Paylaş Paylaş

Offroad aracı HPI Racing Trophy Truggy 4.6 İncelemesi

Ülkemizde her geçen gün daha da popülerleşen offroad yarışlarına hazırlık için ciddi bir bilgi birikimi şart. Bunu sağlamanın en kolay yolu ise örnek ayarlara sahip bir yarış aracı edinmek. Yarışçılar sırlarını pek kolay paylaşmaz ama Hpi Trophy 4.6 ile kutudan yarışa hazır çıkıyor.

Ürünü satıl almak için tıklayın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • damdan düşer gibi

    işte güzel bir inceleme

  • Mahmut

    Sağ tarafdaki arkadaşın modelicik ile hiç bir alakası olmadı duruşundan bariz belli kötü bir video olmuş.. rc ile ilgili kişilerle programnın devamını yapmanız gerekir.malzemeden çalmak herzaman zarar.

  • Phoenix

    Emre'siz araba, Özkan'sız helikopter programı yapma Can.
    Arabadan anlayan başka adam yok.
    Sen anlatırken "ne diyo lan bu değişik" gibi bakıyor karşıdaki (LP-Murat-Macit-Çağrı hepsi aynı).
    Saçma saçma sorular soruyorlar bide (:

    • Can Akbulut @can

      Özkan vardı da, biz mi koymadık? 😀 Çağrı da modelci ve gayet ilgili aslında. Bizim akşam saati program çekmememiz lazım esas. Herkesin pili benim kadar uzun dayanmıyor 😉

    • DKasim

      2 kişilik incelemelerinizde 1 kişinin anlamıyormuş gibi soru sorması güzel, hiç değilse sade vatandaşın sorularını almış oluyor anlayan adam... Yani aralarında doçentvari konuşma olamıyor.

      Diğer soruya geçilmeden önce, anlatıcının cevaplarının sonunu beklemek, bence çok daha lezzetli yapar sohbetlerinizi...

    • umut51

      Anlamayan birinin olması daha mantıklı izleyenlerin hepsi pro modelci değil sonuçta...

  • serhan23 @serhan23

    Bize dağa taşa sürecek araba lazım 😀

  • E.C.ARAT

    İnceleme güzel ama ben asıl dolmuş driver incelemesinde görünen "ağabey" i merak ediyorum.

  • Tunç Şahin

    Bu tarz makineleri nereden uygun fiyata satın alabiliriz?

    • Çağatay @backflip

      Uygun fiyatlar için yurt dışından temin etmeyi düşünebilirsiniz, bu konuda tecrübeniz yok ise mutlaka yurt içinden satın alın, alışveriş prosedürleri kısmındaki tecrübeden bahsetmiyorum, yurt dışı alışverişte modeller ile ilgili bilgi sahibi olmak şart, aksi halde çok yanlış ürünler satın alabilirsiniz

      Technomodel başarılı bir firma, satış sonrası memnuniyet konusunda çok iyiler, rakiplerine nazaran fiyatlar gayet uygun (özellikle mağazadan satın alımlarda), yedek parça temin edemeyecek, satış sonrası teknik destek veremeyecek, garanti konusunda garantisi biziz diyen, stok durumları karmakarışık olan daha uygun fiyatlara satış yapan yerler var, hiç tavsiye etmem, doğru düzgün sayılı firma var bu ülkede ve technomodel başı çeken firmadır...

    • Can Akbulut @can

      Uygun fiyat dediğiniz hesap düzgün yapılmalı. Aracın rodajı çok önemli olduğu için eğer acemi iseniz üç kuruş daha ucuza kargoyla aldığınız araba size çok daha pahalıya mal olur.

      Bu şeylerin maliyetini kısmaya çalışmak hiçbir zaman işe yaramaz 😉

    • Bonbreka

      Satın aldıktan sonraki malityet önemli gerçekten. Araç "hazır yapılmışı var"
      modunda olsa bile nitro motorlarda ne olursa olsun rodaj şart sanırım, öyle kutudan çıkardım, pilleri taktım, sürdüm yok galiba.

    • Can Akbulut @can

      Elbette 🙂 Bu format sadece sıklıkla yapılan montaj hatalarını bertaraf ediyor.

  • mustaa @mustaa

    google reklamı gördüm seze faydası var mı? varsa tıklayalım.

  • Cahit

    inceleme için teşekkürler.

    Peki bu modeli nereden almamızı tavsiye edersiniz.

  • umut666

    Allah'ını seven rc/hobi bölümlerinin olduğu günü bir video daha yayınlasın. mononun 2 dk.lık videosu bile olsa yeter. bu nedir arkadaş 🙂

  • lawnmower @lawnmower

    Ben almam bu arabayı. Bir kere motoru büyük, çok yakar. 4.6 motorun vergisi de çoktur. Hem ne o öyle çarpınca kırılıyormuş sağı solu, Fransız arabası gibi... Araba dediğin küçük motorlu, büyük kasalı, bol aksesuarlı ve taş gibi sağlam olmalı. 😀

    Elinize sağlık, güzel inceleme olmuş. Keşke ofiste zıplatıp Mono'yu korkuturken de videolarını çekseydiniz. 🙂 Devamını bekleriz.

  • Ismail

    Assassins creed,Batman,Battlefield 4 beklerken...Ama yinede Can abi icin her turlu izlemeye deger :).Abi sirf merak ettigim icin soruyorum gercekten.Bilgisayar oyunlari oynarmisin?Origin,Steam account filan varsa soylermisin acaba?

  • Çağatay @backflip

    https://www.youtube.com/user/saabkyle04/videos
    Test sürüşü şart değil aslında, linkteki kişinin yaptığı gibi bölümler çok yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
    Teknoseyir takipçileri ''reklam var bu incelemede'' diye atarlanmayacak ise, bu gibi bölümler daha kolay çekilir diye düşünüyorum...

  • Zamane

    Teknoseyir ekibi Can Akbulut' u örnek alsa ve böyle detaylı incelemeler yapsa keşke. Telefon incelemelerine bişey demiyorum o incelemeler kullanıcı kilesini tatmin ediyodur herhalde ama az sayıda çıkan bilgisayar donanımı incelemeleri daha detaylı olmalı.

  • Serdar

    Genelde uçak/helikopter gibi hava araçları kullanan insanlar kendilerini bir şekilde eğlendirebiliyorlar, pek rekabete açık bir alan olmadığından olsa gerek, lakin kara araçları işin içine girdikten sonra cihaz bir yerden sonra sıkmaya başlıyor, araçta genel olarak kenarda yatıyor, insan bir şekilde rekabet edecek kişi arıyor (kendimden biliyorum 🙂

    Bu sebeple insanları bu hobiden keyif aldırabilecek pist ya da internet gruplarını konuk edip tanıtıldığı bir bölüm olsa bende çok yerinde olacaktır diye düşünüyorum.

    Video için teşekkürler bu arada

    Bu günün programını beğenmeyen arkadaşlara hak verebiliyorum, neticede ben bu bölümleri dört gözle bekliyorum ve hali hazırda neredeyse tüm web sitelerinde işelenmiş telefon, oyun konsolu , oyun gibi incelemeleri göremekten onların bu videodan hoşlanmadıkları ölçüde tadım kaçıyor 🙂 Belkide günde tek video artık Teknoseyir'e yetmemeğe başladı diyebiliriz.

  • Can Akbulut @can

    Gerçek araba incelemesi olacak. TV standardını yukarı çekecek şekilde düşündüğümüz için gecikiyor...

  • ahmet

    Kullanıp bi gösteri yapsaydınız. O kadar teknik bilgi var ki sanki bu ürünü alıp kullanmayacaz da üretimine girecez.

  • ahmet

    Para bu kadar kolay mı kazanılıyor. Helal olsun size

  • Boot

    Böyle incelemeler lazım..Ama KArşıda ki arkadaş çok kesik kesik ve güvensiz soruyor..Ekran yüzü değil:)

  • taytaylan @taytaylan

    "Onlar süs zaten Çağrı" :)))))

  • osmansabri @osmansabri

    Can bey uygun bir zamanda e-revo brushless incelemesi yaparsanız memnun oluruz.

  • Alperen Utlu

    Ben Hpi Bullet ST Flux almayı düşünüyorum. Acaba iyi bir araç mı ?

  • Zafer @zafer

    Arabayı çalıştırıp bi gaza basıp yardirmanizi bekledim ama olmadı

  • Kaan @akaanunlu

    Can abi araç test için mi geldi o yüzden mi test sürüşü yapmadınız?

    • Ahmet Nemci

      Kutu açma ve tanıtım videosu... Çalıştırmaları için para ödemeleri lazım 😀

      Zaten gönderen firma benim komşum sayılır. Yani o kadar cimriler ki vitrin ışıklarını bile yaktıklarını görmedim 😀 Buna da şükür demek lazım.

  • Savcı murat

    Can bey sen boşver arabayıda nasıl zayıflayıpta o fiziğe geldin onu anlat, abi o nasıl bir değişimdir. Motivasyonun ne.

  • Deniz Göçmen @sysdope

    Bir arada traxxas e-revo modelini incelerseniz iyi olur 🙂

  • Haydar

    Teknoseyir çizgisine yakışmayan bir inceleme olmuş. Neden derseniz, Teknoseyir her zaman kullanıcı deneyimini aktaran bir yayın olmuştur ancak Can bir kere bile aracı dışarıda kullanmamış anlaşılan bir şey olur diye. Kumandayı paketinden bile çıkarmamış, araç yere değmemiş açıkça görülüyor.

    Teknoseyir editörleri, teknik özellik tablosundan ürün incelemesi yazan yayınları eleştirirken kendi yayınlarına da bir göz atmalılar.

    Can'ın bilgisine diyeceğim birşey yok, ancak yakıştıramadım. Araç hakkında daha fazla kullanıcı deneyimi aktarabilirdi.

    Kırılganlık konusunun üzerinde pek durmamış. 5 ay kullanıp bıkan bir HPI Trophy kullanıcısı olarak oldukça kırılgan olduğunu söylemek mümkün. Süspansiyon gövdeleri, Hub'lar çok çok zayıf. Sürekli yedek parça almak yerine çok daha kaliteli bir Truggy alınabilir. Misal LOSI 8ight-T, yanlış anlaşılmasın reklamını yapmıyorum ancak bu işten anlayan birisine ikisini de kullandırırsanız farkı gayet açık söyleyecektir.

    Toparlarsam, reklam kokan bir inceleme olmuş maalesef.

    Yanındaki arkadaş yerine konuyla biraz daha alakalı birisi, Can'ın yanında daha az sırıtacaktır.

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Üretici izin verdiği ölçüde incelenebiliyor bu araçlar. Sonra aynen paketlenip vitrine koyuluyor. Bu sektör ürün incelemesi olayına alışık değil. Bilişimde örnek ürün gelir istediğinizi yaparsınız ama burada satıştaki ürün veriliyor. O aracın sadece bir kere gaz yemesi satılamaması demek. Bize ürün temin eden yerlerin çözmesi gereken bir sorun bu. Can'ın her ürünü satın alıp detaylı test etmesi beklenemez.

    • Haydar

      Satın alsın gibi bir yaklaşımım olmadı, Consumer Reports değilsiniz sonuçta.

      Bunu benim size söylemem yakışmaz ama ürünü gönderen firmaya bundan bahsetmeniz lazımdı, kullanamayacaksanız neden incelemeye alasınız ki? Sizinkisi Sony'den Playstation 4 gelip de lütfen cihazı açmayın geri satacağız denmesi gibi olmuş. Şimdi samimi olalım Sony size böyle bir bilgi verse siz kabul eder miydiniz inceleme yapmayı?

      Reklam almayın demiyorum tabii ki alın ama "sponsorlu içerik" diye de çizginizden şaşmayın. Ya da başlığı en azından değiştirin, tanıtım daha doğru olur çünkü.

    • Can Akbulut @can

      Elbette çizgimizden taviz vermeyiz, benim şimdiye kadar masaya koyup da oynamadığım bütün ürünler evvelden tecrübemin olduğu modellerdi. Şüpheniz olmasın 🙂

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Ürünü gönderen firma bunu biliyor zaten ama örnek temini yapabilecek kapasitede satış yapabiliyorlar mı kuşkuluyum. Burada tek yol üretici ile doğrudan temas ancak bu araçları bize yollarlarsa gümrükten toplayamayız.

      Can'ın bu araçları bir şekilde kullanmış olması, tecrübesini aktarmasını sağlıyor. Yoksa zaten dediğiniz gibi, açılmadan iade ederseniz neyi anlatabilirsiniz ki? En ufak fikir oluşmaz. Vitrinde 10 dakika bakıp inceleme çekmeye benzer.

      Bu arada PS4'ü paketliyoruz. Sony'e doğru yola çıkacak. Yani benzetmeniz çok da hatalı olmadı 🙂

    • Can Akbulut @can

      Masada duran aleti kullanmak zorunda değiliz, ben daha evvel birkaç farklı trophy kullandım, rodajladım, tamir ettim.

      Döküm hub'ların zayıflığını belirttim, ama arabayı çarpmadığınız sürece kırılmıyorlar. Amacı dışında kullanım biraz da kırılgan gözükmesinin sebebi. Pist için tasarlanmış sonuçta.

      Losi 8ight-T ile biraz daha tecrübe kazandıktan sonra tanışmanızın bu intibada payı olduğuna inanıyorum. Yoksa o da çok farklı değil sağlamlık olarak...

    • Haydar

      Sevgili Can,

      LOSI'yi sadece bir örnek olarak verdim. Yazdığından HPI Trophy'nin ilk R/C aracım olduğunu anladığını görüyorum. Halbuki off-road (on-road bir türlü sevemedim) bir çok R/C aracım oldu, bir çok markayı kullandım, elektrikli, nitro yakıtlı Buggy, Truggy, Monster Truck'ların hepsiyle haşır neşirim.

      Eğer gerçekten zayıf bir araç olduğunu düşünmesem zaten böyle bir yorum yapma ihtiyacı hissetmezdim.

      Ben kişisel görüşümü paylaştım, bir HPI Trophy 4.6 kullanıcısı olarak.

      Sevgiyle.

    • Can Akbulut @can

      Doğru, tam olarak yanlış anlamışım 😀

      Özellikle test edip, kasten kaza yapıp gerekirse kırarak video çekmek istiyoruz. Bunu üstlenebilen tek sponsor ben olabildim şimdiye kadar...

      Biraz kalkınabilirsem çok daha "besleyici" yapımlarla şenlenecek RC bölümü özellikle. İlgili takibiniz için teşekkür ederim. 🙂

  • Gökhan Akdovan @babason33

    arkadaşlar elektirkli model arba alıcamda nasıl sölermsnz mersinde bulamadım internetten alsam olurmu ???? can abi snce olurmu ?

  • Gökhan Akdovan @babason33

    arkadaşlar 100-150 tl model araba bulabilrmym acaba elektirkli mersinde olurmu ?????? lütfen cevap!!!!

  • talat

    Can bey merhaba, bişey sormak istiyorum towerhobbies sitesinden savage 4.6 almayı düşünüyorum yaklaşık maliyeti 500 dolar civarında tavsiye edermisiniz,yaklaşık ne kadar gümrük öderim.Teşekkürler

    • Can Akbulut @can

      Türkiye fiyatına yaklaşır 🙂 Zaten yerli fiyatını distribütör ona göre belirliyor münferit getirtmeyin diye 😀

      Benim tavsiyem de buradan almanız. Eğer üretimi durmuş bir modelse başka tabi; öte yandan özel sipariş ekleyebilirsiniz Speedy Modelcilik ile irtibata geçerek. Uğraşmamış olursunuz.

  • Şener

    Can Bey merhaba,

    Trophy sahibi olarak sormak istedigim bir soru var.After run oili, karbutratorun hava girisinden uygulamamizin daha kolay oldugunu belirtmissiniz.Gercekten de her surusten sonra bujiyi sokup takmak hem bakir contaya hem de buji yuvasina daha cabuk zarar verecektir.Peki karburatorden uygulanan yag, dogru yerlere ulasabilecek midir?(Or:pstn uzerine) Yoksa buji deliginden uygulamak daha mi dogrudur?)

  • erdinc @erdinc

    @can , bu incelemeleri toplamda 20 şer kez izledim yenisi yok mu?

    kendi aracıma daha sert süspansiyon yayı alacağım hangisini alsam bir türlü karar veremedim. 1/8 buggy yayı 8dolar komple amortisör seti 9 dolar çıkamadım işin içinden 🙂

  • Ali Gören @ali-goren

    Merhaba arkadaşlar trophy truggy 4.6 var elimde tamir ve bakım yapabilen bir firma varmidir