Samsung Galaxy Note 10 ilk İzlenim
Samsung Galaxy Note 10, bugün tanıtıldı ve biz de geçtiğimiz hafta inceleme fırsatı bulduğumuz ürünü Levent Pekcan'dan dinliyoruz.
Samsung Galaxy Note 10, bugün tanıtıldı ve biz de geçtiğimiz hafta inceleme fırsatı bulduğumuz ürünü Levent Pekcan'dan dinliyoruz.
Son bir saat içinde 261 ziyaretçi, 89 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Buyrun dünya ile aynı anda Samsung Galaxy Note 10 🙂
@umtk Note 10 serisi desek daha doğru sanki. 🙂
@temp benim için genel adı o 🙂
Hadi bakalım
Vay be, hiç beklemiyordum gerçekten.
Canlı yayın çevirisi gelir diye düşünmüştüm 🙂
küçük kardeş için kesinlikle önemli kriter fiyat eğer fiyat güzel bir aralıkta seçilirse tercih edilir gibi geldi bana... Yine yaptılar şu saçmalığı iki model arasında özellik farkı yine var...
En büyük fark ax bence
TS'den beklenmedik hamle !!! Şoktayım.
Fiyat tahminim https://teknoseyir.com/durum/1118171
Sırf kürek gibi ekran yapıcaz diye fiyatlar tavan yaptı. Tamam iyi hoş görünüyorda, bilmiyorum yani o kadar para bir alo, bir whatsapp mesajı ve bir instagram kaydırması için verilir mi?
Laciverdi.
11.400 TL'ye Note 10+ alınmaz arkadaş, o fiyata 2k daha koyar adam akıllı bir Macbook Pro alırım, hem adam akıllı bilgisayarım olur canavar gibi kullanırım.
11400 note+ 9900 normali samsung'un sitesinde
Çok paraya.... Deli para.... Offff.
Arkadaşlar özür dileyerek bırakıyorum buraya.
An itibariyle Note 10+ alacak Samsungçular : https://www.youtube.com/watch?v=RvgTxpfC0zY
Not: Kendim Note 8 kullanıyorum, o fiyata telefon almam açıkçası
Dikine kamera Apple özentiliği
Kamera tam ortada Çentik özentiliği
Jack kaldırma Apple özentiliği
Renkler Huawei özentiliği
S10 tasarımından uzaklaşmak hiç iyi olmamış.
ek: Ön kamera plus model de çift değil.
belki ikinci kamerayı ekrana gömmüş olabilirler diye düşündüm ama bulamadım daha detaylı bakmam gerekiyor emin değilim.
Batarya
Note 10 3500 mAh
Note 10 + 4300 mAh
800 mAh fark ister istemez büyük modele yönlendiriyor.
Ram
Korkunç boyutlara ulaşmış durumda
Bilgisayarım da 8 gb ram var ve Windows çalıştırıyor.
Bu altı üstü telefon 8 gb ve 12 gb sahibi.
Derseniz ki pubg oynuyoruz diyecek bir şey yok tabi ama telefondan oyun oynamak bana işkence gibi.
Telefon bu telefon
Tank ile 50 kg çimento torbası taşımaya benziyor.
Apple 4 gb ram ile yapıyor şaşırıyorum
Windows Phone zamanlarında nokia da öyleydi
Günümüzde Sony gayet iyi iş başarıyor ram konusunda.
Evet şimdi Apple fanı geldi diyeceksiniz ama değilim. -Şu an Xperia Z5 kullanıyorum daha önceden iphone 4 idi. -
Çektikten nefret ediyorum.
Sensörler ekran altına girmeyene kadar Apple dan uzak duracağım.
Apple tercih edeceksem bile çentiğin olmadığı eski modelleri tercih ederim
Yeni modelleri zaten uçuk fiyatlarda
Slm kart takılan herşey uçuk fiyatta
Aynı paraya mac ya da ipad almak çok daha mantıklı
Fiyat
Erdi özüağ bir tweet atmış
Samsung'un yüklendiği vergilerle alakalı
Unutmamak gerekir ki bu yıl vergiler de artırıldı.
Yine de verginin bir kısmını karşılamış gözüküyor
Apple yeni telefonunu tanıştığında fiyatı astronomik olacak yeni vergilerle.
Fiyatını hak ediyor mu tabiki etmiyor.
Vergisiz fiyatını hak ediyor mu kesinlikle hak ediyor.
Fiyat konusunda bütün telefonlar aynı durumda.
Nokia 3310 550 liraydı çıktığında avrupada 55 euro idi yanlış hatırlamıyorsam.
Varsın gerisini siz hesap edin.
@seckinalp-256 Videoda bence söylenmek istenmemiş bunlar.
Yoksa dikine kamera olayı bariz taklit.
Renklerde Huawei özentiliği de doğru.
Kamera ortada tuhaf olmuş.
Ekran arkası gözükmeyen ön kamerayı konuştuğumuz günlerde adamlar s10 serisinin özelliklerini alıp makyajlayıp aynı donanımla tekrar sunuyor.
Bu yüzden hep 2. kalite telefon algısı uyandırıyor. 11 bin tl lik telefonda ben bariz bir s10 dan üstünlük beklerim. Hiç bir anlamı yok note telefon almanın.
Kimse gidip de bu hataya düşmesin.
@gavanator Yani bu söylediklerimi çarpıtıp yanlış anlamak da büyük başarı. Aferin sana..
S10 dan sonra çıkan telefon olması, fiyatın 11 bin olması ve donanımın s10 ile aynı olmasına rağmen bir kalem için S10+ fiyatının üstüne 4500 tl daha fazla para verme ahmaklığında bulunacaksan yolun açık olsun.
Şimdiden hayırlı olsun sana.
@gavanator Pardon da bir kalem olunca iş telefonu mu oluyor yani?
Bu dediğin rgb konan herşey oyun ekipmanıdır demek gibi bir şey.
İş telefonu falan değil kardeşim.
İşi gücü olan adam gidip de boş boş telefona not almakla uğraşmaz.
Bu bir pratikliktir hepsi o kadar.
Derste falan çok not almaya çalıştım bu note 5 ile. Hiç bir şey sığdıramıyosun ekrana.İş falan yapılmaz o kalemle.
Note serisinin neden var olduğunu ben çok iyi biliyorum merak etme.
Şuan note serisi sapıtmış ve vizyonsuz şekilde ilerliyor. Küçük telefon çıkarmak başlı başına saçmalık ordan anla zaten olayı.
Bu sefer note iki tane cikiyor, en buyuk farklilik demissiniz. Lakin note 3 de iki kisilik aile idi. Küçüğü note3neo idi. Bozulana kadar kullandik ailece. Note3 e yakin fiyatiyla fiyatina gore kotu bir telefondu.
Neo, Note 3 değildi aslında, o ismin ekmeğini yiyen alt bir modeldi.
note 3 neo ile note 3 ün hiç bir alakası yoktu. huawei p30 ile p30 lite gibi. sadece isim benzerliği..
Bu sefer iyi strateji uygulanıp çok geri kalınmamış piyasadan. Şimdiden güzelde izlenme almış. İzleyelim bakalım. 🤝😋
LP bahsetmemiş ama Tr de çıkacak chipset exynos 9825 olacak. S10 daki 9820 idi. Snapdragon versiyonu değişmemiş 855. 9825 7nm ile üretiliyor. 9820 e göre daha iyi pil performansı olacaktır.
Keşke kamera yine ekranın sağında solunda bir yerde olsaydı. Video vs. izlerken daha az dikkat çekerdi.
Çok güzel telefon beğeniyorum ama alacak para kalmadı artık.
1500 1600 tl bile bize çok telefon için
Delik, çentik olayı bitene kadar uzak durmayı düşünüyorum. Delik koyarak ve 3.5mm Jack çıkışını iptal ederek iPhone yolundan gittiler. Önümüzdeki yıl çentik olayı biter ve 5g modeller gelir. Note 4 kullanıyorum ve hala yeteri bir telefon.
Dik kamera yerleşimi. Apple camdan atlasa bunlar da peşinden gelecek.
Apple'ın bir sonraki telefonu Android'e benzerse ne diyeceksiniz 🙂
@gamsizm Şaşırırım, tuhaf bulurum 😀 Bir şey diyemem çünkü bu teknolojik rekabetten ziyade psikolojik savaş diye düşünüyorum(çentik ve kamera yerleşimi). Şu an Apple diğerlerinden "farklı" olmaya çalışıyor, diğerleri de buna izin vermiyor. Bunun tersine dönmesi de pek olası görünmüyor yakın gelecekte.
Lansmana gidip geçici süreliğine eline alıp baksalar yorumlarında ne gibi bir değişiklik olabilirdi?
1 lira bile olsa Exynos işlemcili telefon almam.Fiyatları konuşmuyorum bile.Android tarafındanda sadece qualcomm işlemcili cihaz kullanırım.Çünkü 3 farklı kötü anı yaşadım.
@antisocial galaxy s2, s4 ,s7 edge telefon kullandım.Hepside kronik arızalı idi.Zaten s7 edgeden para iadesi aldım.S2 ekran altındaki tuşların filmi yandı.S4 ise batarya şişmesi...
Ben de S7-8-9 gidiyorum bir sorun yaşamadım. Exynos olması ile ilgili bir sorun zaten olmaz büyük bir hata yapılmadıktan sonra.
@gamsizm Exynos iyi olsa abd de o şekilde satardı zaten Samsung.
Ben arkadaşın dediğine katılıyorum.
Exynos hem rom açısından hem performans hem de uzun ömürlülük açısından sıkıntılı.
@temp Tamamen hurafe bunlar. Kanıt koyun desem göstereceğiniz bir şey var mı? ROM olayına bir şey demiyorum. O farklı bir dünya. Telefonu normal kullanacak adam o toplara girmiyor. Ama evet iki tane ayrı yonga ile üretilmesi her zaman bu hurafelere imkan vereceği için, keşke öyle olmasaydı diyebilirim.
Exynos ile ilgili sorunlu olduğunu ilk kez duydum, üstelik farklı branch prediction algoritması kullandığı için AMD yongaları gibi Meltdown saldırılarına karşı daha dirençli.
@gamsizm Murat abi, niyetim kimseyi trollemek değil.Samsung markası ile de bir sorunum yok.Beğendiğim cihaz olsa alırım ki s7 edge bence hala da samsung'un yaptığı en iyi cihaz.Fakat exynos işlemci mimari yapısı ile gerek android kernelindeki değişik kodlaması nedeniyle gecikmeli güncelleme alıyor ayrıca para iadesi aldığım cihazda da (bilirkişi kontrolünde samsung tarafından cihazı söküp bana gösterildi.)soğutma tertibatında sorun yaşandığı için cihaz ısınıp kapandığı ortaya çıktı.Fabrikasyon hata.Soğutmada kullanılan materyal ve sıvı sarf malzeme yetersizliği.Özetle Samsung marka yine alırım.Kullanırım fakat exynos hala benim için şüphelidir.
iyi günler dilerim.
@mustafa080 ve bu kadar deneyime rağmen neden Samsung’tan vazgeçmediğinizi samimiyetle merak ettim.
@thyateira Türkiye şartlarında android işletim sistemi kullanan google haricinde alınabilecek tek marka olduğundan dolayı.Gönül ister google pixel kullanalım fakat satılmıyor.Ve şuan da 1 senedir iphone 8 plus kullanıyorum.Bozulma durumu olmaz ise bir 2 sene daha kullanacağım.
@yolgezer Evimde aile fertleri hala samsung telefon kullanmakta.2013 senesinde alınma Eyxnos işlemcili note3 hala çalışmaktadır.Fakat samsung ileriki modellerini düzgün yapamadı.Ya fabrikasyon hata ya da yazılımsal uyumsuzluk problemleri.Soruyorum kaç kişinin elinde 2013 ve öncesi Eyxnos işlemcili telefon olup sağlam çalışan yavaşlamayan donmayan uygulama hatası almayan cihaz var?.Ben bunu sorguluyorum.Evde GM One 6 snpd 410 cihaz var hala güncel uygulamaları çalıştırıyor.Özetle samsung'un işlemcisi snapdragon kadar uzun ömürlü değil.
Kehanet yanlış çıktı. note 10 9999 tl note 10 plus 13499 tl
@yasinmalibu Levent abi sırf Apple a inadından Samsung u pohpohluyor.
Belliydi böyle olacağı.
Videoyu nasıl izlediniz acaba merak ediyorum? Hani ilk 30 saniyesinde kullandık demese anlayacağım.
Daha en başında özel lansmana gidildiği söylendi. Dünyada ilk gören kişilerden biri LP. İlk deneyimleyenlerden biri de LP. Telefonu sonrasında vermemişler ama o da doğal sızıntı riskine girmiyorlar. Dünkü lansmanda birçok gazeteci ilk defa gördü telefonu.
Güzel telefon, 5000 TL olsa alırdım. O paraya 3 tane s10e alınır kardeşim. 5 tane düzgün çalışan üzmeyecek telefon alınır.
Yeni Note10+ DxOMark’dan 113 puan aldı. Böylece 112 puan ile uzun süredir zirvede yer alan P30 Pro‘yu geride bırakmış oldu.
Samsung "Türkiye'ye özel fiyat uyguluyoruz" lafının hakkını vermiş. Vergiler ve kur farkı da dahil 11k etmiyor. Yeni Note'u büyük umutlarla bekliyordum fakat neredeyse her yönüyle tam bir fiyasko, yazılım iyileştirmesi dışında pek bir yenilik yok. Sanırım mate 30 pro alacağım ve ilk s3 sonra s5 ve şuan da note 5'le devam ettiğim Samsung serüvenimi noktalayacağım. Kendilerine başarılar diliyorum.