XPG Emix H30 & Solox F30 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi
XPG'nin oyuncular için üretilmiş, 7.1 ses desteği ve standla gelen kulaklığı EMix H30'u inceliyoruz.
XPG'nin oyuncular için üretilmiş, 7.1 ses desteği ve standla gelen kulaklığı EMix H30'u inceliyoruz.
Son bir saat içinde 165 ziyaretçi, 48 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Bu paraya giriş seviyesi ses kartı artı giriş seviyesi mackie mr3 gibi studio monitörü alırsın kardeşim.. Müzik bile yaparsın...
Ama işte oyun oynamak maksat 🙂
@gamsizm Referans kulaklık oynanamıyor mu? Yanına bir de harici mikrofon alınır olay biter.
@altalena 15 liralık sahte Sony kulaklıkla da oynanır. 35 liraya mikrofonlusu alınır hatta.
@gamsizm bu fiyat bandında (belki daha ucuz) önerebileceğiniz hi-fi kulaklık var mıdır?
@mert101 HiFi işine ben hiç girmediğim için ne desem yalan olur.
@gamsizm Valla eminim oyundada çok daha zevkli ve detaylı sesler alır... Veya https://www.hepsiburada.com/sony-mdr7506-professional-kulaklik-p-HBV000006D3DK?magaza=Webdencebe&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMI7Ynth8Te3AIVU-R3Ch1RsAGJEAQYBCABEgJRl_D_BwE
şöyle djler tarafından bile kullanılan bir model alınabilir... dahili ses kartlı oyuncu şeyisi sesi bozuyor 7.1 filan sanal saçma sapan şeyler...
@loop Ona şüphe yok zaten.
@erginbilgin Çok genel ve tutarsız bir bilgi...
@gamsizm Çok kötü bir analoji yaptınız. Demek istediğim şey sürücüleri kaliteli, parasının hakkını veren kulaklıklar dururken neden tek farkı 7.1 denen balon özelliği dışında ekstra bir şeyi olmayan, "oyuncu kulaklığı" etiketli kulaklıkları alalım? "Gamer" etiketi taşıdığı için mi? Arkadaşın da dediği gibi o fiyata sürücüsü çok daha kaliteli sürücüleri olan bir referans kulaklığı yanına amfisi ile birlikte alırsın oyununu da oynarsın(sonuç itibariyle ikisi de stereo ses kasan her türlü kasar) müziğini de dinlersin. 7.1 surround(sanal olanı)balon çünkü rekabetçi düzeyde cs go oynayıp da kulaklıklarında bulunan 7.1 özelliğini açan bir oyuncu görmedim, duymadım.
Bu senaryo da e-spor oyuncuları için geçerliydi, normal single oyunlar için daha kaliteli ses elde edileceğinden oyuncu kulaklıkları normal kulaklıklara kıyasla her yönden sınıfta kalıyor. Etiket hariç.
@erginbilgin sony mdr7506 ile ath-M50x kıyaslanabilir kategoride mıdır? Arada 350₺ gibi bir fiyat farkı da var sanırım
@altalena Ben de onu diyorum zaten. Maksat oynamaksa ses çıkaran her şeyle oynanır. Ama sizin mantığınızda ürün üreten adam aç kalır asıl fark bu 🙂 Gaming yazılacak üzerine. Bu arada 7.1 dediğiniz şey ses kartı tarafından stereo kulaklıkla çalıştığından, o kartı bulup her kulaklığı 7.1 yapabilirsiniz.
@erginbilgin Yazilimla kaliteli cikis veren her kulakligin sesi istenen araliklara getirilebilir.
@mert101 7506 nın eski versiyonu olan mdr v6 kullandım inanılmaz kaliteli kulaklıklardır. Bu tip ürünlerle mukayese kabul etmez. normalde fiyatları bunların 50 100 dolar filandı. sonradan coştu. yurt dışı 120 dolar olsa hb fiyatı yine uçuk değil.
MDR1A gibi cihazlar da 7506 ya yakın çalar. Onlar hem mobil kullanıma uygun hem de sese biraz eğlence katmalık renklendirirler. ( colore eder ) detay olarak güzel aletlerdir.
Stand efsanemiş 🙂
Ürünün konumlandırması bana pek mantıklı gelmiyor. Casual oyuncular için HyperX'in orta seviye modelleri 500 lira civarına sahip olunabiliyor mesela. Ben ilk çıkan modeli 150 liraya almıştım. Şu anda 400 lira olmuş ve 53mm sürücülere sahip taş gibi bir şey. e-sporcuları hedefliyorlar desem, onlar da bu kadar para verdikten sonra gidip xpg almaz diye düşünüyorum.
HyperX Cloud 1 var bende de. Ps4'te kullanıyorum. Harika bir kulaklık.
Bu parayı verip bunu almam...:=)))
Kulaklığın tasarımı güzelmiş özellikle benim için,üst kısmı baskı uygulayınca bir süre sonra bayağı rahatsız edici oluyor, kulaklık tarafı ilk zamanlar baskıyı azaltsa da yumuşadığı için zamanla kulaklığın bütün ağırlığını kafamın üzerinde cetvel iki ucu dengeli ağırlık taşıyormuşum gibi hissettiriyor ,bir türlü istediğim gibi kulaklık bulamadım.
Gerçi şu dolar kurunda bu incelenen ürün drone dönüşüp tüm yükü sırtlansa gene zor.
Ne kadar şevket göstersen de 😀
@gamsizm İncelemede ışıkları olduğu konuşuldu defalarca. Fakat ben ışıklarını göremedim.
fiyatı en fazla 150 tl olmalıydı . alınmaz . çöp
Ben creative zxr ses kartında 7.1 anlayabiliyorum. Kulaklığım audio technica ad900x, ad700x de kullandım. Arasında pek fark yok. Ama onun dışındakilerde 7.1 anlayamıyordum. Eski ses kartım x-fi elit pro da 7.1 anlaşılmıyordu. Bence ses kartlı kulaklık yerine iyi bir markanın stereo kulaklık alıp yanına da z serisi gibi bir ses kartıyla daha kaliteli ses elde edilebiliyor. Z serisinin kulaklık performansı çok iyi,
Hocam hiç gerek yok marshall kulaklık kullanıyorum ve bf1’de gayet adamın nereden geldiği anlaşılıyor üst alt ayrımı dahil.. Seslerin binaural kaydı ile stereo dandik kulaklıkta bile bariz şekilde yer yön ayrımı yapılabiliyor..
@berkaroon yeni onboard ses kartlarını bilmiyorum. Marshall kulaklığı da bilmiyorum ama ben çok memnunum dolar böyleyken hiç bir şey alınmaz hocam. Ama ses de en ufak harcama fark ediyor.
@serhan-sukuroglu_1 Haklısınız kesinlikle.. Efendim Youtube’a barber binaural yazıp ilk gelen videoyu elinizdeki en kötü stereo kulaklık ile dinlemenizi istiyorum.. Ardından buraya gelip “Aslında 7.1 çözümlere kulaklık açısından pek gerek yokmuş” diyeceksiniz 😀
@berkaroon dediğiniz video tam hangisi bilmiyorum. Link atarsanız sevinirim. 7.1 kulaklıklara şöyle ihtiyacın yok hocam eğer kaynak sana stereoda 7.1 verecek şekilde gönderiyorsa gerek yok tabi ki, mesala 5.1 veya 7.1 kaynaklı video oyun oynarken creative zxr daha iyi performans verirken dolby atmos destekli film veya oyun oynarken atmos kulaklık daha performanslı yani ben test ediyorum hissediyorum inanın. Ama çevresel ses özeliğini kapatınca filmde ve oyunda bariz fark oluyor. şunu da söylemek istiyorum. Elimde razer ve creative kapalı tip kulaklığı var onlarda çevresel ses biraz kayıplı hissediyorum ve uzaklık mesafesini hissedemiyorum. Bass daha kuvvetli oluyor. ad900x geçtiğimde bu sefer uzaklık mesafesini cevresel sesi çok iyi hissediyorum ve sanki hoparlörden oynuyormuş izlenimi veriyor.
mesela 7.1 veya 5.1 filmlerde avr kulaklığımı takıp kulaklık moduna alıp test ettiğimde creative çevresel sesinden daha iyi performans alıyorum. 5.1 7.1 oyunlarda creative daha iyi performans veriyor. avr atmos desteklemesine rağmen kulaklık moda alınca atmos daha başarısız. Ama dolby acsess dolby atmos creative ses kartında etkinleştirip creative çevresel sesini kaldırınca daha iyi performans alıyorum. Ben bu testleri youtube videolarından falanda yapmıyorum oturup test blurayleri ile test ediyorum.Çünkü Youtube videları stereo veriyor. Oyun ve filmler çok kanallı stereo çeviriyor.
Hatta ilk ad700x aldığımda creative zxr kartı ile bf4 test ediyordum başlangıc bölümlerinde araba gelip kaza yapıtığı bir sahne vardı. Oyunda pencereden bakmadığım için kazayı görmemiştim O zamanda arabayı dışarıya park etmiştim aha benim arabaya vurdular deyip kalkmıştım. ve sonra kablo takılıp kulaklığı fark etmiştim. O sahneyi de daha önce iki kere oynamıştım. Bir süre ses dışarıdan mı yoksa oyundan mı geldiğini anlamak için kulaklığı çıkardığım zamanlar oldu. Uzun bir süre z5500 le oyun oynamamıştım. Yıllarca kulaklık alırdım hep kenara atar kullanmazdım. kullandığım kullaklık açılı sürücüleri var. Boyutu 53 mm açık tip bunlardan dolayı da bende öyle etki yapmış olabilir.
@serhan-sukuroglu_1 Vakit ayırıp deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.. Bu konuda yanılmışım sanırım.. Arada uçurum varmış anladığım kadarıyla.. Benim bahsettiğim 150 dolarlık bir stereo kulaklık ile verdiğim linkteki videoda ayrım yapılabiliyor rahatlıkla fakat sizin bahsettiğiniz bunun çok ötesinde
( https://youtu.be/IUDTlvagjJA )
@berkaroon Bu testide ben kapalı tip razer la yapmıştım o etkiyi alamamıştım hatta kulak içi kulaklıkla daha iyi performans almıştım, Ama açık tip kulaklığa geçince kulak içi gibi bir etki yapmıştı . Ama yinede tam benim test seviyesine girmiyor bu video, ad700x ile ad900x arasında bir fark görmedim. O yüzden ad700x yeterli bir seviye benim için ama şuanda son aldığım ad900x kullanıyorum. ses ayrımını duyuyorsanız ve açık tip kullanıyorsanız zaten çok kötü olacağını sanmıyorum. Gerisi biraz kaynak ve ses kartı amfi etkisi, Bu tür şeylerin fiyatın artmasının nedeni sürücülerden çok kozmatik ve rahatlığı oluyor. ad700x seviyesinde bir kulaklığınız varsa daha ilerisini düşünmeyin.
Dolar bu şekildeyken zor alınır -_-