Hay ağzını öpeyim, ben de çok çekiyorum bu saçma dogmadan. Soğuk su içerim on kişi onu bir yerden "hasta olcen içme", klimanın önünde uzanırım yine aynı: "çarpılcen". Çarpılsam yıllar önce çarpılırdım. Kendimi bildim bileli suyu soğuk içerim, klima gördüğüm zaman da direkt kendine doğrultup önünde uzanırım. Herhangi bir şey olmadı şu zamana kadar.
Teknoseyir gündemi
#notiqa#YapayZeka#projectfootballdevlog#notalmauygulaması#Huawei#HellisUs#israf#ikinciel#televizyon#FilmTavsiyesi#ahbapSon bir saat içinde 248 ziyaretçi, 88 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Alerjisi olabilir, filtreleri bakımlı mıydı klimanın mesela? Soğuktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı mesele burada.
Alakası yok ya. Ne zaman ofise gitsem hasta oluyorum. Karın ağrısı ve mide bulantısıyla dönüyorum eve. Bas baya çarpıyor. Kendi yaşadığıma mı inanıyım, yoksa senin söylediğine mi? 😀
Yuh, bu söylediğinize göre sizin işten atılmanız lâzım iyileşip adam akıllı işe gidemediğinizden ötürü? 😀
@alipektas valla bayadır uzaktan çalışıyoruz. Nadiren ofise gidiyorum. O nedenle çok problem olmuyor. Sürekli gittiğim dönemde biraz daha alışıyorum ama yine ara ara çarpıyor. Yalan yok.
Bu arada sorun büyük oranda ortam sıcaklığına göre düzgün ayarlanmamasından kaynaklı. Millet manyak ya. 15-16 derecede klima mı çalışır? 20 derece olsa belki etkilemeyecek. Ofiste yazın üşüyorum, kışın yanıyorum ben. Beceremiyorlar bu iklimlendirme işini.
Tweet'in devamında aynı şeyi yazmış adam da.
https://twitter.com/cagrimbakirci/status/1425864335096696834?s=19
@alipektas ben zaten senin yorumuna istinaden yazdım. Çarpılma konusuna inanmıyorsun ya 😀
@hamdi Ben 18'e alıyorum (daha düşmüyor namussuz), bütün gün öyle ofiste. Bana bakarsan iş değişir, yetmiyor önüne gidiyorum ben. 😀
Soğuğu seviyorum bayağı yaa, alıştığında hiçbir şey olmuyor. Vücudu alıştırma meselesi. Sibirya'da buz gibi denize bile giriyor insanlar. Ben duştayken de son 20 30 saniye falan tam soğuğa alıyorum alışayım (daha doğrusu alışkanlığım gitmesin) diye.
@alipektas senin klima soğutmuyordur bence. 18 derece olsa oda duramazsın. Kışın bile 20 civarı oluyor oda sıcaklığı.
@supermaniac 2 senelik klima, Vestel marka. Bu arada buz gibi yapıyor içeriyi, müdür gelince 5 sakika duramadan "bileklerim üşüdü" deyip gidiyor hatta. 😀 Alışkınım soğuğa, ha vücudu yoruyor biraz orası gerçek.
@alipektas bilmiyorum. 18 derece ise baya iyi😂
@supermaniac 18 dereceye gelmiyordur ama tahminimce. 25 falan yapınca duruyor ya da devir düşürüyor çünkü. 18'de çalıştırınca sustuğunu ya da yavaşladığını hiç görmedim. Tahminimce 20-22 arası bir şey yapıyordur.
Bünyeden bünyeye fark eder.
5 aylık kızım var. Klima olmasa izmir sıcaklarında pişik, isilik ne varsa bulurdu. Gece gündüz klima açık. Ama adabınca. Çocuk var diye 25-27 derece arasında duruyor. Çocuk olmasa bile 24 altına ilk soğutma hariç hiç çekmedim desem yeridir.
Tatilde sudan çıkıp klimanın önüne atladık, evde klima 7/24 açık. Amcam Kasıma kadar klimayı kapatmayan bir adam. Daha kimsenin zatürre olduğunu, öldüğünü, çarpıldığını görmedim 😀
16 dereceye ayarlarsan çarpabilir tabi ki iş yerinde 21-22 yaparım rahat rahat otururum 😀
16 olmuyor ama 18 dereceye alıyorum. Oda da 15 20 m2 faaln tahminimce. Kaç yıldır böyle yazları, bir problem yaşamadım.
o değil de insanların serinlemek için dünyayı ısıtmaları ne kadar ironik değil mi?
Şu an bu mesajı yazarken dahi ısıtıyorum/ısıtıyorsun hocam zaten. Varlığımızın etkisini tüm boyutlarıyla düşününce klima özelindeki etkimiz pek bir şey değil fikrimce. 😀
Miningcileri mi demek istedin yoksa 😛
@alipektas bırak bu bahaneleri 😀
@alptekinck Bahane değil ki hocam, bahanelere ihtiyacım yok hatta. Çevreci bir insan değilim, çevreyi seviyorum sadece. 😀
@achfighter milyonlarca var, enerjinin dönüşümü sonucu mecbur ısı açığa çıkacak.
Valla geçen tatilden geldim odada olduğum sürece hep açıktı hiç bir seyde olmadı ama kuzenimde fena halde eklem ağrısı ve ishal yaptı.
Aşırı sıcak soğuktan çok daha tehlikeli, bunu insanların kafasına sokmak lazım.
Klimasız ev havalandırması olmayan hamama benzer. 😄
Klima yani iklimlendirme elbette iyidir ama soğuk su vücuda zararlıdır. Sıcak su da zararlıdır. Ilık içmek en sağlıklısı.
Kışın bile dolaptan su içerim. Bir zararını görmedim.
@rasko mideye zararı var, araştırın derim.
@arandur Neredeyse 32 yaşıma gireceğim, kendimi bildim bileli yaz-kış soğuk su içerim, herhangi bir mide sorunum yok. Soğuk su içmek dünyanın en güzel hissi, vazgeçebileceğim bir şey değil.
@rasko benim de sevdiğim bir his ama zararını kabul ediyorum.
@arandur Zarar tanımını ne kadar geniş tuttuğumuzla alakalı bu bence. Şimdi bir bakıma yaşamak da zararlı, her an vücudumuz çevre şartlarından zarar görüyor. Elbette aynı boyutta değil de, demek istediğim anlaşılsın diye uçuk örnek veriyorum. Mideye verdiği zarar da tolere edilebilir bir zarar belli ki. Ben de kendimi bildim bileli 2-4 derece su içiyorum. Hatta yazın şişeyi dondurup yarı erime hâlindeyken tüketiyorum. Ki muhtemelen 0-1 derece arası bir şey. Midemle ilgili bir problem yaşamadım şu ana kadar. Tabi bu yaşamayacağım anlamına gelmiyor lâkin vücudumun da bunun üstesinden gelebildiğini kanıtlıyor bu. Ha sırf üstesinden gelmeye bakıp zararsız denmez öyle bir şey de demiyorum elbette ama günlük hayatta etkisini görecek ya da uzun vadede hastanelik edecek bir etkisi de yok. En azından bende ve çevremde tükettiğini bildiğim insanlarda.
@alipektas valla ben belirteyim de mide sıkıntısı olan en azından bu hatadan döner. Yoksa sigara içip kanser olan da var, garip bir şekilde ciğerleri tertemiz çıkan da oluyor.
Klima dünyanın en müthiş icatlarından biri. Gerçekten bizim milletimizde aşırı klima karşıtlığı var. Aşırı sıcağın, klima serinliğinden çok çok çok daha zararlı bir şey olduğunu kavrayamıyor çoğu.
36 derece sıcaklıkta, güneşin altında uzun yola giderken, "çarpacak bizi" diye klima açmamı engellemeye çalışan bir arkadaşım vardı. Asıl güneş ve sıcak çarpacak haberi yok kâmilin. Israr edince en yakın benzinlikte indirmekle tehdit ettim, sesini kesti. 6 saat yolculuğun sonunda da çarpılan falan olmadı tabii ki. Onu dinlesek kan ter içinde, dehidre şekilde işkence çekecektik 6 saat.
Dogma çok var bizim toplumda. Vitaminin enerji veren bir besin maddesi olmadığını üniversiteli insanlarla dahi tartıştım kaç defa. Bir bilgi giriyor kafalarına, sonra ne sorgulama, ne araştırma. Zihinsel tembellik zaten had safhada bizde.
Soğuk veya sıcak vücuda olan etkisi sizin bağışıklığınızla alakalı. Sadece ortam hazırlar yoksa ne hasta etmesi canım. Neden etsin ki?