IFA 2016 genel değerlendirme
IFA turumuzun ikinci bölümünde fuarda ilgimizi çeken ürünlere bakıyoruz.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
1.
Teknoseyir'in tekrar normal yayın akışına dönmesi çok güzel oldu, özlemişim günlük videoları can sıkıntısına ilaç gibi geldiler.
1990 senesinde apple, bilkent üniversitesinde yaptığı tanıtımda akılı ev teknolojilerinin hazır olduğunu, dünyada ki teknolojinin hazır olmadığını anlatmıştı. Aradan 26 yıl geçti yeni yeni akıllı ev teknolojileri hayata geçmeye başladı. Şu an acaba neleri hazır ettiler?
Oncelikle kablosuz baglanti teknolojileri, o olmadan akilli ev olmaz. 802.11 standardini belirlemek icin 1989'da komisyon toplaniyor. 1990 'da da "Wi-fi'nin Babasi" Vic Hayes calisma grubunu baslatiyor. Kablosuz guvenlik sensorleri yok. Dijital kameralar yok, zaten IP uzerinden LAN olarak dahi o videoyu iletebilecek bantgenisligi yok. Dusunun o gunki durumu. Ayrica elektronik devrelerin enerji verimliligi cok kotu ve performanslari da cok dusuk. Renkli LCD ve touch teknolojileri yok. Yuksek hizli internet yok. Olabilecek en ust durum 2G'li GSM telefonuna B/W ekranli notebook baglayip uzaktan o hizda kontrol etmeye calismak olabilirdi. Apple iyi sallamis konferansta. Adam Kara Simsek filan izleyip geldi herhalde oraya. .:D
@mehdi-tensi kablolu sistemlerle de geçmişte akıllı ev sistemleri oluşturuluyordu. Günümüzdeki sistemlerin aynısı değildi.
O tarihte, bilgisayar dışında tanınmayan bir firma bunları gelip anlatıyorsa buna sallama değil ileri görüş denir.
Tesla'nın 20. YY. başlarında icat ettiklerinin bir kısmı ile henüz tanışmadık. Teknoloji dilim dilim satılan domates gibi.
@mehdi-tensi ekteki link sanırım sizin merak ettiğiniz teknik konuları açıklıyor, https://en.wikipedia.org/wiki/X10_(industry_standard)
@sultanofus Gelecek hakkindaki yol planimiz ve gorusumuz bu demekle biz haziriz ama dunya hazir degil demek arasinda cok fark var. Sizin de dediginiz gibi o tarihte bilgisayar disinda hicbir varligi olmayan bir firma. Onu anlatmak istedim. Apple cok ust duzey teknoloji urtebilen bir firma degil. Daha cok kitleye hitabeden pazarlama teknikleri kulanip insan ihtiyaclarina gore eldeki teknolojiyi en iyi sekilde lanse etmek yaptiklari. Ornegin 2003 yilinda HP 6340 telefonla dokunmatik ekranli windowslu telefon kullaniyordum. Apple 2007 de buyuk ekranli dokunmatik telefonu kendi icat etmis gibi davrandi. Microsoft yazilim olarak dikkatsiz ve son kullanici odakli degil. Apple ise bunu cok iyi yapabiliyor. Ama kimsede varolmayan teknoloji bende var, diger firmalar cok ilkel. Bize yetisemezler diye aciklamiyouz demek akla mantiga aykiri.
@mehdi-tensi benim en başta söylediğim uzun zaman önce bu akıllı ev işiyle firmaların uğraştığını belirtmekti. O sunumda diğerleri bize yetişemiyor olarak değil ürün maliyet ve uygulama fiyatlarının çok yüksek olduğundan tüketici pazarının hazır olmadığını anlattılar.
Çok güzel şeyler var. Video içinde teşekkürler.
Bugun HTC Vive ve tras makinesindeki hijyen konusuna dünki Sony videosunda kulakliklar incelenirken takilmistim. Kac bin tane insan kullaniyor o kulakligi kimbilir? Ertesi gun uyanipta 30 kusur yasinda kabakulak oldum demekte var isin icinde.
Levent abinin sorduğu VR gözlüklerde hijyen olayında genelde aletler dezenfektan kağıt peçetelerle siliniyor. oradakini bilmiyorum ama bir kaç kere HTV Vive ekiplerini gördüm Avusturya'da, onlar bahsettiğim gibi antibakteriyal peçetelerle siliyordu.
Onlar istisnaymış 🙂
Stüdyo daki ışıklar kısık hoş olmuş sayın gamsız ın bahsettiği Türk markalarını görmek için ifa ya gitmeye bile gerekli değil berlin deki herhangi bir Türk marketinde veya mobilyacisina gitseniz bol bol bulursunuz
Murat abi videoda kullandığın mouseun modelini söyleyebilirmisin? @gamsizm
Emin misin ?
@gamsizm Sakıncası yoksa evet 🙂
Videoda surfacebook o klavyeden ayrılmıyor denmiş, ama o ayrılıyordu sanki. Yani notebook dedikleri şeyden ayrılıp sadece tablet oluyordu. O klavyenin özelliği içinde harii ekran kartı vs. de olmasıydı.
Hani Levent abi bu haliyle beğenmedi ya, ayrılabilir zaten sürekli o şekilde taşımaya gerek yok ama tabi düzeltilebilmesi lazım o menteşelerin. 🙂
https://www.microsoft.com/surface/en-us/devices/surface-book
@gamsizm fuarda tek el sorunana bu çözüm olabilir belki https://www.edelkrone.com/tr/p/503/povie
Canlı yayına olur da benim çektiğim görüntülere olmaz.
LP: "Demolardan birini dayayıp, teknoloji şov yapıyor." 😀
O giriş benim yatağın üzerinde olacak ne güzel uyurum...:=))) TV, Video, Kitap ve uyku modu... Güzel bir ses sistemiyle...
@gamsizm hololens yok muydu microsoft standında ?
Yoktu.
@gamsizm bu tarz ürünler var ama kullanmamışlar 🙂 https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_1_5?url=search-alias%3Daps&field-keywords=vr+hygiene&sprefix=vr+hy%2Caps%2C266&rh=i%3Aaps%2Ck%3Avr+hygiene
Ne gerek var 🙂
@gamsizm Surface Book da ayrılıyor klavyeden
Ben ayıramadım. Buraya gelirse, gelmez, ayırırız.
@gamsizm 😀 gelsin de. Ben kullandım, yaşadığım yerde çıkar çıkmaz geliyor Microsoft ürünleri ve mağazalarda kendi standları var Apple gibi.
LG nin ekran duvarı süperdi 🙂
Bundan 4 tane koymuşlar sanırım.
http://www.lg.com/jp/press-releases/20160711-dnp-commercial-monitor
Murat abi Teknoseyirde Apple lansmanı canlı yayını olacak mı?@gamsizm
Hayır.
@gamsizm Murat bey neden canlı yok acaba teknik problemlerdenötürüyse çözüm ürete biliriz işim gereği çok fazla canlı yayın yaptık genel olarak sorun çıkmadı yaşadığım en büyük sorun konuk mikrofonunu kapalı unutmuştu. Shiftdelete yayınını yapıyor fakat ben onları görmek istemiyorum açıkçası sizi görmek daha mutlu ediyor.
@demrebicer teknik değil yaparlarsa kanalın kapatılma riski var shift delete o riski alıyo
xiaomi kendi temizlik robotunu piyasaya çıkardı. mi robot vacuum
Intel AB ülkelerinde tekelcilik yaptığı için çeşitli cezalar almıştı. Aynı tekelcilik yöntemlerini ülkemizde de hiç bir denetime takılmadan icra etmeye devam ediyor. Bu yüzden AMD işlemci ve ekran kartı kullanan masaüstü, all in one, dizüstü markalı bilgisayarları az sayıda örnek dışında görmemiz imkansız.
Dünkü Sony videosu için de söylemiştim. Bu iki videodaki sahne ve ışıklandırma harika olmuş.
Fuar videoları güzel oluyor, Blizzcon ya da Comiccon gibi etkinliklere de katılabilseniz harika olur.
Teknoseyir in bi türlü AMD hayranlığını anlamamışım niye İntel in adı bile geçmedi
LP'nin AMD hissesi varmış, ondandır.
Murat Bey, merhaba ben lg home bot sahibiyim 4-5 yıldır da kullanıyorum eğer evde kediniz veya köpeğınız varsa ve çalışan biririsiyseniz BEKARSANIZ çok büyük rahatlık sağlıyor benim evim 100 metre karenin biraz üzerınde ve evde hergün elektrık süpürgesi tutmak zor oluyor hem vakıt anlamında hemde elektrık supuprgesını cekıp cekıstırmek anlamında ( yorucu =) ) lakin kedi çok tüy döküyor ki LG HOME BOT imdadınıza yetışi veriyor siz evi toplarken o da bütün evi süpürü veriyor sizi kedi tüylerinden kurtarıyor ( kedi sahipleri beni anlayacaktır ) yaptığı temiziliği beğenmediniz mi ? Basın düğmesine bir daha yapsın yok yine mi beğenmediniz ? Basın düğmeye o bir daha temizlesin şikayet etmiyor =) en büyük problemi pahalı bir ürün olduğu için beklentinin de çok yüksek olması eve gelen temizlikçi kadın beklentisi varsa o beklenti karşılaması mümkün değil ama ben bu ürünlerin geleceğinden çok ümitliyim ...
05:46 😀 Levent Abi sen çok yaşa ya. @leventp
Abi Windows işletim sistemli akıllı buzdolabına güncelleme geldiğini düşünsene 2 saat açsın 🙂