Part-time iş vermek için özellikle genç programcı arkadaşlar arıyorum. Yeni mezun, kendini geliştirmeye açık olması en temel kriter.
- PHP / MySQL tabanlı yazılımlar yazıyoruz
- Ajax & Json kullanımımız yoğun
- Bootstrap gibi HTML framework'ler ile çalışıyoruz
- Zaman zaman iOS veya Android uygulamalar geliştiriyoruz
- E-ticaret konularında da çalışıyoruz, ödeme sistemleri ile entegrasyon yapıyoruz
- Yazılım tasarlarken kullanıcı deneyimini ön planda tutan işler yapıyoruz
Tam zamanlı bir takım arkadaşı şimdilik düşünmüyoruz ama part-time olarak projelerimizde evinden çalışabilecek arkadaş(lar) arıyoruz. Süper tecrübeli olmaya gerek yok, kolay öğrenen ve araştıran, hızlı çözüm geliştiren arkadaşlar tercihimiz.
İlgilenen arkadaşlar, kendilerinden kısaca bahseden bir e-postayı ve varsa CV'lerini [email protected] gmail.com üzerinden bana ulaştırabilirler.
Genelde yeni mezun, öğrenmeye açık gibi ifadeler az maaş ve ücretsiz mesaiyi ifade eden kelimelerdir 😁 Ama yeni mezun bir insanın gerçekten de katacağı şeyler ilk etapta az oluyor ve yaptığı mesailerin bir bölümü kendi hatalarından kaynaklanıyor. Bu böyle bir kaç sene ksıır döngü oluşturuyor.
Umarım işveren de iş arayan da denk düşer. Çünkü iki taraf için de sıkıntılı bir süreç.
The Inertia: Surfing's Definitive Community // http://www.theinertia.com
Getting tossed around by shorebreak and slammed into the sand day after day is a rough go; Clark Little wouldn't have it any...
Video odaklı olarak tasarlanan bu sayfada, maalesef inanılmaz hatalar var. Video sistem ile ilgili hatalar:
* Videoların ayrı linkleri yok
* Videoları durdurup tekrar başlatmak sürekli sorunlu
* İstediğimiz yerden videoya başlayamıyoruz
İşin aceleye geldiğini sanmıyorum, zire aylar öncesinden bu konuda rahat hazırlık yapılabilirdi. Bu ufak projeyi yönetme konusunda hataların olduğunu düşünüyorum kesinlikle.
Spikerler berbat, Yayın avrupa kanallarına bakaraktan sönük, yorumcular zaten bişey demiyorum.. Kısacası eline yüzüne bulaştırdı TRT yine artık NTV ye falan verin şu maçları ya bune abi.. Adam James'e Hames diyebiliyor 😀
Eaglecam 3D is the first Dutch cablecam system for stabilized and three-dimensional camera movements, creating unique perspectives for registration of (sporting) events and concerts.
Sony A7S, dahili 4K kayıt yapmadığı için ve HDMI üzerinden 4K kayıt yapan bir seçenek şimdilik olmadığından (Atomos Shogun gelene kadar), görüntü ilk başta HDMI üzerinden SDI sinyallerine dönüştürülmüş, daha sonra da BlackMagic Hyperdeck Studio ile kayıt yapılmış.
@ozkane @gamsizm abi sizin ekipmanları tanıtan bir bölüm yapsanız çok güzel olur... araba çekimlerindeki slider kamera sanırım onu tanıtsanız mesela... hem rehber niteliğide taşır... 🙂
Slider ve 2 axis gimbal kullanılıyor sanırım. Bencede ekipman videosu fena olmaz. Hatta kamera ekipmanları inceleme bölümü değil bölümleri olabilir. @ozkane
Koşu için kulaklık aradığımı teknoseyir'de paylaşmıştım ve @omerfaruk 'un dikkatime getirdiği Sony NWZ-W273'yi denemeye karar verdim. Kararımda koşarken sağda solda sallanan kablo olmasından hoşlanmamam etkili oldu. İndirimli satıldığı büyük bir mağaza vardı, dün gitmeye niyetlenmiştim ama tropik yağmur altında oraya kadar yürüyemediğimden bugüne kısmetmiş. Tamamen siyah alacaktım ama yoktu, mavili siyahlısından aldım geldim şarj edip içine hareketli parçalar attım. Ekranı olmayan bir cihaz için 4GB gayet yeterli.
İlk 20dk denemesi ile ses kalitesi beni tahmin etti, baslar çok baskın değil haliyle ama mevcut, biraz daha vokal ağırlıklı gibi. Yanında gelen kulakçığı çıkarıp en küçüğünü taktım ve kulağıma yerleştirdim, ses yalıtımı iyi, kolay kolay kulaktan çıkacak gibi de durmuyor. Ses seviyesi baya yüksek olabiliyor ama bana fazla geldi:) Yarın sabah koşuda ve ardından da havuzda deneyeceğim. Biraz zaman geçireyim çok uzatmadan bir inceleme yazarım. Şarj ve dosya aktarımı için yanında gelen apartı kullanmak ek bir şeyler taşımak anlamına geleceği için kimilerinin hoşuna gitmeyebilir, onu da belirteyim.
Çok yüzen ve iyi yüzebilen biri değilim zaten yani yüzerken kullanmak pek önceliğim değil. Burada sağnak birden bastırıyor, o durumda su geçirmezlik güzel bir artı:)
@dogukan-1997 Cihazı henüz istediğim kadar kullanamadım. İlk defa da bugün koşuda kullandım. Kulağımdan bir kez bile çıkmadı (normal kulakiçleri mutlaka düşerdi) ama duruşu da optimum değil gibi hissediyorum. Fotoğraflarında deriyle aynı seviyedeyken ben takınca fotoğrafta görüleceği üzere kablo çok daha dışarıda kalıyor. Kulağa çok girerse ses boğuluyor, tam yerleştiğini düşündüğüm noktada ses kalitesi fena değil ama koşunun ilerleyen bölümünde sanki geri dışarı çıkıyormuş gibi tizler daha ön plana çıkıyor, pek bas kalmıyor. Şuan tam bir yorum yapamıyorum, biraz daha kullanıp optimum konumunu bulmaya çalışacağım.
Panasonic GH4'ün dahili 1920x1080 200 Mbit kaydı(4:2:0 8-bit) ile, HDMI üzerinden sıkıştırmasız olarak verilen 10-bit 4:2:2 kaydın (Atomos Ninja 2 ile kaydedildi) görüntü kalitesi farkı.
Sony AX100'ün GH4'den daha iyi olma ihtimali yok. AX100, son kullanıcıya yönelik olan çıkan 4K handycam. GH4'ün sunduğu profesyonel çekim imkanı AX100 değil ama A7S ile sağlanıyor.
A7s'nin en büyük avantajı, düşük ışık performansı. S-Log çekebiliyor, dinamik aralığı çok iyi görünüyor. A7S'nin en büyük handikapı ise dahili 4K yapamaması. Atomos Shogun gibi harici 4K kayıtçıya ihtiyaç duyması.
Gh4 ve a7S ikisi de çok başarılı olacak; ama dahili kayıt seçeneklerinden ve fiyat avantajından ötürü GH4 biraz daha avantajlı. İyi 4K isteyenler ise, makineden bağımsız olarak, harici kayıtçıları tercih etmek durumunda.
Tabii bu söylediklerim işin profesyonel kısmı için; amatör olarak film&belgesel çekenleri ilgilendiriyor daha çok.
Bu x:x:x olayı ne oluyor ben bilmiyorum açıkçası. Farkı yaratan onun sonundaki 2 mi yoksa 10 bit 8 bit kaydı mı diye sorsam mantığım hemen 2 bit farka kayıyor.
8-bit ve 10-bit arasında renk tonlama geçişlerinde kat ve kat fark var. Tabii bu farkın oluşabilmesi için renk uzayının da daha fazla bilgiye sahip olması gerekli.
Örneğin:
1080p videoda, 4:4:4 renk uzayına sahip olunca 1920x1080 piksellik renk bilgisine sahibiz
4:2:2 olunca, 960x1080' piksellik renk bilgisine,
4:2:0 olunca da 960x540 piksellik renk bilgisine sahibiz.
Yeşil ekran çekimlerinde bu yüzden hep 4:4:4 RAW çekim yapılması tercih ediliyor profesyonel işlerde. Renk bilgisi en fazla olduğundan, renkleri post'ta ayırmak da kolaylaşıyor.
Broadcast, yani yayın standardı 4:2:2'dir dünyada kabul edilen. Son kullanıcı kameraları istisnasız 4:2:0'dır; bu yüzden bazı renkleri çok baskın &dolgun verirler; örneğin yeşil ve mavi.
Aldığım ekran görüntülerindeki temel fark 4:2:2'den değil (çünkü renk ile ilgili farkları ancak piksel dikizleme yaparak anlarız). Daha çok sıkıştırma algoritmasından. Gh4, içerde görüntüyü 200Mbit olsa bile çok sıkıştırıyor.
4:2:2'nin farkı ise, düz (flat) çekilen görüntüyü renk düzenleme soktuğumuzda ortaya çıkıyor. Renk geçişlerinin daha düzgün olmasını sağlıyor ve diğer kameralarla daha kolay eşleşebiliyor.
Canon 5D Mark III üzerinde de sıkıştırmasız HDMI çıkışı var ama sadece 4:2:0 ve 8-bit. Harici kayıtçı kullanmak daha az gürültülü ve sıkıştırmasız görüntü elde etmemizi sağlıyor. Ama mesela Canon C100'deki HDMI çıkışı 4:2:2 ve 10-bit. C100'de harici kayıtçı kullanınca ortaya ciddi fark çıkabiliyor.
Fotoğrafçılıkla uğraşan ve bir çok lensi olan kullanıcılar, her lensi için koruma amaçlı UV filtre alır. Fakat ND ve polarize gibi pahalı olan filtreleri her lens için almaz.
Kullanılan lenslerin hepsinin filtre çapı aynı olmayabilir. Örneğin Canon 24mm f/2.8 lensin filtre çapı 58mm iken, 24-105mm f/4 lensin filtre çapı 77mm.
Böyle bir durumda yapılması gereken şey, sahip olduğunuz en büyük filtre çaplı lens için filtre almak ve ufak filtre çapına sahip lensler için "step-up ring" adı verilen, dönüştürücü halkalar kullanmak.
Örneğin, 58mm->77mm'ye dönüştürücü halka kullanarak, 58mm'lik lenste 77mm'lik filtreleri kullanabilirsiniz.
Özellikle ebay'de aralık çok geniş olmamakla birlikte istediğiniz ebatta dönüştürücü bulabiliyorsunuz. Birden fazla dönüştürücü kullanmak ise mümkün.
Örneğin, 46mm'lik lense elinizde 82mm'lik filtreyi takmak isterseniz, şu şekilde dönüştürme yapabilirsiniz:
46'dan 58 mm'ye
58'den 82 mm'ye
Gel gelelim, Hayyam pasajında bile bu tür filtreleri bulmak çok zor. Aradığınız tam ölçüleri ebay'den rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
Aşağıya doğru küçültünce köşelerde kararma meydana geliyor ciddi şekilde; o yüzden öyle yapmanızı öneremem.
Şu şekilde cevaplıyayım: 67mm olan Sigma'ya "step-up" halka takıp 82 mm filtreyi kullanabilirsiniz. Böyle bir durumda ise, parasoleyi kullanamayacaksınız.
Özellikle RC araçlarda kullanılan LiPo (Lityum Polimer) pillerin nasıl yapıldığı ile ilgili bir bilgi hazinesini paylaşmış ABD'li online hobi elektronik malzemesi satan SparkFun firması.
Uzaktan çalışacak şekilde mi acaba?
@tozluraflar Pardon görmemişim. Benim kardeşim var bilişim okuyor. Php mysql yazıyordu en son. Ona bir söyleyeyim 🙂
@tozluraflar evi uzak belki 😀
Genelde yeni mezun, öğrenmeye açık gibi ifadeler az maaş ve ücretsiz mesaiyi ifade eden kelimelerdir 😁 Ama yeni mezun bir insanın gerçekten de katacağı şeyler ilk etapta az oluyor ve yaptığı mesailerin bir bölümü kendi hatalarından kaynaklanıyor. Bu böyle bir kaç sene ksıır döngü oluşturuyor.
Umarım işveren de iş arayan da denk düşer. Çünkü iki taraf için de sıkıntılı bir süreç.