Windows Movie Creator BETA uygulaması ( Wp ve Win 8.1)

Merhabalar.
Microsoft, Windows Phone ve Windows 8.1 için hazırladığı film düzenleme aracı Movie Creator Beta uygulamasını yaklaşık 10 gün önce mağazalarında yayınladı.

Beta sürümü olarak Windows Mağazalarında yerini alan uygulama ile ister daha önceki videolarınız üzerinde tema ve yazı ekleme çalışmalarınızı yapabilir, isterseniz de fotoğraf ve videolarınızı birleştirerek kendi hikayenizi oluşturabilirsiniz. Windows mağazasındaki pek çok uygulama bilindiği üzere süre veya boyut kısıtlaması ile karşımıza çıkarken, bu programda süre veya boyut kısıtlaması yok. Size verilen 25 bölüm içerisine ister fotoğraflarınızı ister uzunluğu farketmeyen videolarınızı koyup kendi ayarlarınızla veya hazır şablonlarla film oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Program oldukça basit bir arayüzle geliyor. Size kutular halinde sunulan time line yani zaman çizelgesi üzerinde video veya fotoğraflarınızı yerleştiriyorsunuz. Yerleştirdiğiniz videoları veya fotoğrafları ayrı ayrı üzerlerine tıklayarak editleyebiliyorsunuz. uzunluğunu ayarlayabilir, renk efektleri verebilir veya klibin ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. isterseniz fotoğrafınızı veya videonuzu belli bir noktaya zoom veya pan yapabilirsiniz. Ayrıca her videoya ayrıca yazı yazabilme imkanı da var.

Programın kendi içerisinde hazır şablonları var. Ayrıca ücretsiz pek çok şablon da indirilebilir bir durumda sizleri bekliyor. Her şablonun Kendi renk ayarları, kendi temaları ve kendi müzikleri bulunmakta. Şablonu indirip kullandıktan sonra isteğinize göre bu müzikleri ve renk efektlerini değiştirme özgürlüğü de sunulmuş. Ya da bunların hiçbirisini seçmeden daha sade düz bir tasarım da yapabilirsiniz. Ayrıca programın üstündeki boyut düğmesi ile videonun çözünürlüğünü ve fotoğraflarınızın kalitesini ayarlayabiliyorsunuz.

Program BETA sürümünde olduğu için şu anda Türkçe desteklemiyor. Kullanımım sırasında çok nadir de olsa donma ve programdan atmalara rastladım sa da, çok ender olduğu için fazla bir hata ile karşılaştığımı söyleyemeyeceğim. bana göre tek eksiği video veya fotoğrafların arasına geçiş efektleri atamamamız. Veya temaların belirlediği geçiş efektlerini değiştiremememiz.

Ben uygulamayı oldukça beğendim. Pek çok kullanım senaryosu oluştu kafamda. Bu gibi uygulamalar bize seyahatlerde koca makinalar veya el kameraları taşıma zahmetinden kurtarabilir. Mesela birkaç günlük bir tatile çıktınız. Her akşam, gezinizden önemli kareleri editleyip gezinizin tüm günlerini ayrı ayrı çok güzel bir şekilde basitçe video haline getirdiniz. Son gün ise diğer editlediğiniz filmleri de katarak uzun ve her günü içeren bir tatil videosu oluşturup bunu Youtube ve Facebook ta paylaştınız. Ve bunları sadece cep telefonunuzu kullanarak yaptınız. Bence bu tarz programlar teknolojinin geldiği yeri gösteriyor ve bu teknolojiyi doğru olarak kullanmayı sağlıyor.

Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/movie-creator-beta/db71b2c6-a486-4b80-b37f-5e94feae8d27

Ayrıca telefonum Lumia 620 ile bu uygulamayı kullanarak çekip hazırladığım test videosunu da aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=qQi8caa1HiU&list=UUcQxIQDLgAvapZt5gxuPk0g

@gamsizm @hkellecioglu @leventp @can @salihcln

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler