@gamsizm Hangi bankalar yurtdışı alışverişinde komisyon kesmiyor?
Bununla ilgili video çektiğiniz için soruyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

CEYD-A’nın Kendi Dili İle Geliştirilen Yeni Yapay Zeka Özelliği

Belki de bu özellik bir ilk olma özelliği taşıyor: Öyle bir sistem düşünün ki kendisini kendi dili ile geliştirebiliyorsunuz (CEYD dili) ve bu geliştirilen özellik sizin insan eli değmiş yazdığınız komutlar cevap vermeyince en son çare olarak devreye giriyor bir nevi CEYD-A kendisi kendi dili ile kodlayıp yazılan kodu çalıştırıp ne olabileceğini araştırıyor ve kendi mantığıyla insan etkisinden bağımsız cevap veriyor. İşte bu yeni özelliği hem de bir Türk eseri olarak gururla sunmak isterim:

Anlaşılabilecek örneklerle anlatmak isterim:

Aşağıdaki 2 örnek komut önemli günleri bulup cevap veren, kullanıcıların hangi kaynaktan alınacağını gösterip CEYD-A ya yol gösterip cevabını veren örnekler. Bu örnekleri şu ana kadar eklenen komut yapıları olarak düşünmek mümkün. İnsan kontrolünde yol gösterilip verilen cevaplar:

 

Ancak, CEYD dili ile web üzerinden yazılıp geliştirilen ve tüm CEYD-A lara yayılan yeni özellik ile işler daha ilgi çekici bir hale dönüşüyor. Diyelim CEYD-A kullanıcıların eklediği komut kaynaklarından bilgi bulamadı. Kendisi web üzerinde araştırma yapıp, doğru veya yanlış kendi mantığıyla size cevap sunuyor. Bu yazıyı hazırladığım sırada sadece NE ZAMAN konusu ile sorulara kendi araştırma sonucunu hazırlıyor. Diğer konular için benzer özellik henüz devreye girmedi. İşte bazı örnekler:

Kısaca CEYD-A Nedir ?

2014 yılında Android işletim sistemi cep telefonu ve tabletlerde piyasaya sürülen CEYD-A, Yapay Zeka ve Dil İşleme konulu projeleri web üzerinden kodlayıp cihazlara yaymak için geliştirilen CEYD dilinin Asistanı olarak ortaya çıktı. Rakiplerinden kendisini farkettiren özelliği kullanıcıların kendi komutlarını kendi CEYD-A'ları için yazabilmeleri hatta bu komutların tüm kullanıcılara yayılabilme imkanının sağlanması ve yeni komutlar için bu yayılan komutların tekrar kullanılabilmesidir.Halen 2.5 milyon ücretsiz kullanıcıya ve 300 binden fazla kullanıcı komutuna sahip CEYD-A uygulaması, Google Play Market'ten indirilebiliyor. 2016 yılında Android Navigasyon cihazları ve 2017 senesinde Android TV versiyonu için çalışmalar başlamış olup, 2017 senesinin son çeyreğinde http://beta.ceyd-a.com sitesindeki web sürümü ile platformdan bağımsız olarak tüm kullanıcılara ulaşmaya başlamıştır. Aynı zamanlarda sunmaya başlanan web servis hizmetiyle iOS , Windows, Linux gibi değişik sistemler için entegrasyon çalışmalarına imkan tanınmıştır. Ayrıca diğer bir koldan IOT cihazları için destek sunulmaktadır.

Kaynak: http://ceyd-a.net/

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 14 / 19
Burçin BOZKIR paylaştı.

Hesabı her defasında sen mi ödüyorsun?
Genelde arayan, soran, mesaj atan, düşünen, hatırlayan taraf sen misin?
Hep sorumluluk alan, uğraşan sen misin?
Çevrendekilerin artık seni kullandığını mı düşünüyorsun?
Bu videoyu izle.

https://youtu.be/m1tXGYpXMXA
#KonuDışı

İlişkilerin Ne Kadar Eşit?

İnsana iyi ve kötü hissettiren şeylerin başında içinde bulunduğu ilişkiler geliyor. Bu videoda sık karşılaştığım bir problem olan, eşit olmayan ilişkilerden ...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Son Teknoloji ve Bilim Notları'nda makine öğrenimi algoritmalarının olası önyargıları üzerine konuşmuştuk. Bugün bu konuya dikkat çeken bir TED videosuna daha denk geldim. Konuşmacı "Weapons of Math Destruction" tabirini kullandı. Vurucu etki yaratması ve konunun ne kadar önemli olduğunu anlatması açısından güzel bir benzetme.

Bu tür sistemler geliştikçe ve günlük hayatta kullanılmaya başladıkça nasıl geliştirildikleri, hangi verileri temel aldıkları gibi şeylere ciddi kafa yormamız gerekecek yoksa pek çok kişinin canı yanacak gibi görünüyor.

The era of blind faith in big data must end

Algorithms decide who gets a loan, who gets a job interview, who gets insurance and much more -- but they don't automatically make things fair, and they're often far from scientific. Mathematician and...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 5
  • Mustafa Sakallı @swish41

    Fox News örneğinden LP son gündemde bahsetmişti.

  • Muhammet Aktaş @muhammet-aktas

    Teşekkürler Hamdi abi 🙋🏻‍♂️😊

  • Burçin BOZKIR @cok_okuyan

    Algoritmalar ve big datanın evrensel ve tarafsız doğruya karar verme yeteneğini sorgulamalıyız.

  • Neset Ozeren @neset-ozeren

    Burada eski algoritmik karar sistemlerini genele yaymış. Tehlikeyi işaret ederek, çalışmaları denetlenmeli, bilinmeli diyor haklı olarak.

    Fakat yeni sistemler öğreniyor ve nasıl çalıştığını bilmeseniz bile kararı nasıl verdiğini sorduğunuz zaman yanıt alabileceksiniz.

    Yani örneğin mahkemede kullanılan bu tür bir yapay zeka yargıça görüşünü sunduğunda, bu kararı neden verdiği sorulduğunda anlatabilecek, kanuna ya da insanlığa aykırı görünen bir kararsa, insan gibi, "siyahlar bir hesaba göre 10 kat daha suça meğilli görünse de, onlar da insan biraz adil ol" dersek öğrenebilecek. Bundan çok daha karmaşık olabilir.
    Buradaki örnek çok hızlı düşünebilen ve tüm kanunları ezbere bilip yorumlayabilen yapayzeka yardımcısı.

    Neye iyi gelir;
    1. Hızlı adalet sağlama
    2. İnsana bağlı yanlı kararlara uzak
    3. Anlaşılabilir ayrıntılı ve eksiksiz karar verme sebebi öğrenilebilecek

    Ve bu nispeten basit bir uygulama.

Advanced CIA firmware turns home routers into covert listening posts

Home routers from 10 manufacturers, including Linksys, DLink, and Belkin, can be turned into covert listening posts that allow the Central Intelligence Agency to monitor and manipulate incoming and outgoing traffic and infect connected devices. That's according to secret documents posted Thursday by WikiLeaks.

CherryBlossom, as the implant is code-named, can be especially effective against targets using some D-Link-made DIR-130 and Linksys-manufactured WRT300N models because they can be remotely infected even when they use a strong administrative password. An exploit code-named Tomato can extract their passwords as long as a default feature known as universal plug and play remains on. Routers that are protected by a default or easily-guessed administrative password are, of course, trivial to infect. In all, documents say CherryBlossom runs on 25 router models, although it's likely modifications would allow the implant to run on at least 100 more.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

1000 Kişinin katıldığı gayet güzel bir anket olmuş.

Türkiye'de Fotoğrafçılık 2017 Anket Sonuçları - Tahir YILDIZ

Türkiye'de fotoğrafçılık çoğu zaman kolay görülen, ötelenen bir iş olsa da fotoğrafçılar yaşamaya ve gelişmeye devam ediyor.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Bu kızı takip edin. Muazzam bir sesi var, #Feel şarkısı ile ün saldı ama evveliyatı var. #MahmutORHAN'ı da takip edin. #SenaŞener gerçekten iyi bir müzisyen olacak. #Yalnızım şarkısının sözü ve müziği kendisine ait. Motto Müzik Youtube kanalında yeni videosu yayınlandı. https://www.youtube.com/watch?v=nk57vCnDGC8 buradan onu izleyebilirsiniz. #akış #BirazMüzik #müzik

SenaSener

Well, I make music.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Breakthrough Starshot: Hedef yıldızlara ulaşmak

Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişmelerden biri bu hafta yaşandı. Daha önce gidilemeyen yerlere gitmek için, daha önce denenmemiş bir yöntem, saygın bilim adamları tarafından teorik olarak açıklandı. Pratik olarak uygulanması için de çalışmalara başlandı. Hedef, küçücük bir uyduyu ışık hızının %20'si kadar bir hızla fırlatmak. Biz de bu gelişmeyi detayları ile değerlendirdik.

Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY

TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT

Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 93
  • Görkem K. Öz @acrux

    Çok teşekkürler Hamdi abi. Yine süper araştırma, en ufak detaylara kadar yalın ve anlaşılır anlatım. Proje gerçekten heyecan verici görünüyor. Ancak aşılması gereken çok çok fazla mühendislik zorluk var. Tabii, yine de başlamak gerek; zira bu zorlukların çözümleriyle uğraşılması yeni teknolojilerin geliştirilmesini sağlıyor. Büyük çaplı projelerde bu hep böyle olmuştur.

    Burada aklıma takılan birçok soru var. İlgili tabloda elektronik bileşenler ve uydunun ağırlıkları verilmiş. 370 mg gerçekten çok düşük bir ağırlık miktarı, bunu nasıl sağlayacaklar acaba? Güç konusunda ise radyoizotop üreteçlerin bahsinin geçmesi beni çok şaşırttı. Tabii ki güneş sistemi dışına gönderilecek bir uzay aracında güneş enerji panellerinin kullanılması söz konusu olamaz. Günümüz teknolojisiyle radyoizotop termoelektrik jeneratörler (RTG) kullanılıyor ancak bunlar çok büyük ve hantal bir yapıya sahipler; tabii ki bunların kullanıldığı uzay araçlarındaki bileşenlerin güç gereksinimleriyle bu "mikro" ölçekteki uzay "yelkenlisi"nin güç gereksinimi çok çok farklı. Bunu o denli minyatürleştirmek için, nesil sonrasındaki teknolojik birikime ihtiyaç duyulacak gibi geliyor bana. Lazer işi ise bambaşka br durum. Bir hedef verilmesi gerekiyor tabii ki ancak 2030 yılı bence bu işleri gerçekleştirmek için biraz erken bir tarih olacaktır. Yine de umarım gerçekleşir.

    Başka benzer "yelkenli" projeleri de hali hazıda sürmekte, tabii ki onlar lazerden bağımsız; güneş ışığını kullanarak ivmelenen uzay yelkenlileri. Aklımda olanlardan birisi bu tür yelkenlilerin uzaydaki ilk başarılı denemesini gerçekleştiren Japonların uzay ajansı JAXA'dan: IKAROS. Deneysel amaçla yapılmıştı ve 2010 yılında fırlatıldı. Amacı kullanılan teknolojileri test etmek ve yelkenine düşen güneş ışığının yarattığı itme gücünü hesaplamak vs. En son geçen sene Mayıs'ta beşinci kez uyku moduna geçti ve şu sıralar o uykudan uyanmasını bekliyorlar. Amerika tarafında ise The Planetary Society tamamen bağışlarla yapılan yine benzer bir uzay yelkenlisini dünya yörüngesine göndermeyi planlıyor. Bir prototipi geçen sene yolladılar, testleri başarıyla tamamladılar. Bu sene yollanması planlanıyor. Böyle projeleri gelecekte daha fazla görebiliriz.

  • onurd @onurd

    @hkellecioglu güncel bir olay değil ama seti@home ile ilgili bir bölüm cekseniz gerçekten çok iyi olur. bir iki kişi tav olup projeye katılsa o bile bir kazanimdir. 🙂

  • Fırat ➕ @frt

    Bu kadar küçük bir cisim kütle çekim kuvvetlerinden etkilenmeyecek mi peki? @hkellecioglu