Mesut ile vergi videomu silmek zorunda kaldım. Maalesef hakaret etme aracına dönüştü saniyeler içinde. Sürekli kontrol etmem mümkün olmadığı için kaldırmam gerekti. Yayına almadan önce Mesut'a söylemiştim diss işi isin şakasıydı.

Yine yorumlar nedeniyle yok olan bir içerik oldu. Burda da çok oluyor malum. Hakaret etmeden fikir belirtmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Vakit bulursam yeniden ve yeni bilgiler de gelirse güncelini çekerim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • BRN @brnspawn

    Abi yorumlara kapatsaydın, olmaz mıydı?

  • Alp Eren Özbay @ozbayalperen1

    Niye siliyorsun ki abi, ne umursuyon onlar.

  • Bora karaca @br-krc

    Mesut'un videosu clickbait di. Diss videosunun altına yaptığı ben her şeyin en iyisini bilirim tarzı yorumlarına diyecek bir şey bile bulamıyorum. Keşke silmeseydiniz diss videosunu

  • Anıl @anilkirac

    Cüneyt Özdemir'in videosu sonrasına atmıştım, kaybolmuş o arada kaçırdık 😀

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Aslında çok büyük bir şey değil, yeni vergi yok eskisi var bugüne kadar ödemediyseniz devlet peşinize düşebilir. Mesut'un attığı başlık ise daha önce vergi yokmuş izlenimi veriyordu. Sonra modifiye etmiş o da.

      Bir de şirket açma konusu var o kesin konuşuyor ben o kadar kesin değil diyorum. Bunu diyen ben değilim tabii ben de çok kişiye danıştım hem burada hem buranın dışında.

      Asıl sorun devletin küçük paralar kazananları hiç düşünmemiş olması. Mesut garanti yolu söylüyor para mara kazanmayın diye 🙂 Ben daha iyimserim orta yol bulunur diyorum.

    • Erdinç @erd97

      @gamsizm Ben de bir adım arttırayım. (Espiri)
      Ayda 1 dolar, yılda 12 dolar, 10 yılda 120 dolar, 100 yılda 1200 dolar eder. Sonra o hesabınızdaki parayı çocuk/torununuza verin. Kendine bilgisayar alsın 😛

  • Murat Gamsız @gamsizm

    İşte MÇ'ye hakaret fırsatına dönüştü herkesin seveni sevmeyeni var.

  • P. O. F. @pof

    İlk 5 dakikasını izledim ve bir anda gitti. Çok da güzel başlamıştı. Belki yoruma kapalı yayınlarsınız ilerde. Ben de bir yazı hazırlıyordum, umarım altında hakaret olmaz. Gitmesin konu 😀

  • Yetkin @tozyet

    Mesut'un yaptığı doğru değildi. Doğru olmamasının yanında çektiği video beklenilenden çok viral olunca küçük clickbaiti ona pahalıya patladı. Bazı şeyler dayak yiyerek öğreniliyor.

  • Raistlin @raist

    Önceki duruma yazıyordum cevaplar ve video silindiği için yazmayacaktım buraya koyayım bari. @mesutcevik Yıllardır seni tanıyoruz izliyoruz dürüst cevap vereceğine inandığım için soruyorum, gel video clickbait mi değil mi tartışalım. Youtube'da birisi "Klasik MÇ clickbait'i." yazmış sen de "Videoyu izlediniz ve başlıktakinden farklı bir şey mi vardı?" demişsin. Ben de bu mesajı onun üzerine yazıyorum, öncelikle videonu izlemedim ve clickbait olduğunu düşündüğüm için izlemeyi de düşünmüyorum. Videoyu izlememişsin bile diyeceksin hemen şimdiden cevap vereyim bu sorgulamayı yapmak için videonun içeriğini bilmeme gerek yok. Videonun içeriğindeki bilgilerin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum sadece iddia ettiğinin aksine ben bu yaptığının clickbait olduğunu düşünüyorum.

    İlk olarak youtube için yeni gelen bir vergi yok ve bu konuda anlaşıyoruzdur sanırım. İnsanlar yeni gelen bir vergi olmamasına rağmen video başlığından yeni bir durum varmış gibi anlaşıldığı için sana video clickbait diyor.

    Şu anda video başlığında "Youtube kazancıma %38 vergi geldi" yazıyor ama video ilk çıktığında bu kısım youtube'a %38 vergi şeklindeydi diye hatırlıyorum. Biraz aradım bir ekran görüntüsü buldum "Youtube'un bedeli! Youtube kazancına %38 vergi geldi v..." bu şekilde yazıyormuş ilk çıktığında yani başlığı sonradan değiştirmişsin. Ekran görüntüsünü kendim almadığım için emim değilim eğer bu ss yanlışsa videonun başlığı baştan beri değişmemişse lütfen söyle ben de şimdiden özür dilerim. Ayrıca thumbnail de % 38 vergi hayırlı olsun ile yeni gelmiş olmasını çağrıştırıyor. Bu benim ödediğim vergi ben de ona hayırlı olsun manasında yazdım, hani "ulan gene radara girdik ceza yedik hayırlı olsun" gibi diyorsan peki gene diyecek bir şeyim yok hepimiz kötü niyetliyiz yanlış anlıyoruz. Ama yine de bu başlık ve thumbnail birlikte olunca yeni olan bir şeymiş izlenimi veriyor sen de kabul et.

    Peki sen bu ilk başlığı ve thumbnail'i önerilenlerde bir videoda görsen ne anlarsın ve anlaşılanla gerçekte olan aynı mı? Bu clickbait midir?

  • Özay @ozay

    Hakaret edenler belli arkadaşlar, her konuya muhalif, her zaman negatif, her zaman haklı bir kesim var, maalesef kuldan utanmıyor Allah'tan korkmuyorlar, bı hakaretten yasal bir şey olmaz diyede sosyal medyayı kendi ahirlarina çevirdiler.

    Yani biz bu ahıra girdik sizede bu gübreden bulastiracagiz diyorlar.

  • Ekrem @huseyinekrem

    Yabancı ünlü kanalların tarzında videolar bunlar ve hiç bir sorun yok eğer içerik kaliteliyse. Ama burası Türkiye, gelen tepkilere hazır olmak lazım. İçerik formatını almak yetmiyor.

  • Sinan Namur @sinannamur

    Tuhaf bir ülkeyiz, insanların işi gücü yok birbirlerine dediklerini hiçbir temele oturtmadan hakaret ediyorlar. Her ne kadar ben izlemeden kalkmasına üzülmüş olsam da muhtemelen en iyisini yapmışsınız. Tabii Mesut Bey'in de başlığının click-bait olduğunu söylemeden edemeyeceğim ama bizim halkın anında sert bir linçe başlaması çok daha vahim.

    • protego @protego

      Clickbait'ten yakınanların, kendi kanalını açtıktan sonra izlenme almak için clickbait yapması.... Bu insanları bu kadar sinirlendiren şey. Yoksa clickbait'lere alışığız. Ama güvendiğimiz ve yapmaz dediğimiz insan yapınca işte o zaman işin rengi değişiyor.

  • Ş.A.Y. @sahin

    Bu durumu okuyunca MÇ izleyicisi MG'ye saldırdı sandım. Yorumları okuyunca anladım ki tam tersiymiş meğer. Hiç gerek yok böyle şeylere. Herkes ekmeğinin peşinde. Herkesin iş ahlakı da iş yapma biçimi de kendisini ilgilendirir. Hayatını clickbaitten kazanan dünyalar var. İzlemezsiniz olur biter.

  • Fırat Duran @firat_duran

    Seviyor bazı insanlar hakareti. Bende anlamıyorum hakaret eden karekteriszleri, anana sövmüyor, babana sövmüyor. Begenmedin mi çık izleme. Yok iki kelime hakaret edicek kendi büyük bir beyne sahip olduğu için. Clikbait olayına gelince sanki bir o yapiyor, heryer clickbait zaten. Tvler reklamlar sosyal medya. Eleştirmek hakaret etmek değildir.

    Al size bir örnek...şu videonun başlığına bakın sonra izleyin. Sinir krizi geçirirsiniz.
    https://youtu.be/2PKd2p8k1-k

    • Temp @temp

      @firat_duran Bu arkadaşı sanaldan kısmen tanırım, hatta burda da üyeliği vardı.
      Zamanında ilk piyasaya girdiğinde daha iyimser, daha mütevazi bir insandı. Mesajlara cevap verir, iyi/kötü yardımcı olmaya çalışırdı. Ama ne olduysa biraz kanal büyüyünce oldu. Şimdi ne cevaplara mesaj veriyor ne de eski mütevazilik ve samimilik var.
      Sanırım insanoğlunun kanında var. Şımartılınca değişiyoruz çoğumuz.
      Ek olarak clickbait var, clickbait var. Adam sırf havadan ürün geldi, sponsor çıktı diye ürünü öve öve göze sokmaya çalışıyor. Halbuki sponsor bir ürün varsa attığın başlığa dikkat etmeli ve ötesini düşünmeli insan. Çok sakıncalı hareketler bunlar. Eskiden bu yana arkadaşı tanımakta güçlük çekiyorum. "Konuyu nere bağladın be sen de" diyorsanız burda görünce aklıma geldi, içimi dökeyim dedim. Hadi kolay gele. 🙂

  • Ekrem @huseyinekrem

    Yorumları kapatıp pülüs'e özel at reyiz çok sıkıntı olmaz her halde.

  • Burak Yirmibeşoğlu @burak25

    Devlet son derece basit açıklanabilecek işleri bilinmezler dalgası yapıyor, sonra olan o böyleyi, o şöyleydi diye açıklamaya çalışanlara oluyor.

    O kadar basit çözümleri var ki bu işlerin. Kendi yaşadığım yerden biliyorum, çocuk oyuncağı alsında.

  • Fatih Kınık @fatihkinik

    Vergi bu ülkenin gerçeği kimse değiştiremez. O yüzden çenenizi yorup birbirinizi kırmayın

  • OptimusPrime @optimusprime

    Konu neydi? Kim kime neye hakaret etti? İş nereye vardı? Bilmeyenler için konuyu açıklar mısınız?

  • Deniz Fidan @deniz-fidan

    Mesut beye ayıp edildiğini düşünüyorum. Seversin sevmezsin ama hakaret çok ayıp bir şey.