Nispeten uygun fiyatlı IPS monitör arayanlara Samsung'un PLS panellerini önerebilirim sanırım. Özellikle 27 inçte çerçeveleri ince, eli yüzü düzgün bir monitörler içinde fiyatı en uygun olanlar bunlar. 23 inçte fiyat farkı daha az olduğu için en çok içinize sinene yönelebiliyorsunuz fakat ekran boyutu büyüdükçe makas açılıyor.

Bozulan Philips IPS monitörüm ile arasında oyun performansında da görüntü açılarında da bir fark hissetmedim. Satın alma aşamasında, modellerden ve genel kaygılarımdan bahsettiğim şöyle bir durum girmiştim, göz atmak isterseniz:

http://teknoseyir.com/durum/261612

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Masaüstü bilgisayarın ekranını yerel ağ üzerinden laptop'a aktarmak mümkün mü?

Monitörüm bozulduğu için masaüstü bilgisayarımı chrome uzak masaüstü veya teamviewer üzerinden kullanabiliyorum. Fakat bunlar internet üzerinden eriştiği için performans da bant genişliğine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Acaba yerel ağ üzerinden ekran yansıtma yapmanın kolay ve sorunsuz bir yöntemi var mı?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dostlar merhaba,

Monitör konusunda sizlere bir sorum olacak:
Philips 23" IPS monitörüm arızalandı ve tamir süreci uzayınca para iadesi talep ettim. Şimdi ise yeni bir monitör almam gerekiyor ve ben üzerine bir miktar para koyup 27 inçe geçmek istiyorum.

27" eli ayağı düzgün ve uygun fiyalı bir IPS model ararken Samsung'un PLS panellerine denk geldim. Şu linkteki modeli gözüme kestirdim gibi:
http://www.sanalmarketim.com/samsung-s27d390h-27-5ms-full-hd-hdmi-toc-siyah-pls-led-monitor/p_57985/

Philips'i alırken oyun esnasında tepki süresi ve input lag konusunda sorun yaşar mıyım acaba diye düşünürken hiç bir sorunla karşılaşmadım. Ya da hissetmedim diyelim... Kağıt üzerinde aynı (5ms) tepki süresine sahip görünen Samsung'da da benzer bir tecrübe yaşarım diye düşünsem de size danışmak istedim. Paneli tanımadığım için ne gibi avantajları/dezavantajları var kestiremiyorum. Tecrübesi veya başka bir önerisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim.

(@gamsizm abi senin de düşünceni duymak isterim)

BeğenFavori PaylaşYorum yap

@can @lawnmower abilerim merhaba,

Endüstriyel Tasarım okuyorum ve verilen okul projesinde çöp toplama/süpürme araçları üzerine çalışmaktayım. Motorları araştırıyorum fakat terminolojiye hakim olmadığım için neyi nasıl arayacağımı da bilemiyorum. Sadece motorların çalışma prensiplerine ulaşabildim:)

Örneğin; görseldeki araçlarda kullanılan motor türü nedir, hangi noktadan sonra elektriği bırakıp benzin/dizel motoruna geçmek mantıklı, boyutlarını ne etkiliyor gibi sorulara yanıt arıyorum. İnanılmaz detaylı bilgilere ihtiyacım yok, ama ne yaptığımı bilerek ilerlemeyi seviyorum diyelim.

Bu noktada, "yeni başlayanlar için..." seviyesinde bir kaynak önerebilir misiniz? Discovery'deki "nasıl çalışır" programı çok tadında bilgiler sunuyor ama konuyla ilgili anahtar kelimeleri bilmiyorum, dolayısıyla bilmediğim şeyi de arayamıyorum:(

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • lawnmower @lawnmower

    Bunlarda artık elektrik motoru kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Ancak en büyüklerinde içten yanmalı motor kullanılıyor, ama onlar da ufaktan elektrikliye geçiyor zaten. Kullandıkları içten yanmalı motorlar genelde scooter'larda da olan tek silindirli, dört zamanlı motorlar. Çok fazla bilgim yok, hiç detaylı incelemedim bunları.

  • Mehmet @mehmet

    Urunlerin datasheet lerine ulaşabilirsen bence sorularının buyuk kısmını mantığına oturtup kavrayabilirsin,
    Elektrikten karbon tabanlı yakıta geçme çizgisi gereken guç miktarının düzgün doğrusal olarak artması ve gereken aku miktarının buna paralel olarak artış göstermesi, son tuketici için aku seviyesinde bu sorunlar ağırlık, gereğinden fazla kaplanan hacim ve yüksek fiyat olarak dönerken, akunun + yonleri ise sessizlik, sürekli lineer guç, uzun kullanımlarda karbon yakıtlı motorlara gore harcanan yakıtx yapılan birim işe gore çok ekonomik olması vs, benzin motorlarında da durum tam tersi gibi sayabiliriz 🙂 liste uzar gider 😀 buraya 50 madde daha eklenebilir, duşundukçe fikir fışkırıyor 😛

  • Mehmet @mehmet

    Bide akulerin omurleri mevzusu var bence en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biriside o 😀

  • ayberko @ayberko

    Proje föyünde "enerjisini akaryakıttan sağlayan" ifadesi geçtiği için mecburen elektrik motorunu es geçiyoruz. Yoksa çevreye saldığın gazıyla vs zaten "temizlik" kavramıyla da örtüşmeyen şeyler bunlar ama yapacak bir şey yok şu an için. Saçma sapan bir kısıtlama işte...

    O yüzden bisikleti, kaykayı elektrikle çalıştırabilirken; günümüz şartları hangi noktadan sonra akaryakıta geçişi mantıklı kılıyor buna bakmam gerekiyor ki "bunda elektrik motoru kullanılabilirdi" eleştirisine bi yanıtım olsun. Sonrasında ise aracın ağırlığı, hacmi, istenen güç, öngörülen hız gibi kaygılara göre motorun türüne-gücüne (artık nasıl ayrışıyorlarsa) karar vermem gerek.

    Şimdilik bir iki done kaptım yorumlardan:) Bunları araştırdıktan sonra kavrayamadığım noktalara gelirsem tekrar sorabilirim, çok teşekkürler.

NAS, server hosting, modem-router gibi terimlere aşina olanlara bir şey sormak istiyorum:

Şu modem-router'ın incelemesi yapılmıştı bilmem hatırlar mısınız:
http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TD-W8968 (90 TL)

Sonra biraz daha araştırıp şuralara geldim: http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=&model=TD-W8980 (170 TL)

Şimdi olay şu: Bulutta yer kaplayacak ve upload'ı zor 100mb üstü proje dosyalarım oluyor. O yüzden ben bunları harici diskime yedekliyorum. Ulaşmak istediğimde çekmeceden çıkarıp o anda kullanacağım cihaza bağlıyorum. Zamanla masaüstünde, dizüstünde, haricide vs. her cihazda aynı dosyanın birer kopyası oluyor. Daha da kötüsü bir dosyada değişiklik yaptığımda, cihazlar arası senkronizasyon olmadığından pek çok problem yaşıyorum.

Amacım bahsi geçen harici diski ev ağına açıp tüm cihazlardan hızlı bir şekilde erişmek. Aynı zamanda internete de açıp kişisel bulutumu / dropbox yedeğimi yapmak istiyorum. Bu konular hakkında bilginiz varsa çok işime yarayabilir.

Ben tüm bunların hesabını yaparken aklıma acaba Ghost'u da bu modem-router'lar üzerinden host edebilir miyim sorusu geldi (https://ghost.org/). Amacım şu anda Tumblr'daki blogumun bir klonunu oluşturup Ghost'u tecrübe etmek. 1mbit upload hızıyla performansın iç açıcı olmayacağının farkındayım amaç performans elde etmek değil zaten. Platformu beğenirsem Tumblr'dan Ghost'a taşınmak istiyorum.

170 liralık modelde 2 adet usb var. Server işini becerebilecekse bir portu flash bellek ve ghost için, diğerini de harici disk ile NAS için kullanmak istiyorum. Tüm bunlar olabilecek şeyler mi? Arada kavramlar, terimler yanlış kullanılmış olabilir idare edin:)

300Mbps Kablosuz N USB ADSL2+ Modem Router TD-W8968 - TP-LINK Türkiye'ye Hoş Geldiniz

Hepsi Bir Cihazda: ADSL2+ Modem, NAT Router, Switch ve Kablosuz N Access Point 2.4GHz, IEEE802.11b/g/n, 300Mbps'e kadar veri aktarım hızı Depolama Paylaşımı, Yazıcı Paylaşımı, 3G Modem Paylaşımı, FTP Server ve Medya Server için USB Port Yeni nesil internet için Internet...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • ayberko @ayberko

    evet bu web hosting işinin harici diski internete açmaktan çok daha farklı bir şey olduğunu öğrendim:)

    peki bu iki model arasındaki fiyat farkına değer mi? hem bulut, hem de lokalde dosyalarıma erişmek için kullanmayı düşünüyorum. gigabit ethernet, 300mbps kablosuz erişim, 5 ghz falan derken benim kafam karıştı. bunlar pratikte hayat kolaylaştıran şeyler mi? malum, +80 lira az değil:)

  • ayberko @ayberko

    Yok ya uğraşamam Raspberry'yle falan. Üst modelde ayrıca +1 usb varmış. Yazıcı ya da ikinci diski takabilirim. Eyvallah dostum ben biraz daha araştırayım.

Dostlar, S3'ten Nexus 5'e geçince 64gb'lık micro SD kart kullanılamaz oldu. 16gb'lık dahili hafıza bazı durumlarda yetmeyeceği için şu bir ucu USB, diğer ucu micro USB olan belleklerden almayı düşündüm (Teknoseyir'de de 4 model incelenmişti hatırlarsınız). 16gb'lık modeler 26 lira, 32gb'lık modeller 52 lira civarında. Hali hazıda işimi gören 8gb'lık bir flaş belleğim olmasaydı bu iki ucu USB'li değneklerden almak mantıklı olabilirdi.

Sonra masrafı nasıl kısarım diye OTG kabloları arasında dolaşıyordum ki Google'a "micro sd to micro usb hemen bedava indir 720p beleş download" yazmak aklıma geldi. Bir Kickstarter projesine düştü yolum. Adamlar böyle bişey düşünüp fon toplamışlar, ürünleri yapıp satmışlar, şimdi de ikinci versiyonunu çıkarmışlar anladığım kadarıyla. Ben de hemen atladım mal gibi. Fiyat: alttaki bundle+kargosu=15 dalırs. Şimdi size soruyorum, böyle bir şey denemiş olan var mıdır, kullanışlı oluyor mu? Yoksa ben masrafı kısayım derken kredi kartını iki lobun arasına mı kıstırdım?

Olay şu: https://shopmeenova.appspot.com/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Telefon konusunda sizlere akıl danışmak istiyorum:
S3'ü anneye verme durumum var. Ben de kendime ikinci el bir şeyler bakarım öyle olursa. Nexus 5 düşünüyorum ama aklımda sorular var.

İkinci eli 900 civarında sahibinden'de. Normalde Nexus 6'yı beklerdim diyeceğim de, Google Nexus programını bitirdi gibi bir şey biliyorsunuz. S3 bende kalırsa bozulana kadar kullanırım, her işimi görüyor kerata ama elden çıkarırsam bundan sonraki telefonum saf android olacak kafaya koydum. O Android L buraya gelecek aga!

Gördüğünüz gibi S3'le yaşayabilen biriyim (şarjı can sıkmaya başladı sadece). Bu iki telefonu tecrübe etmiş kullanıcılar ne der acaba? Değer mi değmez mi? Alternatif veya beklenecek modeller var mı?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Bavulda kasa taşısam herhangi bir sorun yaşar mıyım sizce? 8 saat yol gidecek otobüste, riski var mıdır bu işin?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6
  • Eofdred @eofdred

    hdd falan problem değil ekran kartın büyükse ani bir sallantıda oluşacak momentum ile kırılabilir. sonuçta sadece arka ve yan tarafından kasaya tutunuyor.

    hdd lere hiç hiç hiç hiç hiç HİÇ birşey olmaz. vida ile tuturuluyor kiliti falan oluyor hdd ye birşey olacak kdar bir sarsıntı olsa kasanda sağlam birşey kalmaz

  • teknoseyirci @teknoseyirci

    İşlemci soğutucusu ağır olanlarından tercih ettiyseniz, çıkarabilirsiniz.

  • Deniz Etkin @denizetkin

    Ankara'dan İstanbul'a kamyonetle ev taşıdım. Hdd'em gitmişti. Yerine o zaman yeni çıkan 6gb hddlerden almak zorunda kalmıştık.

  • ayberko @ayberko

    Öncelikle tavsiyeler için herkese teşekkür ederim. Parçaların büyüklüğünden ve ağırlığından bahsetmiş arkadaşlar, ekran kartı asus gtx770 işlemci soğutucu da 212 evo mu ne... Pek anlamasam da ikisi de sınıfının ufak olmayan modellerinden sanırım. Kasa ise Xigmatek'in çok dayanıklı gibi durmayan bi modeli.

    Anca laptop içi açıp dvd sürücü yerine hdd takabilecek kadar anlıyorum bu işlerden, parçaları ayrı ayrı paketle-sök-tak kadar tecrübem yok yani:)

8mbit'e kadarlık tarifeyi kullanmama rağmen download hızı kendini kaybetti. Yer yer 1.5 mb'ları görüyor, durduramıyoruz. Ne döndüğü hakkında fikri olan var mı?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 12