Haber doğru mu bilmiyorum, doğruysa; @distor şimdi sana hak verdim. Suçu sadece buysa bu ceza fazla.
Teknoseyir gündemi
#HaftalıkGündemeMalzeme#notiqaai#notiqa#YapayZeka#notalmauygulaması#projectfootballdevlog#Huawei#Sony#HellisUs#xperia1viii#israfSon bir saat içinde 201 ziyaretçi, 15 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Belki detayı vardır. Başka suçları da vardır, toplam ceza budur vs. Ama bir tek durmamasına bile olsa şaşırmam. Benim dur ihtarını farketmediğim de olmuştu mesela. Fener sallayan polis sanki geç yapıyor gibi geldi, sonradan arkadan ışık tutunca farkettim. Emin olamayınca özel olarak dikkat etmesem farketmeyebilirdim. Öyle bir şey olsa şimdi demek araba gidecek herhalde
sadece dur ihtarı değildi o gördüğüm kadarıyla. adam tam trafik teröristiymiş. ehliyetine el konmuş, kırmızı ışıkta geçmiş, dur ihtarına uymamış, motorla antin kuntin hareketler yapıyormuş vs. toplamı 500bin olmuş deniyordu.
Sadece Dur olması imkansız. Onun cezası 25 bindi olsa olsa 50 olmuştur güncelde.
Sivasta bir arabaya yazılanların dur ihtarına uymama kısmı 200.000 yazıyor.
https://www.sozcu.com.tr/yeni-trafik-cezalari-yururlukte-kurallari-ihlal-edenlere-460-bin-tl-ye-kadar-ceza-kesildi-p298429
Daha da artar umarım. Bu milletin cebinden para çıkmadan bu kurallara uyulmaz. Parkta sigara içmek de yasak mesela ama parka gidiyorsun adam özel olarak parka gelip sigara içiyor. Verin cezayı; ödesin bir kere, ondan sonra yapmaz.
Umarım artar. Ben size yazılacak cezayı merak ediyorum. O zamanki düşünceleriniz nasıl olacak acaba diye.
@distor Dur ihtarına uymazsam yazsınlar. Bana yazıldı diye niye fikrim değişecek ki. 😀 Hayata böyle bakmıyorum ben. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demiyorum. Ucu bana değmese de yanlış yanlıştır.
@anil_ Bir buna artmadı cezalar farkettiyseniz
@distor Hepsi artsın zaten. Cezaların artması sorun değil ki. Sigara içmek yasak mesela dinleyen var mı? Yok, esas cezaların artmasından çok uygulamanın olması önemli. Yere sigara izmariti atana, tükürene de versinler ceza hatta. Cezaları da tahsil etsinler ama.
@anil_ Cezaların artması değil burada odak. Cezaların aşırı artması
@distor Valla kasaya para lazım demek ki. Benim buradaki tek önemsediğim nokta; bu cezalara eğildikleri kadar koca holdinglere de bakmaları. Herkese denetim şart tek bir yere, kişiye, konuya değil.
"Dur ihtarına uymamak" sizce basit bir suç mu gerçekten ya?
Neden dur ihtarına uymamış olabileceğini aklınız almıyor mu?
Polisi "duymadığı" için mi ihtara uymadığını filan mı düşünüyorsunuz 😀
Dur ihtarına uymamak ve olası nedeni ayrı suçlar farkındaysanız.
Ben duymadığını, görmediğini düşündüm. Saf mıyım?
@ozgurg Şöyle bir durum var; eğer kaçınca alacağınız ceza durduğunuzda alacağınızdan azsa kaçmayı tercih edebiliyor sürücü. E kaçmanın cezasını artırmazsan da adam kaçar normal olarak. Bu cezanın artması gayet mantıklı.
2 gün önce yaklaşık 1 saat şehir içi yolculukla, telefonla konuşan min 5-6 kişiye, sol şeritte hız sınırının 20 km altında giden min 3-4 kişiye, kırmızı ışıkta geçen sayısız ş.e , 2-3 makas atana, 1 tane tersten gidene şahit oldum. Bu koyunların güdülmesi şart ama gütmesi gereken mecrilerin 50-70 tuzak radardan başka bir şey bildikleri yok. Ben bu sürecin geçici olduğunu ve denk geleni öptükten sonra düzenin aynı kalacağı düşüncesindeyim.
Farklı bir konudan örnek olacak ama Bakü dünyanın en temiz şehirlerinden biri. Farkındaysanız onlar da Türk ama cezalar öyle caydırıcı ki, çöpünü gidip çöpe atmak zorunda kalıyor. Bizdeki gibi vicdana bırakmıyorlar işi. Güdeceksen öyle güdeceksin. Öyle tuzak radarla vs güdemezsin.
Siz kendinizi çok üstün görüyorsunuz sanırım. Böyle aşağılayıcı benzetmeler yaptığınıza göre. Bu benzetmede kendinizi nasıl betimlerdiniz?
@distor evet güdülmesi gerekiyor. Amerika'da insanlar neden kırmızıda geçmeye, hatalı park etmekten vs korkuyorlar. Çünkü başına gelecekleri biliyorlar. Ben kurallara tamamen uyuyorsam o üste verdiğim koyunlar da uymalı. Benim gibilerin güdülmeye ihtiyacı yok. Trafikte kurallara uyacak, sokakta çöp atmayacak kadar farkındalığa sahibim. Siz neye itiraz ediyorsunuz anlamıyorum?
@distor bir de neyin üstünlüğü arkadaş. Trafiğe hiç çıkmamış gibi konuşuyorsunuz.
@s1234 İnsanlar hakkında yaptığınız benzetmeye. Amerika hakkında hiç fikrinizin olmaması da ilginç geldi şu anda.
@distor ya seninle mi uğraşacağım arkadaş. Engeli bastım geçti. Şimdi gider ağlarsın. Her ne diyorsan haklısın. Beni rahat bırak yeter ki.
@s1234 Bu kişi böyle ya. Söyleneni anlamakta ciddi zorluk çekiyor.
@protego ben de zor insanım, bazen gereksiz ve haksız gaza da geldiğim oluyor ama bir şeyde çok ısrarcı olmuyorum. Amann ne deyim. Engelleyip geçmek gerekiyor.
Az bile az su makas atana korna calana kadar tomar tomar ceza yazicaksin. Yapmadan once dusunucek herkes. Burasi Turkiye Cumhuriyeti.
Amerikada sıkıyorsa "dur" ihtarına uyma. Çok sert müdahale ediyorlar. Bizde de şart.
Biz de o "dur" işi çooook zor. Işığa uysalar yeter. Fazlasında gözüm yok. 🙂
Geçenlerde JUtah'dan karlı New York videosu izledim. Adam yaya vs bile olmayan bomboş yolda dur tabelasında durdu. Dedim siz kafayı yemişsiniz 😀 Böyle manyaklık bir Japonlar'da olduğuna şahit oldum. Adamlar gece 3 de yayaya kırmızı ışıkta bekliyorlardı 😀 Tekrar söylüyorum bu kadarın da gözüm yok, sinir stres olmadan arabayla bir yerlere gitmek, gezmek istiyorum.
az olmuş bi de yatırıp s.... slermiş
Maalesef bizim insanımızda hiçbir şeyi araştırmadan tek cümlelik haberleri direkt kabul etme huyu var. Zaten öyle olsun diye tek cümlelik haber yazıyorlar. İstediğin anlamı çıkarttırabiliyorsun o haberden. "Dur ihtarına uymama" demek yasada "dur dedim durmadı beni görmedi" değildir. Çevirmeden kaçmak, polisten kaçmak bunların hepsi yasada "dur ihtarına uymamak" olarak geçer. Polisten 5 saat kaçanın da cezası ismen "dur ihtarına uymamak" kapsamında verilir. "Dur dedim beni görmedi müzik dinliyormuş"un cezası 2719TL. Onun da ismi "dur ihtarına uymamak". KTK 47/1-a kapsamında “uyarı ve işaretlere uymamak” (uygulamada dur ihtarına uymama) değerlendirilir. Merak etmeyin yasalarda sürücünün basitçe dur ihtarını göremeyebileceği/duymayabileceği zaten düşünülüp baz cezanın miktarı az tutulmuş. Polisler bu cezaları kafalarına göre sayı sallayarak kesmiyor, hepsinin miktarı bellidir. Eğer 500.000 ceza yediyse "dur ihtarına uymamak" eylemini gerçekleştirirken 497.000TL'lik cezaya sebep olacak başka şeyler de yapmış demektir. Kaçarken kırmızıda geçmiştir, makas atmıştır, hız sınırını aşmıştır, başka insanların canını tehlikeye atacak işler yapmıştır, ehliyeti yoktur, ters yöne girmiştir, daha önce de aynı suçu işlemiştir bu seferki ceza %100 oranında artırılarak uygulanmıştır vs. Yani o 497.000TL'yi hak edecek bir şeyler yapmıştır. Bu tweet'in içeriğinin yaşanan olayın %1'ini bile vermediği o kadar belli işte.
Bu arada bence para cezası tek başına anlamsız yüksek. Para cezası bu kadar yükseliyorsa çok ciddi suç işlemiş demektir (ki öyle), o zaman da gözaltına alınması ve mahkemeye çıkması gerekir. Sadece para cezası caydırıcılıktan uzak. Son olarak, yiyorsa Amerika'da böyle polisten kaçsın diyorum. Silah doğrultularak yere yatırılıp ters kelepçe ile günlerce gözaltı merkezinde yatınca bir daha yapmaz zaten. Yüksek para cezası yemek ile potansiyel katil muamelesi yapılmak çok farklı şeyler.
Bu senaryoda o insan benim. 🤚
@ozgurg Çok memnun olduuum 😀
@ozgurg Bu arada bu senaryodaki o insan sen değilsin, o kendini bilir 😀
bir gün trafik memuru işaret yaptı hemen sağa yanına çekerken sana değil dedi. ben nerden bileyim elinde plaka yazılı tabela ile geziyor sanki. dursak suç durmasak ceza 😀
Para cezaları sopa cezasına çevrilmeli,zenginlerin umrunda olmuyor. Cezalar fakiri cezalandırıyor. Ama zengin bir kaç sopa yerse onunda umrunda olur.
Zenginliğine göre ceza uygulayan yerler var. O daha mantıklı oluyor. Ha yine üst sınır olur. Bill abi hız sınırını aşsa bir milyar dolar ceza öde demesinler mesela
@distor Ancak esnafların gelirini takip etmek de zor. Onun da o sıkıntısı olacak. Şarkıcılar bile bir konserden kaç para alıyorlar ama gelir 5-10 bin diyebiliyorlar resmi bildirilerde
@distor Düşünseme abi küçük dağları ben yarattım diye gezen biri ceza alıyor ödeyip geçiyor,kural tanımıyor. Ama haydar ile birkaç sopa yese,bir daha ihlal yaparken düşünür. 🙂 Kırbaçta olabilir. Can tatlı çünkü,fakir ile zenginin canı aynı yanıyor.
amerikada dur ihtarına uymayanı mermi manyağı yapıyorlar. bizdeki az bile. polis dur dediyse duracaksın, o kadar.