WD My Cloud kişisel bulut depolama incelemesi
WD'nin kişisel bulut depolama çözümü My Cloud serisnin 2TB'lık tek disklik versiyonunu inceliyoruz.
WD'nin kişisel bulut depolama çözümü My Cloud serisnin 2TB'lık tek disklik versiyonunu inceliyoruz.
Son bir saat içinde 60 ziyaretçi, 51 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Vay be ilk yorum yazan insanları artık anlayabiliyorum.. bomboş olunca doldurası geliyormuş insanın 😀
Ürünü alalı yaklaşık bir ay oldu, sorusu olan varsa cevaplayamaya çalışırım.
bu ürünü ofis içinde dosya paylaşımı için kullanmayı planlıyorum ama şöyle bir sorunum var ağda paylaşılan dosyaların silinmemesini istiyorum bunun için ayarlama mevcut mu acaba ürünün yazılımında? Yardımcı olabilirsen sevinirim
Silinmemesi derken, eklediğin kullanıcıya "sadece okuma" koruması ayarlanırsa dosya silinemez ama silinen dosyayı geri kurtarmaktan bahsediyorsan arayüzünde silinenleri kurtar gibi bir bölüm yok malesef.
1.usb hub ıle bırkac dısk eklenıyor mu
2. içindeki disk ntfs olabiliyor mu
3. agda paylaşmak için sizce usbli routermı almak iyi yoksa bunu mu yada bşka birşey mi
sağol
@rtyu134
1. USB Hub ile bir kaç disk ekleyebiliyorsun ama harici usb hdd ekleyeceksen usb hub'ının da harici güç kaynağı olması gereklidir diye umuyorum.
HUB ile eklenen flash belleklerin hız testi için bu videoyaya göz atabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=QmYi2oPYr3Y
2.İçindeki diskin formatını bilmiyorum ama 4GB'tan büyük film dosyalarını sıkıntısız aldığı için fat32 olmadığını biliyorum.
3.Sıkıntı yaşamak istemiyorsan bu soruya cevabım kesinlikle iyi bir NAS cihazı.
Daha önce bende çok denedim router üzerinden usb belleği veya usb hdd'yi paylaşıma açmayı ister ftp olsun ister normal windows paylaşımı olsun her defasında bir kaç gün kullanımdan sonra açmamaya başlıyor ve router/modem arayüzüne girerek "reboot" etmeniz gerekiyor. Bu söylediğim olay wdr4300 router ile de başıma geldi.
Bu NAS cihazı ile ilgili söyleyebileceğim tek eski özellik, paylaşım yollarını çok fazla kişiselleştirmenize izin vermiyor, mesela harici bir usb hdd taktınız diyelim, o taktığınız harici hdd tek bir klasörmüş gibi paylaşıma açılıyor. İçerisinde özel ayar yapamıyorsunuz.
Bunu aşabilmek için taktığım usb hdd'yi 2 disk olarak bölümledim easeUS programı ile bu sayede usb hdd'yi taktığımda iki klasör olarak gözüktü ama bir kaç veri aktarımından sonra ulaşılamamaya başladı. Bende disk'i eski haline döndürdüm, eğer harici adaptörlü bir usb hub alırsam öyle de denerim.
Kusura bakma biraz uzun oldu umarım yardımcı olabilmişimdir 🙂
uzun yazdıgın ıcın bılakıs tesekkur ederım bende 4 tane harıcı dısk var 1 aydır ne alacam dıye dusunuyorum ama muhtemelen router almak daha mantıklı geldı yazıcı paylasımı da yapılır hıc olmassa, bu acmama olayı fırmware veya wındows problemıdır dıye dusunuyorum
1 soru daha sorucam, bende kablonet modem var router ozelıgı yok galıba, ınternetde arastıracam bırlıkte baglamayı ama eger olmaz ıse bır bılgısayara ıkı wıreless baglantısı olur mu usb wıreless kartı alsam
sagol
@rtyu134 Rica ederim. Router üzerinden dosya aktarım hızınız kablolu ethernet bağlantı kursanız da yavaş olacaktır genelde router üzerinde usb 2.0 bağlantı olması nedeniyle.
Yazıcı için böyle birşey de düşünebilirsiniz;
http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-PS110U
Açmama olayını son firmware ile düzelttiğini söylüyordu tp-link fakat bir değişiklik olmamış.
Windows üzerinden veya android telefonum üzerinden fark etmiyor, iki platform üzerinden de ulaşamıyorum reset atmadan.
Eğer ağda paylaştığım usb belleğe şifresiz herkese açık paylaşım yaparak hiç bir sınır koymazsam, o zaman bir sorun yok.
Ama bir kullanıcı ve şifre eklersem bir kaç kullanımdan sonra reset atmak gerekiyor.
Kablo net modemler hakkında bilgim yok ama, sıradan modemlerde olduğu gibi internet bağlantısını router'a aktarmak için bir ethernet kablosu ile doğru porta bağlamanız gerekiyorsa arayüzde bir kaç ayar yapmanız yeterli olacaktır.
Bir bilgisayarda iki internet bağlantısı şeklinde de mümkündü yardımcı yazılımlar ile ama hiç denemedim.
yanı demek ıstedıgım boyle kopru yapınca ıkı modem arasında dıskı gorurmu bılgısayar
bılgısayardan anlıyorum yeterınce ama tam hayal edemedım olayı
@rtyu134
Tabiki görür, şöyle örnek vereyim;
Benim kullandığım sistem şu şekilde, superonline modem 192.168.1.1 IP adresinde, ona bağladığım router ise 192.168.0.1 IP adresinde. Superonline'nın wifisi kapalı sadece router'ın wifi özelliğini kullanıyorum ev içerisinde ve ona bağlı cihazların hepsi de 192.168.0.1 - 250 aralığında bir yerdeler.
Superonline'a A usb belleğini taktım, Router'a da B belleğini taktım diyelim.
Router'a her hangi bir cihazdan bağlanıp 192.168.0.1 üzerinden her hangi bir IP adresini aldığımda A usb belleğini görmek için \\192.168.1.1 adresini çalıştır'a (ctrl+R) yazarak bağlanabilirim aynı şekilde bağlanmak istediğim B belleği ise \\192.168.0.1 üzerinden B belleğine bağlanabilirim.
Router da iki usb giriş var ve ikisine de usb bellek takarsam \\192.168.0.1'e bağlandığımda iki klasör olarak gözükmekte.
cok sagol muhtemelen bu yazı herkese faydalı olacak
klasor olarakda gorur heralde dımı ag baglantısından
ınternet sayfasından ugrasmak ıstemıyorum
@rtyu134 Tabiki, flash belleğin içerisindeki tüm dosyalar paylaşıma açık olarak windows gezgini üzerinden de ulaşılabilir oluyor. Rica ederim umarım başkalarının da işine yarar 🙂
evdeki internetim kesilse wd my cloud mirror cihaza nasıl ulasabilirim usb ile bilgisayara baglayabilirmiyim
Ben de bunun tek disk 3tb versiyonunu aldım ama torrent istemcisi falan yok bunda. Kurabileceğim bir yer de yok. https://community.wd.com/t/guide-transmission-2-82/90903 burada birşeyler anlatışmış ama bunun için mi emin olamadım. Nasıl yapıldığını da pek anlamadım. Transmission olmazsa hiçbir işime yaramaz cihaz.
@omerp Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen verdiğin bilgiler işime çok yaradı. Ben de Asus DSL AC68U modem var. USB 3.0 portu var ve Asus'un kendi AiCloud uygulamasını destekliyor. Henüz denemedim ama kullanıp memnun olanlar çok. Bu yüzden tereddütdeyim. Acaba dışardayken bu cihaza telefon, tablet yada PC ile bağlanmak istediğinde upload/download hızları ne durumda? Memnun musun? Hala Gbit eternet bağlantısının USB 3.0 yoluyla harici HDD seçeneğinden daha iyi olduğunu düşünüyor musun? Yanıtın için şimdiden teşekkür ederim.
@erdogan-erturkoglu Rica ederim.
Elinizdeki router benim kullandığımdan daha iyi duruyor o yüzden USB 3.0 ile LAN üzerinde alacağınız aktarım hızları daha iyi olabilir kesin bir şey diyemem.
Ürünü 2 yıldır sıkıntısız kullanıyorum ama henüz bir defa olsun upload hızına güvenip bulut özelliğini açmadım.
O yüzden 70-80kb ile nasıl upload yapar veya yapmaya çabalar bir fikrim yok.
İyi günler kolay gelsin benim bir sorum var buluta depoladığımız oyun film gibi depoladıkdan sonra linkleri paylaşa bilmemize imkan tanıyor mu
Zamanında "Western Digital My Book" almıştım. Usb portu bozulunca içindeki diski çıkartıp bilgisayarıma takıp bilgileri almak istedim. Ne yazık ki içindeki bilgileri donanımsal olarak şifreleyerek yazıyormuş. Diskteki verileri okumamın yolu aynı marka model ve aynı üretim serisinden başka bir My Book almam ortaya çıkmıştı. Aynı şeyi nas sunucu için yapıyorsa hiç bir kıymeti kalmaz. Bilen deneyen var mı bu konuda ?
Bağlantı arabirimi 1Gbps olduğu için gelse de sıradan ev kullanıcısı için pek birşey fark etmez sanırım 🙂
1 mbit upload ile ne cloud olur ama...
naslarda dışarıdan erişim en büyük artıdır. Ama bu konuda port forwarding ve ağ yapımızın buna uygunluğu satın almadan önce araştırılması gereken bir konu. @leventp abi ve @gamsizm beyin bu konuya ayrı bir videoda değinmesi lazım. Özellikle iş yeri kullanımlarında bu konuda port forward a izin alamama gibi durumlar söz konusu olabilir.
Ürünün 4Tb olanını kullanıyorum evde. Acaip memnunum Diskteki içeriğe istediğim pc, tablet, tv den erişmek çok güzel. Ancak 5gz wireles ağdan dosya atarken max 21MB/Sec görüyorum. 5Ghz için normal bir değer midir?
Router'ım wdr4300 dual band ve 5Ghz hızında 6-7mb/sn görürsem seviniyorum.
Düzenleme: Uyardığın için teşekkür ederim @adnan008 düzelttim şimdi.
@omerpektas megabit mi megabayt mı..
megabayt o
Selam, içindeki disk takılıp çıkartılan türden mi? Yani bozulsa yeni bir disk takıp kullanmaya devam edebiliyor muyuz? Ya da ileride daha büyük kapasitede bir disk eklemek mümkün mü acaba?
Tam inceleyecektim. 1 haftadır kullanmaktayım, kullanışlı bir cihaz ama biraz pahalı, biraz daha ucuz olmalılar.
Hocam sen bekar değil miydin? Hatta yazın düğün falan olacaktı?
Bu cihazdan iki tane alsak, birini işyerine birini eve koysak ikisini birbirini yedekleyecek şekilde çalıştırabilir miyiz?
Çalışır sanırım, bulut kurulumu bu ve benzer şekildeki kullanılması için. Ama biraz garip olur, birini diğerini yedekleyecek şekilde yapmaktansa, ikisine de aynı yedeği kopyalamak daha mantıklı bir yol. Tabi ki bunu TTNet alt yapısı ile nasıl yapabileceğiniz ayrı bir tartışma konusu....
Bu nas işi iyi güzel ama yedekleme için kablosuz ağ hızları oldukça düşük ya kabloyla yada usb 3.0 arayüzünden yapmak daha mantıklı. Kablosuzu sadece medya oynatma ve erişim için kullanılmalı.
Niye kablosuz kullanma niyetindesiniz ki, ortalama 30 liraya 5 girişli switch'ler var. Ben öyle kurdum. Switch'e iki bilgisayar bir de bundan taktım, rahatladım.
Sonunda gigabit hızında aktarım yapabilen bir NAS cihazı. NAS cihazı alıp 50MB/s ile download yapmak nedir yoksa.
Demekki içerisine orta düzey bir işlemci konunca bu hızlara erişmek mümkün oluyormuş...
Kendi NAS cihazını yapmakla uğraşmak istemeyen arkadaşlar için guzel bir cihaz. Mali açıdan mümkünse bunun çift diskli olanı tercih edilip, mirror config yapılmalı.
dosya sistemi ne acaba? hem mac hem pc aynı anda destekliyor mu?
bu ürünü ofis içinde dosya paylaşımı için kullanmayı planlıyorum ama şöyle bir sorunum var ağda paylaşılan dosyaların silinmemesini istiyorum bunun için ayarlama mevcut mu acaba ürünün yazılımında?
ben de aynısını soracaktım, böylece hırsızlık, yangın, su basması gibi tehlikelere karşı da güvenceye almış oluruz. ben bu sistemi elle yapmaya çalışıyorum ama otomatik yapsa çok iyi olurdu.
levent abinin son sözüne göre kendisini gine hdd inceşemesinde görebilecez.
Güzel inceleme olmuş elinize sağlık.
Ben de almayı düşünüyorum ancak Gigabit olmayan modemlerde çalışma hızının düşük olduğu yönünde incelemeler okuyunca kararsız kaldım.
İncelemede gigabit omayan modemlerde kullanımına ilişkin rakamlar da verilseydi keşke diye geçirdim içimden izlerken.
Beğendigim bir ürün ama hala türkçe menu yok
Acaba bittorrent desteği varmı varsa süper olur bilgisayar günlerce açık kalmaktan kurtulur ...
Anladığım kadarıyla yok. Kullanım kılavuzunda rastlamadım ben ama bir daha bakmakta fayda var. O amaçla almadığım için gözüme çarpmamış ta olabilir.
Resmi olarak yok ama WD forumlarında transmission client install etme ile ilgili bilgiler var. Ben 3TB versiyonuna transmission yükledim ve download işlerimi bunun üzerinden yapıyorum artık. 3 aydır sorun yaşatmadı. Yalnız işlem garantinizi bozuyor.
İlginiz için teşekürler eğer varsa almayı düşündüğüm bir cihaz
bu cihazı alıp sitelerimi bunun içine hostlayabilme imkanım var mıdır? yılda 200 tl host parası vermektense bunu bir kere alıp kullanmak sanki daha mantıklı?
neredeyse normal disk fiyatına bulut depolama bir cihaz satın alınabiliyor çok cazip bir ürün. bir sonraki depolama ihtiyacım için kesinlikle ilk tercihim olacak gibi duruyor.
Şirkette 1 aydır kullanıyoruz. Tek sıkıntısı uzaktan ftp ile chrome ve filezilla cihaza erişebilirken ie ve Windows gezgini erişemiyor.
Selam, cihazı hala kullanıyor musunuz? Uzaktan dosya aktarım hızları nasıl? Memnun musunuz?
Çok güzel bir cihaz ama lanet olsun upload hızlarımız o kadar kötü ki uzaktan erişim direk hayale dönüyor.
torrent istemcisi kurmak mümkün mü acaba
Resmi olarak yok ama WD forumlarında transmission client install etme ile ilgili bilgiler var. Ben bu adımları izleyip 3TB versiyonuna transmission yükledim ve download işlerimi bunun üzerinden yapıyorum artık. 3 aydır sorun yaşatmadı. Yalnız işlem garantinizi bozuyor.
@merty garantinin bozulmasının nedeni ssh konsolunu açmamız yüzünden sanırım değil mi? Çünkü başka türlü transmission yüklemenin yolu yok diye biliyorum.
@omerpektas Doğrudur, SSH üzerinden yükleniyor. Forumlarda okuduğum kadarıyla WD bir firmware değişikliği ile sistem yapısında bir değişiklik yapmış. Bu değişiklik sonrası transmission uygulamaları çalışmaz olmuş ve garanti kabul edilmemiş. Garantiyi bozan sanırım SSH değil ama firmanın sistemine 3rd party bir uygulama yüklemek. Ben firmware 4.0 üzerinde yüklemede ve kullanımda sorun yaşamadım.
@merty Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
@merty Hocam ben de yüklemeye çalışıyorum firmware v4 üzerine ama başarısız oluyor.
http://teknoseyir.com/wp-content/uploads/2015/11/fd3fd4b10a77813.jpg
Bir de fabrika ayarlarına döndürdüğümde herşey siliniyor mu? Yoksa cihazın bir yerlerinde kalıyor mu bu yüklenen dosyalar.
@merty Selam, cihazı hala kullanıyor musunuz? Uzaktan erişimde upload/download hızı nasıl? memnun musunuz?
ilk kez incelemeden önce bir ürün almışım buna çok sevindim. harika bir cihaz iphone ve tabletimdeki videoları fotoları herhangi bir wifi ağındayken evimdeki buluta kısa sürede yüklüyorum. ofis dosyalarıma yoldayken bile ulaşabiliyorum, tüm fotoğraflarım telefonumda gibi.
Merhaba, uzaktan erişimde aktarım hızınız nasıl? Memnun musunuz?
Uploaddan sınıfta kalır.
evdeki internetim kesilse wd my cloud mirror cihaza nasıl ulasabilirim usb ile bilgisayara baglayabilirmiyim
Evde internetin kesilirse USB ile bağlamana gerek yok (zaten bilgisayara bağlamak için usb portu yok üzerinde, tek usb 3.0 portu var ekstra depolama alanı için) çünkü evindeki modeme bağlı olacağından, modeme bağlanan diğer cihazlardan (bilgisayar, telefon, tablet gibi) NAS cihazına erişebilirsin yerel ağ üzerinden.
cihazı alacak olanları uyarayım cihaz uyku moduna girmiyor, sürekli içeriğindeki dosyaları indexlediği içinmiş, ne denedimse girmiyo uyku moduna, normalde girmesi lazım, ek olarak şunuda belirteyim, cihazı ağa bağlayıp tv den tablet veya telefondan disk üzerindeki filmleri seyrettiğinizde dlna altyazıları okumaya izin vermiyor, hatta filmin sesini dair değiştiremiyorsunuz, anca tr dublaj, yada yerli filmler izlersiniz, bu 2 sorun harici başka bir şeyi yok on numara 5 yıldız cihaz, bu 2 sorunla baş edebilen yolunu yordamını bilen varsa yazarsa sevinirim, ben bi yol bulamadım maalesef, bir de wifi üzerinden dosya yüklediğinizde 9 mb civarı hız görüyor fazlasını göremedim maalesef.
@sawran Önemli bir bilgi, teşekkür ederim.
Merhaba küçük çaplı ofisim için wd 3 tb lık bulut depolama sistemini aldım. Fakat mac e uygulamayı kurabilmeme rağmen 3 tane farklı windows 10 pc de uygulamasını kuramıyorum? Bu konuda yardımcı olmanız mümkün mü kitlenmiş durumda tüm çalışanlar. Yardımlarınızı beklerim saygılar
Merhaba ürünü kullanan arkadaslara bir sorum olacak hicbir yerden bu bilgiye ulaşamadım.
4tb Wd ye usb den 4tb harici HDD bağladığıp yedekleme için kullandığım zaman wd harici HDD yi de icindekiler gibi şifreler mi? harici hdd yi usb den çıkarıp herhangi bir pc ye taktığım zaman dosyalarima direk ulasabilirmiyim
Cevaplayan biri yok sanırım
Merhaba, bu cihaza SQL server ve SQL program kurup yerel ağda olmayan başka bilgisayardan cihaza bağlanıp SQL programı kullanabilir miyiz?
Yani SQL tabanlı muhasebe yazılımını ofisteki WD My Cloud'a kurup, gerektiğinde başka bilgisayardan programa bağlanıp işlem yapabilir miyiz?