Barış Özkök paylaştı.

TRINUS VR (60 TL'YE OCULUS RIFT)

Yalnızca 60 tl harcayarak oculus rift benzeri bir sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmak istermiydiniz? O halde yazının ayrıntılarına göz gezdirin derim. Zaten bu siteyi takip eden hemen herkezin android tabanlı bir cep telefonu ve bilgisayrı mevcuttur sanıyorum. O halde bize gerekli iki ekipman kalıyor. Yaklaşık 40 Tl'ye internetten temin edebileceğiniz Google Cardboard sanal gerçeklik gözlüğü ve android marketten 20 TL'ye indirebileceğiniz Trinus VR isimli bir program sayesinde bilgisayarınızdaki oyunları sanal gerçeklik modunda oynayabileceksiniz. Benim denediğim oyunlar arasında Skyrim, Half-Life 2, Euro Truck Simulator ve Elite Dangerous vardı. Şu kadarını söyleyebilirim gerçektende muhteşem bir his. Skyrim de nehir de yüzen balıkları izliyordum. başımı sağa çevirdim ve gözümün önünden süzülerek geçen ceylana odaklandım. Tam o sırada kulaklarımda bir ses çınladı.(Dışarıdaki sesi kesen sağlam bir kulaklık atmosferi müthiş tamamlıyor.) Kafamı gökyüzüne doğru kaldırdım ve üzerimden alçak geçiş yapan ejderhanın heybetiyle adeta titredim. Gerçekten muhteşem bir his. Hele ki Elit Dangerous oynarken kafanızı sağa çevirip de yanından geçtiğiniz devasa güneşin uzay geminizin içini aydınlatan ışığıyla karşılaşmak... Anlatılacak gibi değil yaşamanız lazım.

Peki bunu nasıl yapıyoruz? Çok kolay. Telefonunuza ve bilgisayarınıza yükleyeceğiniz Trinus VR(tüm detaylı anlatım you yube da mevcut) isimli programcık sayesinde bilgisayarınızdaki görüntü sanal gerçeklik moduna uygun hale getirilerek usb bağlantı kablosu ile telefonunuzun ekranına yansıtılıyor. Siz de telefonunuzu Google Cardboard'ın içine yerleştirerek gözlüğü kafanıza takıyorsunuz. telefonunuzda sensörler sayesinde oyun sizin kafa hareketlerinizi de algılıyor yani oyun içinde kafanızı ne tarafa çevirirseniz orayı görüyorsunuz. Zaten you tube'a trinus vr ve google cardboard yazarsanız bu işin nasıl yapıldığıyla ilgili tüm detayları izleyebilirsiniz. Bilgisayarında oyun oynayan ve android telefonu olan herkesin denemesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Yeni bir yazıda görüşünceye dek hoşçakalın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 11 / 17
Barış Özkök paylaştı.

Corsair H2100 7.1 Surround Wireless Kulaklık

Öncelikle, şu an Türkiye'de hiç incelenmemiş bir ürünü incelemekten mutluluk duyduğumu belirtmeliyim 🙂 Corsair H2100 modeli, Corsair Vengeance 2100 modelinin yenisi. Bazı yerlerde V2100 modeli daha pahalı aman yanlış kanıya kapılmayın. H2100 modeli daha iyi. Ve Gaming modeli. V2100 Gaming değil. Teknik özelliklerden başlayalım:

Headset Features

2.4GHz wireless freedom up to 40ft + 10 hours of uninterrupted gaming
Dolby 7.1 surround delivers lethally accurate positional audio
Oversized 50mm neodymium drivers
comfortable microfiber-wrapped memory foam ear pads
advanced unidirectional noise-cancelling microphone
Warranty – 2 Years

Technical Specifications

Headphones
Frequency Response: 20Hz to 20kHz
Impedance: 32 Ohms @ 1kHz
Sensitivity: 105dB (+/-3dB)
Drivers: 50mm
USB power consumption: 500mA
Connector: USB Type A
Wireless range: up to 40 feet (12m)
Battery life: Up to 10 hours

Microphone
Type: Unidirectional noise-cancelling condenser with adjustable, rotating boom
Impedance: 2.2k Ohms
Frequency Response: 100Hz to 10kHz
Sensitivity: -37dB (+/-3dB)

İngilizce kaynaklarda Logitech G930'la karşılaştırılan ve daha iyi olduğu belirtilen bir ürün. G930'un bazı yazılımsal sıkıntılar çıkarmaya başladığını okudum birçok yerde. Sanırım Logitech eski modellerine önem vermiyor artık. Çünkü benzer şekilde G27 gibi 1000 liralık direksiyon setlerine PS4 desteği bile getirmedi kaç yıldır.

Alış maceramla başlayayım. Şu anda ürün Amazon'da 141.99 dolar. Fakat bu satıcı farklı, benim aldığımı Amazon'un kendisi satıyordu ve indirimdeydi. 110 dolardan 89 dolara inmişti. Fakat şimdi kaldırılmış. Sanırım kalan son ürünlerden birini almış olabilirim 🙂 Amazon'da 72-81 dolar arasında satanlar var aman dikkat edin kutusu hasar görmüş yazıyor bunlarda. Ucuzluğu o yüzden. Corsair'in kendi sitesinde 99 dolar. 89 dolar + free shipping diye seviniyordumki, Türkiye'ye kargolamada free değilmiş 🙂 17 dolar kargo biniyordu, vergi sınırını aştığından fiyat bir anda 415 liraya fırlıyordu. Ben de Amazon'a mail attım. Durumu anlattım kargo fiyatına birşey yapamaz mıyız dedim. 4 dakika sonra cevap geldi. Sen önce siparişi ver sonra sipariş kodunu bize at dedi konuştuğum kişi, ona tekrar cevap için de özel bir link verdi. Burda bir parantez açayım. Amazon'da ürün kargolanmaya hazır olana kadar para çekilmiyor kartınızdan. Ve Amazon'un böyle birşey yapabilmesi için Sold by amazon veya Fullfillment by Amazon olmalı. Normal satıcılarda Amazon'un yapabileceği birşey yok satıcının kendisiyle konuşmalısınız. Neyse siparişimi verdim kodu gönderdim. 10 dakika kadar sonra, 17 dolarlık kargo parasını sıfırladıklarını, üstüne de 89 dolar olan ürün fiyatını 59 dolara indirdiklerini gördüm. Amazon yine yapacağını yapmıştı. Müşteri memnuniyeti birinci sırada.

Siparişi 31 Ocak'ta verdim. Haftasonuydu. Pazartesi kargoya verildi. Yani 2 Şubat'ta. UPS i-Parcel adında bir kargoya verildi. UPS i-Parcel ertesi gün havalimanında PTS kargoya verdi. PTS'nin açılımı Paket Taşımacılık. Bir türk firması. Havayolu kargosu hizmeti veren bir firma. Burada hava şartları yüzünden uçak seferleri iptal oldu. 2 günlük bir gecikme yaşadık. Cuma günü yani ayın 6'sında Türkiye'ye gümrüğe giriş yaptı ürün. Gecikmeye rağmen gayet hızlı geldi gördüğünüz gibi. Fakat asıl gecikme bundan sonra oldu. İstanbul'da gümrük taşındığı için sistemlerinde sorun oluşmuş. Kargo şirketlerinin şifrelerinin doğrulanamadığını ve şu an 15.000 Amazon kargosunun beklemede olduğunu söyledi. PTS nedense ilk başlarda bunu söylemek istemedi ama mail ile baya taciz edince aldım bu bilgiyi 🙂 Sadece sistemsel sorun olduğunu söylüyorlardı. Sonuç olarak ayın 12'sinde sorun çözüldü ve 13'ünde gümrükten çıkış yaptı. Ve yurtiçi kargoya teslim edildi. Ayın 14'ünde yani dün kargo bana ulaştı. (Bursa'dayım şu anda) Gördüğünüz gibi eğer hava muhalefeti ve gümrük gecikmesi olmasa, ürün 5 gün içinde bana ulaşacaktı. Ki bu normal kargolama hızı. Express falan değildi. Ayrıca ürün 3 farklı kargo şirketinin elinden geçmiş oldu, UPS i-Parcel, PTS ve Yurtiçi kargo. Buna rağmen kutuda en ufak hasar yoktu 🙂 Paketlemeyi de gayet güzel yapmışlardı. Gelelim ürünün kendisine..

Corsair'ın sitesi: http://gaming.corsair.com/zh-cn/corsair-gaming-h2100-wireless-dolby-7-1-gaming-headset

Amazon linki: http://www.amazon.com/Corsair-Gaming-Wireless-Headset-CA-9011127-NA/dp/B00N803C7W

İçinden çıkanlar:

Kulaklık
Garanti Belgesi-Kitapçıklar (Türkçe yok)
USB-mini USB şarj kablosu
USB Wireless adaptör
Wifi çekim alanını uzatmak için ekstra USB uzatma kablosu (Bu kabloyu USB'den bilgisayara takıyorsunuz, 1,5 metrelik bir kablosu var, diğer ucuna da USB Wireless adaptörünü takıyorsunuz, aşağıda resmi var)

Ürünü tercih sebeplerime gelirsek;

Wireless olması en önemlisi.
7.1 Surround desteklemesi (Bu arada Dolby lisansı mevcut cihazda)
İnceleme puanlarının gayet yüksek olması.

Logitech G930 yerine bunu seçmemin nedenleri;

Logitech G930'dan daha iyi görülmesi
Logitech ve diğer çoğu kulaklığın aksine 40 mm değil 50 mm sürücüleri olması
Aynı şekilde verdiği decibel'in 105 dB olması, Logitech'lerde bu değerin 90 dB olması.

Bu arada ürün Türkiye'de yok. Yurtdışından almak zorundasınız. Logitech G930 ise Türkiye'de 550-600 arasında. Yurtdışında ise iki ürün de yaklaşık fiyatlarda.

Ergonomi olarak çok rahat. Kafa bandı kısmı 5 saatlik kesintisiz kullanmama rağmen hiç acıtmadı. Ayrıca ped kısmı mikrofiber bir kumaş. Esnek ve terletmiyor. 5 saatlik kullanımda hiç terlemedim. Gerçi yazın terletebilir belki şu an ona yorum yapamıyorum. Pedleri tüm kulağı sarıyor. Resimlerde belli değil pek ama kulaklık gayet büyük. Kulağınız pedlerin içinde kalıyor. Eski dandiriklik birincisi Snopy kulaklığımda pedler kulağa geliyordu ve yarım saatten sonra inanılmaz bir acı...

Üzerinde açma kapama düğmesi, ses ayarı tuşları bulunuyor. Ses ayarı tuşu dediğime bakmayın ufak silindir şeklinde sonsuz dönmeye sahip birşey. Power tuşuna 2-3 saniye kadar basmanız gerek açılıp kapanması için. Yanlışlıkla bastığınızda bir sorun olmuyor yani. Kablo üzerinde herhangi bir tuşu bulunmuyor. Kulaklığın üzerinde açma kapama tuşunun hemen altında bir ışık var. Kulaklık açık olduğunda size yanıp sönerek bilgi veriyor. Mini usb girişinde de ışık var. Normalde hiç yanmıyor. Şarj olurken ve şarj durumuna göre değişik renklerde size bilgi veriyor. Mikrofonun açısı tabiki ayarlanabiliyor. Tamamen yukarı kalkabiliyor ve otomatik olarak mikrofonu kapatıyor. Ekstra tuş koymak yerine böyle birşey güzel olmuş. Dün @agab ile radyoda bunu farketmediğimden 5 dk kadar sesim gitmemişti 🙂 Kulaklık kısımları dönebiliyor masaya koyarken dzügün biçimde konmuş oluyor. Malzeme kalitesi olarak tamamen memnunum. Kalite hissini size veriyor. Mikrofonu biraz esnek yapmışlar bu arada, ufak baskılarda kırılması mümkün değil.

Wi-Fi sinyali 12 metre olarak verilmiş. Denemelerimde doğru sonuç verdi. Yan odaya gittiğimde sorunsuz çekiyor yine. Ama araya bir duvar daha koyup başka odaya giderseniz ses kesilmeye başlıyor. Menzili bana yeterli geldi. Biraz daha uzun olsaymış iyiymiş fakat bir yandan devamlı kafanızda duran şeyin Wi-Fi sinyalleri ne kadar güçsüz olursa o kadar iyidir sanırım. Gerçi Wi-fi sinyalleri tleefon sinyallerinin yanında hiçbirşey orası ayrı..

Kutudan CD çıkmıyor. Corsair'in sitesinden programını indiriyorsunuz ki gayet küçük boyutlu bir program. 7 MB kadar. Program gayet kullanışlı ve İngilizce ama sıfır İngilizce'si olan dahi anlar çok basit bir program. 2.0 Stereo, 5.1 ve 7.1 seçenekleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Programda güç tuşu var. Onu kapatırsanız yine bu 3 seçenek arasında geçiş yapabiliyorsunuz fakat bu sefer programın değil, ses kartının yazılımından bu etkileri sağlıyor. Dağlar kadar fark var bunu söylemeliyim. Kulaklık sesi ve mikrofon sesini buradan ayarlayabiliyorsunuz. Öntanımlı equalizer modları var, isterseniz kendiniz de ayarlayabiliyorsunuz ve profil olarak kaydedebiliyorsunuz. Microphone Check'i işaretlerseniz kulaklıktan kendi sesinizi duyuyorsunuz yani mikrofonun çalıştığını anlıyorsunuz. Bu arada bilgisayarım MSI Ge70 serisinden. Sound Blaster Cinema yazılımı mevcut aynı zamanda. Kulaklık aktif olduğunda bu yazılım pasif oluyor, açılmıyor bile. Aynı şekilde hoparlörler aktif olduğunda Corsair'in yazılımı inaktifleşiyor ve açılmıyor. Yazılımların çakışmaması için güzel bir ayrıntı olmuş.

Ses kalitesine gelirsek. Bu kadar iyi beklemiyordum. Daha önce tizleri ve Bass'ları aynı anda bu kadar keskin verebilen bir kulaklık kullanmadım. Normalde bass'ları artırdığınızda tizler arkaplanda kalır. Bunda tersine bir durum var. Hiçbir ses kaybolmuyor. Skrillex'in Make It Bun Dem şarkısını açtım ilk olarak. Far Cry 3'ün meşhur uyuşturucuları yakma sahnesinde çalan şarkı 🙂 Bass vurduğunda önce bir garip oldum. Hani kasınız seğirir ya. Ya da masaj koltukları olur titreyip durur. Aynen öyle zangır zangır kafamda titredi kulaklık. Bu az miktarda bir titreme değil alışana kadar Shell Shocked şarkısında bass vurdukça sanki kulaklık kafamdan fırlayıp gidecekmiş gibi hissettim. Rahatsız eder mi acaba diye düşündüm ama pek rahatsızlık vermedi. En azından şimdilik. Ses yüksekliğine gelirsek. Bugüne kadar her müziği son ses dinlemiş birisiyim. Ama bu fazla geldi. 105 dB kendini hissettirdi gerçekten. İnanılmaz bir sesi var kulaklığı çıkardığınızda tüm evden duyulabilecek kadar yüksek bir ses veriyor. Yani geceleri son ses dinlerseniz herkes duyar onu söylemeliyim 🙂 Ekolayzır ayarlarını denedim. Hazırları denedim henüz kendim oynama fırsatım olamdı. Bu haliyle Default ayarı daha güzel. Zaten eksik bir yanı yok ses olarak..

Surround? Gerçekten etkili. Ses modları arasında gezinirken 2.0, 5.1 ve 7.1 arasında gezinirken fark çok net. Gerçekten işe yarıyor ve gayet güzel çalışıyor. Ürünün teknik özelliklerinde verilmemiş ama. Galiba içinde gerçekte 2 hoparlörden fazlası var. Çünkü 2.0 Stereo'dan diğerlerine geçtiğinizde ses seviyesinde inanılmaz bir artış oluyor. Aynı şekilde bass'larda da.

V2100 incelemlerinde kulaklığın şarj olurken gelen ses yüzünden kullanılamadığını okumuştum. Bunda öyle bir sorun yok şarj olurken kullanılabiliyor. Yine aynı şekilde V2100 modelinde kulaklığı takıp çıkardığınızda USB olmasından dolayı bilgisayarın bunu algılamadığı ve ses ayarlarından her seferinde hoparlör ve kulaklık arasında geçiş yapmanız gerektiğini söylüyorlardı. bu modelde yani H2100'de o sorunu da çözmüşler. Yalnız Wireless adaptörü çıkarmanız gerekiyor otomatik geçiş için. Sadece kulaklığı kapatıp adaptörü çıkarmazsanız hoparlöre geçiş yapmıyor. Kulaklığı taktıktan ve programı kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerek yoksa düzgün algılamıyor. Onu anlayana kadar baya uğraştırdı beni 🙂

Adaptörü normal bir USB bellekten biraz da uzunca. Ama ince ve hafif. Sanırım içinde ufak bir ses kartı var. Ayrıca üstünde bir ışığı mevcut. Hoparlör kapandığında yanıp sönerken, açık olduğunda devamlı yanıyor.

Tasarım olarak gayet hoş bir cihaz. Mat siyah/piyano siyahı/sarı/gri renkleri kullanılmış. Sarı normalde güzel durmaz derdim ama nasıl yaptılarsa hoş durmuş. Zarif ve kalite hissini veriyor size. Üstünde Corsair Gaming yazıları ve logosu var. Ağırlık olarak pek hafif ve küçük sayılmaz. Çok ağır da değil ama. daha ağırlarını gördüm. Kaba durmadığını eklemeliyim.

Mikrofon kalitesi derseniz dün @agab ile radyo yayınında ses kalitesi ve yüksekliği gayet iyi yalnız biraz dipses var dediler. Mikrofon ayarlarıyla hala uğraşma şansı bulamadım. Ayarları
kurcalasam sorun gider diye düşünüyorum.

Şarj olarak 10 saat yazılmış. Dünden beri en az 6-7 saat aktif kullandım şarj azaldı uyarısı bile vermedi henüz. Söyledikleri tutar diye düşünüyorum.

Hep iyi yanlarından bahsettin kötü yanları yok mu? dediğinizi duyar gibiyim.

-Keşke kulaklığı kapattığımızda adaptörü çıkarmaya gerek kalmadan otomatik olarak hoparlöre geçseydi. Ama tüm USB kulaklıkların kaderi bu sanırım. Tek çözüm sanırım adaptörün, kulaklığın kapandığını algılayınca kendini kapatması olurdu fakat bu sefer kendi kendine tekrar açılamazdı 😀 Yazılımsal olarak çözülebilir mi bilemiyorum. Ha bu benim için bir eksi fakat puan kıracağım bir sebep değil. Kulaklığın bir suçu yok çünkü. Wireless isteyenler buna katlanacak mecbur 🙂
-USB slotlarım dolmak üzere 😀 4 tane slot var birinde Wireless kulaklık diğerinde wireless mause diğerinde devamlı ya harici hdd ya telefon. E bir de ses sistemi bağlamak için harici ses kartı almayı düşünüyorum kaldık mı böyle 😀 Tabiki bu da kulaklığın suçu değil.

Alternatif? bu fiyata fazla bir alternatif yok. En azından Surround 7.1 için. Gerçek 7.1 ya da 5.1 istiyorsanız çok az model var ve 7.1 veya 5.1 destekleyen ses kartınız olmalı. Masaüstüyse bilgisayarınız zaten hepsinde 5.1 destekli ses kartı var fakat 7.1 destekli çok yok. Yeni bir ses kartı almanız gerekebilir. Aynı şekilde eğer laptop'ınız varsa, gerçek 5.1 veya 7.1 için harici ses kartı almalısınız. Harici 5.1 ses kartları adam gibi olanlar 200 liradan başlıyor. 7.1 ise Türkiye'de ben görmedim (harici olarak) yurtdışındaki fiyatlarda yok artık dedirtecek cinsten. Bunları gözönünde bulundurun. Bu sebeplerden USB olması ve sanal 7.1 olması daha iyi. Zaten sanal manal aynı etkiyi yarattı bende. Oyunlarda deneme şansım oldu bariz bir şekilde hangi yönden hangi sesin geldiğini anlıyorsunuz.

Garantisi Türkiye'de geçerli mi bilmiyorum. İnternette Corsair'ın garantiyi global olarak sağladını okudum fakat emin değilim onların yalancısıyım 🙂 Eğer işimiz düşerse o zaman araştırırız 🙂

Sanırım hayatımda, alıp da memnun kalmadığım hiçbir yönü olmayan tek teknolojik cihaz oldu bu. 59 dolara alabilmiş olmam da cabası 🙂 Yazıyı sonuna kadar okuyan fazla kişi olacağını sanmıyorum gerçekten uzun olmuş. Ama tüm deneyimlerimi paylaşmak istedim. Okuyanlara teşekkürler esen kalın 🙂

Güncelleme 1: Mikrofonun ucu kaliteli bir plastik, geri kalan kısmı kauçuk gibi birşey. Bugün resimlerine bakarken farkettim. Resimlerde mikrofon dümdüz. fakat videosunda kulaklık ağıza doğru kavisli. Kauçuk kısmın ortasında bir yer var oradan kıvırabiliyorsunuz ağıza doğru. Anca farkettim 😀 Güzel bir özellikmiş. Ben de diyordum basınçla bir gün kırarım belki içim rahatladı 😀

Güncelleme 2: Mikrofonun ses kalitesi mükemmel fakat dipsesi bir türlü halledemedim. Oyun kaydında mesela eğer oyun çok sesliyse farkedilmiyor pek ama oyun sesinin olmadığı kısımlarda çok bariz ve biraz rahatsız edici. İnternetten okuduğum kadarıyla hemen hemen tüm USB kulaklıklarda olan birşeymiş. Halledersem tekrar güncellerim.

Güncelleme 3: Kulaklıkta bazen nedense sağ kulaklıktan az ses geliyormuş gibi hissetmeye başlamıştım. Daha doğrusu basslar az vuruyordu. Ama bazen algılamıyordum. sonunda olayı çözdüm. Kulaklığı ilk açtığımda bir süre sağ taraftan basslar az geliyor. 1 dk kadar şarkı çaldıktan sonra düzeliyor. Tek bir fikrim var. Batarya sanırım soğukken tam güç veremiyor. Biraz ısınınca normale dönüyor. Güç kablosu girişi de solda olduğuna göre batarya da solda. Dolayısıyla ilk başta tüm gücü sol kısım alıyor. Aklıma gelen tek açıklama bu. Fena fail oluyor da olabilirim 😀

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 84
  • protego @protego

    @ghostgamer56 Bugün kesintisiz olarak şarj süresini denedim, yaklaşık 8,5 saat. Ama full seste kullanmadım skype konuşması.

  • ghostgamer56 @ghostgamer56

    8.5 saat gayet iyi gitmiş amazon para iadesi yaptı ve kulaklığı hediye ettiler bana. Şarj süresinide pek takmıyorum artık

  • Emir Özkök @hamur

    merhabalar öncelikle ben bu ürünü çok beğendim ama 600 tlden aşşağı yok türkiyede amazonda da 165 euro olmuş ben nereden temin edebilirim uygun fiyata ?

  • Emir Özkök @hamur

    @protego halen kullanmakta mısınız bu ürünü yoksa başka bir kulaklık mı kullanıyorsunuz ? bana 7.1 kablosuz bir kulaklık lazım öneriniz var mı

    • protego @protego

      Halen kullanıyorum. Bu seride kronik sorun vardı. Üretimini bitirip sorunsuz versiyonu çıkardılar. Aynı ürün değildir muhtemelen bulduğunuz. Sorunsuz versiyonsa alabilirsiniz. Hala kullanıyorum, sıkıntısı yok. Başka bir kulaklık kullanmadığım için öneri yapamam. Kağıt üstünden özelliklere bakılıp öneri verilecek cihazlar değiller. Uygun fiyata şöyle temin edebilirsiniz. Google'dan aratabilirsiniz. 2 yıl önce aldığım kulaklığın fiyatını takip edecek halim yok 🙂

Windows Movie Creator BETA uygulaması ( Wp ve Win 8.1)

Merhabalar.
Microsoft, Windows Phone ve Windows 8.1 için hazırladığı film düzenleme aracı Movie Creator Beta uygulamasını yaklaşık 10 gün önce mağazalarında yayınladı.

Beta sürümü olarak Windows Mağazalarında yerini alan uygulama ile ister daha önceki videolarınız üzerinde tema ve yazı ekleme çalışmalarınızı yapabilir, isterseniz de fotoğraf ve videolarınızı birleştirerek kendi hikayenizi oluşturabilirsiniz. Windows mağazasındaki pek çok uygulama bilindiği üzere süre veya boyut kısıtlaması ile karşımıza çıkarken, bu programda süre veya boyut kısıtlaması yok. Size verilen 25 bölüm içerisine ister fotoğraflarınızı ister uzunluğu farketmeyen videolarınızı koyup kendi ayarlarınızla veya hazır şablonlarla film oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Program oldukça basit bir arayüzle geliyor. Size kutular halinde sunulan time line yani zaman çizelgesi üzerinde video veya fotoğraflarınızı yerleştiriyorsunuz. Yerleştirdiğiniz videoları veya fotoğrafları ayrı ayrı üzerlerine tıklayarak editleyebiliyorsunuz. uzunluğunu ayarlayabilir, renk efektleri verebilir veya klibin ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. isterseniz fotoğrafınızı veya videonuzu belli bir noktaya zoom veya pan yapabilirsiniz. Ayrıca her videoya ayrıca yazı yazabilme imkanı da var.

Programın kendi içerisinde hazır şablonları var. Ayrıca ücretsiz pek çok şablon da indirilebilir bir durumda sizleri bekliyor. Her şablonun Kendi renk ayarları, kendi temaları ve kendi müzikleri bulunmakta. Şablonu indirip kullandıktan sonra isteğinize göre bu müzikleri ve renk efektlerini değiştirme özgürlüğü de sunulmuş. Ya da bunların hiçbirisini seçmeden daha sade düz bir tasarım da yapabilirsiniz. Ayrıca programın üstündeki boyut düğmesi ile videonun çözünürlüğünü ve fotoğraflarınızın kalitesini ayarlayabiliyorsunuz.

Program BETA sürümünde olduğu için şu anda Türkçe desteklemiyor. Kullanımım sırasında çok nadir de olsa donma ve programdan atmalara rastladım sa da, çok ender olduğu için fazla bir hata ile karşılaştığımı söyleyemeyeceğim. bana göre tek eksiği video veya fotoğrafların arasına geçiş efektleri atamamamız. Veya temaların belirlediği geçiş efektlerini değiştiremememiz.

Ben uygulamayı oldukça beğendim. Pek çok kullanım senaryosu oluştu kafamda. Bu gibi uygulamalar bize seyahatlerde koca makinalar veya el kameraları taşıma zahmetinden kurtarabilir. Mesela birkaç günlük bir tatile çıktınız. Her akşam, gezinizden önemli kareleri editleyip gezinizin tüm günlerini ayrı ayrı çok güzel bir şekilde basitçe video haline getirdiniz. Son gün ise diğer editlediğiniz filmleri de katarak uzun ve her günü içeren bir tatil videosu oluşturup bunu Youtube ve Facebook ta paylaştınız. Ve bunları sadece cep telefonunuzu kullanarak yaptınız. Bence bu tarz programlar teknolojinin geldiği yeri gösteriyor ve bu teknolojiyi doğru olarak kullanmayı sağlıyor.

Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/movie-creator-beta/db71b2c6-a486-4b80-b37f-5e94feae8d27

Ayrıca telefonum Lumia 620 ile bu uygulamayı kullanarak çekip hazırladığım test videosunu da aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

@gamsizm @hkellecioglu @leventp @can @salihcln

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Barış Özkök paylaştı.

C.F.L. 802 5600 mAh PowerBank

Arkadaşlar Merhaba,
Bugün kısa bir süre önce Barış Özkök'ün tüyosuyla A-101 marketten 29.90 tl ye aldıgım CFL M802 5600 mAh powerbankı inceleyeceğim.
Daha önce hiç powerbank kullanmamış birisi olarak daha ziyade uzun kamplı gezilerde ihtiyacım olacagını düşünerek bu ürünü aldım.

Şimdi burda akılda şu kalabilir eee 5600/1500=3,7 yani 3 tam bir defada %70 şarj etmelidi diye düşünebilirsiniz.Burda mevcut enerji kayıpları oldugundan genelde şu şekilde bir hesaplama vardır.
Toplam powerbank kapasitesi/telefon batarya kapasitesi x çevirim oranı x batarya kullanım yüzdesi=Toplam Şarj sayısı
Buradaki çevirim oranı, powerbankın kapasitesindeki enerjiyi pile aktarma verimi olarak düşünebilirsiniz.Aynen PC lerimizdeki güç kaynaklarının enerji verimleri gibi.
Kaliteli güç kaynaklarında çevirim verimi %85-90 iken orta seviyelerde bu oran %85 altında genelliklede %80 civarındadır.
Aynı oranlar powerbankların çevirim verimliliklerindede geçerli.
Bir diğer değişken olan batarya ömrüde o bataryanın tam dolabilme kapasitesidir.
Genelde cep telefonlarında kullanılan güncel bataryalardaki li-po pillerin bir süre sonra zor dolup çabuk bittiklerini görürüz .Bu onların kullanım sayılarına göre artık ömürlerini doldurmaya başladıgını gösterir.
Sıfır bir bataryada kullanım yüzdesi %100 iken 1 yılda bu oran kullanıma göre %80 e de düşebilir.

Ürünü kendi fabrika şarjı ile denediğimde 1500mAh lik 4 yıllık LG P503 telefonumu 1 kez tam ,1 defada %45 şarj etti.
Ürünü uzun süre şarjda bırakarak ilk şarjını tamamladıktan sonra tamamen bitene kadar kullandım.İlk şarjında tam dolması yaklaşık 6 saati buldu.Yüksek kapasiteli bataryalarda normal bir durum.Bunun sonucunda 2 tam şarj 1 defada %47 lik şarj sağladı.
Telefon kendi orjinal şarjı ile 2 saat 15 dakikada tam dolarken bu powerbank ile 1 saat 45 dakikada tam şarjına ulaştı.

Yani;
5600/1500 x0,8 x X =2,47 (çevirim katsayısını %80 kabul ettiğimde)
buradan pilimin yaklaşık kullanım yüzdesinin yaklaşık %83 yani 1243 mAh oldugunu gördüm.
Ürünün Avantajları:
-Ucuz
-Küçük kolay taşınabilir(96x25x46mm)
-Şarj durumunu üzerindeki 4 mavi led ile görebiliyorsunuz
-Tek kablo ile şarj olup şarj edebiliyor
-Lambası var 😀
-hafif (120 gr seviyesinde)
-Hızlı şarj ediyor 1A çıkışı var.
-Sağlam bir plastik gövdesi var.
-Aşırı şarjı, aşırı deşarjı ve kısa devreyi önlemek için IC devresi
Dezavantajları-
-İçinde lipo batarya yerine 18650 batarya kullanılmış.Sanırım içerisinde 4 tane var.
Bu nedenle lipo bataryalara şarj çevrimi daha az olacagını düşünüyorum.
-18650 PİLLER ŞARJ EDİLİRKEN YÜKSEK DERECEDE ISINIR.BU ÜRÜNDE KARŞILAŞMADIM ama yüksek kapasiteli bir şarj cihazında bu sorun olabilir.

Açıkçası ürün fiyatına göre çok iyi bir performans gösteriyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 6