Su 35 / F-16 Solotürk
Su 35 / F-16 Solotürk
Aramıza yeni cahiller katılmış
M.G.
550 tlcik
2 yıllık bilgisayar programcılığı okunabilir mi? Bana ne katar ? Yorumlarınız çok önemli 🙂
Doluya önlem alınmış.☺ İstanbul🌍
3-4 yıl için her ay 1000 tl den yatırımda altın mı dolar mı euro mu ?
ANADOL İLE PONY’NİN SERÜVENİ
TÜRKİYE’nin otomobil üretim sevdası 50’lerde Devrim ile başladı. Ancak en kapsamlı girişim, merhum Vehbi Koç’un 1966’da kurduğu Anadol markası ile gerçekleştirildi. Reliant lisanslı otomobilin kaportası Cam elyafından üretilmişti. Şasi ile motor da Ford’dan alındı. Anadol artık klasik araba olarak varlığını sürdürüyor ama Anadolu’daki ‘keçiler, eşekler kemiriyor’ efsanesi hala sürüyor.
Bugün dünya otomobil üretimnde ilk 5’te olan Kore’nin otomobil macerası ise Hyundai Pony ile 1975’te başladı. Motoru Japon Mitsubishi’dendi. Pony’nin kaportası Kore’de üretiliyordu ve söylentiler konusunda en az Anadol kadar talihsizdi. En büyük söylenti, şirketin Ortadoğu liderlerine ‘Otomobilleri kullanın, beğenirseniz parasını ödeyin’ diyerek otomobil gönderdiğine dairdi. Bu şehir efsanesi bununla da sınırlı değildi. Söylentilere göre Anadol’u eşekler kemirirken, Pony de sıcaktan eriyordu. Ancak Hyundai’nin kaderi Anadol gibi olmadı. Bugün Pony’nin motorunu aldığı Mitsubishi dünya otomobil pazarında 10. sırada. Hyundai ise 5’ncilikten 4’ncülüğe terfi etmek üzere.
Peki nasıl? Yanıtı, sadece Hyundai için değil, Samsung, LG gibi küresel şirketleri de katarak Lee Jong-Rak ve Suk-In Chang veriyor: Şirketleri, işin felsefesine inanan CEO’lara teslim ettiler. Dünyadan mühendisler getirdiler. Ar-Ge’ye yatırım yaptılar. Eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştirdiler. Üniversiteleri sanayi ile entegre ettiler. Sadece teknoloji öğrenmediler, o teknolojiyi geliştirdiler.
Yazının tamamı için: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/62-yil-once-aclikla-bogusan-guney-kore-bugun-dunyanin-11-inci-buyuk-ekonomisi-30149681
Şu anda filmler ve filimler ekibi,kendi dizileri Hile'nin çekimi için canlı yayında bağış topluyorlar ve 40 saat sürecekmiş.
http://ieft.com.tr
33. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları İstanbul’da Avrupa’nın En Büyük Kongre Merkezinin rahat, konforlu ve alt yapısı modern salonlarında düzenlenmektedir. 25 farklı ülkeden 200 civarında üniversite ve kolej ile stantlarında bire-bir görüşme fırsatı sağlandığı gibi ayrıca Kongre Merkezinin modern seminer salonlarında üniversite yetkilileri, ülke eğitim ataşelikleri ve danışman kurumlar tarafından verilen seminerleri takip edebilir ve sorular sorarak yurtdışı eğitim hakkında ilk elden bilgilere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Avrupa Yakası yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara ve İzmir fuarlarında da fuara paralel olarak devam eden Yurtdışı Eğitim Seminerleri düzenlenmektedir. Öğrenciler etkinlik dışında da seminerlere ücretsiz katılarak yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil eğitimi, kariyer, yaşam konusunda kapsamlı bilgi sahibi olabileceklerdir. Ülke, program, okul, burs, iş, vize gibi merak edilen konularda düzenlenecek bilgilendirme seminerleri tüm fuar ziyaretçilerine açıktır.
E-devlet soyağacı sorgulama gelmiş ancak siteye girilmiyor. D:
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama
F16 gözüme daha güzel görünüyor.
Geçici olarak almak? Su35 için bugün masaya otursak, o uçakları uçurmamız en az 10 yıl demektir. Önce anlaşma yapılacak, sonra Rusya'nın üretmesini bekleyeceğiz, pilot eğitimidir, yedek parçasıdır, yer ekibinin mühendislerin eğitimidir derken 10 yılını alır. Rus uçakları konusunda hiç deneyimimiz olmadığı için eğitimler de çok daha uzun sürecek. Ayrıca şuna emin olabilirsin ki Su 35'e ayrılacak bütçe TFX'in heralde birkaç katı olur. Su 35'e ayrılacak bütçeyi TFX'e ayırsalar, 10 yılda üretimine başlayacak hale geliriz zaten. Kendi uçağımızı üretmemiz en karlı iş şu an itibariyle. Ve de en doğrusu. Buradaki sorun TFX'in ne halde olduğunu bilmememiz. Tabi yeterince bütçe ayrıldığını, herşeyin son hızla yapıldığını da sanmıyorum. Şu ekonomik durumda mümkün değil zaten. Su 35'e gidip verecek paramız da yok ayrıca
ben hep diyorum, 1 tane f35 yerine 4-5 tane f16 versinler.
@sevcanalkan Su-35'e ayırabilecek bütçe yok. Şu ekonomik durumda kalkıp uçak falan alınamaz, para yok. Hem de o kadar yok ki hazinenin yedek akçe paralarına göz diktiler. Su 35 ve TFX'in aynı anda gideceğini söylemişsiniz, hangi parayla? Su 35'e tek başına bütçe ayrılamazken ikisine birden nasıl bütçe ayrılacak? Ayrıca su-35 4,5. nesil savaş uçağıdır. 5. nesil olan Su-57'dir ki daha üretime geçmiş değil. Uzun bir süre de olacak gibi değil. Dünya daha 5. nesil savaş uçaklarına geçememişken(geçmeyi becerememişken), 6. nesli yakın bir zamanda(30 yıldan önce) beklemek hayal gibi bir şey olur. Ne o kadar zamanda üretilebilir, ne de 5. nesile bu kadar para akıtılmışken ve hala düzgünce envanterlere sokulamamışken gidip yeni bir nesle geçilir. Başka bir uçağa vereceğimiz parayı TFX'e ayırsak 10 yıl sonra envantere sokmaya başlarız. Ki bugün gidip Su 35 almaya kalksak da 10 yıl sürecek. F-35 maceramızı hatırlayın kaç yıl sürdüğünü. ABD ile 2002'de masaya oturmuştuk. Su 57 almaya kalksak daha da uzun, daha Rusya bile süreci tamamlayamadı. Çünkü çok zahmetli, çok pahalı. Aynı F-35'te olduğu gibi. Bu "5. nesli atlayalım" mantığı zamanında bizimkilerin 4G'yi atlayıp 5G'ye geçelim demesi gibi bir şey. Ayrıca şu an değiştirilmesi gereken bir şey de yok. Evet eskidiler, ancak aciliyetleri yok. Sıcak savaş olmadığına göre... F16'lar hala yeterli bizim için. Yetersiz olan şey tanklarımız. Zar zor yürütüyorlar. Suriye'de onlarcasının arıza yaptığına dair haberler çıktı. Uçaklarımız hala yeterli şu an için, Eğer ki TFX'e adamakıllı bütçe ayırırlarsa ve 10 yıla envantere sokmaya başlayabilirsek sorun yok. Gerekli özeni gösterirlerse 10 yıl yeterli zira siz önemsiz gibi gösterseniz de prototipin yapılması zaten sürecin yarısının geçildiğini gösterir. Aciliyeti olan şeyler tanklar şu an, uçak konusunda bir aciliyetimiz yok