Her Yönüyle Wi-Fi 7 - Kablosuz Ağlarda Yeni Standart!
Uzun bir geliştirme sürecinin ardından, 2024 yılı itibariyla hayatımıza giren Wi-Fi 7 standartı, kablosuz ağların ethernet kablosu hızlarını geçme yolculuğundaki en son adım. Önümüzdeki dönemde çok sık konuşacağımız Wi-Fi 7 standartının getirdiklerini ve avantajlarını bu videoda derledik. Bu bilgi videosunun ardından, Wi-Fi 7 destekli cihaz incelemelerimiz birer birer yayına girecek.
Çok fazla WiFi 7 ürünü gelecek, o yüzden önce genel bir bilgilendirme videosu hazırladık. İlerideki ürün incelemelerinde sık sık bu videoya gönderme yapacağız.
Harika içerik, spesifik konularda üretilmiş içerikleri seviyoruz.
Biz daha 6'ya geçemedik.
Ben 2.4 GHz kullanıyorum, 5e geçemedim, wifi kaç oluyor acaba 🤔
@oniki wi-fi 1, bilemedin 2 😀
Ev ici agimi wifi 6'ya tasimistim bu yil. Simdilik memnunum, ev ici ag hizi, internet hizimi da düsündügüm vakit bana yetiyor gibi. Sadece NAS cihazimin hizinda gözle görülür bir fark olacaksa wifi 7 opsiyonunu düsünebilirim gibi. Standart HDD (SATA) bulunduran bir NAS cözümünde WiFi 6'dan WiFi 7'ye degisim mantikli olur mu?
Bence belirgin bir fark olmaz.
NAS'ın ağa kablosuz bağlanması bana mantıksız geldiği için gigabit portuna kablo ile bağlı olarak kullanıyorum.
Wifi 6 standartına yeni geçtim. Bunu yenilemek için en ufak bir ihtiyaç duymuyorum.
Wifi 6 router aldım birkaç ay önce. Ev kullanımı için yeterli gibi. Kapsama alanı genişletsinler yeter.
Wıfı 5'ten sonrası tam bir çorba haline geldi.
Yahu Wifi 6 diye bir şey çıkardınız, diyorsunuz ki hem 2,4 hem 5 hem de 6 ghz kullanıyor, tamam da ben bunları ayrı ağ haline getiremiyorum ki, Wifi 6 yani AX denilen şey aynı anda hem 2,4 hem de 5 kullandığını söylüyor, fakat hangisi üzerinden bağlandığını göremiyorsun, kendi kafasına göre seçtiğini söylüyor ama eminim ki wifi 6 kullanan çoğu kişi sadece 2,4 ghz üzerindeki az bant genişliğini kullanıyor.
Birçok cihaz aynı anda iki frekanstan da bağlanması desteklemiyor, cihazlar ağları göremiyor.
Eskiden ne güzeldi, Wifi 4 sadece 2,4 kullanıyordu, Wifi 5 sadece 5ghz kullanıyordu.
Wifi 6 - 7 lanet bir şey.
Böyle çorba yapacaklarına mesela Wifi 5 gen2 gibi devam etselerdi, sonra 7 yerine Wifi 6.1 gen2 çıkatrıp eskisinin adını 6.1 gen1 yapsalardı, hem her türlü USB adlandırmasıyla da uyumlu olurdu 😛
@oniki Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun gibi 🙂
bence en önemli özelliği MLO olmuş, ben evde hem wifi 5ghz hemde balkonumuda kapsasız diye wifi 2.5ghz olarak kullanıyorum ve elle geçiş yapıyorum. benim sorunumu çözer fakat malum ekonomik olarak mantıklı olurmu ? diye düşünüyorum.
Ekonomik olarak çözeceğini sanmam, çok pahalı olur bunlar ilk 2-3 sene
fiberde TT'un wifi6 lı routerını söküp wifi5 olan kendi openwrt cihazımı kullanıyorum 😅 teknoloji gelen kültürü için çok değerli video.
ilk örneklerinin bu şekilde geldiğini düşünmüyorum. firmalar fiyat baskısı yüzünden segmentasyon yapıyorlar haliyle teknoloji teknoloji yapan özellikleri kırpıyorlar. 6 GHz bandı da Wi-Fi 7 yi yapan en gözde özelliklerden. video mantık olarak evet nelerin geldiğini görmek güzel ama ürünler sadece ucuz diye konumlandırılmış sakat/eksik ürünler olarak piyasada yer almakta.
Tp-Link BE550 ve BE800 dışında ben şuan 6GHz destekli router bulamadım Türkiye'de
Kurumsal tarafta EAP 772 (2.5GbE) ve EAP 773 (10GbE) serileri satışta mevcut. yakın zaman da da EAP 783 ( 2x 10 GbE) Omada destekli AP leri satışta yer alacak. uygun bir POE switch ile Kurumsal Cloud kontrollü sistem kurmak mümkün
https://www.tp-link.com/tr/business-networking/omada-wifi-wifi7/eap772/
https://www.tp-link.com/tr/business-networking/omada-wifi-wifi7/eap773/
https://www.tp-link.com/tr/business-networking/omada-wifi-wifi7/eap783/