Kendi VPN sunucunuzu OpenVPN ile kendiniz kurun
Güvenli internet bağlantısı için tercih edilen VPN, aynı zamanda normalde size sunulmayan hizmetleri almanızı ve sansürleri aşmanızı da sağlıyor. Bedava ve paralı hazır çözümlerin yanında, bunlara güvenmediğiniz ya da tamamen kendi kontrolünüzde olmasını istediğiniz için bir VPN sunucusu sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bu bölümde sunucu kiralayıp OpenVPN kurarak hem PC üzerinden hem de telefondan nasıl bağlanacağınızı gösteriyoruz.
Video'da geçen yazılım ve komutlar şöyle.
VPS hizmeti
https://www.digitalocean.com/
Putty yazılımı
http://www.putty.org/
OpenVPN Client (connect yazılımı varken gerekli değil)
http://openvpn.net/index.php/access-server/download-openvpn-as-sw/357.html
OpenVPN Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.openvpn.openvpn&hl=tr
OpenVPN iOS
https://itunes.apple.com/app/openvpn-connect/id590379981
Putty için komutlar
Kaynak: https://www.digitalocean.com/community/articles/how-to-install-openvpn-access-server-on-ubuntu-12-04
1-OpenVPN indirme komutu
sudo wget http://swupdate.openvpn.org/as/openvpn-as-1.8.4-Ubuntu10.amd_64.deb
2-Kurulum komutu
dpkg -i openvpn-as-1.8.4-Ubuntu10.amd_64.deb
3-Şifre komutu
sudo passwd openvpn
doktor
Hemen izlemeye geçelim baya merak ettiğim bir konuya parmak basmışsınız teşekkürler.
SSH tunneling de yapabilirsiniz. VPN'e hiç gerek kalmaz ve aslında hemen hemen aynı şey sayılır
Murat
Arka planda putty penceresi bırakmadan daha kolay ssh tunnel yazılımı var mı?
Vardır kesin de ben hiç kullanmadım. O yüzden net bir şey söyleyemiycem.
Kerem İzgöl
Plink i cmdow ile birlikte şu şekilde kullanırsanız pencere çıkmaz:
cmdow /run /hid plink.exe -v -batch kullanici@sunucuadresi -pw sifre -D 8080 -N
Plink: http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
Cmdow: http://www.commandline.co.uk/cmdow/
Cmdow'u bazı antivirüsler komut penceresini sakladığı için zararlı yazılım olarak görüyor fakat sorun yok.
Murat
Bitvise iyiymiş teşekkür ederim.
aynı sey sayılmaz, VPN butun sistem trafigini hat uzerinden gecırırken, ssh tunneling, sadece tunele yonlendırdıgınız yazılımların trafıgını tasır.
Ziyaretçi
Meraklısı için güzel bir bölüm olmuş herhalde, ben hiçbir şey anlamadım
Murat
Daha ne kadar basit anlatılabilirdiki bu? Hangi komutların yazılacağı dahi verilmiş.
Malik Aslanyürek
Murat Abi,
Fransa'da bulunan dedicated serverımdaki Windows VPS üzerine VPN kurup bunu Türkiye'deki PC ve cep telefonumdan kullanabilir miyim?
Elbette.
Malik Aslanyürek
Peki bunun için VPS'yi yeniden kurmamız mı gerekiyor? Yoksa mevcut VPS üzerine kurulum yapmamız mı gerekiyor?
Baboli
Mevcut VPS normal gorevlerini (web server vb.) yapmasinin yaninda VPN hizmeti de verebilir. Bunun icin VPS'inizi yeniden kurmaniza gerek yoktur.
Tabiki VPS'inizde bosta kalan ram-cpu-bandwith kaynaklarinizin oldugunu kabul ediyorum. Uzerine kurdugunuz her sey biraz yer.
Adamin Biri
Murat Bey, youtubeda birisi openvpn log tutar mi peki vs. gibi bir sey sormus ve siz de tutmaz demissiniz, ordan cevap yazamadim;
openvpn elbette ki log tutmaz veya tutsada sizin makinenizin icinde kalir yoksa yazilimci ekibine bilgi paylasamaz. Lakin makineyi silince tum bilgilerin ucacindan emin olamayiz. Serverin gercek sahibi tamam sildim diyip silmeyebilir, kopyasini tutabilir vs. Hatta %99.99 serverin tum networku loglaniyordur. Yani anonimlik arayan arkadaslar dikkatli olsunlar.
Nihayetinde 3.parti VPN sirketinden tek farki vpn yazilimini sizin kuruyor olmaniz yokse yine tum kaderinizi ve bilgilerinizi 3.sahislara emanet ediyorsunuz. Burdaki tek avantaj bilinen VPN sirketlerinin IPleri engellenirse sizin engellenmiycek olmaniz ta ki VPN protokolleri de engellenene kadar. ki onlari da asmak gayet mumkun 🙂
Öfff beee. TEK Channel zamanını hatırladım. Özkan beyin güç kaynağğını atışı, 3D Anime programı vs.. Pehhh... arkadaş.
Ellerinize sağlık. Videolarla bünyeleri zenginleştirmeye devam etmeniz çok hoş.
doktor
Murat Bey kendi sunucun olursa loglama olmaz çünkü senin sunucun dedi fakat o ip üzerinden digital oceans'a oradanda onların loglarından reel user id si ve ad soyad bilgilerine ulaşamazlar mı?
Devlet her türlü ulaşır. Ancak ulaşılmak önemli değil. Önemli olan ulaşılsa da nette neler yaptığınız ile ilgili bir log tutulmuyor. Buna güvenip sağa sola saldırırsanız elbette yakayı ele verirsiniz. Onun dışında internetteki hareketleriniz gizli kalır.
doktor
şimdi anladım teşekkürler açıklama için 🙂
Ziyaretçi
eğer çok çok anonim olmak istiyorsanız önce linux live (cd veya usb ile slax, mint, debian, ubuntu vs birçok versiyonu var) kullanmayı öğreneceksiniz, daha sonra internete vpn aracılığı ile bağlanmayı öğrenip vpn ile bağlanacaksınız. daha sonra usb flash üzerine tor browser kuracaksınız ve tor browser ile ikinci bir tünel kuracaksınız. bu üç aşamayı sırasıyla yaptığınız zaman anonim oldunuz demektir. bağlantı hızınız çok düşüyor. facebook vs sizin hesabınız çaldırdığınızı düşünüyor ve hesaplarınızın güvenlik aşamalarını devreye sokuyor (her girişinizde güvenlik sorunuzu cevaplamaya hazır olun). nsa vb gizli servisler isterse sizi her türlü bulur, çünkü her insanın parmak izi farklı olduğu gibi her bilgisayarında ardında bıraktığı bir iz var 😉 o ayrı ama bu bağlantılar sonrası gerçek adınızın bulunduğu kişisel sosyal ağ bağlantısı yapmak biraz tuhaf olabilir. herneyse bu anonimlik çok geniş bir konu. anonim olma vb konularda bilgilerin dağıtılması Türkiyede yasal mı bilmiyorum. ayrıca flash player ve bazı web sayfası scriptleri sizin kimliğinizi ortaya çıkarır. tıkladığınız bağlantılara dikkat etmelisiniz. flash player log tutuyor. daha doğrusu en basit girdiğiniz herhangi bir internet gazetesi dahi script ile log tutuyor. tekrar her neyse bu bağlantı modeli ile sanırım youtube html5 videolarını izleyebiliyorsunuz flash videoları izleyemiyorsunuz (denedim teknoseyir izlenebiliyor). flash videolar için flash indirmeniz gerekli ve buda anonimliğinizin sonu oluyor. bu bilgilerin burada yazılması uygun olur mu? olmaz mı? bilemediğimden anonim olarak yazdım ki murat abi onaylarsa yayınlasın. yanlış anlaşılma olmasın sansüre karşıyım lakin bu bilgileri kötü amaçlı kullanmak isteyen çok insan var 🙂
doktor
Öncelikle üşenmeyip bukadar açıklayıcı yazdığınız için teşekkür ederim. Flash cookieleri tarayıcıyı her kapattığımda otomatik sildiriyorum flash ında çerez sakladığını biliyordum.
Bilgisayarın parmak izi derken işlemci id.no, ağ bağdaştırıcı mac adreslerinden mi bahsediyorsunuz?
Neşet
VPN kullanarak aslında yaptığınız internet demokrasi standartlarınızı değiştirmek. Şeriat mı ve batı demokrasisi mi, seçim size kalmış..
Tersi de mümkün;
Eğer İsviçre'de yaşayan bir şeriat meraklısıysanız, Suudi Arabistan, Türkiye gibi yerlerden sunucu kiralayıp oraların yasalarına tabi olabilirsiniz.
Ziyaretçi
zamanlaması manidar 🙂
Kerem İzgöl
OpenVPN'in hangi client'ını denesem de Windows 8.1 de Wi-Fi ile bağlanmaya çalıştığımda problem çıkarttı. Çözümü şu şekilde:
- Öncelikle admin yetkisiyle bir command prompt açıyoruz.
- "route print" komutu ile aldığımız çıktıda Interface List altında TAP-Win32 Adapter OAS isimli network interface'inin başındaki numarayı bir kenara yazıyoruz. (Bende mesela 27 idi)
- Daha sonra "netsh int ipv4 set interface ignoredefaultroutes=enabled" komutun kısmını kenara yazdığımız numarayla değiştirerek veriyoruz.
Restarttan sonra bağlantımız düzgün çalışıyor.
şu satırda ne demek istedin anlaşılmıyo hangi kısmını komutun ??
-- Daha sonra “netsh int ipv4 set interface ignoredefaultroutes=enabled” komutun kısmını kenara yazdığımız numarayla değiştirerek veriyoruz.
Bendede aynı hatayı alıyorum da çözemedim bi türlü
Kerem İzgöl
Ayrıca DigitalOcean'dan aldığımız VPS'i kullanarak SSH üzerinden SOCKS proxy ile de internete erişmemiz mümkün:
- PuTTY'yi açıyoruz.
- Sol sekmeden SSH başlığının altından Tunnels'i seçiyoruz.
- Source port olarak 8080 ve Dynamic'i seçtikten sorna Add butonuna tıklıyoruz ve Forwarded ports kısmına D8080 ekleniyor.
- PuTTY ile ssh üzerinden sunucumuza bağlanıyoruz. Fakat bu sefer login olduğumuzda bize sunucunun 8080 portunu yönlendirmiş oluyor.
- Tarayıcımızın proxy ayarlarına girip SOCKS sunucusunu localhost:8080 olarak ayarlıyoruz.
Paralelport
O tarz proxy işinde DNS sorgularının da proxy'den geçtiğinden emin olun 🙂 Windows kullanmıyorum fikrim yok. Web trafiğin tünelden geçer ama DNS trafiğin geçmez.
uysalnet
Firefox kullanıyorsanız, network.proxy.socks_remote_dns true yaparsanız, dns sorguları da route edilir.
e1ektronick
çok zor ve ender bulunan bilgiler bunlar. teşekkürler teknoseyir.
Youtube videolarının 720p de bile izlenebiliyor oluşu çok iyi. Bu tarz yazılımlar peki download hızımızı etkiliyor mu? İnternetten bir şey indirmek gerektiğinde kapatmak mı lazım?
Hayır sadece pingi etkiliyor o yüzden online oyunlarda kapatmak lazım.
Abi keşke hız karşılaştırması yapsaydınız vpn'li npn'siz. Verimli bir şey mi bu?
Normal gezintinizden bir farkı yok. Ama oyun oynarken ek bir gecikme yaratıyor. O zaman kapatırsınız.
Normal hızdan farklı olmaması çok güzel bişey sanırım diğer dns servislerinde bir hız düşmesi sorunsalı vardı. Dns servislerinin elzem durumlar dışında oyunlarda kullanılıcağını sanmıyorum.
Murat
DNS de hız düşümü olmaz. DNS çok uzaktaysa sadece ip adresi ilk kez çözümlenirken ms cinsinden yavaşlık olur, download hızına vs etki etmez.
Neşet
Anlatılsa iyi olur. Tabi VPN ayrı bir konu, VPN kullanıyorsanız DNS vs. tüm ağ operasyonları VPN üzerinden çalışacağı için başka hiçbir tedbir almaya gerek yok.
Aykut
Çok iyi oldu paylaştığınız elimdeki vps'ye kurmaya üşeniyordum , kurmak şart oldu artık.
Ziyaretçi
valla ne yalan söyleyeyim şu kurulum kısmını ilk izleyişimde anlamadım belkide 2 saat mukavemet 2 çalıştıktan sonra bunu izlememeliydim 🙂 sınavlar bitsin ben bi daha geleyim buraya 🙂
serkan
bu ücret aylıkmı tek seferlikmi acaba
http://www.host1free.com/
ücretsiz olarak bende bunu buldum premium ise 2$
denemek isteyenler ücretsiz vps oluştururarak deneyebilir
ücretsiz sürümde bir süre sınırı bulunmamakta
buda farklı bir alternatif windows yada linux olarak seçim yapabiliyoruz
buda ömür boyu ücretsiz http://5jelly.com/vps/
Ziyaretçi
bu ücret aylıkmı tek seferlikmi
Aylık.
Paralelport
Rehberi tam izleyemedim; geniş zamanda kısmetse. Elinize sağlık.
Digital Ocean firmasının da teklifi ve dökümantasyonu oldukça cazip ama kuranları biliyorum ve 5 kuruş vermem. Bunu da "umursayan" hala bu toplumda birileri kaldı ise not olarak düşmüş olayım.
@Selman S.: lowendbox.com'dan zamanında IRC için bir ucuz vpn bulmuşluğum var ama orada duyurulanların çoğu sakat demek zorundayım 🙂 Kısa tüyo: OpenVZ değil Xen olmalı ayrıca; kaynaklar düzgün ayrılır.
E.C.ARAT
Digital ocean ile ilgili sözlerini biraz açabilir misin?Hiç alakam olmadığı için bu videoyu rehber alarak kurulum yapacağım,firmanın falsosu mu var?
Bu arada "balık verme değil,balık tutmayı öğretme" tarzı bir inceleme olmuş #ts ekibine sonsuz teşekkürler ve saygılar.
Murat
Digitalocean da bir falso yok. Gayet düzgün bir yer. Ancak sırf vpn için alınacaksa yıllık 5-10 dolara 128-256mb ramli vps firmaları var.
Digitalocean da lokasyon seçeneği güzel, diğerleri genelde sadece USA oluyor.
AKG
Öncelikle teşekkürler Murat Bey, bayağı faydalı bir yayın. Benim sorularım 1. dışarıdan birisi benim bu satın aldığım server'a sızabilir mi? 2. bu yıllık 5-10 dolarlık ama güvenli firmalardan kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz var mı?
Ziyaretçi
Çok vaktim yok ama kısaca özetleyeyim. Tabii önce not düşeyim: ben Albea taksiye binince kaptana 100'ü geçme ha deyip, emniyet kemeri takan tüketiciyim. Böyle değilseniz pas geçin.
Kurucuları Uretsky kardeşlere güvenmiyorum. Ana sebep önceki firmalarındaki vukuatları, aratın bakın. Bunun dışında ucuz etin yahnisi sektöründe olmaları; veri kaybı, droplet'in habersiz kapatılması gibi şeylere hazır olmak lazım. Rastgele Google'dan bir örnek vereyim dedim onda da bu arkadaşın macerası çıktı:
http://serdardogruyol.com/?p=137
Feci rekabetçiler, sürümden kazanalıma oynuyorlar. Horrowitz'den de 37 milyon dolar daha almışlar. Ama kullanmam 🙂 Hele bu NeSeA sonrası devirde VPN için üstüne para vermeleri lazım 😛
Ucuz etin yahnisi yavan olur dediniz galiba size katılıyorum ama bu kaynaklar vpn server için fazlasıyla yetiyor.
Yaklaşık 1 haftadır hiç sıkıntı yaşamadım.
Ziyaretçi
Levent abimiz de olsaydı iki laf etseydi ne güzel olurdu 😀 başka bir vpn/vps videosunda artık 🙂
Ziyaretçi
Bu sefer ucuzmuş kardeş. Hep çok pahalıymış derdim ilk defa ucuz diyorum.
Ziyaretçi
Murat abi peki bu vpn üzerinden bir başka vpn satın alıp kullanmak istesek performansı ne olur?
Yani sen şimdi bu ayarları yaptın ya bu haliyle başka bir servis alıp iyice anonimliğin dibine vurmak olur mu?
Evet VPN içinde VPN mümkün. Hatta bu ayarları kayıt ederken Hide My Ass'ten bağlıydım.
Ferhat
Anonimliğin TOP noktası: VPS üstü Open VPN->Firma VPN'i mesela hotspot shield->TOR->TOR'la ktunnel gibi bir sitteye girip oradan istenen bağlantıya ulaşmak. VPN vb. ödemelerin tamamını bitcoinle yapmak. Bitcoin'i de TOR ile satın almak ve TOR ile bütün servisleri satın almak.
Tolga
Teknoseyir'i neden sevdiğimizi merak edenler bu videoya baksın yeter. Bu kadar kullanıcı dostu ve bizden biri olan bir site gelmedi, gelmeyecek. BÜYÜKSÜNÜZ
Ziyaretçi
Murat Abi'nin bu ve benzeri konulardaki bilgisi ve onu aktarım tarzı müthiş
mac lerde putty yok nasıl yapmak gerek onu bilemedim terminal aynı şeymi aynı komutlar ordada geçerlimi ?
Murat
mac için ssh client uygulaması bakın yada konsolda ssh komutunu kullanabilirsiniz ancak beğenmeyeceğinize eminim.
Terminal açın ssh root@ipadresi yazarak bağlanın.
Gerisi aynı.
HarictenGazel
DNS Relay farklı bir konu... Kendi localinize bir GNU/Linux üzerinde "BIND" yada Windows Server üzerinde DNS Server kurarak, "Forwarders" olarak root dns sunucuları kullanabilirsiniz. İlla DNS sunucusunu yurt dışında olmasına gerek yok...
Yada hiç kasmayın, gidip hijacking yapılmayan DNS sunucularını kullanın yada GNU/Linux kullanıyorsanız DNSCrypt kullanın.
ufuk
Yasaklı bir siteye girmek isteyen kararlı ise mutlaka başarıya ulaşıyor.
Bir kaç yöntem var.
Ben şuan bir yöntem denedim ve sonuç olumlu.
Bu siteyi takip etmeyi bırakmayacağız.
Twitter yasağının geldiği ilk gece arkadaşımla sunucuyu ortak olarak kurdum.
O günden bugüne gayet memnunum.
2 kişi olan kısıtlamayı da openvpn yerine pptp bazlı sunucu kurarak aştım.
Orada sınırsız kullanıcı ve şifre açma opsiyonu var.
Ayrıca openvpn sunucuyu da yedekte tutuyorum.
Tüm bunların üzerine kendi torrent istemcimi de kurarak son derecek başarılı bir seedbox sahibi oldum.
VPS'e hız testi yaptı Murat abi ama o sonuç ile ilgili açıklamam gereken birşey var: Cihazın kendi içine download ve upload hızları belirtilenlerin çok üstünde. O test muhtemelen ofisin kendi bağlantı hızı.
Ben türk torrent trackerinden serverime 30-35 mb saniye ile dosya indirdim. Ayrıca 4 mb saniye ile kendi makineme download da yaptım.
Parayla vpn hizmeti düşünen herkese tavsiye ederim. Eğer maliyet yüksek gelirse 2 kişiye hatta 3-4 kişiye kadar da bölebilirsiniz çünkü 1 tb bandwidth bunun için yeterli diye düşünüyorum.
Emre Bilgetürk
Konunun uzmanı değilim ama, Wikipedia'da PPTP'nin güvenli olmadığı belirtiliyor: http://en.wikipedia.org/wiki/Point-to-Point_Tunneling_Protocol#Security
Ne dersin? Hangi PPTP bazlı sunucuyu kullandın?
Seedbox'ı ne amaçla kullanıyorsun? Sunucuya inen torrent dosyalarını kullanabilmek için bilgisayarına indirmen gerekiyor sanırım. Bunun ne anlamı var? Anonim indirme yapabilmek mi maksat?
Doğrudur PPTP openvpn kadar güvenli olmayabilir ancak sunucu adresi bilinmedikçe hedef olması zorlaşacağı için dert etmiyorum. Kaldı ki 128 bit şifreleme PPTP'yi çok güvensiz kılmıyor. Devlet yine ilk adımda ne yaptığınızı göremez.
Ayrıca sunucumda fail2ban ve firewall kurulu ve brute force durumunda kullanıcıyı sistemden banlıyor.
Tüm bunlara rağmen yine de güvenli değil diyenlere aynı şekilde L2TP yada Ipsec vpn kurabileceklerini de söylemek isterim.
Seedbox konusu vps'in upload hızının 10 mbit'in birkaç katına çıktığı için hoş olabiliyor. Bazı torrent trackerler ratio konusunda sıkıntı çıkarıyorlar ve kendi seed box'unuzla 7/24 upload yaparak seed konusunda rekorlar kırabilirsiniz. 🙂
Ayrıca okulumda fortinet kullanıldığı için torrent ve hatta tüm vpn hizmetleri engelli ama bu şekilde sunucuya inen torrrentleri sftp ile şifrelenmiş bir bağlantıyla makineme çekiyorum. Kimse de torrent ile ne indirdiğimi bilmiyor. Bu gayet güzel bir olay. 🙂
Murat (izleyici)
http://freehostinganswers.com/blog/how-to-install-your-own-vpn-server-in-5-mins-pptp-on-centos-redhat-and-ubuntu/
Bu tür kaynaklar çok internette. pptpd centos da yum aracılığı ile kurulabiliyor. Tabi başka paketlerde lazım ancak kurulumu çok zor değil.
Bu kurulduktan sonra üstüne l2tp de kurulabilir o daha güvenli.
sstp kurulumu için sertifika filan imzalamak lazım üşengeç adamım ben sstp ye bulaşmadım 🙂
Ziyaretçi
viva teknoseyir 🙂
Meraklı Öğrenci
Peki VPN vs. engellenemiyorsa Çin bunu nasıl başarıyor ?
Murat
Başardığını nerden biliyorsun?
Çin firewall ını delmek için özel vpn hizmetleri var, herşeyin çözümü var yani.
Çin'i bilmem ama benim okuduğum üniversitede fortinet ile tüm vpn çeşitlerini engellemeyi başarmışlar.
Hiçbiri çalışmıyor.
Aşan için ödül koyabiliriz. 🙂
Açık portları bulup vpn o portları kullancak şekilde yapılandır 🙂
Onu da denedik 443'ten bile giremiyoruz.
21,22,443,80 dışındaki portların hemen hepsi kapalı zaten.
Tek yapabildiğim SSH tunnelling. 🙂 O da vpn gibi olmuyor elbette.
Murat
Port 443 üzerinde çalışan bir https proxy ile sorun çözülebilir. Benim üniversitede de öyleydi 2006 yılında, bilgi işlem müdürünü çıldırtmıştım proxy ile 50-100 mbit non-stop download yaparak (proxy kendi sunucumdaydı)
Adamin Biri
Odul nedir ? ben talibim. yol parama degmeyecekse burdan da paylasabilirim hic problem degil 🙂
Tadanur
Fortinet'i aşman çok zor. Bunlar NextGen firewall'lar. Protokol seviyesinde değil app seviyesinde çalışır. Yalnızca uygulama bazında bile engelleme yapabilir. Yani http serbest ama Chrome yasak gibi.
Tadanur
Ayrıca deep packet inspection ile https'i de de kırıp içine bakabilir. Tek sorun o zaman kırılan sertifika yerinde kendi sertifikasını koymasıdır. Ama sonuçta o trafiği de dinleyebilir.
Tüm bunlar ISP lerin elinde var, ama ISP ler de sorun şurda başlıyor;
Bu NextGen Firewall'lar pahalı cihazlar. Application control gibi özellikler yüksek işlem gücü gerektirir ve kurumların binlerce kullanıcısı varken ISP lerin milyonlarca kullanıcısı var. Dolayısı ile kurumların bu engellemeleri yapmaları mümkün, ama ISP lerin bu pahalı cihazlarla enlellemesi mümkün değil. (Sorun teknik değil, maliyet)
Adamin Biri
Nihayetinde yine de asmak mumkun, ornegin engellenmis vpn protokolu icin; http://www.ab9il.net/crypto/openvpn-cloaking.html
orneklere bakilabilir. En son airvpn stunnel hizmeti vs. veriyordu. hali hazirda benzer hizmetler veren hazir vpn firmalari bile var.
Bahsettiginiz application levelleri atlatmak hic zor degil istediginizi istediginiz gibi gosterebilirsiniz. yeterki kimin neyi denetledigini ve neye izin verdigini bilin bunu da ogrenmenin pek cok yolu var.
Pahali cihazlara da gerek yok MiM icin squid bile gayet dusuk donanimlarda https kirabiliyor hatta yerine koydugunuz sertifikanin anlasilmamasini bile saglayabiliyordunuz yakin vakte kadar son cikan browser surumlerinden buhaber oldugumu itiraf edeyim.
btw: Eger Bsd, kinux kullanan biraz merakli bir kisiyseniz bu bilgiler ve imkanlar cok sukur kulfetli seyler degiller gunumuzde.
"Where there's a shell, there is a way"
Çinde kullanılan teknik çok farklı genel olarak çin network'unde bütün paketler taranıyor. Gelen ve giden veri taranıp işleme alındığı için herhangi bir ip üzerinden ülke ağına giren pakedin içeriği görülebiliyor. Yani ileri teknoloji diyebilirsin 🙂
Ziyaretçi
Olaya bak ya ne günlere kaldık 🙁
Adsiz
Bu Vpn meselesi, kota durumlarını nasıl etkiliyor. Diyelim ki, Uydunet'ten 10 gb kotalı paketim var ve her ay ben bunun 5 gb'sini kullanıyorum. Aynı trafiği Vpn üzerinden yapsam harcadığım kota 5,3 vs mi olacak? Yani artacak mı?
Murat
Artış olmaz.
Ziyaretçi
Abi Hotspot Shield de ttnet ile bağlanamıyorum ne mobilde ne de pc de bu sorun başkasındada varmı acaba? Oda mı engellendi yoksa:)
Bu saçma sapan yasaklar yüzünden ilerde hepimiz network uzmanı olup çıkacağız.
Çok önemli bir anlatım olmuş, elinize sağlık. Sorunlar karşısında başkaları gibi kafanızı kuma gömmek, sansürü övmek yerine çözümü gösterdiğiniz için çok teşekkürler. İşte TS farkı 🙂
Murat
Herhangi bir VPS alınca ona çok kolaylıkla DNS (Bind) kurarak kendi dns sunucunuzu kullanabilirsiniz.
LeventTektaş
Çok güzel olmuş. Sizleri çok özledik. Elinize sağlık.
Tektaş
Şu sıralar işlerim yoğun diye siteyi takip edemiyorum. Paralel levent tektaşlar türemiş.
Putty kullanmak biraz linux bilgisi gerektirir. Linux dağıtımlarındaki terminalin işlevini görür putty. o yüzden biraz linux komutlarına aşina olmak lazım. biz zamanında IRC sunucusu işletirken sunucuya unrealircd kurardık putty vasıtasıyla.
murat be levent bey ben size bir şey diyeceğim: bu işlerden çok anlamam ağ olaylarından ve makinemde bana göre değerlidir. iş için kullanırım bilgisayarın id sini falanda değiştirmek istemiyorum acaba şöyle bir çözüm olabilirmi,, videolarınızın altında ses olarak dinleyebiliyoruz ya bir de bu youtube videosunun indirme linkini koysanız da direk orası açılsa da oradan indirerek seyretsek.. şu sallıyorum http://www.ss............ hani youtube linkinin bu www. sından sonra ss ilave edip yazarsanız sizi bunun indirme rapid sitesine yönlendiriyor ya. bizde bu linkden direk oraya bakıp istediğimiz formatta indirip seyretsek olayı komple çözmüş olursunuz değil mi? cevap bekliyorum teşekkürler
isa
murat kardeşim download helper eklentisi var mozilla için youtube videolarını onun sayesinde indirebiliyorsun ve bir çok siteninde
Peki sanal server deyilde Normal server e kurdugda VPN i, bu islemler aynimi ? ve abi windows server 2012 r2 mi ubuntu mu ?
Fark etmez. Windows daha çok kaynak istediği için ubuntu makine tercih etmek daha ucuza patlar hepsi o.
speedtest anında upload hızı 3mbit gibi gördüm. Bu düşük değil mi ? yani vpn üzerinden bize enfazla 3mbit/s veri gelecek demektir.
Murat abi yanlış söyledi orada. O onların bağlantı hızı.
Teknoseyir'in videolarını wget ile çektiriyorum perl script ile 2-3 sn sürmüyor 720p için. Deli gibi hızlı alet.
Almorian
DigitalOcean hizmeti windows tabanlı server seceneği yok mu acaba linux tabanlı sistemleri daha once hiç kullanmadım fiyatı cok uygun geldi vpn harici kullanacagım ama linux olusu canımı sıktı
copy paste birkaç satır komut gireceksiniz. windows olsun diye bunun 5-6 katı para vermek yazık günahtır.
Almorian
dediğim gibi derdim vpn değil uzak masaustu bağlantı kurmam lazım komut satırı ile uğraşamam pencere şeklinde sanal işletim sistemine bağlanmam lazım
O halde windows vps kiralamalısınız. Tabi maliyetler bu durumda çok yükseliyor.
Gerçi digitaloceandaki linux sunucuya vnc kurulup görsel arayüz kullanılabilir ama 512 ram ile çok tad vermeyecektir. Ayrıca linux bilmeyen biri için yine iyi olmayabilir.
bende digitalocean dan aldığım bir sunucu mevcut, konusu açılmışken bri de vpn kurayım istedim,
benceki sunucu da wget de yoktu.
wget command not found hatası alırsanız aşağıdaki komutu çalıştırınız.
sudo yum install wget
sonra dosyayı indirdim. ve dpkg komutunu çalıştırdığımda bu sefer dpkg komutu yok hatası aldım. ama yum install dpkg dediğimde package bulamadı. bu hatayı nasıl aşabileceğim hakkında bilgi sahibi olan var mı?
teşekkürler,
Merhaba,
Büyük ihtimalle RedHat tabanlı (CentOS) bir Linux dağıtımı kullanıyorsunuz.
Aşağıdaki adresi inceleyebilirsiniz.
https://www.digitalocean.com/community/articles/how-to-setup-and-configure-an-openvpn-server-on-centos-6
sizin sunucu ubuntu mu? cent os filansa kurulum adımları biraz değişebilir.
Hasan
Çok güzel bir video olmuş. Bilgiler için teşekkürler.
VPN kullanırken DNS sızıntılarını engellemek gereklidir. Aksi taktirde kullandığınız servis sağlayıcı DNS sorgu loglarından nerelere girmek istediğinizi görebilir. VPN kullanmayan kişilerinde kişisel özgürlükleri için bu yöntemi kullanması gereklidir. Bunun için http://dnscrypt.org/ yazılımını kullanarak DNS sorgularınızı şifrelemenizi tavsiye ederim. Teknoseyir ekibinin bu konuda da bir video hazırlayıp sunacağını düşünüyorum. Çünkü VPN ile doğrudan ilgili ve önemli bir konudur. Bu yazılımı hem Windows hem de FreeBSD üzerinde test ederek kullandım. caching yapabilen dns sunucu yazılımları ile entegre edilerek gereksiz trafik engellenip ms olarak sorgu hızınızı da yükseltebilirsiniz.
Ziyaretçi
Peki VPN kullandığımız zaman DNS sızıntısı mümkün mü ? Yani DNS crypt kullanmamıza gerek var mı ?
Ziyaretçi
Bari bu videoyu kendi sunucunuza koysaydınız. 🙂
Youtube açılmıştır sessiz sedasız. Hayırlı olsun Teknoseyir ekibi.
Erman
Sorum Murat abiye.İyide internete 50 küsür lira veriyorum bide ayda 5 dolardan bu adamlara yılda 120 küsür lira verirsem zaten 180 liraya geliyor internet.Çabanız takdire şayan ancak birçok insan için gerçekçi değil sorunumuzu çözmüyor openvpn privatetunnel 100mb kota diyor yani oda para istiyor üstelik dnsleaktest adresinden telekom gene çıkıyor.
Erman
Yukarıda mantık hatası yapmışım yıllık 600 küsür lira pahallı internetin üstüne bide 120-140 lira artış demek istedim.
Zaten şu konuştuklarımızın hiçbiri akıl ve mantık barındırmıyor ki 🙂 Sorun da tam olarak bu. Saçma sapan yasaklar nedeniyle başımıza gelen sorunları aşma yöntemlerini inceliyoruz. İdeal ya da çok kolay olan çözümlerin de bir maliyeti oluyor. Öte yandan diğer yorumcuların belirttiği maliyeti daha da aşağıya çekecek yöntemler var ancak temel düzey bile olsa bilgi gerekiyor.
Bizim burada sunduğumuz yöntem iş başa düşerse ne yaparız sorusuna yanıt. Henüz o noktada değiliz.
Baboli
Boşuna dememişler DNS'i değil iktidarı değiştir diye 🙂
Turker Sezer
OpenVPN yaziliminin ucretli oldugu bilgisi biraz hatali olmus. Daha dogrusu tamamen ucretsiz bir community surumunun oldugu belirtilmemis. Linux dagitimlarinin kendi depolarindan da kolayca kurulabilen community surumu hicbir lisans ucreti odemeden sinirsiz kullanici tarafindan kullanilabilir.
Linux, iptables konusunda bilgi sahibi bir arkadaşınız varsa, tek bir vps kiralayıp openvpn community edition kurarak, bir çok arkadaşınızla ortak kullanabilirsiniz. Böylece elinizde sıfıra yakın maliyetli (ortak ödendiği düşünülerek) vpn ve aynı zamanda kurcalamak (web, ftp, dns, fileshare vb...) için bir sunucu olur 😉
http://openvpn.net/index.php/download/community-downloads.html
Murat
Yada çok daha az uğraşarak Soft-Ether vpn server (çok cpu kullanıyor yalnız) veya pptp / l2tp vpn sunucu kurularak (internetteki tutorialler ile, çok kolay) bu sorun aşılabilir. Openvpn community edition ve ayarlarından nefret ediyorum, o derece yani 🙂
l2tp yeterli miktarda şifreleme sağlıyor, kırılamaz değil tabi ancak ISP sizin ne yaptığınızı görüp kayıt altına alamaz, özellikle sizi izlemiyorsa.
Ziyaretçi
heykır günlükleri diye film yapsak gişe rekorları kırar 🙂 bizim insanımız seviyor böyle şeyleri 🙂
Adamin Biri
🙂 bu tur bilgiler olsa olsa ileri duzey kullanici tecrubesi olarak degerlendirilebilir. Hackerlik ise ileri duzey programcilik ve tersine muhendisligin tecrubesidir. Cok farkli seyler olmasina ragmen guzel yurdumuzda ve pek cok ulkede aidiyet arayisindaki insanlarin ayagina dolanmistir (sozum meclisten disari). Oysa o ulkelerin hicbirisinden Ne bir GNU yazilimcisi ne de ticari yazilimci cikmistir. tersine muhendislik zaten hak getire.
Macintosh
Mac kullananlar nasıl yapacak ?
Ben mac kullanıyorum.İşlem neredeyse aynı.
Putty ile yapılan şeyleri terminal ile yapıyoruz.
Terminal i açıyoruz root@ip deyip şifremizi giriyoruz ve sistemi kuruyoruz.
Sonra openvpn 'nin sitesinden mac için clienti indirip kuruyoruz ve kullanıcı şifreleri giriyoruz.
Daha sonrasında işlem tamam. 🙂
Chorome için zenmate var bir deneyin derim.
Paylaşım için teşekkürler.
Burak
Merhaba, Çok yararlı bir video olmuş. Teşekkürler.
Benim merak ettiğim ben internette nasıl, kendi evimdeki/iş yerimdeki network üzerinden çıkarım? Yani benim evimdeki bağlantı güvenli ve her hangi bir engelleme yok, örneğin bir public ağdan bağlanırken, kendi evim üzerindeki bağlantı üzerinden internete nasıl çıkarım? Bir süredir inceliyorum birde size sorayım istedim Murat beyciğim 🙂
Aynı mantık…
Evinizdeki makineye yada routere vpn server kuracaksınız.
İş yerinizdeki makineye de client kurup bağlanacaksınız.
Kurulum yöntemi işletim sistemlerine göre değişse de mantık hep budur.
Burak
Bende aynısını düşündüğümden denedim ancak openvpn in severını mı bulamadım nedir, biraz daha uğraşmalı olacak herhalde windowsda server olayı,linux sanal makine mi kursam?
ismail tanay
Konu için teşekkürler. Dün akşam 15 dakikada adım adım uygulayarak kendi serverımı kurdum.
Cep telefonum android 2.3.6 olduğu için ne yazık ki openvpn programını kuramadım. internette bir sürü farklı programlar ile bağlanma yolları vardı. Bazılarını denedim ama istediğim sonucu tam olarak alamayınca XDA üzerinden 4.4.2 kurdum telefonuma. Şu anda gayet güzel çalışıyor.
Kurulumu yaparken sanalkart numaramı vermiştim ve aylık 5 dolarlık kurulumu seçtim. Ama bugün sanal kartıma bakınca para çekilmiş görünmüyor.
sunucu olarak amsterdam seçtim demiştiniz Bu ayarı usa yada amsterdam olarak nasıl seçiyoruz.
Kurulum ekranında gözüküyor kaçırmanız mümkün değil.
Merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim. Az bir çaba ile dediklerinizi harfiyen yerine getirerek kurulumları yaptım. Daha önce de Netflix seyredebilmek için Vpn satın alıyordum ama en baba vpn bile bende 1 Mbit i geçemiyordu. Bu yol ile 7-8 Mbitleri görüyorum. Müthiş müthiş 🙂
Bilgisayarım, android Tv, cep telefonum hepsi güzel güzel çalışıyor ama bir türlü routerı bu işe dahil edemedim. Daha önce DD-WRT yazılımlı routerım hidemyass vpn e sorunsuz bağlanırken openvpn e bir türlü bağlayamıyorum. Halbuki ayarlar nerede ise aynı. Ne yapmam gerek?
Teşekkür ederim emeği geçen herkese.
Evet biraz araştırma ile DD-WRT Router üzerinden daimi olarak bağlı kalmayı becerdim.
Hidemyass-ExpressVPN vs firma bazlı openvpn çözümlerinin router ayaları değişik olduğu için bizim yaptığımız digitalocean-openvpn'de çalışmıyordu.
Bunun için Auto-login yetkili yeni bir kullanıcı tanımlamamız gerekiyormuş.
Detaylar burada mevcut : http://docs.openvpn.net/frequently-asked-questions/using-dd-wrt-with-openvpn-access-server/
Bu link 'te hem yeni bir kullanıcı nasıl tanımlanır hemde router üzerinde ki ayalar nasıl yapılır anlatılıyor.
Bu arada işin püf noktası ise router üzerinde NTP Time server aylarını yapmak. http://www.pool.ntp.org/zone/north-america adresinde server adresleri var. Doğru UTC ve DST ayarını yapmazsanız problem oluyor. Ben çok debelendim.
Hazırladıkları video ile bizleri aydınlatan TeknoSeyir ekibine bir kez daha teşekkür ederim.
Uzun zamandır olmayan güzel bi mutfak bölümüydü teşekkürler.
Benim birkaç sorum olacak. Diyelimki iki kişi ortak olarak kullanıyoruz buradaki sınır cihaz sayısıma göremi yoksa açılan hesap üzerinemi gerçi açılan bir hesap görmedim ama genede sorayım dedim malum kişi başı bir pc birde mobil olunca 4 cihaz yapıyor.
Vpn kurmak için elimizde bi sunucu olduğundan bu sunucuyu hem torrent hemde kişisel bulut amacıyla kullanabilir miyim.
Güvenlik olarak diyelimki farketmeden virüslü bir siteye girdik ve sunucumuz virüs kaptı bu durumu nasıl farkederiz yada böyle bir durum oluşur mu. Servisi alacağımız firmalar bu tür durumlara karşı bir kontrol ve güvenlik sistemi kurmuşlarmıdır.
Evdeki bütün internete bağlanan cihazları vpn e bağlamak istedim burada kendi modemimi kullana bilirmiyim eğer bağlayabiliyorsam ve 2 tane sınır cihaz sayısına göreyse benim modemimmi yoksa modeme bağlı cihazlar mı sayılır.
Şimdiden teşekkürler
Gürsel
merhaba digitaloceans a teb bonus kartımı ekleyemedim benim gibi sorun yaşayan varmı bu kart eklenmiyor bir türlü yada kartı çıkartalı 2 gün oldu bundan mütevellit mi sırf bu iş için kredi kartı çıkardım 🙂
gürsel
bir cevap veren yokmu arkadaşlar bu arada dolar hesabımı olması gerekiyor buraya üye olabilmek için ?
İzlediğim gün direk vpsyi alıp yaptım sıkımtı olmadı ama bu 2 kullanıcı olayı işi bozuyor
███► beleşçi
http://www.host1free.com/
ücretsiz olarak bende bunu buldum
denemek isteyenler ücretsiz vps oluştururarak deneyebilir
ücretsiz sürümde bir süre sınırı bulunmamakta
buda farklı bir alternatif windows yada linux olarak seçim yapabiliyoruz
buda ömür boyu ücretsiz
http://5jelly.com/vps/
Ne dersin murat abi bunlara ?
Denemediğim için bir şey demem doğru olmaz. Ama ilkini duymuştum. Denenebilir ucuz zaten.
██► beleşçi
öyleyse bidaha girmem ben ucuzmuş, beleş diil
:PPP
Cahit
Opensuse 13.1 dağıtımını kullanıyorum ve oluşturduğum vpn i "manage connections" dan tanıtmam biraz zaman aldı. Bu adresten işlemin nasıl yapılacağı anlatılıyor. http://howto.praqma.net/ubuntu/vpn/openvpn-access-server-client-on-ubuntu
Eğer openvpn --config "client.ovpn" ile bağlanmaya çalışırsanız ip yi alıyor ancak dns ler ttnet in dns leri olarak kalıyor.
Teknoseyir ailesine çok teşekkür ederim.
Merhaba bu sistemi anlatıldığı gibi uygulamaya düşünüyorum lakin bir kaç sorum var. İlk olarak evimde hali hazırda kullandığım WD MyCloud sistemim yine şu an ki gibi çalışmayı sürdürür mü? İkinci olarak bu bağlantı şeklini router'ım üzerinden yapmak mümkün mü bende TP-Link N600 cihazı var ayrıca D-Smart Net'in Dlink Wifi modemi var. Düşüncem TP Link üzerinden bu yeni VPN üzerinden bağlantı sağlamak ve Dlink modem üzerinden normal bağlantısını sürdürmeyi düşünüyorum. Bunu tam olarak nasıl yapacağımı ve sağlıklı çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Router'ınızın VPN desteği olması gerekiyor. Yada benim yaptığım gibi Router'ınıza DD-WRT firmware yükleyip OPenVPN desteği kazandırmalısınız. (Ancak uyumlu routerlar pek az yada pahalı 🙁
TP-Link WDR-3600 ürünü için VPN desteğnin varlığından bahsadiliyor ve PPTP, L2TP, IPSec ifadeleri var gerçi anlamı ne bilmiyorum ama bu sisteme giriş olabilir diye düşünüyorum ama nasıl olacak onu araştırıyorum.
Emre Bilgetürk
Videoda kurulumu anlatılan, aynı zamanda DigitalOceans'ın da resmi kılavuzlarında kurulumu önerilen OpenVPN 1.8.4 sürümünün Hearthbleed açığından etkilendiği ve 2.0.6 veya daha yeni bir sürümü yükseltilmesi gerektiği OpenVPN tarafından açıklandı:
http://docs.openvpn.net/heartbleed-vulnerability-on-access-server-1-8-1-2-0-5/
Bilginize...
cahit
bilgilendirme için teşekkürler, 2.0.7 ye güncelledim. ( dropleti silip baştan yükledim ama olsun )
anonim kalalım derken güvenlik açığının hedefi olmayalım.
Murat Abi merhaba öncelikle ellerinize sağlık.Bir sorum olacaktı da kendi VPN imi kurmayı planlıyorum evdeki interneti toplamda 5 kişi kullanıyoruz 3pc 2 akıllı telefon ben kendi pc im ile telefonumu vpn den bağlasam kullanıcıların internetinde herhangi bir problem olurmu onu öğrenmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bir sorun olmaz. VPN sunucusuna sadece siz bağlanacaksınız sonuçta.
Murat Abi aynı anlattığın şekilde kurdum yaptım çok güzel oldu hatta 🙂
ama şöyle bir sıkıntım var admin olarak vpn bağlanmaya çalışıyorum
Permission Denied
You are not authorized to use the Admin UI
You do not have Administrative permission
şeklinde yazı alıyorum bunun alakali yardımcı olabilirsen çok sevinicem abi
admin arayüzüne bağlanamadığım için telefon için olan sertifikayıda indiremiyorum malesef 🙁
Şifre doğru ise bu hatayı vermemesi gerekir.
Abi şifrem doğru oldugundan eminim çünki bilgisayarıma hollanda vpn si üzerinden bağlanıyorum yetkim yok görünüyor buna yapılabilecek bişey varmı peki openvpn clent üzerinden ip mi yazıp bağlanabildim hız test vb.. google dahi .nl uzantılı açılıyor ama admin arayüzüne yetki yok gibi bişey diyor. ilgin için çok teşekkür ederim abi ayrıca hızlı cevabın içinde
isa
dakika 8.37deki gibi bağlanıyorum ben ama 8.39 daki girişi nasıl yapılıyor bende öyle olmuyor ???? onu hangi programı kurup yada nasıl girip yapıyor hangi kullanıcı adı şifre ile benim openvpn ve şifremi kabul etmedi web üzerinden
Arkadaşlar Digital Ocean 10 USD promo code veriyor. Bende işe yaradı isteyenler deneyebilir. Billing bölümünde altta promo code bölümüne girebilirsiniz. Ben az önce girdim demek ki bu gün valid.
Promo Code : DODEPLOY
Ziyaretçi
Ubuntu 12.04 üzerinden open vpn e bağlanmak için sertifaka dosyası( .crt .pem .key . cer )gerkiyor. Bu sertifaka dosyasını nasıl oluşturabiliriz ?
https://help.ubuntu.com/10.04/serverguide/openvpn.html
Böyle bişi var ama yanıt olur mu bilmem.
cahit
Burada anlatılmış hocam ben opensuse da denedim oldu
http://howto.praqma.net/ubuntu/vpn/openvpn-access-server-client-on-ubuntu
HeartBleed nedeni ile Digital Ocean Droplet'ime yeniden Ubuntu 14.04 ve openvpn 2.0.7 kurdum. Telefon ve bilgisayarda herhangi bir sürat kaybı filan olmadı ama DD-WRT router ciddi bir hız kaybına uğradı nedenini anlayamadım. Connect yazılımı ile 10 Mbit hız alabiliyorum ama DD-WRT en fazla 5 Mbit verebiliyor 🙁
Bu arada benim bulabildiğim ve canavar gibi çalışan en ucuz router Vatan Bilgisayarda da satılan Linksys E900 modeli. DD-WRT firmware update yapılabiliyor.
90 TL.
Ziyaretçi
OpenVPN kurarken admin adını "openvpn" olarak belirleyip kuruyoruz. Güvenlik için bu OpenVPN 'i kurduktan sonra admin adını nasıl değiştirebilirim ?
Bu kadar karmaşaya gerek yok. Sanal Makina'ya Whonix kurun. Dilediğiniz gibi anonim olabilirsiniz. Garanticiyseniz VPN çalıştırıp, üzerie Whonix açılışı yapın. Şu an bahsettiğim sistemden yazıyorum. Site sahibi istediği yasal merciye başvursun bana ulaşamaz.
Merhaba. Elimde kullanmadığım bir cihaz var ve bunu doğrudan OPENVPN ile vps yapmak istiyorum. VPS kiralamak yerine kendi VPS'imi kullanmak niyetindeyim. VPS kullanmak istememdeki amaç yasaklı siteler falan değil. Acaba sabit bir IP satın alsam ve bir sunucu kursam ve evimdeki diğer cihazları bu sunucu üzerinden internete bağlarsam bu benim kişisel gizliliğimi korur mu? Örneğin servis sağlayıcı gibi yapılar benim girdiğim siteleri vs. hala takip edebilir mi? Amacım android vs. gibi platformlarda ve kişisel bilgisayarımda gizliliğimi ve az da olsa güvenliğimi sağlamak. Sizce bu yöntem nasıl? Lütfen değerlendirir misiniz?
Eğer her şey için ücretsiz vps isterseniz bu listeyi kontrol edebilirsiniz http://thewebsavvy.com/free-vps-hosting-no-credit-card/
Merhaba,ben bunu windows VDS üzerine kurmak istiyorum. Ve bilgisayarımdan ve cep telefonumdan bağlantı yapmak istiyorum. Nasıl yapabiliriz ? burda linux kurulum anlatılmış,windowsa kurup OpenVPN sunucumu kurmak istiyorum.
9s.a arkadaşlar, 1 ay öncesine kadar aktif bir torrent kullanıcısıydım(türkiyedeyken)., ve evlendim almanyaya yerleştim.
burada torrent indirenlere 300-500 euro arası ceza alanlar var.
bunlardan biriside benim eşim.
sana hangi saat hangi tarihte ne indirip paylaştığını gösteren bir dava celb dilekcesi geliyor telif hakkı sahiplerinin avukatları aracılığıyla. aracı firmalar bu dosyaları torrent trackeri gibi paylaşıyor, alamnya içersinden bir kullanıcı bunu cekip paylaştığı zaman bum. durum bu.
şimdi yerleştiğimiz yer şehir merkezinde fiber optik internet var 50mbs/2,5mbs
elim kolum bağlı sadece youtubtan film fragmanı seyretmekler kalıyorum.
biraz araştırdım vpn diyenler var proxy diyenler var.
fakat adamların cogu kullanıcı bile değil sadece vpn ile ilgili makalelerin kısa bir bölümünde bahsedip geçmişler çoğunlukla.
düşündümki aramızda aynı dertten muzdarip olup kurtulan arkadaşlar vardır muhakkak bi çare var buna.
bana güvenli bişey lazım beni boşa çıkartmayacak.
en güvenlisi hangisi, seedbox mu, vps mi, vpn mi, proxymi, kafam cok karıstı cok. hangisine güvenebilirim. 500 euro ceza az para değil
çünkü bazı firmalar illegal işlem oldugunda örneğin expandables 3 için lionsgate birçok ceza kesmiş yakaladıklarına. adamlar vpn firmasına gönderiyor yazıyı onlarda seni fişliyorlar.hide my ass firması psnetworku hackleyen hacker grubunu sattığı gibi.fbi hackerleri eliyle koymus gibi bulmuş. vs.
bu almanlar bildiğin gibi değil. bircok garibanın ağzı yanmıs bu konudan burda.
biraz araştırma yaptım. hepside paşa paşa ödemişler.
şimdi sorum şu güvenli bir şekilde nasıl torrent çekip paylaşabilirim avrupada ???
günah ya
bukadar internet hızımız var limitsiz, kullanamıyoruz arkadaş.
burdan profosyenel arkadaşlara sesleniyorum gelin bir el atın sevaptır
burada biraz değinmişsiniz, diğer vpn ile ile olan söyleşinizide dinledim. log olayı falan sorun cıkartabilir potansiyeline sahip. bu yüzden kendi vpnmizi kurmak mantıklı fakat. kendi vpnmizin arkasına saklanabilirmiyiz, torrent kullanırken. yakalanıpta ceza alma riskimiz varmı.
detaylı bir şekilde güvenli torrent kullanmayla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden sağolun.
arkadaşlar telefondan bağlanmak iştiyorumda config alacağım ekrana bir türlü gelemedim ip yazıyorum ama sayfa açılmıyor openvpn sitesindeki herşeyi indirmeme rağmen
Merhaba Murat hocam ve diğer arkadaslar bir arastırma fırmasında calısmaktayım. Bu firma bir arastırma fırması telefon ile anket calısması yapılmakta. Fırmaya aıt vpne baglanarak arama yapılmakta. Yanlız ttnetın ınternet hız problemı oldugundan dolayı vpn baglantısı yapılıyor yanlız gorusmelerde ses cok kesık gelıyor. işyerinde 20 adet pc bulunmakta dusuncem lınux sunucu uzerıne vpn kurarak dıger fırma vpn nıne bu vpn uzerınden baglantı saglamak. Boyle bır durumda vpnlerın cakısma durumu nedır. yada baglantıda sorun yasarrmıyız.
Murat hocam ben internette videonuzu izledim ve digitaloceandan server aldım ama adamlar 2 gündür serveri acmiyor yok bilgilerinizde tutarsızlık bulduk devletinize ait fotoğraf olan İD yolların diye mail attılar nüfus kağıdının resmi çekip yolladim hala acamiyoruz diyorlar ayrıca paypalla ödemede yaptım para serverede eklendi ama hala açmiyorlar nasıl bir çözüm bulabilirim. Şimdiden teşekkürler.
İcmp Tunnel de kurabilirmiyiz hocam ben yeniyimde bu işlerde 3 adet vps var bende bir yardımcı olursanız çok iyi olur İcmp tunnel yapmam lazım.
connect yazılımı error veriyor. serverdan test yaptığımda şu hatayı alıyorum:
Test Results for TCP
Result: Error
Explanation: Could not connect to the test server on the Internet.
IP Address Tested: (not found)
Reverse DNS result: (unknown)
Test Results for UDP
Result: Error
Explanation: Could not connect to the test server on the Internet.
IP Address Tested: (not found)
Reverse DNS result: (unknown)
nedenini bilen var mı, eskiden çalışıyordu artık çalışmıyor.
edu uzantılı email adresi olanlar github da bir hesap açıyorlar ve orada digitalocean için 100 dolarlık bir cod alıyorlar sonra bu kodu digitalocean üzerinden onaylıyorlar ve 100 dolarlık kredi sahibi oluyorsunuz
@gamsizm şu openvpn client yazılımı değişmiş, direk ip yazılacak yer çıkmıyor
https://openvpn.net/index.php/open-source/downloads.html
bu adresten hangisini indirmek gerekli
edit: tamam hallettim, ip sonuna :943 ekleyip giriş yapman lazım netten ordan indiriyor
Peki internet erişimi olmayan bir aygıt da openvpn ile internet erişimi sağlamak mümkün mü?
Mümkünse nasıl yapılıyor acaba serverim var kurulu şuan sıkıntısı yok.
internet erişimi olmayan bişeyi nasıl internete çıkarıcaksınız ? çok merak ediyorum
internet yoksa bir cihazda yoktur.
demek istediğim mesela telefonda internet paketin yok ama vpn sistemiyle bağlantı yaparak internet erişimi sağlanıyor mu?
o işlem yasal değil.
merhaba, ben herşeyi yaptım ama serverıma bağlanamıyorum, hem openvpn client programını denedim, hem de tarayıcı üzerinden server ip'si ile erişmeye çalıştım ama yok olmuyor, sorun hakkında bilginiz var mı?
@gamsizm merhaba murat bey muhammed bey gibi bende kurulumu eksiksiz yaptım. ama servera ulaşamıyorum
Epey zaman geçti üzerinden. Normal şartlar altında bir sorun olmaması gerek. Bence firmanın kendisine sorun size çözüm sunarlar kesin.
@gamsizm Merhaba ben herseyi tamamladım kurdum , ancak yönetim panelinde Start Server Komutuna Bastıgımda su Hatayı Almaktayım
process started and then immediately exited: ['Sat Apr 2 19:57:46 2016 ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)']
service failed to start or returned error status
process started and then immediately exited: ['Sat Apr 2 19:57:46 2016 ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)']
service failed to start or returned error status
Bunu Nasıl Çözebilirim Vps Unbuntu
merhaba ben bu işlemleri hepsini yaptım ama bir türlü tarayıcıdan bağlanamadım kullandığım hiçbir tarayıcı bağlanmıyor nedendir acaba.
@gamsizm Guzel bir inceleme olmus ellerinize saglik.Ancak bunun win10 uzerinden daha kolay kurulup kullanilabilen bir incelemesini yapabilirmisiniz.Yani gunumuz kosullarina uygun daha kolay ve mumkunse linux gibi komut satiri seklinde degilde daha modern ve basit bir sekli varsa onu da inceleyebilirseniz harika olur.Birde merak ettigim boyle bir uygulama ile amerikadan sabit ve bize ait bir IP alip bu sabit IP uzerinden yasal ve resmi olarak Paypal hesabi acilabilir mi?
Openvpn çok kısıtlı bir servis softether kesinlikle çok daha iyi.
@gamsizm Evet Softether cok daha detayli ve ayrintili bir servis , umarim bu sene bu yazilim icinde guncellenmis bir VPN videosu hazirlarlar.
OpenVPN ile ne anılarım vardı. O Turkcell Avea mobil şebeke açıkları falan duygulandım. 😇
Arkadaşlar lütfen yardım edin ben dpkg -i openvpn-as-2.1.2-Ubuntu12.i386.deb yazıyorum orda error veriyor ne yapmaliyim lütfen cevap
emin kardeşim bu çok karışık ben putty ile ypyrm olmyr
Arkadaşlar Selamlar,
Sizlere bir konuda danışmak isterim.
Bizim Türkiye nin 4 farklı şehrinde ofislerimiz var. Firmalara Bağımsız denetim ve muhasebe hizmeti vermekteyiz.
Şu anda tüm ofisler kendi başına kurulmuş sistemlerde çalışıyorlar.
Bizim yapmak istediğimiz tüm ofisleri tekbir noktadaki sunucu üstünden yönetebilmek. Tüm verileri tek bir noktada birleştirmek.
Bize verilen tavsiye VPN veya DNA şeklinde ama yatırımin maliyeti acisindan VPN daha çok tavsiye edildi.
Sizlerin önerileri nedir, şimdiden tavsiyem için teşekkür ederim.
Bunun için profesyonel desteğe ihitiyacınız var burada çözüm bulacağınızı pek sanmıyorum. Belki @gamsizm ın bildiği firmalar vardır.
Deabian-7 _ 64 Bit kurulumu :
wget http://swupdate.openvpn.org/as/openvpn-as-2.1.4-Debian7.amd_64.deb
dpkg -i openvpnas_1.8.5-1+debian6_amd64.deb
Debit kart kabul etmiyor zalım.
çok güzel açıklama olmuş elinize sağlık. ancak başladım ama sudo da takılıyor. download yapmıyor. bir yardımcı olunuz. download linkleri mi yenilenmeli acaba.
Yaptım ama MEB'i aşamadım yine.
merhaba http://www.ekonomikhost.net dell r720 sunucularında denemek isterdim
https://huust.com/vps-sunucu/ adresindeki sanal sunuculara da bakabilirsiniz, fiyatlar uygun ve bandwidth limitleri yeterince yüksek. İsterseniz kurulumda da yardımcı oluyorlar.
Algo ile kurulum ve maintenance ile ugrasmadan sisteme strongswan kurabilirsiniz: https://github.com/trailofbits/algo
Alternatif olarak streisand'da mevcut ama algo'yu tavsiye ederim; https://github.com/jlund/streisand
OpenVPN kullansak, birden fazla kullanıcı tanımlama yok ama aynı .ovpn dosyalarını birden çok kişi kullanıp bağlantı sağlasa olmuyor mu?
Hem mobilden bağlanabilip hem de birden çok kişi kullanabileceğimiz yöntem yok mu?
evet buradada anlatılmış open vpn.
https://www.teknoveri.com/en-iyi-ucretsiz-vpn-tavsiyeleri/
Merhabalar tam ihtiyacım olan bir konu bu. Konuyu inceledim.
1) aruba.it adresinden bir linux sunucu kiraladım 1euro
2) UBUNTU 14 LTS VERSİYON VERSİYON var
3) putyy ile baglandım
4) update komutunu kullandım y dedim yükleme yaptı
5) openvpn kurmak için apt-gate install openssh-server yazdım
6) hiç bir kurulum olmuyor 0 intal 0 update 0 uninstal
Zaten en son sürün yüklü yazıyor
7) ben putyy de dinamik port yönlendirip 8080 portunu firefox da http sock5 proxy
seklinde düzenleyerek internete cıkıyorum.
Ancak simdi ben vpn kulkanmış mı oluyorum yoksa sadece ssh tünelmi yapıyorum.
İşyerimdeki internet ayarlarında site engelkemrleri var bunlar kamu engeli bu sekilde denediğimde işyerimden internete cıkamıyorum. Sorun sizce 8080 midir toksa vpn kullanmamakmıdır. Ben open vpn yi niçin kuramadım sizce.
Konu hakkıbsa yardımınız olabilifmi cok tesekkür eder selamlarımı ve saygılarımı iletirim.
gözünü seveyim mint'in hiç uğraştırmıyor beni