Paylaş Paylaş

QNAP TS-431P2 Ağa Bağlı Depolama Sistemi İncelemesi

QNAP'ın, başta küçük ölçekli işletmeler için tasarladığı, kendi sınıfında ekonomik sayılabilecek depolama çözümü TS-431P2'yi inceliyoruz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • txt @txt

    Allah'tan başka bişey isteseydim olacakmış demekki 🙂 bugun nas olsa da izlesek diyordum yarım saat önce

  • Fatih Göksel @goksel-fatih

    Böylesine saçma sapan bir cihazın incelemesini kimse izlemez normalde ama burada sihirli bir durum var. Levent Pekcan düdüklü tencere incelese izleyecek binlerce insan var. Ve fakat kendisi yüz yıl geçmesine rağmen bunu anlamadı henüz.

  • Tarık @tarikx

    Çok güzel inceleme. Ellerinize sağlık.

  • Haluk Benker @benker

    Geçmiş olsun Levent Bey ve de aşkolsun size. !.. Demek geceleri ofiste düşen internet hızının sırrını açıklamak için bu videoyu beklediniz :)))

  • nowhereman @nowhereman

    4-5 ay önce ZyXEL NAS540 aldım sempatik cihazlar ancak bu 3.5 inc diskler özellikle wd red nas serisi diskler bana baya dayanıksız geldi 3-4 sene önce 1 adet almıştım aldıktan 1 sene sonra bozuldu değiştirtiler sonra çok az kullanmama rağmen bu günlerde gene healt %7 ye düşmüş bu nas disklere güvenim kalmadı ya da ben bahtsızım anlamadım.

    bu arada diskin toplam kullanım süresi 55 gün civarı görünüyor ortalama 1320 saat çalışmış. Ancak artık garanti olmadığından çöp oldu. Ne yapsam bilemedim

    • Hasan Yılmaz @coolnquiet

      Ben hiç Nas alıp kullanmadım ama diskler sürekli öalıştığından dayanıklılığına da tam güvenemiyorum. Öte yandan çalıştığım okuldaki 7/24 kayıt yapan kameralar yıllardır kayıtlarını DVR cihazı içindeki hiçbir uzun süre çalışma iddiası bulunmayan ve Nas diski de olmayan Seagate Barracuda diske yapıyor. Bunun bozulmayıp sizin disklerinizin bozulması tam şanssızlık olmuş.
      Bir de Nas cihazını yedekleme amaçlı kullanıyorsanız bence ayda bir harici diske yedek alıp harici diski güvenli bir yere koymak daha mantıklı. Bu sayede yedekleme yapılan medya çok uzun ömürlü olacaktır.

    • nowhereman @nowhereman

      @coolnquiet şöyleki yedekleme için kullanmayı düşünüyordum ancak daha başlamamıştım 2adet 2 TB lık mu pasportum mevcut yedek için hala onları kullanıyorum.Bu nas sistemini ağdan müzik ve download için kullanacaktım şuanda da güvenemiyorum

  • Kadircan ÖKSÜZOĞLU @kadirinazor

    Sanıyorum sene 2013 veya 2014. İlk NAS cihazları hakkında videoyu youtube da sizin incelemeriniz ile izledim. Çok hoşuma gitti. My Cloud Mirror incelemesi idi. Acaba doğru mu karar veriyorum diye 3-5 sefer izlemiştim 🙂 Bir kaç sene sonra daha üst seviye olan asustor cihaz incelemesini izledim.Asustor aldım fakat beklediğimden sesli idi iade ettim (amazon sağolsun 🙂 şimdi ise Mycloud PR2100 serisi 20 TB Nas kullanmaktayım. WD hep sessiz çalışmakta. Bana kalsa her eve lazım. Sağladığı kolaylıklar ancak yaşamayla anlatılır. Ben işyerine de aldım, hiç tanımadığım bir insana dahi aldırdım. Adam keşke daha önce alsaydım diyodu 🙂
    Aradığım her ürün için incelemeleriniz oluyor. Hatta ürünlerin dışında geçen tüketici hakem heyeti ile ilgili youtube a yazdım şansa sizin videonuz çıktı Niyazi Saral ile. Bu çeşitlilik süper.

  • Archbrook @archbrook

    Yıllardır synology nas kullanıyorum çok memnunum. Qnap da en az synology kadar başarılı bir üretici. Lp bahsetmemiş ama bu cihazlara docker kurup üstüne envai çeşit yazılım ekstradan yükleyebiliyorsunuz.
    Alternatif olarak intel nuc usbden disk kutusu bağlayıp nas gibi kullanmayı denedim bir süre. Ama Nas verimini alamadım.
    Paranız varsa biraz iyisini alıp uzun vadeli yatırım yapmak daha akıllıca.

  • Kendi Fikri @kendifikri

    Nas'ın ne olduğunu sizden gördüm izledim öğrendim zamanında. Seneler sonra qnap TS228 aldım.Memnundum nas kullanmaktan ama maddiyattan satmak zorunda kaldım. İleride hem medya oynatım hem yedekleme için kullanabileceğim bir nas alacağım.

  • Kendi Fikri @kendifikri

    17:30 da herkes herkesin dosyasında gezemiyor göremiyor dendi. Admin de mi göremiyor ?

  • paratoner @paratoner

    Faydalı bir inceleme olmuş, yıl 2018 olmasına rağmen hala bu cihazları bir şekilde tanımadığı için yok farzeden büyük bir kullanıcı kitlesi var.

    Data kaybı yaşayan illaki olmuştur, bazen data kurtarma hizmetine başvurulduğunda 2-3bin TL istediler diye duyan da olmuştur. işte bu tip durumlara düşmemek için data yedeklemesi şart.
    Bu cihazlarda artık her ortamdan erişip yedekleme ve geri yükleme yapma imkanı tanıyor. bu QNAP'ın birçok ürününü kullanmış/kullanan birisi olarak 4x6TB yada 4x8TB'lık konfigürasyon pahalı gelsede orta ve uzun vadede kafanızı rahatlatacak bir depolama imkanı sunar. daha üst modellere bakmaya hiç gerek yok.

    Son olarak bilinmesi gereken bir şey daha var ki oda bu tip incelemelerin aslında kataloğun birisi tarafından size okunması gibi yani detay verememe durumu var, çünkü gerçekte senaryolara göre kullanıldığı için böyle incelemelerde şu nası yapılır bu şöyle olur örnek verilmez. siz ihtiyacınızı bileceksiniz ve üründe bunlara bakacaksınız, bu incelemede de bu fazlasıyla var.

  • Hayati Bebek @hayatibebek

    bunların hepsi birbirine benziyor aynı ürünün kopyası synology de de var asustor da da. benim merak ettiğim misal outlook açık iken yedeğini yapabiliyor mu ?

    • paratoner @paratoner

      Outlook açıkken yedek alma yapamazsınız, bu işi sadece symantec desktop user backup ve benzeri kurumlara hitap eden yazılımlarla yapılabiliyor, son kullanıcı için bu hizmeti başarılı bir şekilde ücretsiz(bu tip bir cihazda servisle) yapan var mıdır, bilmiyorum hiç ihtimal vermem. bahsettiğiniz iş Symantec üzerinden her 30dk da değişeni alacak şekilde ve detaylarda derinleşen şekilde yapılıyor.client başına 100usd'a yakın.
      NAS cihazla illaki benzer özelliklerde fakat detaylarda herşey belli oluyor, siz dikkat ederseniz farklarını görürsünüz. misal gömülü uygulamalarla neler yapılıyor? cihaza mobil NB/Cep erişim nasıl? VPN torrent print paylaşım vb servis uygulamaları nasıl? yazılım/donanım özellikleri ve becerilerine göre segmente ediliyorlar. yukarıdaki cihaz bir evdeki 3-5 kullanıcı yada ofisteki 5-10 için tamda sınırda bir ürün. kullanamıyacağınız kadar özelliği var desem yalan olmaz.

    • Hayati Bebek @hayatibebek

      @paratoner ben ücretsiz urbackup server kurdum bu yapabiliyor o yüzden sordum bilginiz olsun 🙂

    • ibrahim dogan @mmmpower

      Evet yapabilir, hatta bunu yıllarca yapabilir. Qnap içerisinde ücretsiz gelen NetBak programını kullanarak bunu yapabilirsin. Ayrıca şu konuya da bakman faydalı olur. https://www.qnap.com/solution/qmailagent/tr-tr/

    • Hayati Bebek @hayatibebek

      @mmmpower teşekkürker cevap için, bilmeyip de kafadan atıp sallayanlara da kapak olsun !

  • Issız_adam @systemnet

    bu cihazdan bendede var 3 yıldır kullanıyorum, eve girer girmez telefonumdaki fotoları nas'a otomatik yedekletiyorum. tavsiye ederim. iyi cihazdır.

  • Issız_adam @systemnet

    fan sesinden çok disklerin sesini duyarsınız. çok güzel bildirimleri var push, email vb gibi raid 5 yaptım 4 disk taktım. haliyle 4 disk takınca ağır oluyor :)) ethernet 2 adet kullanın ki 2Gb olsun. uygulama desteği güzel mobil uygulama desteğide güzel, torentleri bağlayın insin gece mesela filmler içinde kalsın siz evde ağdan izleyin.

  • Tegin @tegin

    Knoppix ve Ultimade Boot CD indirmelerini eklediğini gördüm. Bunlarla ilgili (özellikle UBCD ile ilgili) içerik gelirmi acaba. @gamsizm @leventp

  • Koray Üstüner @korayus

    Ben de 8 Bay nas kullanıyorum ve birçok depolama sorunumu çözdü. Gerçekten sadece depolama değil beraberinde sunulan ek yazılımlarla ev/ofisimin vazgeçilmezi oldu. Açıkcası 8bay nas ve 8 HDD ile oldukça yüksek büteye maloldu ve buna değidi ama veri güvenliğini en üst noktaya çıkartmak için 2. bir nas cihazı almak şu an için bana liks geliyor. Bu noktada merak ettiğim şey eğer olur da NAS cihazı bozulursa (ki bir gün elbet bozulacak) diskleri başka bir yere takarak verilere geçici olarak ulaşmak mümkün olmaz mı? Bozulan nas cihazını simule etmenin yolu yok mudur?

  • Mustafa080 @mustafa080

    Merhaba, benim sorum olucak üstadlar yanıtlarsanız sevinirim.Evde kullandığım asus ac52u model bir modem cihazıma usb 1tb disk bağlı şekilde modem içinden torrent uygulamasını kullanarak işlem yapıyordum.Windows 10 yüklü bilgisayardan dosya gezgini üzerinden de diske indirdiğim film veya içeriği görebiliyordum.Fakat son win_10 güncellesi ile ev paylaşımı kaldırıldı.Bundan dolayı sadece tarayıcı üzerinden ftp adresinden cihazlar arası bağlantı sağlıyorum.Ben incelenen cihaza benzer bir cihaz alsam dosya gezgine benzer bir şekilde işlem yapabilir miyim? Çünkü ftp üzerinden işlem yapınca zaten dosyayı indirmek için kota kullanılıyor bir ftp den erişmek için tarayıcıda indirince 2 kez download yapılmış oluyor.Ben bunun önüne geçmek istiyorum

    • Bezmialem @bezmialem

      Maddeleri sırasıyla uygulayıp adım başı kontrol edersiniz.

      Modemin güncellemesi varsa onu yap.

      Dosya paylaşımını yeniden başlat.

      Windows kimlik bilgileri yöneticisinde yerel hesaplardan önceki kayıtları sil.

      Windows logini microsoft hesabı şifresi ile yapıyorsan oturum açma seçeneklerinden pinle girişi seç ya da tersini yap. Yerel hesap kullanıyorsan değişiklik yapmana gerek yok.

      İnternette aynı cihazın dosya paylaşımı ile sorun yaşayan başkaları var mı araştır.

  • Baki Yıldız @bakiyildiz

    Youtubedeki videoları akkden yemesin diye gece 2-8 arası indirtiyorum. Torrentler gibi youtube videolarını da 2-8 arası indirebiliyor mu bu cihazlar? Ayrıca lg akıllı tvden inen videoları izleyebilmek için plex kullanabiliyorum bu cihazda öyle imkanlar var mı?

  • hal_sav @hal_sav

    Arkadaşlar Nas cihazlarında dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var(özellikle raid 5) disklerin hepsini sıfır taktığımızı düşünelim disklerin ömürleri bozulduğunda peşpeşe bozuluyorlar.
    1 tanesi hata verdiğinde zaman kaybetmeden hemen yenisini takmanız gerekiyor aksi halde 1 disk eksildiği için diğer disklere daha fazla yük biniyor ve diğer disklerin bozulması daha kolay oluyor.