Arkadaşlar haftada bir kere otoyoldan geçiyorum. HGS etiketiyle uğraşmak istemiyorum. İhlalli geçiş ile HGS etiketi arasında fiyat farkı var mı? Etiket almasam da burdan ödesem sürekli olmuyor mu? Git gel 3 gişe geçiyorum zaten, o da cezasız 29 lira ediyor.
Teknoseyir gündemi
#YouTube#delorean#KnightRider#diecast#skyguide#CepTelefonuFotoğrafçılığı#youtubeoyun#playables#Instagram#threadsSon bir saat içinde 206 ziyaretçi, 69 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
15 gün içinde asıl ücreti, 15-45 arasında +1 kat cezasıyla, 45 günden sonra ücret+4 kat ceza+diğer hukuki masrafları ödüyorsun.
Teşekkürler hocam 👍
Ben de haftada 1 kullanıyorum otobanı bu siteden ödüyorum fark yok diye biliyorum. ama buranın tek dezavantajı unutursan eğer 2 hafta sonra 2x oluyor 😀 Ben geçen ayı komple unutmuşum 😀
Tamam o zaman 🤣
HGS etiketiyle nasıl uğraşılıyor ki? Herhangi bir PTT'den alıp yapıştırıyorsunuz maksimum 5 dk. Yılda 1 geçiyorum otobandan deseniz tamam da her hafta kullandığınız bir şeyde niye sürekli böyle uğraşasınız?
Aynen uğraşılacak bir şey yok, yapıştırmaya falanda gerek yok alacaksınız bitecek.
Sürekli bakiye yükleme, üstüne komisyon ödeme ve etiket için ayrıca ücret ödeme durumları. Böyle geçip geçip siteden ödeyebiliyorsam neden uğraşayım ki?
@emre64 sürekli siteden takip edip ödemek uğraşmak olmuyor yani, unutma durumunda ödenecek cezayı da saymıyorum 😄
Madem sık kullanıyorsunuz, 6 aylık bakiyeyi bir seferde yükler bir daha bakmazsınız.
@emre64 Komisyonu nereye ödüyorsunuz? @https'in de dediği gibi sürekli siteden kontrol edip ödemek uğraşmak değil mi? Bence en mantıksız seçenek.
Zaten yakında kalkacak ve tamamen plaka okuma üzerinden gidecek gibi; hesap açıp ve/veya hesap bağlayıp, etiketsiz çalışmaya başlayacak. Ben ilk halini de şimdiki halini de beğenmiyordum ama ilk hali ömürlüktü, etiketin dayanamayacağını bilmeleri gerekir ve daha mantıklı bir çözüm üretmeleri lazımdı. Benim etiket düştü, çok az yerde plakayı kaçırıp, ödeme emri çıkartıyorlar. Hiç okuyamadı ve/veya bakiye yetmiyor ise zaten çoğu yerde kapı açmıyor ama dediğim gibi kapılar kalkacak muhtemelen.
Benim geçtiğim gişelerde kapı da yok, hgs hepsi 🤣
İlk hali dediğiniz OGS mi? Onun da pili bitiyordu.
@arandur: Ama yırtılıp, darma duman olmuyordu, en azından.
@lterlemez gerçi kıyaslamak da doğru olmaz, o zamanlar plakadan okuyup düzeltme işleri yeni başlamıştı. Şimdi neredeyse oturdu o sistem, hiç HGS bandı olmasa da işlem tamamlanıyor.
@arandur: Aynen...
Etiket yapıştırmaya gerek yok bi hgs alıp plakayı tanımlayın plakadan okuyor zaten
Bizim arabaya bankadan açtım. Her geçişte kendi hallediyor. Bana sadece her ay sonu rapor veriyor. Para çekmiş çekmemiş gibi dertlerim olmuyor.
Bankalarda satıyor hgs etiketini ve kapına akdar yolluyor. Ayrıca limit girebiliyorsunuz mesela 100tlnin altına düşünce 200 tl yükle gibi. Yapıkrediden ben bu şekilde kullanıyorum hiç takip etmiyorum bile. Arada sırada sorun olmasın diye bakiyeye bakıyorum ama birkez bile para yüklenmediğinden ceza aldıgımı vs görmedim
Yorumlarda çokça fazla para çektiğini gördüm.
@emre64 hocam biz ailecek İş Bankası kullanıyoruz ve 1 kere bile fazla çektiklerini görmedim.
Siteden ödeniyor. İlla ptt olmasına gerek yok birçok bankadan da alınabiliyor. Aldıktan sonra da otomatik talimat verdiğinizde bakiye bittiğinde otomatik yükleniyor. Ben her hafta en az 2 defa kullanıyorum otobanı hiç ödeme takip etme derdi ile uğraşmıyorum.
Yıllar yıllar önce PTT'den alıp Enpara kredi kartına otomatik bakiye yükleme tanımlamıştım. O zamanlar ödemeler ufaktı, 20 veya 30 TL otomatik çeksin diye tanımlamıştım, o şimdi komik kaldı elbette. Ama halloluyor bir şekilde. Gene baktım ve 46,55 TL bakiye var içeride.
Hafta 1 için almamak garip geldi bana da. Ben de ayda 1-2 kez HGS li yol kullanıyorum ama aracımda var. Tavsiyem İŞ Bankasından HGS etiketi almanız. İŞ Bankası hesabınıza bağlandığı için otomatik hesaptan çeker ve size İş Bankası aylık rapor gönderir email olarak, bu sayde net bir kaydınız da olur elinizde.