Bu ne arkadaşım ya. Alt tarafı nemlendirici bir krem alacağım. Ama Kingston RAM bellek seçer gibi, sahte mi? değil mi? etiketlerine bakarak anlamaya çalışıyorum. Hanımlar tabi düşünmeden aldıkları için, onların tarafında sorun yok. İnternet üzerinde satılan kozmetik ürünlerinin, çoğunun sahte olduğunu düşünmekteyim.


Sahte ürün satıldığı tespit edildiğinde satıcıya ve pazaryerine partisine bakmadan kol gibi cezayı ertelemesiz kes, hatta insan hayatına kast etmekten hapse at, yarın hepsi düzelir.
Yerli üreticiye destek lazım. Benzerini üretsin ne olacak yani sahte mahte hepsi el kremi değil mi arkadaşım(!)
Piyasada kahvenin bile o kadar çok sahtesi var ki...
Nerede var hocam sahte kahve, örnek alabilirsem. Merak ettim. Çok kahve alan birisiyim, farklı yerleri de denerim 😀
@arandur pazaryerlerinden alınan Tchibo'ların çoğu sahte. Zincir marketler harici birçok yerde satılan KK Mehmet Efendi kahveleri sahte 🙂 yerel işletmelere saçma sapan kartvizitler bırakıyorlar, orijinal ürünlerin %20 altına fiyat veriyorlar. Daha net şöyle söyleyeyim, paketini ayarlayalım içine ne doldurursan doldur, paketi KKME olsun diye bir teklif aldım birkaç ay önce 🙂
@sahin 🤯
Mecbur büyük satıcılardan alacaksın onlar direkt tedarik ediyor.
Resmi distribütör harici kimseden almıyorum bu ürünleri. Ya da satıcı amazon.com.tr olacak.
O bile güvenli değil çünkü millet oradan ürün alıp sonra iade edip sahte ürün gönderiyorlar. Amazon da bunu fark etmiyıor ve sen satın aldığında sana geliyor.
Bu ürünleri mümkün mertebe satıcısı direkt pazaryeri olan yerlerden alıyorum. Kolpacosmetis diye bir yerden aldın mı kafada 80 tane soru işareti.
Öyle malesef. Marka adıyla bir satıcı var, satıcı bilgileri kısmında Aydın'da gözüküyor. Ne derece doğrudur bilinmez. 🤔 Üstelik yorumlarda sahte olduklarından şüphelenenler var.
https://www.trendyol.com/magaza/profil/neutrogena-m-391410
Niye trendyolla uğraşıyorsunuz ki migros watsons gratis gibi bir yerde şüphe duymadan alabilirsiniz...
Öyle yapacağım.
Şu an migros'ta indirimde, 120 liraya, çok daha ucuza alın içiniz rahat olsun.
https://www.migros.com.tr/neutrogena-b-452/el-ve-vucut-bakim-c-4bc
Bu sahte ürün işine ben de takığım. Geçen bir şampuan alacaktım Vichy marka, satıcı Vichy ve onaylı gözüküyor ama yorumlar da eczaneden aldığı gibi işe yaramadığını söyleyenler çoktu, güvenemedim ben de. Amazon.com.tr satıcısından aldım etiketi yamuk basılmıştı ve kirliydi, geri gönderdim onu da.
Bazen paketler değişiyor o şekilde denk gelen ürünler olabilir.
Kozmetik ürünlerinde sahte oranı diğer tüm ürünlerden daha fazla olabilir. Bizim de başımıza geldi, neyse ki sorunsuz iade edebildik. Ancak bildirmemize ve yorum yazmamıza rağmen aynı satıcı aynı ürünü satmaya devam etti. Hatta bizden sonra alanlar ve yorum yazanlarda gönderilen ürünün sahte olduğunu yazdılar. Ama hala satışa devam. Dingonun ahırı 🙂
Neutrogena önermiyorum, birkaç yıl önce amazondan aldım. Kullandığım en kötü kremdi diyebilirim. Satıcı Amazonun kendisiydi. Nivea Softcare iyidir.