Asus ROG Strix Z270F Gaming anakart incelemesi
Asus'un yeni nesil Z270 yonga seti ile gelen anakartı ROG Strix Z270F'i inceliyoruz. Anakartın gelişmiş LED sistemi ve 3D baskı ile özelleştirilen yapısı, diğer teknik özelliklerinin yanında, sistemini göstermeyi sevenleri memnun edecek.
Hadi bakalım izleyelim
hmmm
Yerimizi alalım.
Mesela yani 🙂
Murat bey yorum yapmamış hayretlerdeyim
Bence heyecanlanmadığı için olabilir. 🙂 AMD Zen gelse de yeni şeyler görsek.
@erhanm merakla bekliyorum,hadi AMD bu sefer patlat ibreleri, bizi sadece intele muhtaç etme 🙂 ne zaman gelecek bu ZEN ?
Midye aldım, bira aldım ama video bulamadım derken ilaç gibi geldi.
@cydia Benim de eğlencem bu işte 😀
çayı koyup geliyorum.
Bu overclock işi çok pahalıya geliyor. Sıvı soğutucu ayrı, K ibareli işlemci ayrı, anakartın kendisi ayrı masraf. B250 yongalı anakarta 7700'ü tak geç. 🙂
400 liraya z170-a msi pro (gaming saçmalıkları olmayan model) + 27 dolara cooler master 212 evo çatır çatır overclock oluyor.
@realblue1 Ama bu sivi sogutma degil. Ulasilabilecek max overclock limitini sinirlamaz mi? Ya da throttle sorunu olmaz mi?
@teknostil şahsen render, mimari cizim, 3D proje cizmiyorsan b250 i5 6500 gtx 1060 temiz.
@teknostil Sıvı soğutmayla çift fan takılmış kule tipi soğutucu arasında çok fark yok.
@Realblue1 'in dediği gibi kimse bana bu saçmalığı satamaz. Gider en sade modelini alırım, rgb ledi,ışığı boyası olmasın, sadece dayanıklı olsun, kalite kapasitör, çift kat bakır pcb, adam gibi korumalı ses çipseti olsun tamam işte. baba markaların hemen hemen her modelinde olan özellik sonuçta.
Bunları almanın tek mantığı sli yapacaksanız lazım oluyor ucuz anakartlarda lisans sorunu olduğu için sadece crossfire desteği var g-sync freesync olayı gibi nvidia gene boşa para harcatıyor.
@realblue1 Gigabyte'ın Ultra Durable serisinde de SLI'li modeli var. Gaming gibi onlarca model olmasa da mesela. Gerçi latency imiş driver imiş SLI,Crossfire işleri de bana göre değil. Ben baba gibi alırım tek kart tek işlemci. Zaten para saçacak yer bulamıyoruz gibi bir durum da yok. Akıllı adam ürünleri gibi gelmiyor bana. Para yolmak maksatlı yapılmış.
Oyun sesleri mp3 vb diğer müzik formatları için anakartın ses çipi yeterli de, bunun dışında kalan senaryolar için yeterli olmuyor, mesela kondenser mikrofon takamıyoruz. Phantom Power için harici bir donanım illa ki şart. Anakart ses sistemi balanssız ses sinyali de işleyemiyor. Zaten siz de oyun ve müzik için bu yeterli demek istemişsinizdir ama harici yerine buna da bir bakılsın dendiğinde o kısım biraz eksik kaldı, yani harici alanlar sadece oyun için almıyor, müzik yapanlar da var, onlara harici ses kartı olmazsa olmaz biri durum.
Ben Asus'un Z270 anakartlarını hiç mi hiç beğenmedim. Deluxe diye bir kartları vardı eskiden ve bu kartta yok yoktu. Ben de hep bu seriyi takip ettim yıllarca. Bu kartlarda dual LAN gibi özellikler, wi-fi benzerleri bolca usb portu olurdu. Şimdi ROG, Strix ve alt seriler diye yeniden düzenleme yapmışlar ki bu kartlar maalesef hiç mi hiç ilgimi çekmedi.
Bir sonraki anakartım MSI olacak bu gidişle.
tayvanlı üreticiler böyle hacı birbirinden gördü hepsi
Şuan yanı başımda yerde yatan kasada "ASUS A7N8X Deluxe" AMD Athlon 1800 CPU var 🙂
Abit Guru kadar sevmesem de ilk göz ağrılarımdan sayılır kendisi.
Yıllarca ASUS markasından vazgeçmedim, artık sıkıldım gerçekten, değişiklik yapma zamanı gelmiş MSI ilgimi çekiyo, Anakartta çok ilgi çekici bir şey yok bence, alacak arkadaşlar alacaklardır, hayırlı olsun, inceleme için teşekkürler.
M.2 dışında sıradan bir kullanıcı için getirisi yok gibi. Şu şerit LED olayından artık vazgeçseler çok iyi olur kasa mı topluyoruz pavyon mu işletiyoruz bilmiyorum. Ağzınıza sağlık H2xx ve B2xx serisi çok daha alınabilir muhtemelen.
Nedense msi in tasarımlarını beğeniyorum. Sonra benim gibi buraya "anakart nasıl boyanır ?" diye sormaya gelirler 🙂
@alper212 MSI çok iyi bir PR markası mesela son zamanlarda Gigabyte'ın bir atılımı var neticede hepsi aynı al birini vur ötekine. İspatı son kullanıcı açısından pek mümkün olmayan şeyleri şu özellik bu özellik diye iyi satıyorlar. Önceden port olarak kullanılabilir özellik olarak daha fazla şey vaadediyorlardı bence.
@by_splintercell Doğru doğru gigabyte z270 aldım mutsuzum demez kimse sonuç olarak. Ama reklamlarını çok iyi yapıyor msi. Şahsım olarak hangisi ucuzsa ondan alırım. Monitör Asus anakart msi ekran kartı msi öyle denk geldi 🙂 Marka fanboyluguna gerek yok.
Apple'ın iPhone'dan kulaklık girişini çıkarması gibi ASUS (veya intel) de USB 2.0'ları kaldırmış (eski nesillerde orada USB 2.0'lar vardı diye hatırlıyorum)
3D yazıcı ilginçmiş
🙂
Herşeye rağmen msi yine donanım yazılımlarıyla bios oc özellikleriyle fark atıyor.Sene 2017 olmuş z270 tepe modelde dvi ne demek yahu ? Koy 2 tane daha usb koy ön panele 1 typce çıkışı.Bedava verseler asus almam.
veee Levent Pekcan geri döner...
işlemcilerde %25 OC her zaman normal %35 iyi zarlı işlemcilerde, kule tipi hava soğutmayla gerisi ekstra soğutma çözümleriyle pahalıya patlayan işlerdir.
Sanırım lga1151 işlemcilerin adres veriyolu 36 bitten oluşuyor. Yani 2 üzeri 36'dan oda 64GB yapıyor . destekliyor max işlemci. Sınıra dayanmışız. @leventp
Şu RGB olayları ile ilgili güzel bir makale http://bit.ly/2jkGy3m. Yabancı dili olanlar okusunlar.
Tam da istediğim anakartın ATX versiyonu ROG Strix Z270G modeli bir türlü gelmedi. Çizgiyi aradım yok , Nova bilgisayar 3 ay içinde gelir diye bilgi alınca sitelerine koymuşlar.
3 ay iyiymiş, çok çabuk getiriyorlar maşallah.
Birkaç sorum olacak anakartlar arasında fark kalmamasının sebebi işlemciler denildi açıklayacak olan var mı?
USB port takıntısı neden çoklayıcı takınca bu sorun çözülmüyor mu?
Arkadaşlar Ben ekran kartı alacagım benimki baya bi eskidi 750 ti ve i5 2400 var oyun için kullanıyorum almalımıyım bu anakartı alsam uyarmı birde buna ne ss di onerirsiniz