Haftalık Gündem Değerlendirmesi (13 - 18 Ocak 2014)
Türkiye'den ve Dünyadan Teknoloji Gündemi
- Telkoder etkinliği
- Seagate lansmanı ve Backup Plus serisi harici diskler.
- ABD’de net tarafsızlığı tartışmaları yine alevlendi.
- Torba yasadan haber
- Frekans ihalesi iptal edildi.
- Frekanslara sızan “Gergedan”, milyonları götürdü.
- Sahte telefon sattıkları müşteriye bir de hakaret ettiler!
- PC satışları %10 geriledi.
- Intel “PC satışları düzeliyor” dedi ancak yeni fabrikasını daha açmadan kapadı.
- AMD, “Kaveri” çekirdekli A serisi işlemcilerini satışa sundu.
- Apple’a 32.5 Milyon $ ceza geldi.
- Windows 9 dedikoduları artıyor, gösterilen tarih 2015.
- Microsoft’tan Windows XP’ye 15 ay daha antivirüs güncelleme desteği.
- Dropbox hizmetinde aksamalar yaşandı, nedeni bir yazılım hatası olarak açıklandı.
- Nokia Lumia’lara Black güncellemesi geldi, tüm modeller güncellenecek.
- Galaxy S5 netleşiyor gibi.
- HTC One X ve One X+ güncelleme almayacaklar.
- HP, akıllı telefon pazarına geri dönüyor.
- Digitimes’ın iddiası: Bellek fiyatları artmaya devam edecek.
- Fransa’da araba paylaşımı servisi Uber’e tepkiler şiddete dönüştü.
- Google, ev otomasyonu firması Nest’i satın aldı. Kullanıcılar ve kimi analizciler endişeli.
- Google, diabet hastalarına yardımcı olabilecek bir lens tanıttı. Microsoft aynı teknolojiyi 2011’de tanıtmış bile.
- Winamp’ın Radionomy firmasına satışı tamamlandı.
- Toshiba TV’ler “game stream” desteği sunacak.
- İddia: “NSA, ağa bağlı olmayan bilgisayarlara bile girebiliyor”
- Güvenli Twitter alternatifi Twister
- Güney Kore, Japon nükleer santrallerine sızmış.
- İngiltere Huawei ekipmanlarını söküyor.
- Mozilla’dan güvenlik uzmanlarına çağrı.
- Facebook’a Trending Topic özelliği geldi.
- Facebook ve Yandex anlaştı, Türk kullanıcılarının Facebook bilgileri Yandex’e akacak.
- Facebook link paylaşma servisi Branch’i 15 Milyon Dolar’a satın aldı.
- Chrome Beta’ya Noisy Tabs özelliği geldi
- Red Hat ve CentOS iş birliği.
- 802.11ac kablosuz bağlantı standartının bitmiş hali yayınlandı.
- Beleş WiFi aslında beleş değil.
- Linkedin verilerine göre 5 yıl önce var olmayan meslekler
Oyun Dünyasından
- Steam Greenlight son buluyor.
- Far Cry, 10 yaşında.
- Yeni Hitman oyunu duyuruldu.
Linkler
Doğrudan indirme (MP3) --- iTunes üzerinden takip --- Podcast RSS yayını
Podcast olarak dinle
Dosya olarak indir - iTunes - Spotify - RSS
Geç olsun güç olmasın...
Fancı
Abi Corsair kasa fanı baktığım hiçbir yerde bulamıyorum, Corsair Türkiyede fan satmayı bıraktı mı artık ?
Yaya
Telekom "döşeme" işini borularla sınırlı bırakmak istemiyor anlaşılan.
Yaya
Murat abi linkedin haberini okurken "social media intern" i görünce "intern ne demekti la?" diye kaldın bir an itiraf et 😀
levent tektaş
Bu saate kadar bekledim gündem değerlendirmesini.
Gerçekten çok geniş bir içerik var ve süre 1 saat 35 dakika çok iyi yaaa.
Gelecek haftaya kadar ben gündemi hergün dinlerim.
Levent abiyi çok seviyorum onun sohbetine bayılıyorum saatlerce bıkmadan dinleyebilirim. Çok güzel eleştiri yapıyor bazen şak diye espiriyi patlatıyor.
Keşke bu gündemlerde görüntülü olsa, levent abi ve murat abi karşılıklı otursalar sabit bir kameranın önünde, ellerinde tabletleriyle sohbet etseler bizde onları hem görsek hem dinlesek...
Aynen. LP hiç beklenmedik yerlerde kral espriler patlatıyor o sayede dinlenebilirlik artıyor. Gündem sonuna doğru ne zaman uzun oldu artık keselim yada bu konuyu çok uzatmayalım dese bende çok üzülüyorum.
Not: Bayan "aynen" e ne oldu? MG ile mi evlendi? Artık daha beklemeyelim mi?
jd
sabah teknoseyir ile kahvaltı keyfi yaparım. yatıyorum ben.
Ziyaretçi
Iyi de arkadaş zamanında (maksimum 1-2 yıl önce) Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Kadir Topbas bu fiber internet, kazma, döşeme, kablo vesaire ile ilgili çıkıp açıklama yapmıştı. Demişti ki bu konu hakkında "tek bir başvuru bile yok!"
Çünkü epey bir süre isp'ler belediye izin vermiyor naraları atıyordu. Başkan da çıkıp açıklama gereği hissetmişti. Onceden belediyeye soverdik nasıl izin vermezler diye... Baskanin aciklamasindan sonra isp'lere sovmeye baslamistik.
Gelenin noktada gene Telekom disindaki isp'ler topu baskalarina atiyor.
Yine zamaninda ttnet'in eski genel muduru tahsin yılmaz 2012 yili icin "2012 fiber yili olacak" diye bildiri yayinlamisti. Ne oldu aga? sene oldu 2014 hani ya fiber? iddia ediyorum fiber internet 2020 yilina kadar yayginlasmayacaktir. hele bir dusunun... mevcut altyapinin tekrar kurulmasi kac yili alir? biraz gercekci olun... apartmanin dibine kadar dosenmesi gereken fiberoptik kabloyu Turkiye'nin heryerine mumkun degil cekemezler.
bide utanmadan turkiyenin 81 iline fiber diye reklam yaptilar aylarca. allah hepsini kahretsin.
Fiberdede 50mb download 5 MB upload normalmi ? superonline da upload konusunda telekom gibiler.
Arda
o konuda yapılan yorumları tekrar ama bu sefer daha dikkatli dinle.
Serhat
Murat Abi Dark yeni bir telefon daha çıkarmış. Geçtiğimiz haftalarda da General Mobile Discovery'ye rakip olarak Evo X5 modelini tanıtmışlardı. Yeni telefona Dark demişler ama bu bildiğin Samsung olmuş 🙂 Bu telefonlar hakkında yorumlarınızı merak ediyorum Murat Abi.
http://www.androidcanavari.net/darktan-note-serisine-rakip-phablet-evo-p60/
Bora
Dark Evo X5 1080p yerine 720p olsaydı ve fiyatı da 700 TL olsaydı GMD yerine tercih edilebilirdi. Bu yeni model de çöpün çöpü olmuş. 6" ekranda 540p çözünürlük nedir? Donanım da S3 ile aynı seviyede. Akortek böyle telefonlara yatırım yapacağına hiç yapmasın daha iyi. Sonra "biz yerli telefon ürettik ama Türk halkı ilgi göstermedi" diye şikayet edecekler.
Anlamıyorum, uzakdoğuda bir sürü uygun fiyatlı ve iddialı donanıma sahip telefon modeli var. Bunları ithal edip getirmek bu kadar mı zor? Bugüne kadar yerli telefon olarak piyasaya giren modeller hep çöp çıktı. İçlerinde bir tek GMD fena değildi. O da çok sattı zaten. Şimdi onun da 2. versiyonu hayal kırıklığı olmaya aday. Snapdragon 400 cpu ve Adreno 305 gpu koymuşlar.
kardeş senin dediğin gibi bir telefon da piranha çıkardı piranha zen aynı dark evo x5 gibi ama ekranı 720p kamerası 13 megapixel diğer donanım özellikleri de zaten discovery gibi
GMD kurun bu kadar yüksek olmadığı zamanda geldi. Şimdi onun fiyatı da olumsuz etkilenecektir. 16 GB versiyonu 650TL yine iyi. Rakip bir telefon getiriyorsanız bir şeylerin daha iyi olması gerekiyor. Aynı yere konumlanınca fiyat dışında bir rekabet şansınız olmuyor. 1080p X5 için değil aynı GPU'yu kullanan her telefon için yüksek bir çözünürlük. Oyunlarda olumsuz yansıyacağı kesin. Onun dışında seçilen panel gayet güzel. Tercih meselesi. Oyun oynayanların düşük bütçeli telefonlarda kesinlikle çözünürlük peşinde olmaması gerek. Oyun oynamayana da ekranın büyük olmasının bir zararı yok. GMD'nin ekranından daha iyi. Ama fiyat farkını ödetiyor.
Serhat
GMD'nin yakaladığı başarıyı Evo X5 yakalayamayacaktır bence abi. GMD 2'de beklenen gibi çıkmayacak CES 2014'ten gelen haberlere göre. Döviz kurları da aldı başını gitti zaten, GMD2 bu GMD kadar uygun olmayacaktır. 750-850 arasında bir fiyatlandırma bekliyorum. P60 modeli ise çözünürlük olarak ortalamanın çok altında ama Dark bunları pazarda aktif kılmak için BİM ve A101 ile anlaşma yapar gibime geliyor.
Ahmet Karlı
Otoseyir podcastleri gibi açıklamaların yanında dakikalarını da yazsanız da ilgilenmediğimiz haberleri kolayca atlayabilsek.
Levent Abi size nasıl ulaşabilirim?
(Cem Yılmaz) 😀
Kaydın sonu eksik olmuş galiba, Murat Bey' in cümlesinin ortasında kesiliyor kayıt.
Murat Bey otomobil inceleme çekiminden bahsederken:
"ne eksikler" dedikten sonra kayıt kesiliyor.
Teknoseyir yayına başladığından beri dinlediğim en ''asi'' bölüm.
Güzeldi.
Hocam telekom 1 GB hızda bağlantı verdi diyelim...
Kota koyacak buna 25 GB 50 GB.. 🙂 fiyatlarda akn li 100 Tl al sana 1 GB hız...
Ohooooooooooooooooooooooooo...........
Verse ne olur.. Vermese ne olur..
selam, 2 gundur podcast guncellenmiyor galiba, neyse ki mp3 indirme linkini koymussunuz.
Ziyaretçi
CES2014 değerlendirmesi bekliyorum. Murat bey önceki gündem değerlendirmesinde çarşamba videolar yayınlanmaya başlar demiştiniz.
Ziyaretçi
-Büyütücü değil mi bu?
-Yok güç arttırıcı
😀
Yaya
+ Mantar değil mi bu?
- Yok yıldız.
Şeklinde olsaydı keşke
Nintendocular rahatsız
Aarccher
Murat Gamsız ısrarla her potcastde win 8 e saldırıyor ama ben sorunsuzca gayet memnun şekilde kullanıyorum. Kurduğum ilk günden beri hiç 7 e dönmeyi düşünmedim. Bazen taktı mı takıyor bazı şeylere.
Ben çıktığı günden beri kullanıyorum bir şikayetim yok 🙂 Satışlar ve geri adılan atımlar memnun olmayan kitlenin fazlalığını gösteriyor. Win8 almak yeni bir bilgisayar ile mecburi dolayısıyla aslında kaç kişi gerçekten Win8 kullanırdı sorusunun cevabını bilmiyoruz. Metro yerine doğrudan masa üstüne geçilmesinin konuşulması 8.1 ile start ikonunun geri gelmeye başlaması, bunlar ileriye değil Win7'ye dönük hareketler.
Win8 masa sütünde başarılı olsun diye çıkan bir işletim sistemi de değil. RT çok önemliydi orada. Tutmadı. WP iyi oldu ama o da tutmadı. Çünkü bunların gerçekten tek bir sistem olması başarılamadı. WP'de aldığım Angry Birds'i bana masa üstünde daha pahalıya tekrar satmaya çalışırsan almam. Böyle tek platformluk olmaz. Win9'da gerçekten birleşmiş bir sistem yapıp içine Xbox One'ı da katabilirlerse Win8'de başaramadıkları şeyi başarabilirler.
Abi acaba şu incelmelerde kullandığınız tablet standının markası nedir.Metal ayaklı olan merak ettim
LP
Murat yurtdışından alıp getirmişti ancak öyle bilinen marka ürünü falan bir şey değil. Üzerinde yazmıyor bir şey. 🙂
Furkan
Henüz dinlemedim gündemi ama belki bahsetmemişsinizdir Humble Bundle'da bu hafta DayZ var kaçırılmayacak fırsat
capcup44
tam da Murat abi eksikler... diye bir şey anlatiydi. kameranın şarjı mı bitti nee. ayıp oldu yüzüne kapatılmış gibi hissettirdi.
kadir
Eee Otoseyirin kaybolan ses kayıtlarından sonra zamanlaması manidar 🙂 Bazı paraleller kasıtlı yapmış olabilir 😉
Basol
Şu konuların yanına birde dakikalarını koysanız süper olur.
Ziyaretçi
greenman gaming Muhteşem Simülasyon kerbal space programa indirim yapmış kaçmaz.
greenman gaming normal indirimin yanında %25 indirim kodu vermiş ana sayfasında. kod ile indirime bir indirim daha yapıyor 🙂
Fransa'daki Uber'in benzerleri ülkemizde de var zaten bir süredir. yolyola.com yerli kaynak olanı bildiğim kadarı ile. bir de sharemyfare.com var, o da yurtdışından uyarlama. tv'de haber de oldular. ancak dediğiniz gibi korsan taksiciliğe çok güzel imkan veren sistemler. çok tutunacaklarını sanmıyorum. hele bir de "bilmemne araç paylaşımı sitesinden araç bulan biri tecavüze uğradı" gibi tek bir habere bakar bu girişimlerin tarihe gömülmesi. olmaz umarım tabi böyle bir şey ama aklıma yatan bir model değil bu... ne alıcam elin adamını arabama, hırlı mıdır, hırsız mıdır...
#WP8'i #MHL ve #OTG desteklemediği için TV'ye bağlayıp yeni çıkan uygulamaların tanıtımını yapamıyordunuz. Şimdi #Nokia Black uygulaması ile birlikte çıkan Nokia Beamer uygulaması sanırım bu konudaki sorununuzu bir miktar daha çözecektir. İnternet bağlantılı bir TV'ye internet hızınıza göre internet üzerinden görüntü aktarımı yapabiliyorsunuz. #WindowsPhone
LP
Hareketli görüntülerde işe yarayabilecek bir şey değil, ancak sabit ekran görüntülerinde işe yarıyor. Yani oyun incelemelerini çözmez ama belki genel uygulamalarda iş görür. Deneyeceğiz.
BURAK ÖZYÜREK
+1
fazıl
m.gamsız iktidarı eleştirir gibi bir konuma düşebileceği korkusuyla "ak parti" derken, tam tersi durumda "akp" demeseymiş, iyiymiş.
bu torba yasaya muhalefet yok! iktidar muhalefet geçiyor gibisinden işin kolayına kaçarak basit bir yorum yapılmış.
fakat, torba yasanın hangisine muhalefet edeceksin? kaldı ki etsen bile ne değişir? iktidar zaten istediği yasayı geçireceği çoğunluğa sahip. lütfen böyle yorumlar yapacaksanız bu konular hiç girmeyin daha iyi...
Ağız alışkanlığı sadece. Kolaya kaçmak da yok. Sansür yasasının aslı iktidar muhalefet desteği ile çıktı. Bunlar sonraki ilaveler. Asıl yasa pürüzsüz geçti. Ne değişir zihniyetinde olduğunuz sürece hiçbir şey değişmez. Yasa komisyondan genel kurula geliyor. Genel kurula geldikten sonra dediğiniz gibi yapacak pek bir şey yok. Ondan önceki hazırlık aşamasında çaba göstererek ne yapabiliyorsanız yapıyorsunuz. Bu ilave yasanın içeriğinde itiraz hakkı bile yoktu şimdi itirazlar ile mahkeme yolu açılmış. Ne değişir zihniyetiyle tamamen boş bırakılsa kararlara itiraz şansı da olmayacaktı. Muhalefet, içine STK'ları da katın, ancak bunu başarabildi. Buna başarı olarak da bakabilirsiniz elbette. Ama ben 5651'in çıkış zamanını dün gibi hatırladığım için elden gelebilecek her şey yapılmadı diyorum. Suçu karşı tarafa atmadan önce biz her şeyi yaptık mı sorusunun cevabı gönül rahatlığı ile verilmeli. Ne değişir ki düşüncesi ile hareket edildiyse kesinlikle elden gelen her şey yapılmamıştır.
Paralelport
TR'de Telekom'un phorm'unu hele de Telekom'un basın toplantısında gündeme getirebilen 2 kişi vardı: Turk.internet'ten Füsun Nebil hanım ve Levent Pekcan. Telekom'un TR'nin en büyük reklam verenlerinden birisi olduğunu bile bile bu soruyu sorabilen bu dostlara korktun demek biraz ayıp olmuyor mu 🙂
Olsa olsa "iTunes'da 1 numaralı podcast'ız; bizi izleyen hiç bir parti seçmenini de incitmeden bu sorunu ele alalım" endişesi olabilir.
Hiç bahsedilmesin? "Yok artık".
fazıl
selam,
bahsettiğiniz isimler ile ilgili herhangi bir şey söylemedim. muhtemelen onlar da phorm'un yararlarından bahsetselerdi; şimdi okan bayülgen'in programlarında rahatlıkla yer bulabilirlerdi. (komik bir konuşma tarzı da gerekli)
niyetim, ipteki cambaz gibi "dengeyi kuralım", "eyvah iktidar'a sallamış gibi olduk dur muhalefet'e de sallayalım" mantığının insanları nasıl komik durumlara düşürebileceğine değinmekti.
neyse... bu konulara değinilsin tabi. tv'deki garip teknoloji programlarından iyidir.
amacım şu konuları konuşun, bu konuları konuşmayı diyerek ahkam kesmek değildi.
Denge kurmak vs gibi bir amacımız yok. Söylediğim şey yanlışsa yanlış deyin. Çok basit bir soru soruyorum, 5651 sansür yasası meclisin nadir yaşanan fikir birliğiyle geçti mi geçmedi mi? Bu yasanın hazırlık aşaması mevcut iktidardan önce başladı mı başlamadı mı? İnterneti tüm güç sahipleri kontrol etmek istiyor. Çünkü yarın öbür gün iktidarlarına yapılacak saldırı ya da eleştirilerin adresi internet olacak. TV ve gazeteler kontrol altında nasılsa. Şu an konuştuğumuz ilave sansür, 5651 ile mümkün olabiliyor. Ama tabii artık geç kalındı. Bu yasa çıkarken mücadele edilecekti.
podcast yenilenmiyor sıkıntı var.
Sayfa uzerinden dinleme yapanlar icin bu hafta neden player gorunmuyor. Her sabah tabletten dinledigim yayini su an itibariyle dinleyemiyorum.
Düzelmiş olmalı.
bir de ülkemizdeki kotalar malum gündem videoları max 480p olsa daha güzel olmaz mı default olarak 720p olması sorun oluşturuyor bazen unutup öyle dinliyorum kendi açımdan düzeltmesi kolay bişey ama sizde dikkat ederseniz çok daha güzel olur
Henüz tabletin başına geçmedim ama bilgisayarda player görünüyor. Sanırım tablette de sorun kalmamıştır. Teşekkür ederim ilginiz için.
Madde madde gidelim 🙂
-Benim bu internet sansüründen pardon yasasından anladığım şu, ülkedeki internet bir gün Çin ile aynı olacak. İlk etapta Çin gibi olmayacak ama "kaynayan kurbağa" deneyi gibi yavaş yavaş baskıların dozu artacaktır. Herkesin interneti URL filtreleme bahanesiyle 7/24 kanunsuz sorgusuz sualsiz izlenecek. Bu istediği siteyi açma kapama işinin başında da kimlerin adamlarının olacağı, nelerin engelleneceği, kendi gibi düşünmeyenlerin nasıl fişleneceği, ve onlara nasıl göz korkutacağı vs. aşikar. Aksini düşünen marsta yaşıyordur. Bu tip bir arşivleme ve süzme iki şey daha getirecek. Birincisi tüm internet bir tabakadan daha geçeceği için daha da yavaşlayacak. İkincisi ise bu işin muazzam maliyet var o da fatura olarak bize yansıyacak.Paramızla kendimizi sansürleteceğiz yani.
-Bizim dış mihraklarımız dijital karasal yayına (DVB-T veya DVB-T2) geçeli 4-5 yıl oldu ama biz hala daha ihalesini bile yapamıyoruz. Basitinden Show TV, Kanal D seyretmek isteyen bile balkona çanak koydurtuyor.
-Öte yandan bizim gereksiz basınımızda her yıl çıkan geleneksel "yeni Galax S metal kasa olacak", "iPhone'nun ekranı büyüyecek", "XX kullanıcılarına güncelleme şoku!!!" muhabbetinden de gına geldi. Her yıl aynı haberlerin tarihini değiştirip yazıyorlar.
-Winamp konusuna gelince bence AOL kapatıyoruz diye güzel bir viral reklam yaptı. Winamp'ı pek tanımayan 20 yaş ve altı nesiller bu şekilde Winamp'ı tanıdı. 25+ yaş kitlesi de eski anıları canlandığı için hüzünlendi falan. Kısaca gündemde olmayan bir şey gündeme geldi. AOL de satıştan parayı götürdü.
Sansürsüz internet için para isterler yakında.Bunun arkasından o çıkacak gibi geliyor. yerli iss'ler vpn filan açarsa hiç şaşırmam.Eskiden yurtdışında uydu aboneliği peşine koşardık O günler geldi aklıma..
Enboy
Doğrudan indirme linkinde tüm gündem dinlenebilirken youtube üzerinden 1.35.36 ya kadar dinleyebiliyoruz bir sıkıntı var galiba
wise
Hey Teknoseyir. İtunes ile dinleyemiyorum artık sizi. Güncel yayınlarınız yok. En son haftalık gündem değerlendirmesi var. O da bir hafta öncesinin gündemi.
Şu soruna bir yol bulun. Zira iphone ve itunes ile sizi dinlemek daha iyi.
Ben iTunes'a bakıyorum şu an PC üzerinden. Tüm liste eksiksiz gözüküyor ve dinlenebiliyor.
Kuru Ekmek
Aynı şekilde bende de en son 16 Ocak podcast'i görünüyor (Sony Alpha incelemesi). Ayrıca neden youtube'a podcast'i 720p de yüklüyosunuz? Kotamıza yazık günah
wise
İtunes ile dinlemek daha iyi. ben dışarda telefonumla dinlerim. Kaldığı yerden itunes'i açar devam ederim.
Podcast'ler bir haftadır geç giriyor. incelemelerin podcastlerine de bakıyorum onlarında geç girdiğini gördüm.
şevki aksu
popup bloker kapalı olmasına rağmen reklamı geçemiyorum şu an
şevki aksu
youtubeden izliyorum
isvecten takipci
evet neden ses kaydi orda kesildi ?
Bu internet yasaklarına niye kimsenin sesi çıkmıyor bizden başka. Televizyon kanallarında hiç görmüyorum bununla ilgili birşey. Niye muhalefetinde hiç sesi çıkmıyor.
Herkes sessiz, bunların hepsi aynı pislik. Siz halen biryerleri savunun bakalım güzel insanlar...
abi aklıma geldi şuan 😀 far cyr demo indiriyorum 😀
Hey gidi hey; nereden nereye gelmişiz: News report from 1981 about the Internet. http://www.wimp.com/theinternet/
Gerginix
İnsan politik bir canlıdır. 24 saatin her saniyesi her insanın her zerresi gırtlağına kadar siyaset solur. Siyasetin olmadığı tek yer, mezarın içidir. Bundan sebep yayınlanıp yayınlanmayacağından emin olmadığım bu mesajı yazıyorum.
Ülke berbat durumda. Ülkedeki tüm olanaklar bir şeylerin üstünü ört bas etmek için sonuna kadar hem de azgın şekilde kullanılmakta...
Böyle bir ortamda ne internet kalır ne de başka bir şey... Ha diyeceksiniz ki internet var mıydı ki zaten... Yoktu... Neden yoktu? Çünkü TTNET diye bir firma var bu ülkede. Çuvalla para kazanıp, en pahalısı 4 TL olan bir boruyu, 48 TL gibi kimsenin yanına yaklaşmayacağı bir fiyatla sırf satmamak için fiyatlandırması hiçbir şey değil. Bu ülkeyi 1Mbit ile terbiye ettiler. Şimdi 8 Mbit'e kadar safsatası ile cilalıyorlar.
Ben santrale uzağım veya taşradayım diye, beyefendilerin kurmaya zahmet etmediği ve aslında parasını defalarca ödediğim altyapının TTNET sebepli eksiğinin bedelini ödeyeceğim. Yağmaya bak sen... Neymiş adam altyapı kurmadığı için ben de bu eksik altyapıyı kullanmak zorunda kaldığımdan, benim değil firmanın sorunu olan bu durumdan, aynı parayı ödeyip eksik fayda göreceğim. Şimdi BTK 8 Mbit'e kadar ibaresini kaldırtsın, emin olun 8'i gören ona göre daha yüksek para öder ya da bu sefer 5 Mbit falan der aynı parayı ister işin içinden çıkar. Türkiye ortalaması en kral 5.5 - 6Mbit'tir.
Bunların en kanka olduğu firmadır BTK... Hatırlarsanız kota aşımında hızı 1 yerine 3 Mbit'e düşüreceksiniz demişti BTK TTNET'e... O da palavra... Sonradan anladık ki mevzu Tivibu imiş... Adamlar Tivibu satacaklar ama 1Mbit ile bu ürün yerlerde sürüneceğinden bari 3'e çıkaralım demişler.
Ben bıktım bu ülkede olup bitenlerden... Yetti artık. Haksız rekabet değil, adam rekabete izin vermiyor ki...
Üstüne sansür meselesi. Rezil olan internetimiz hepten felç olacak. Bunların aklından çıkacak fikrin ağlarda en az 2 hatta 3 kat yük yaratacağını bilmiyor daha kimse...
Bıktım ben bu ülkede olup bitenlerden...
Gerginix
Hani İngilizler, Hindistan'ı işgal etmeden önce hep vermişler... Hiç almamışlar... Sonra vermeden almaya başlamışlar. Hani biz internetin tadına vardık. Artık nefes almak haline geldi. Şimdi ben bunu nasıl lüks haline getiririm. Hani zamanında TV'de her şeyi izlerken şimdi çoğu şey paralı TV başlığına geçti. Artık parasız TV'de ne bulursan onu izliyorsun (henüz tam anlamıyla böyle olmasa da o yönde gitmeye devam ediyoruz) Şimdi aynı şey internetin başına gelsin.
Nasıl banka 1 Lira'dan belki 15 çeşit kar elde etme düzeni kurmuş, aynı yiyicilik...
Unal Bolat
Bidiğiniz gibi Google, Android işletim sisteminin 4.4 KitKat sürümüyle birlikte Dalvik sanal makinesinden vazgeçip, 2 yıldır üzerinde çalıştıklarını belirttikleri ART(Android Run Time, İsminde bile insanda merak uyandıran bir illüzyon var.) sanal makinesini kullanıma sundu.
Buraya kadar bir problem yok. 🙂
Asıl soru şu;
ART, işletim sistemine güç tüketimi, stabilizasyon ve sistemin genel performansı konusunda ne katacak?
kaan
benim en çok izlediğim ve dinlediğim teknoloji kanalı youtube de tekno seyir çok keyifli geçiyor sohbetler teknoseyirle tanışmam xperia z incelemesiyle başladı ve o gün bu gündür daima takip ediyorum teknoseyiri lp ve murat gamsız özkan erdemin sohbetlerine doyum olmuyor
Teşekkürler, yine zevkle dinledik 🙂
Steam'in TL dönüşümünde şöyle bir detay da söz konusu olabilir. Steam'den oyun alırken son aşamada vergi bölümü 0 olarak gözüktü bugüne kadar. TL'ye geçişten sonra orada KDV görürsek çok kötü olur. Ha vergi dahil insaflı bir fiyatlandırma olursa tamam da, yine de pek sevinemedim, bekleyelim görelim.
Ziyaretçi
ttnet 20 mbit hipernet kullanıyorum tivibuyla beraber net hızı 23 mbit indirme hızı 2.2 1.5 gibi gidip geliyor memnunum yani
Paralelport
Uber gibilerin yaygınlaşacak olmasının nedeni taksici esnaflığının bitirilmiş olması. Örnek: galerici denilenlere adam o parayı ödeyebilmek için mecbur insanlığından vazgeçiyor. Sonuç durak taksisi dışı arabaya binememek. El kaldırıp taksiye binmeyeli yıllar var; hep durağına bakıp öyle biniyorum. Teknoloji yoldan durdurduğun aracın kaptanının güvenilir olabilmesi için bir şeyler sunmaya çalışıyor. LP'nin dediği gibi sorunu çözmek yerine etrafından dolaşıyorlar.
Fakat, şahsen bitaksi vs gibi uber türevlerine karşıyım. Zira yabancı sermayenin yurtiçinde kalan taksi pazarına konmasına neden olacak. Çağrı merkezi vakası diğer bir yolu idi bu da maalesef bir diğeri. Bari bu işin parası ülke içinde dönsün, alınteri ile kazanılan karı bu halk yesin.
über seylere gebe 🙂 yakinda baska arz taleplere cevap verebilir.., aramizda halledelim neye ihtiyacin varsa en yakinindaki gönüllü calisani sana yolluyorum halledersiniz ödemeyi aldik zaten ??
olur mu ? hmm olabilir
Bonbreka
"ücretsiz servislerde ürün sizsiniz" LP headshot attı yine 🙂
LP
Başka birinin sözü aslında.
Bonbreka
o zaman asist yazıyorum 🙂
Bizim sitemiz değil o yüzden bize sormayın.
Kusura bakmayın ama bu söylediğiniz komik. Eğer siinle alakası olmadığını düşünüyorsanız sitenin "hakkımızda" kısmındaki yazılanları düzenleyin-düzenletin.
Kurucusu olduğum ve 9 yıl yazarlığını yaptığım sitede benim adım elbette geçecek.
Kusura bakmayın amacım tartışmak değil. Sadece sitede isminizin karşısındaki görev tanımından dolayı böyle dedim. Kırdıysam özür dilerim.
PC Labs satıldı mı veya devir mi etiniz?
Sitenin "Hakkımızda" kısmında Murat ve Özkan beyin isimleri yazıyor hala.
Ben 2009 yılında veda yazımı yazıp ayrıldım. Yılda bir konuk yazar olarak yazı veriyorum. Adımın geçmesi normal sonuçta 2000 yılında beraber kurduk.
LP
Benim çalışma alanım sadece TeknoSeyir. PCL'de yayınlanan içerik bir yorum getiremeyeceğim.
wise
Ya hep internet upluad hızı kötü diye dert yanıyorsunuz. Alın bir kablonet fiber kullanın.
6 mb saniye download ve 600 kb saniye upload yapın. Daha ne kardeşim?
Her şeye mualefet olmak ve her şeyden komplo teorileri üretmek iyiden iyiye mesleğiniz oldu LP.
Ayrıca, siyasetçi olmanızı dilerim. Sizden sıkı CHP vekili olur. Bir de kafa tasçı zihniyete büründünüz mü yeme de yanında yat cinsinden bir Kılıçdaroğlu vekili olursunuz.
Siz buralarda harcanıyorsunuz LP.
AKP'in yaptığının zerresini senin kemalist dinsiz partilerin yapsaydı da onlara oy verseydik LP:
Muhatap alınmaya, yanıt verilmeye değecek biri değilsin, ancak papağan gibi aynı şeyi tekrarladığın için tek bir konuda yanıt vereyim.
Biz "upload hızları kötü" derken tüm ülke adına bir şeyler söylemeye çalışıyoruz. Tek derdimiz kendimiz olsa bunu bir şekilde çözerdik, ki çözdük de. Yılbaşından beri kendi upload hızımız eskisinin 5 katı, ancak biz yine de "upload hızları kötü" demeye devam ediyoruz ve edeceğiz, çünkü tüm ülke 1Mbit upload hızına mahkum. Kendi sorununu çözüp tüm meseleyi çözüldü sanmak ancak senin zihniyetine sığacaktır.
Bu siteyi takip ettiğin halde yorumlarda sürekli şahsıma hakaret ediyor, ayrıca her fırsatta da ne alakaysa Atatürk'e dil uzatıyorsun. Bunu neden yaptığını ikimiz de biliyoruz. Benim sana aynı şekilde hakaret etme lüksüm yok maalesef. O yüzden, sadece bu siteyi artık takip etmemeni rica edeceğim. Yorumlarına da artık bu sitede yer verilmeyecek. Hakaretlere devam etmek senin bileceğin iş, sonuçta bu ülkenin kanunları varsa bizim için de var.
Böyle bir mesaj yazmak zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm, ancak aylardır süren şahsıma yönelik hakaretlere ve "bağcıyı dövmek" niyetli anlamsız yorumlara fazlasıyla hoşgörü gösterdiğimizi düşünüyorum.
Bonbreka
Nefret kusmaya tweeter'da başlayan zat bu. Hem bu kadar nefret edip hem de sürekli neden siteyi, sizleri takip eder anlamam.
Tayyip Erdoğan'ı peygamber olarak görüyorsunuz ki, geri kalan partileri dinsiz olarak nitelendiriyorsunuz. Azıcık din bilginiz olsa, başka insanlara "dinsiz" demenin aslında şirk koşmak olduğunu bilirdiniz.
Ama sizin derdiniz din falan değil.
Bonbreka
Bir de kemalistlere ATA'yı ilahlaştırdınız derler 😀 Neyse çok yazmıyım şimdi burada, zaten paçalarından akyor adamların bu aralar.
Gerginix
Geldi gene Saruman'ın Uruk hai'leri :))
sanem
Saruman derken Atatürk'ü, Uruk Hai derken Kemalistleri mi kast ettiniz..?
Gerginix
Saruman hani "AK" Saruman... Hani Uruk Hai'lerin yüzlerinde Saruman'ın "AK" elleri... Hani Saruman derken uşaklık... Uşaklık derken tasmayı tutan Sauron...
Sanırım neyi - kimi kasttetiğim anlaşılmaktadır.
Biraz daha ip ucu vereyim hani Haziran ayında Taksim'de Entler ayaklanıp, Saruman'ın kulelerini yıktı falan...
Gerginix
Muhammet Erkoç'tan muhteşem bir üslup ve muazzam bilgi birikimi - dağarcık resitali. Sanki tüm ömrünü bu cümleyi kurmak için harcamış.
Bazı günler canım çok sıkkın olduğu için gevşemeye ihtiyacım oluyor. İşte o anlarda kullanmak için sizin ne içtiğinizi çok merak ediyorum. Aynısından ben de deneyeceğim. Bu kadar etkili bir şeyi yarım doz alsam hiçbir sıkıntım kalmaz.
Ben açıkça söyleyeyim defol git buradan. Gözümüz görmesin seni. Bir teknoloji sitesinde Atatürk'e laf atmak nasıl bir zihniyetse artık...
Koyun sürüsünden bir eleman işte 🙂
Aaahh saldırı psikolojisi 😀
Arda
Al bu da islam dininin neresinde durdugunuz resmi:
http://www.sechaber.com/imam-hatipliler-ataturk-posterini-cignediler-video/
http://www.youtube.com/watch?v=UCrL5kctjsg
http://www.youtube.com/watch?v=j_3ARdnzCpw
http://www.youtube.com/watch?v=2ExQqW62hfY http.//www.youtube.com/watch?v=zMIaU5zcwY4
Son Osmanlı Padişahı, 2. Atatürk ve şimdi de 'ikinci peygamber'..
ERDOĞAN'A DOKUNMAK İBADET, DOĞDUĞU YER İÇİN DE MÜBAREK DEDİLER..!
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın, Başbakan Erdoğan için "Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var.
İmam Hatipliler Atatürk posterini çiğnediler!
Arda
yanlış çıkan link adresi şu olacaktı: http.//www.youtube.com/watch?v=zMIaU5zcwY4
Tayyip Erdoğan: Her alkol içen alkolüktir, AKP'ye oy verenler hariç!
Damdan düşer gibi
Teknoseyir sayesinde o kadar çok bilgileniyorum ki sizlere çok teşekkür ediyorum.
Mehmet
bu 8 de ne var bu kadar kötü 😀 kullanıyorum ben 7 ile hemen hemen aynı bi grafik değişik zaten klavye kontrollü kullanuıyorum ağırlıklı oalrak hiçbişey değişmedi 😀
Bir tablet kullanın anlarsınız 🙂
Mehmet
Kazıya izin vermeyen aslında hükümet ama İBB muhattap olduğundan İBB deniyor ,Türk telekoma hükümet elinden geldiği kadar kıyak çekiyor onu koruyor ki rekabet edicek bir kurum kalmasın önünde ,yazık bu ülkenin insanlarına senelerdir ne olduğu belli olmayan birilerinin zengin etmek zorunda bırakılıyoruz.
Bunu ben de gördüm ve garipsedim.
Olanları gözlemleyip öngörülerde bulunuyor, aynı şey değil 🙂
Araba paylaşım uygulamaları Türkiye de başlamış bulunmakta sanırım. Ne kadar kullanıcısı var bilmiyorum ve ne kadar iyi niyetli bir uygulama yine hiçbir fikrim yok ama denemek isteyenler için
https://itunes.apple.com/us/app/taxishare/id672878243?mt=8
Gündem değerlendirmesi için teşekkrler!
Gerçi daha önce yapılmıştı biraz olsun ma bu sahte telefon, tablet be benzeri ürünlerin ulusal kanallar aracılığıyla bu kadar rahat satılmasına ve insanların göz göre göre kandırılmasını engellemek için özel bir pogram yapılsa fena olmazdı.
Birçok site, blog ve sosyal medya üzerinden yayılarak kaynak niteliğinde bir video olurdu.
Asıl korkum teknoseyir´in buna cesaret ettikten sonra bazılarının tekerine çomak soktuğu için, "hele gardaş bu yana gel" diye basının ağrıtılması...
NOT: Hem youtube´da ki videoda hem de indirdiğim mp3 dosyasının Levent Pekcan´ son cümlesini kurarken ses kesilip program bitiyor!
Murat Abi, konuşmanın ortasında kesiliyor, bitiyor değerlendirme.
"Abi bu bi deneme çekimiydi hani esas olarak, hani neler lazım ne eksikler|||" -Murat Gamsız
yayın burda kesiliyor.
Ziyaretçi
görüntü yok bu nasıl video sesi mi dinlicem bir buçuk saat ne saçma
Ziyaretçi
Murat abi bir ara Tekno Seyir ofis turu videosu yapsanız süper olur. Çalışma ortamınızı merak ediyorum. Örnek: http://youtu.be/boue8DqHOz0
WPA2 şifrelemede bile sorun var....
Paralelport
Ücretsiz kablosuz netlerde önemli iş için VPN şart.
Ücretsiz olup olmaması farketmiyor. WEP, WPA/WPA2 Personal yada WPA2 Enterprise olsun farketmez. Hepsinin kendi yapısına has açıkları var.
Burda oturup tek tek yazarım ama sonra veledin biri gidip milletin kablosuz ağına girip zarar verir diye yazmak istemiyorum.