TP-LINK AV1200 Powerline kit incelemesi
TP-LINK'in powerline kitleri güncellendi ve bağlantı hızları arttı. AV1200 modeli de bu yeni serinin 3 adet gigabit ethernet portu ile gelen modeli. Üzerindeki priz sayesinde, takıldığı prizi sadece kendi işgal etmiyor, farklı cihazları kullanmaya devam etmenizi sağlıyor. Bir yandan da asıl işi olan elektrik üzerinden internet dağıtımını gerçekleştiriyor.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
Madalyayı alim 😀 😀
Madalya iyde sopa beni pek açmadı 😀 Başka rengi var mı..? 🙂
TL4220 starter pack gibi kablosuz wifi adaptörleri kullananlar powerline cihazlarının ağ alt geçidini interneti dağıtan router ile aynı bırakmasınlar. Router wifi parolasını otomatik olarak yenilediğinde powerline cihazlara bağlanan aygıtların internete bağlanamamasına sebep olabilir. Bazı markalar sürekli aynı ağ alt geçidini(192.168.1.1) kullanıyor(TP-LINK, Linskys vs.).
Ayrıca bazı çakma rezidanslardaki işçilik gecekondulardan bile kötü olabiliyor. Yapanın elinde kalmış tabirini daha sık kullanır olduk.
Laz müteahhit işiyse normaldir. Tüm binaları alıştıkları ve bildikleri gibi yapıyorlar 🙂
60fps çok şey farkediyormuş. Elinize sağlık
Faydali bir ürün
Bunu değil akıllı prizleri bekliyorduk 🙂
Son zamanlarda video içerik kalitesi artmış gibi geldi bana. 🙂
2001 yılların elektrikçide staj yapıyodum yeni yapılan evlerin bütün odalarında topraklı priz vardı levent abi çok eski evde oturuyo galiba
Topraklı priz muhtemelen bütün evlerde var. Bizim bahsettiğimiz şey o değil. Prizin toprak hattı gerçekten topraklanmış mı yoksa yalandan mı yapılmış.
Topraklama denilen şey; prizi, duvardan söktüğünüzde, gördüğünüz sarı-yeşil(standartı budur) kablo değildir. O kablonun ileride nereye gittiği önemlidir. Belki, buat kutusunda notr hattına bağlanmıştır belki çakıllı zeminde, videoda sözü geçen bakır plakaya bağlanmıştır. (Çakıllı zemin, topraklama için uygun değildir ama böyle bir topraklama hattınız varsa, aletin bu hattı kullanabilmesi muhtemeldir.) 🙂
stajyer olarak çalıştığımda tesisatı komple biz yapıyoduk zaten , veya yapılmış halini görüyorduk
topraklama çubuğu ile yapıyoduk ancak komple apartmana bu çubuk yetersiz olabilr bunu yerine topraklama köşemendi veya levhası olmalı ve daha derin olmalı , hata bir keresinde kömür tozu kullanmıştık ...(foto temsilidir.. )
ama levent abide haklı şöyle geçende elektrikçi takarken gördüm küçük küflü topraklama çubuğu takıyordu standartlara tamamen aykırı 🙂 toprak altında 10 senede kaybolur gider ... ama çektiği tesisata yazık ...
bana bunların wifi olanı lazım 3 port yerinede tek port yeterli , önerebileceğiniz marka model var mı ?
http://www.netsiparis.com/tp-link-tl-wpa4220kit-kablosuz-300mbps-n-p?ref=akakce&v=1.19.5
145 liraya şöyle giriş seviyesi bir kit var işe yarar mı ? derdim yan odadaki tvyi kablo ile bağlamak çok az çeken odayada internet götürmek ,
https://www.webdenal.com/tp-link-tl-wpa4230pkit_811401.html?gclid=CjwKEAjwu6a5BRC53sW0w9677RcSJABoFn4sJLM0Htvm3f15Tn546ZDamPRva-rfylgJKUysD0c_zxoCPYrw_wcB
birde bu var , bunun farkı sadece üstüne tekrar birşey takabilmemiz mi ?
Şurdan da alabilirsin. Kadıköy'de mağazaları var. http://www.eksenbilgisayar.com/tp-link-tl-wpa4220-300mps-av500-wifi-powerlin-kit
"bulursan gel o daireyi almak için (ehehe) kredi çekelim"
levent pekcan levent babaaa adamın dibisin
levent baba usb kablonu boynuma dola babaaa
Arka oda için kablosuz powerline mı yoksa menzil genişletici mi kullanmak daha mantıklı ?
Test etmeden bir şey demek zor. Çünkü menzil genişleticinin de ideal olarak konumlandırılabilmesi lazım.
Merak ediyorum bunlar her baglantı noktasında menzil genişletme yapıyorlar mı? Misal bina 4 katlı diyelim (kat aralarında sigorta yok diyelim), en alta modemi koydum, her kata da 1er tane taktım. En üst kata ulaşana kadar hız sürünür mü, yoksa her kattaki ayrıca yayım yapar mı?
topraklama çoğu evde yok, sıfırlama, binanın kolon demirlerine bağlama, kalorifer tesisatına bağlama, su tesisatına bağlama gibi abukluklar var. ayrı bir hat oluşturacaksın sonra o hattı toprak içinde belli kurallara uygun olarak toprağın içinde bakırla sonlardıracaksın yapamıyorlar, yapabilen adam bile uğraşmak istemiyor.
Bu tip setlerde en azından tek cihaz wi-fi özellikli olmalı. Hele ki 100 dolar verdikten sonra. Çoğu arkadaşımızın ihtiyacı olsa dahi wi-fi özelliği barındırmadığından ürünü baştan eleyeceğine eminim.
Bizim Yalova'daki evimiz gerçek toprak hattı var. Diğer arkadaşlarında dediği gibi 100 dolar için Wifi acaba destekli olarak olması gerekir.
@gamsizm abi bunu XBOX ONE ile test etme şansınız var mı? Diğer odamdaki pc üzerinde xbox oynamak istiyorum fakat kablo çekme şansım yok. Bu ürün nasıl bir performance verir?
sorun elektrikçilerde değil denetimsizlikte ihale de en uygun fiyatı vermek için elektrikçi malzemeden çalıyo denetim olacak
Çek ethernet kablosunu olsun bitsin diyen arkadaşlar her evde o işin kolay olmadığını bilmiyorlar sanırım. Ayak takılması çok ciddi sorun. Duvara sabitlesen her tarafa delik açmak gerekecek. Görsel olarak da oldukça kötü. Router'ı insansız bir odaya taşımak için kullanıyorum, hafif bir performans kaybı yaşatıyor evet ama sorun edilecek kadar değil. Lag konusunu hiç kafaya takmaya gerek yok, ölçümlerime göre maksimum 5-6 milisaniye ekliyor. Aztech firmasının giriş modelini kullandığımı da not edeyim.
Öyle ama 300 diye satılan da 300 vermiyor 🙂 Yani mümkün olan en yüksek hızı alabilmek için en hızlı cihazı almak lazım.
Wireless AP ozellikli bir modeli de incelenirse harika olur. Çoğumuz kablosuz tipte olanlara daha çok ihtiyaç duyuyoruz bence, artan mobil cihazlar en önemli etken tabii bunda. Daha önce incelendiyse bile yeni bir versiyonu için 1 yıl daha bekletmeyin bizi. 🙂 @gamsizm , @leventp
Topraklama hattı düzgün oluşturulmamışsa sigorta kutularındaki "kaçak akım rölesi" de işini tam yapamaz ve bu da bazı tehlikeli olabilecek sonuçlara yol açabilir diye düşünüyorum. Ayrıca, son yıllarda yapılan binalarda mevzuata eklenmiştir zaten ama, toprak hattının uygunluğunun sonradan kontrol ve testinin de yapılması gerekmiyor mu? Bu işler nasıl yürüyor, bilen bir arkadaş aydınlatsa?
1992'de PC edinmiş bir aile 1993 yılında müstakil ev yaptırınca ne oluyor "o plaka olacak dedik olacak" oluyor ki ben 23 sene önce o topraklama plakasını nereye kazıp gömdüğümüzü dahi hatırlıyorum... 😉
Bir sorum olacak evimizde 3 elektrik saati var tek hat geliyor eve 3 kata bölünüyor her katın ayrı saati var ben @leventp levent abi'nin konuşmalarından üst kattaki prize böyle bir alet takıp alt kata aynından takıp internet taşıyamayacağımı anladım doğru mudur?
Tüm powerline'lar aynı saate bağlı olmalı değil mi? bunu şunun için soruyorum aynı kattaki birçok elektrik prizimiz bile farklı sigortalara bağlı bizim örneğin evin ön odaları ile arka odaları ayrı sigortalara bağlı (hatta aydınlatma ile prizler bile ayrı sigortalarda) bu yüzden biz hiç bu alternatifleri düşünmedik yukarıdan aşağıya çektik cat.6'yı 😀
not: ev satılık değil?
3 fazlı dublex evlerde nasıl işliyor? Prizler genelde farklı faz'lara denk gelir.o zman sadece nötr toprak'tan mı çalışıyor? kaçak akım rölesi olan bi yerde deneme şansınız oldu mu?
ya murat gamsız'ın gülmemeye çalışmasına çok gülüyorum ehehe
Topraklama çok ciddi bir problem bu tarz cihazlarda düzgün olmayan topraklama hız düşüklüğü olarak orataya çıkıyor, fakat ses sistemleri (Hi-Fi) sistemlerde ciddi problemlere yol açabiliyolar arka planda hum oluşma sahne ve detay eksikliği gibi problemlerle karşılaşılabiliyor. Bahsedildiği üzere çoğu eski yapılarda topraklama yok fakat yeni yapıların en azından bir çoğunda artık topraklamalar olması gerektiği gibi yapılıyor. Topraklamanın cihazların düzgün çalışmasında önemi rolleri var ama esas en önemlisi, topraklamanın yapılmış olması ile yapılmamış olması arasındaki fark ölmekle yaşamak arasındaki fark kadardır. Projelendirme kısmında 0,5m2 cu olarak sembolden de anlaşılacağı üzere bakır levha olarak gösterilir en azından ben yıllarca bu şekilde proje çizdim tabii bu ufak ölçekli işyeri ve konutlar için geçerli fakat iş benzin istasyonu gibi risk durumu yüksek olan yerlerde tek bir nokta yerine birden fazla nokta da galvanizli bakır çubuklar temele çakılır ve topraklama sağlanır ve bu topraklamanın sağlıklı çalışıp çalışmadığı topraklama ölçüm aletleriyle mesela EMO (elektrik mühendisleri odası) farklı noktalardan ölçüm yapıp raporlar bu rapor sonucu, değerler uygun ise işletme ruhsat alır ve çalışmaya başlar.
TP-Link denince cinlerim tepeme geliyor. Ben hayatımda bu kadar berbat bir marka görmedim. Bende de router var ama şu ısınma sorunundan dolayı sürekli internet gidip gidip geliyor. Zyxel ile (ttnet modemi router değil) 5-6 ve daha fazla cihaz sorunsuz bağlanırken bununla 2-3 cihaz bağlansa bile hat kopuyor. Şikayetvar da açılan şikayetlerin haddi hesabı yok.
TP-Link almayın da ne alırsanız alın. Ya Asus yada Zyxel. Yoksa verdiğiniz para çöp olur gider.
Eski binalarda kablodan tasarruf için sadece iki üç prize en fazla toprak hattı çekiliyordu. Eski binalarda yaşayanlar bilir. Yeni binalarda tüm prizlere toprak hattı çekildiği için "Toprak hattı çoüu evde yok" ifadesi şaşırtıcı gelebilir. Ülkemiz gerçekleri maalesef.
300 lira verilmez. Hele hele TP-Link'se hiç verilmez. Yoksa alırsın başına belayı, bağlantı zırt pırt kopar. Durduk yere IP'ler çakışır. İki saat önce bağlanan telefon bir anda wifiye bağlanmaz olur.
Komsuya 50Mbit inrenet baglattik ve paylasiyoruz. Evimde su an da W-Lan Repeater cihazi var ona bagli Powerline cihazi var. Böylece oradan gelen sinyali bizim eve güzel sekilde dagatiyoruz. Ikisini bir arada yapan bir cihaz var mi?
Yani WLan dinleyip bunu powerline aktaran (mümkünse yaninda wireless imkanida sunan)
@gamsizm Biraz eski bir konu ama bu cihaz (veya benzerleri ile) online oyunlarda lag olur mu?
Mümkün. Bağlantının kalitesine göre.
e nasıl anlayacağız topraklamanın gerçek olup olmadığını sıfırlanmadığını ben av1200 ile 10mbayt/sn ile dosya kopyalıyorum. aynı 3lü prize koyup denedim 20 mb kopyalayabildim.