Bu hafta @niyazi-saral konuğumuz olacak. Aşağıdaki konu başlıklarına ilave sorularınız varsa yorum olarak bu başlığın altına yazın. Soru haricindeki yorumları silebilirim yazarken dikkatli olun 🙂
1. IT’de hangi dallarda gelecek var?
2. HW konusunda kendimi nasıl geliştireceğim?
3. Hangi yazılım programlarına eğilmem doğru olur?
4. Hangi okula gideceğim ve nasıl öğreneceğim? Alt yapımı nasıl güçlendirebilirim?
5. Serbest çalışmaya nasıl başlayabilirim?
6. Nasıl şirket kurarım? Kurmalı mıyım?
7. Nasıl para kazanabilirim?
8. Türkiye’deki sisteme nasıl ayak uydurabildim?
9. Riskler nelerdir? Nasıl para kaybetmeyebilirim?
10. Kurumsal sistem oluşturmada dikkat edilecek noktalar nelerdir?
Geleceğin yazılım Dilleri neler olabilir ?
Bu İşlere ilk olarak nasıl başlanılmalı ?
Şu anki yazım dilleri kaç yıl götürür?
Türkiye'de bilgisayar alanında ileri gidilebilir de biz mi istemiyoruz, desteklemiyoruz?
Yazılımcılık, grafik, oyun geliştirme vs kursları hakkında bilgi alabilir miyim? Nasıl veya nerden ulaşabilir ve başvurabiliriz?
+1
yazılımcı olmak için illa mühendis olmak gerekir mi
bilişim sektöründe ki iş olanakları bunlar cevaplanırsa sevinirim
@gamsizm
Abi sorularımı sorarsan çok sevinirim 🙂
1- ERP'nin özellikle SAP'nin piyasada geleceği nedir ?
2- HW bu piyasa için ne kadar bilinmeli ?
3- Bu piyasada Java bilmek iyi midir ?
4- Staj nasıl bulucaz 🙂 😛
-Bilgisayar kurdu olan ve yazılım geliştirme konusunda bayağı ilerlemek isteyen birine ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz ve size göre ülkemiz bunun için yeterli midir ? Ben yurtdışında üniversite eğitimini alarak daha da iyi olanaklara sahip olacağımı düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir ?
-Ülkemizde bilişime destek konusunda ne düşünüyorsunuz ? Tavsiyeleriniz ve elinizde olsaydı yapmak istediğiniz yenilikler ve değişiklikler neler olurdu ? 🙂
özellikle serbest çalışan kişiler için ne zaman şirket kurulmalı ve bu aşama nasıl ilerliyor şirket kurmak için ne kadar bütçe gerekli bana artısı ne ? bu soruları ekleyebilirmisiniz
Nasıl ingilizce eğitimlerde kur kur ilerleme varsa bir yabancı dili sıfırdan öğrenmek için, bilgisayar dillerini öğrenmeye neyden başlamalıyız? Bu işin ilk durağı alfabesi nedir? Hangi yollar izlenir falan filan sorun bence.
14trilyon dolarlık ekonomı-normaldir
bilişim dünyasında yazılım hariç hemen her bölüme az veya çok girmiş hemen hemen herşeyden anlayan anlamadığı karşısına çıkınca çözme yetisine sahip bir kişi bunca bilgi birikimini nasıl paraya çevirebilir ?????
Yazılım için patent başvurusu nasıl olur, hangi adımlar izlenir ?
Bence bu soru konu dışı, bu sebeple burada cevap vereyim. Bilmiyorum 🙂
E-ticaret için düşünceleriniz nelerdir? Pazarda çok sayıda büyük balina varken bir girişimci olarak bu işe atılmak ne kadar doğrudur?
Tüketicinin korunması hukuku ile ilgili yapmayı düşündüğü bir proje veya uygulama var mı?Veya bu konuda sizinle beraber ortak bir çalışma yapmayı düşünür mü?Henüz öğrenciyim fakat 6502'yi ders olarak aldım ve olası bir çalışmada elimden geldiğince yardımcı olurum. @gamsizm
Bence bu soru konu dışı, bu sebeple burada cevap vereyim. 6502 için Tübisad ile bir çalıştay düzenlemeye çalıştım ama başarılı olamadım. Üreticiler yanlış çıkan kanunları düzeltmek ile uğraşmak yerine yanından dolanmayı seviyorlar.
Son zamanlarda gündeme gelen Türk (Beyaz Eşya'dan ve montajcılıktan bozma) Teknoloji firmalarının teknoloji ithalatını kısıtlama amacıyla Kartel benzeri organizasyonlar oluşup Devlet ile müzakerelerde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce 18. yüzyıl Merkantalist anlayışın ülkemizde yeniden hortlaması Türk Teknoloji üretimine, araştırma ve geliştirme çabalarına katkısı olur mu?
Bence bu soru konu dışı, bu sebeple burada cevap vereyim. Vestel 30 senedir bu işle uğraştı. Hiç bir yere gidemedi. Teknoloji üretmek çok farklı bir çabadır. Yasakla kanunla veya "Ben istiyorum..." diye olmaz.
Türkiye de içerik üreterek bir yerlere gelinir mi? İçeriğin konusu herhangi bir şey olabilir fakat okura bir şeyler kattığı sürece tabi. Niyazi bey ile aynı anda sizin yorumlarınızı merak ediyorum şahsen.
IT'de en gelişmiş olabilmek adına klasik mühendislik bölümleri dışında hangi bölümlere yönelmeyi tavsiye eder/ eder mi?
Çok yararlı ve değerli sorular. Umarım Murat, LP ve ben doyurucu cevaplar verebiliriz. Devarm edin sormaya lütfen, "Daha önce sorulmuştur..." diye dert etmeyin. Biz toplar öyle cevap veririz.
bı canlı yayında soru cevap olsa daha ıyı olablır aslında
Katılıyorum ama yönetim böyle uygun gördü.
@cryzboy43 En uyduruk canlı yayın testimize, yayın esnasında 7500 adet yorum geldi. Tekrarına gelenleri saymıyorum. Duyurusu önceden yapılmış ve önemli bir konuğu olan yayına nasıl bir yorum yağacağını siz düşünün. Böyle bir akışta faydalı soruların arada kaynamaması mümkün değil. O yüzden bir şekilde TS üyelerine öncelik verecek bir sistem oturtmamız gerekiyor. Bunu bekleyip zaman kaybetmek yerine, soruları önden toplayıp kimseyi kırmadan derli toplu cevaplamak daha mantıklı. İleride canlısını da yaparız zaten Niyazi Bey her türlü yeniliğe açık.
youtube sohbete kapatılıp ts uzerınden yada twitter/facebook uzerınden de olablır aslında
İşte onların her birine yağacak soruları takip etmek büyük iş. Basit hale getirmek gerekiyor. TS'ye bir modül vs ekleyip sorularınızı burada sorun demek lazım.
Bilişim sektöründe iş arayışı içerisinde olanlara verilecek tavsiyeler nelerdir ?
Değerli bilgilerini bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım ..
Evet amaçlardan biri zaten budur. İş arayanlara, geleceğini çizenlere ve serbest girişimci olanlara öğütler...
Niyazi Bey ben şu an Ağ ve Sunucu eğitimi alıyorum ilerde de bilişim sektöründe bu işleri yapmayı planlıyorum. Sizce ülkemizde Cisco sertifikalarının geçerliliği mi daha fazladır yoksa Microsoft sertifikalarının mı? Teşekkürler.
belli bir yaşa gelmiş(~25) kişiler yazılım ve/veya donanım ile ilgili kendini geliştirebilir mi? para kazanması ortalama ne kadar zaman alır?
Konu pek ilgi çekmedi galiba 🙁 Beklediğimden az soru geldi.
Hocam aslında bunun bir süre akışta tutturulması gerekiyor. Yapılan diğer paylaşımlardan dolayı kaybolup gittiği için pek az kişi görmüş olabilir. @gamsizm @hkellecioglu
Onu nasıl yapıyorsunuz bilemem, herhalde arkadaşlar hallederler.
1-Türkiyede lise çağındaki genç nesilin bilişim ve teknoloji alanındaki ilgi ve merakını nasıl arttırabiliriz?
2-Sosyal platformlarca yapılan eğitimleri nasıl geliştirebiliriz.(Picproje Etkinlikleri)
3-Dağıtılan hibe ürünlerle ilgili geri dönüt alabiliyor musunuz?
herşeyi boşverin bir müşteri olarak ve bir teknisyen olarak özellikle Asus'un tablet teknik servisliğini Çizgi elektronik neden almadı acaba tek merak ettiğim bu Asus çok sağlam firma Çizgi Elektronik Türkiye de tek ileri servis Asus servisliği Sms info diye firmaya vermiş firma doğru iş yapmadı bir müşteri olarak hizmetlerinden memnun kalmadım. Çizgi elektronik olsaydı daha çok memnun olurdum.
Benim sorum Türkiye'de neden işlemci üretemiyoruz? diz üstü tablet bilgisayarları geçtim GPS, kamera v.b. işler için bile işlemci üretemiyoruz. Neden? Sizce bu konudaki engeller neler ve bu engeller nasıl aşılmalı?
Bizim gençlik çalışmaya da iş öğrenmeye de birşeylerle uğraşmaya da hevesli değiller bunlar ailesinden kaynaklı çoğunun ona yapabilecek birşey yok malesef. Sen bütün ürünleri elektroniği önüne yığsan dönüp bakmayacakları kesin.Evine bilgisayar alan kişi onu öğrenmez tutar oyunlardan başını almıyor.
Elektronik cihaz atıklarının Türkiye'de akıbeti belli mi? Elektronik atıklar gün geçtikçe çığ gibi büyüyecek.
hocam alaylı(okul okumadan) olarak nasıl öğrenebiliriz.ben yazılıma meraklı birisiyim ama şu ana kadar fırsat bulamadım ya da elimden tutan olmadı.kendim öğrenmek istiyorum acaba okul olmadan ne kadar yararı olur ya da tam olarak öğrenebilir miyim?nelere ihtiyacım olur ve neler temin etmem gerekir?
Niyazi saralla yapacağınız videoyu ne zaman youtube a yükleyeceksiniz ?
İnşallah "Canlı" yayın olacak. Murat kardeş uğraşıyor.
@niyazi-saral Hocam çizgi tagem'in videoları izlenemiyor.Bu yeni sisteme girdiğimizden beri deneme sınavları videolara girilemiyor
Sevgili kardeşim Teknoseyir'i Tagem destek hattı yaptık 🙂 Sağ tuşa basın sisteminize kaydedin oradan açın.
Selamlar,
Eskiden beri ugrastiginiz (darkhardware'dan bildigim) egitim seti projeniz var. Ilgi nasil? Bu konudaki deneyimlerinizi duymak isteriz. Kitap yazmanin zor bir meslek oldugunu konustugum profesorlerimden biliyorum.
Saygilar
Şu anda 40.000 kişi oldu ve 15 Şubat tarihinde tahminen 2500 kişiye ücretsiz sertifika vereceğiz.
Selamlar,
Bu sertifika verdiginiz bireylerin kariyer yasamlarini takip ediyor musunuz? Yararlilik oranini gostermek icin sertifika ile edindikleri meslek vs. gibi istatistikler programin yararliligi argumanina iyi bir destek olabilir.
Saygilar