Elektronik Fren Dağılım Sistemi
(EBD)
- Elektronik Stabilite Programı (ESP)
- Lastik Basınç Uyarı Sistemi (TPWS)
- Yokuş Kalkış Destek Sistemi
- ISOFIX Çocuk Koltuğu
Sabitleme Mekanizması
- Araç İçi Acil Çağrı Sistemi (eCall)
- Akıllı Çarpışma Önleme Sistemi
(Yaya ve Bisikletli Algılamalı)
- Önsezili Akıllı Çarpışma
Uyarı Sistemi
- Akıllı Şerit Takip Asistanı
- Akıllı Kör Nokta Önleme Sistemi
- Akıllı Arka Çapraz Trafik
Uyarı Sistemi (RCTA)
- Akıllı Yorgunluk Algılama Sistemi
- Akıllı Hız Asistanı
- Hız Sabitleyici
- Hız Sınırlayıcı
- Uzun Far Asistanı (AHB)
- Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı
- Yan ve Perde Hava Yastıkları
- BANDAI NAMCO™ İmzalı
Uyarı Sesleri
- Immobilizer
- Lastik Tamir Kiti
Bu kadar özellik alıyorsun bence düşün
@burak-inside hocam diğer araçlarda olmayan bir özelliği yazsanız daha iyi olurdu çoğu araçta bu bahsettiğiniz özellikler var sadece paket ile alakalı fakat sizin önerdiğiniz aracın fiyatı bana mantıklı geldi. Fakat tasarımı bana pek güzel gelmediği için tercih etmezdim. Fiyat mantıklı geldi dedim fakat şuan araç satışları düşmüş durumda daha iyi seçeneklerde olabilir piyasayı incelemiyorum.
@burak-inside 2 milyon üzeri zaten düşünmüyorum, çünkü imkanım yok. Maksimum 1.8-2.0 arasına halletmem gerekiyor. Ek olarak bu fiyata alacağım arabada deri/elektrikli koltuğu geçtim, en azından ön/arka park sensörü ve 360 derece kamera olsun isterim.
Bayon 1.0 T-GDI 90 PS DCT Elite (GSR2C & E-Call)
Bayon, Stonic vb araçlarla ilgilenmiyorum.
@mannequin Şerit takibinden hiç memnun değilim. Sert müdahale ediyor. Her seferinde ilk iş onu kapatıyorum. Uzun yolda açılabilir ancak şehir içi ızdırap.
@kaptanexa hangi model sizdeki?
@kaptanexa Hangi araç?
@mannequin i20 2026. Bayon da aynidir benzer arac.
doblo max premio plus
Yok Temsa Prenses.
Kamiq
Kamiq'in dolu paketi var listemde ama alt sıralarda. Başka araç bulamazsam ancak alırım. VAG grubunda fiyat/performans oranı çok düşük.
ateca aldım çok memnunum, kasa eski kaldı biraz, bir daha da gelmeyecek herhalde, öyle diyorlar, ama elimde kalmaz diye umuyorum 3-4 sene sonraya 😀 Uzun süre bineriz diyorsanız tavsiye ederim
Ateca'lara baktım ama 2020 model anca alınıyor 1.8 milyona. O kadar para verip de 6 yaşında araç almak istemiyorum açıkçası. Öyle düşününce biraz daha yaşlı olsun mercedes'e bineyim gibi bir his geliyor. O yüzden atıyorum hemen kafamdan 😂
@mannequin 2200 e almıstım sıfırı ben, ikinci el alınamayacak kadar pahalı evet 😀
@zubizarreta Günümüzde ikinci el de sıfır da alınmayacak kadar pahalı. 2 ay önce 1.6 milyon ₺ olan ikinci el arabaları, yeni sıfır modeller daha pahalıya satılıyor diye 1.9'a çıkardı kanı bozuklar. Düzgün sıfır araçlar zaten 2.5 milyondan başlıyor.
Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid ?
Maalesef 2 milyondan başlıyor Toyota'lar. Azıcık makul fiyatı olsa hemen Toyota alırım zaten ama bu fiyata anca eski kasa CHR alınıyor. Onlar da çok demode kaldı.
Aynı fiyat seviyesine araç baktım beğenemedim. Boş paket kesinlikle almayın. Sunroof aracın satılma hızını artırıyor ileride ama uzun süre binecekseniz çok gerekli değil o konu.
2008 alacaksanız dizel versiyonunu düşünebilirsiniz.
Arkadaşım allure paket 1.2 mhev'i 1850'ye aldı. GT paketler 2 milyonu çok aşıyor. Bahsettiğiniz dizel hangi modeller, ben sadece mhevlere bakmıştım. Eski 1.2'lerde zaten triger sorunu var, direkt eliyorum onları.
@mannequin 1.5 dizel 3008 alllure yi 2022 üstü bulursunuz 2 milyon civarına. Sahibindende arama yaparken 1.5 hdi seçin hocam.
qq orta paket. giriş seviyesi için gittik. ablam 360 kamerayı görünce direk kaporayı bastık. motoru bilindik reno motoru ve mildhybrid. şanzıman da cvt. eskilerine göre güçlendirilmiş. çift kavramalardan koşarak uzaklaşın. bayiye bakmak için bile uğramayın. çift kavramalar 2 sene kullanıp bulgara iteleyen avrupa arabası oluyor. japondan şaşmayın.
"QQ" hangi araç?
@mannequin qashqai
@mannequin bu arada liste fiyatlarına çok bakmayın. baz model dışında diğerlerine bayi bazında sağlam indirimler gelebiliyor. baz model 2milyonken aldığımız skypack 2,5 küsürdü. sorun şu ki baz modeli 2den satmamak için deri koltuk ve pff yaptırdık o yüzden 2150 ama skypacki 2400den bırakırız dedi. kardeşime de orta paket juke için 1800 küsürlerden 1500e indiler. ona dedim robotize şanzıman alma diye ama bununki yağlı çift kavrama hem de kasa küçük sorun çıkmaz diye aldı. inşallah çıkmaz. bu arada juke ve qashqaiyi farklı bayilerden aldık.
@noksyesvs Teşekkürler. 2 milyon civarı para verip de boş araba almak istemiyorum açıkçası. 2 milyon üzeri zaten mümkün değil, 1.8-2.0 arasına halletmek istiyorum. Qashqai'nin de bu fiyat aralığındaki araçları hiç çekici değil.
Ioniq 5 iyi bir tercih olabilir.
Ioniq 5 listemde var ama bütçem dahilinde kalanların kilometresi yüksek oluyor. Düşük kilometreli bir tane bulabilirsem eğer düşünüyorum. Teşekkürler.