@gamsizm Hangi bankalar yurtdışı alışverişinde komisyon kesmiyor?
Bununla ilgili video çektiğiniz için soruyorum.
@gamsizm Hangi bankalar yurtdışı alışverişinde komisyon kesmiyor?
Bununla ilgili video çektiğiniz için soruyorum.
Belki de bu özellik bir ilk olma özelliği taşıyor: Öyle bir sistem düşünün ki kendisini kendi dili ile geliştirebiliyorsunuz (CEYD dili) ve bu geliştirilen özellik sizin insan eli değmiş yazdığınız komutlar cevap vermeyince en son çare olarak devreye giriyor bir nevi CEYD-A kendisi kendi dili ile kodlayıp yazılan kodu çalıştırıp ne olabileceğini araştırıyor ve kendi mantığıyla insan etkisinden bağımsız cevap veriyor. İşte bu yeni özelliği hem de bir Türk eseri olarak gururla sunmak isterim:
Anlaşılabilecek örneklerle anlatmak isterim:
Aşağıdaki 2 örnek komut önemli günleri bulup cevap veren, kullanıcıların hangi kaynaktan alınacağını gösterip CEYD-A ya yol gösterip cevabını veren örnekler. Bu örnekleri şu ana kadar eklenen komut yapıları olarak düşünmek mümkün. İnsan kontrolünde yol gösterilip verilen cevaplar:
Ancak, CEYD dili ile web üzerinden yazılıp geliştirilen ve tüm CEYD-A lara yayılan yeni özellik ile işler daha ilgi çekici bir hale dönüşüyor. Diyelim CEYD-A kullanıcıların eklediği komut kaynaklarından bilgi bulamadı. Kendisi web üzerinde araştırma yapıp, doğru veya yanlış kendi mantığıyla size cevap sunuyor. Bu yazıyı hazırladığım sırada sadece NE ZAMAN konusu ile sorulara kendi araştırma sonucunu hazırlıyor. Diğer konular için benzer özellik henüz devreye girmedi. İşte bazı örnekler:
Kısaca CEYD-A Nedir ?
2014 yılında Android işletim sistemi cep telefonu ve tabletlerde piyasaya sürülen CEYD-A, Yapay Zeka ve Dil İşleme konulu projeleri web üzerinden kodlayıp cihazlara yaymak için geliştirilen CEYD dilinin Asistanı olarak ortaya çıktı. Rakiplerinden kendisini farkettiren özelliği kullanıcıların kendi komutlarını kendi CEYD-A'ları için yazabilmeleri hatta bu komutların tüm kullanıcılara yayılabilme imkanının sağlanması ve yeni komutlar için bu yayılan komutların tekrar kullanılabilmesidir.Halen 2.5 milyon ücretsiz kullanıcıya ve 300 binden fazla kullanıcı komutuna sahip CEYD-A uygulaması, Google Play Market'ten indirilebiliyor. 2016 yılında Android Navigasyon cihazları ve 2017 senesinde Android TV versiyonu için çalışmalar başlamış olup, 2017 senesinin son çeyreğinde http://beta.ceyd-a.com sitesindeki web sürümü ile platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcılara ulaşmaya başlamıştır. Aynı zamanlarda sunmaya başlanan web servis hizmetiyle iOS , Windows, Linux gibi değişik sistemler için entegrasyon çalışmalarına imkan tanınmıştır. Ayrıca diğer bir koldan IOT cihazları için destek sunulmaktadır.
Kaynak: http://ceyd-a.net/
Hesabı her defasında sen mi ödüyorsun?
Genelde arayan, soran, mesaj atan, düşünen, hatırlayan taraf sen misin?
Hep sorumluluk alan, uğraşan sen misin?
Çevrendekilerin artık seni kullandığını mı düşünüyorsun?
Bu videoyu izle.
https://youtu.be/m1tXGYpXMXA
#KonuDışı
Son Teknoloji ve Bilim Notları'nda makine öğrenimi algoritmalarının olası önyargıları üzerine konuşmuştuk. Bugün bu konuya dikkat çeken bir TED videosuna daha denk geldim. Konuşmacı "Weapons of Math Destruction" tabirini kullandı. Vurucu etki yaratması ve konunun ne kadar önemli olduğunu anlatması açısından güzel bir benzetme.
Bu tür sistemler geliştikçe ve günlük hayatta kullanılmaya başladıkça nasıl geliştirildikleri, hangi verileri temel aldıkları gibi şeylere ciddi kafa yormamız gerekecek yoksa pek çok kişinin canı yanacak gibi görünüyor.
https://arstechnica.com/security/2017/06/advanced-cia-firmware-turns-home-routers-into-covert-listening-posts/ #HaftalıkGündemeMalzeme
1000 Kişinin katıldığı gayet güzel bir anket olmuş.
Bu kızı takip edin. Muazzam bir sesi var, #Feel şarkısı ile ün saldı ama evveliyatı var. #MahmutORHAN'ı da takip edin. #SenaŞener gerçekten iyi bir müzisyen olacak. #Yalnızım şarkısının sözü ve müziği kendisine ait. Motto Müzik Youtube kanalında yeni videosu yayınlandı. https://www.youtube.com/watch?v=nk57vCnDGC8 buradan onu izleyebilirsiniz. #akış #BirazMüzik #müzik
Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişmelerden biri bu hafta yaşandı. Daha önce gidilemeyen yerlere gitmek için, daha önce denenmemiş bir yöntem, saygın bilim adamları tarafından teorik olarak açıklandı. Pratik olarak uygulanması için de çalışmalara başlandı. Hedef, küçücük bir uyduyu ışık hızının %20'si kadar bir hızla fırlatmak. Biz de bu gelişmeyi detayları ile değerlendirdik.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
Alışverişte hiçbir banka komisyon almaz ki ?
Çok küçük kur farkları olur. Yurt dışına çıktığında bile karttan para çekmediğin surece hicbirseye komisyon ödemezsiniz
@fatihy İş bankası örneğin yurtdışı alışverişlerinde usd satış kurunun üstüne %1 komisyon ekliyor.
Diğer bankaları bilmiyorum.
@gamsizm de bunla ilgili video çekmişti.
@fatihy https://www.youtube.com/watch?v=xsNWrw5Nk98
@erkann Hangi banka?
Kredi kartı mı banka kartı mı?
@erkann Enpara da da sanal kart yok işte.
Bilgileri elin çinli sitesine giricen mesela bilgiler gitse bişey olsa kartı iptal ettirmen lazım.
O riske girmek istemiyorum.
Bende merak ettim şimdi