50 yaşına yaklaştım, iş için bilgisayarım var, onun dışında ayda yılda 1 kez oyun oynamak istiyorum ve evdeki laptop (MSI GE72 Apache Pro) artık eskidi, geçen gün Sniper Elite Resistance'ı satın aldım ancak çalıştıramadım. Bir laptop ya da masa üstü almak istiyorum, ev kullanımı ve oyun amaçlı. Oyun performansı, fps vs çok önemli değil, oyunları uzun bir süre açabilsin yeter. 4K oynatması bile şart değil. Laptop olursa ekran büyüklüğü önemli değil zira evde monitörle kullanılıyor, küçük ekran daha kullanışlı bile olabilir.
Darkhardware zamanında PC toplamışlığım var ama son yıllarda donanım konusundan çok uzaklaştım, saydığım kriterlere göre tavsiyelere ihtiyacım var. AMD işlemcilere mi yönelmeli, Intel'e mi (AMD olursa Ryzen 5 mi 7 mi mantıklı olur, Intel'de i5 yeter mi i7 mi olmalı vs.), f/p oranı en yüksek ekran kartı hangileri, hangi markalar oyun için f/p ürünü üretiyor gibi tavsiyelere ihtiyacım var.
Bütçe olarak net bir sınırım yok ama beklentiler ve cihazın kullanım yoğunluğu düşünüldüğünde f/p oranı yüksek bir cihaz olmalı ve 50.000'i geçmemeli diye düşünüyorum.
Arkadaşlar elimde Gigabyte ga-h67a-ud3h-b3 anakartlı bir PC var, bu PC'ye bir SSD ve bir ekran kartı alıp ara sıra oyun oynamak için kullanmak istiyorum. Ekran kartı Sapphire Ati HD5550 1GB.
Uzun yıllardır PC'lerle ilgilenmiyorum (en son AGP ekran kartları kullanılıyordu), bu anakart da oldukça eski bir anakart. Buna SSD ve ekran kartı takarak, güncel oyunlar oynanabilir mi? (FIFA 23, Red Dead Redemption 2 gibi) Yoksa bu PC'yi güncellemeye uğraşmak boşa kürek çekmek mi olur? (Oyunlarda yüksek çözünürlük ve yüksek FPS beklemiyorum)
Eğer güncellenebilir bir anakart ise makul (fiyat/performans) ssd ve ekran kartı öneriniz ne olur?
Çocuk için akıllı saat tavsiyesine ihtiyacım var. Çevremde kullananların neredeyse tamamı vrim alamamış, saatler atıl durumda.
Beklentilerim, GPS ile konum gösterme ve aramaları başarılı bir şekilde yapabilsin, gün içinde pili bitmesin (en az 1 gün pil ömrü) ve servis desteği iyi olsun. Görüntülü görüşme vs gereksiz.
Fiyat olarak kesin bir limit yok ama 1000 lira altında olsa iyi olur.
Merhabalar,
Eşimin telefonunu değiştireceğiz. Düşündüğümüz modeller Samsung S20 ve S20FE. Bu cihazlar
aynı işlemciyi kullanıyor ancak S20 FE için ısınma problemlerinden bahsedilmiş; S20 için ise bu konu pek gündeme gelmemiş. S20'de de ısınma problemleri var mı? S20 FE artık sadece Snapdragon işlemci ile üretilecekmiş, bu yeni seriler henüz TR'ye gelmemiş. Bu serileri beklemek gerekir mi?
Bir süredir Gear S2 saatim telefonuma bağlanamıyor, bağlansa da kısa sürede kopuyordu. Hatta ara ara saatle telefonun eşleşmesi siliniyor, saati yeniden eşleştirmem gerekiyordu.
Saati reset'lemeyi denedim ancak reset'ledikten sonra hiç bağlanmaz oldu.
Ben saat eskidi ya da telefonun BT'u sorunlu diye düşünürken, Playstore'daki yorumları okuyunca dehşete düştüm. Pek çok kullanıcı aynı sorundan mustarip, hatta S3 saati olanlar bile bağlantı problemleri yaşamaya başlamış. Samsung bu hatayı uzun süredir düzeltmediğine göre muhtemelen niyeti insanların saatlerini servis dışı bırakıp, yeni saatler almaya yönlendirmek. Peki böyle bir olaydan sonra en pahalı saatlerden biri olan Samsung saatlerini alır mı tüketici? Hiç sanmıyorum.
Samsung'u henüz insanların güvenini kazanmadığı, yeni yeni adını duyurmaya başladığı dönemden beri güvenerek kullanırım ve hemen hiç mahcup etmemişti ancak bu durum beni markadan inanılmaz soğuttu. Büyük bir rezalet.
Arkadaşlar Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını internet üzerinden nasıl izleyebilirim? Paralı kanalları yasa dışı izlemenin yolunu sormuyorum; maçları yayınlayan yabancı açık kanalları internet üzerinden en rahat/kesintisiz şekilde nasıl izleyebilirim?
Teşekkürler.
Pet su taşıma zahmeti ve plastiğin suya karışması nedeniyle su arıtıcı almayı düşünüyorum.
Ters ozmos'lu cihazlarla ilgili şüpheler nedeniyle UV filtreli bir cihaz düşünüyorum. Cihaz kesinlikle "markalı" olsun istiyorum; Hotpoint Ariston'un cihazı mantıklı göründü.
Ne dersiniz? UV filtreli bir ürün Ankara için riskli mi olur? Pet su kullanmak daha mı sağlıklı?
Konsol da çözer sizin işinizi.
Alışabilir miyim bilmiyorum Levent hocam, hiç konsol kullanmadım. Aslında büyük ekran TV'de 4K oynanır, sorunsuz da olur. Konsol olarak PS5 almalı sanırım değil mi? Oyun fiyatları PC'ye göre nasıl olur, konsolu da bir değerlendireyim.
Konsol en mantıklısı ama PC için hazır "oem" paket dışında ucuza bulmak zor. 7500f + üstünde metal soğutucu olan mümkünsen b650/850 anakart ( fiyat önemli ucuz olsun ) 16gb ram 6000/6400 mhz cl 30/36 arası Expo destekli ram. 1 TB ssd ve 600-750w bir kasa o kasaya sığacak 120 lik fanlı tek yada çift kule soğutucu aldıktan sonra 9060xt 16 yada 5060 ( 2. El ucuz 4060 asus dual ısı sorunu olmayan modeldi ). Yapılacak sistem kabaca bu fiyatlar her dakika değişiyor, kampanyaya göre değişiyor. Belki bütçe artarsa ucuza 5070 yada 9070 ( xt olmayan ) bulunabilir. Ucuz diye adı çıkan şeylerin de fiyatı arttı bu aralar.
Kriterlere uyan bir hazır sistem bulup bakıyım. Bütçe artabilir ama değer mi emin değilim, 1-1.5 yıldır ilk kez geçen hafta oyun oynamak istedim, yani alıp atıl durma ihtimali de var. 100-150k da verebilirim ama karşılığını veremem diye o fiyatlara çıkmak istemiyorum.
Tek tek uğraşacak vakit ve azmim olmadığı için hazır oem paket en mantıklısı gibi duruyor.
@ufuksey-dhw-vega https://inventus.com.tr/arezu-view
istiyorsanız şu sisteme bir bakın. Rami 16'ya düşürüp 40 bin civarına rtx 5060'lı sistem geliyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-garantili-ryzen-7-5700,rx-9060,16gb-ram,500gb-nvme,27-monitor-1328419476/detay Bu ilandaki PC nasıl? Bana uygun gibi geldi, benim göremediğim bir eksiği var mı? Ekleme : Eski nesilmiş sanırım ama alınır mı?
@ufuksey-dhw-vega attığım sistem 40 binden 55'e çıkmış. 2. el için yorum yapmam. Attığım zaman ki fiyata kötü aşırı kötüydü.
970m fena sayılmaz aslında bu oyun neymiş böyle en az 2060 gerekli demiş 🙂
ryzen 5 oyun için yeterli. ekran kartı da 4070 ayarında bir şey olursa uzun süre yeterli olacaktır.
Sniper Elite 5'i çalıştırıyor ama Resistance'da hata verdi. RDR II'yi de çalıştırıyor ama oynanmıyor. Zamanının iyi kartıydı.
@ufuksey-dhw-vega 1050ti ayarındaymış, 1060a yakın zannediyordum. rdr2 720p oynanır belki. 1060 ile orta yüksek ayarlarda oynanıyordu
@alptekinck Yok oynanmıyor, görüntü var ama hareketler ağır çekim, o kadar çok takılıyor ki 5-10 dk oyunun havasını solumak bile mümkün olmadı.
Fazla harcama yapmak istemiyorsanız 2. El series s bakın. 10 bin civarına halledersiniz diye düşünüyorum.
Bir de xboxta oyunlar ucuz.
@denemecik Teşekkürler, ucuz çözüm olarak mantıklı. Değerlendireyim. Sıfırı da 25.000 lira, o da alınabilir. PS5'den çok mu geride bir cihaz? 35 civarına satılan ithalatçı garantili PS5'ler alınır mı?
@ufuksey-dhw-vega sıfırına o kadar verilmez. 2. El olarak mantıklı.
@ufuksey-dhw-vega PS5 series s'ten kat kat üstün bir cihaz.
@denemecik S Series'e mouse ve klavye bağlayabilir miyim?
@sormadunyamnebicim 25.000 gibi rakamlara çıkarsam PS5 tercih ederim ama 10.000'e Series S işimi görecekse çok mantıklı olur. Oyunlar da ucuzmuş, bu da benim için büyük avantaj.
PS5'i ikinci elde kaç liraya bulurum?
(Şimdilik RDR II ve Sniper Elite Resistance dışında oynamayı düşündüğüm oyun yok diyebilirim.)
@ufuksey-dhw-vega hocam her oyun desteklemiyor sanırım ama destekleyenler varmış.