2 model arasında kalsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?
1.0 90 bg xtronic 90 bg evolution paket Clio veya 1.2 puretech 110 bg eat6 otomatik feel bold paket Citroen c3
2 model arasında kalsanız hangisini neden tercih ederdiniz ?
1.0 90 bg xtronic 90 bg evolution paket Clio veya 1.2 puretech 110 bg eat6 otomatik feel bold paket Citroen c3
Son bir saat içinde 157 ziyaretçi, 80 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
1.2 puretech motorlar hakkında olumsuz yorumlar duyuyorum.
Citroen de eat6 var eski şanzıman ama yinede cliodan dolu duruyor.Ben Citroeni seçerdim.
Triger kayışı yağ içinde dönen puretech motorları tercih etmezdim , imkan varsa 1.3 tce clio almaya bakardım
mokka'dan soğuma sebebim
1.0 motor reno ve cvt bence alınmaz bir ikili. Alanı çok ama iyi bir motor ve şanzıman olduğunu düşünmüyorum.
1.2 puretech motorlar triger kayışlı, sorunlarını internetten bir bakarsınız, zincire döndü dedikleri motorlar 1.2 hibrit motorlar şu 3008 le gelen yeni motorlar var ya onlar muhtemelen, yani alacağınız araba o triger sorunu ile gelecek ve triger değişimi 50k falanmış diyorlar yetkili serviste.
Bütçeniz dahilinde farklı araçlar değerlendirmenizi öneriyorum. Bu ikisi içinde olumlu yorum yapamam.
Ben 100bg olan Clioyu kullandım. Performansı güzel ama basınca yakan bir motor. Öbürünü kullanmadım. Clio motoru bence gereksiz gömülüyor.
Clio biraz fazla yakar ve daha güvenilir duran görüntüsü var. İkisini de tercih etmesem de arasından clio alırdım.
Clio iyidir ama o şanzımanla alınmaz. CVT'den genel olarak uzak durmak lazım.
şu cvt'ye neden çok laf ediyor anlamıyorum. Zaten 1.0 motor ve 90hp. Ne takacaksın ki? En optimumu koymuşlar işte
@ufo Honda'nın da Reno'nun da CVT şanzımanını kullandım. İkisinin de sürüş hissi çok kötüydü. Yazılımla falan düzeltmeye çalışıyorlar ama ne kadar başarılı oldukları tartışılır. Öte yandan yakıt tüketiminin yüksek olması, gürültülü çalışması, garanti sonrası bir sorun çıkarsa ustasının bulunmaması, bulunan ustanın da ocağa incir ağacı dikmesi vs. gibi bir sürü sorun var.
Ben zaten manuel vitesçiyim, kontrolün bende olmasını seviyorum ama otomatik araç alacak olsam çift kavrama haricinde hiçbir şey almazdım.
Model yılı aynıysa cıtroen
puretech kaçın diyor herkes.
@alper212 triger kayışı zamanı gelince değiştirirsen kaçmana gerek yok
@yhackup işte triger kayışı normalde 100k+ da geliyor bunlarda 50k bile zor görüyor.
https://www.youtube.com/shorts/_lr3C3IOG5w
@yhackup https://www.youtube.com/watch?v=jr_6ny58XYM
@alper212 trigger kayışı 100 bin görmez, onlar zincir için geçerli 100-150 bin. kayışlar max 60 binde değiştiriliyor.
@yhackup 5. yıl bakımı oluyor genelde, 10 bin yıllık bakım limiti ise 50k, 15 bin ise 75k götürür.
1.2 triger kayışlı ve yağ içerisinde çalışıyor bir anda kopup gidiyor. sorunlu bir motor asla almam. diğerinin de şanzımanı iyi değil yani cvt bana hitap etmiyor. 2 sini de almam uzun lafın kısası.
Puretech süzme motor 🙂 kaç kaccc
Ben Clio seçtim.
puretech motorun triger kayışı yağ içerisinde çalışıyor çabuk deforme olur.