MSI GE62VR 7RF Apache Pro oyun sistemi incelemesi
MSI, oyuncu dizüstü sistemlerini güncelledi. Önce NVIDIA GTX 1000 serisi ekran kartlarını gördük, şimdi de Kaby Lake işlemcili modeller geldi. GE62 yabancısı olduğumuz bir kasa değil. Taşınabilirlik feda edilmeden, yüksek performans verilmesi sağlanıyor.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ►https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
Güzel sistem.
40 > 7 (üstelik ilk yorum ve editör yorumu). Bu herşeyi özetliyor işte.
Bu fiyatlara almak zor.
Kasa önceki seri ile aynı gibi. Şu klavyenin fontunu düzgün yapın 🙁
Hayal kurmak güzeldir 🙂
3. dakikadaki ekran kartının özelliklerini gösteren ekran görüntüsünde bir şey dikkatimi çekti.Masaüstü gtx 1060'ın 3 gb'lık versiyonunda 1152 shader var.Ama o ekran görüntüsüne göre bu laptobun ekran kartında 1280 shader var gözüküyor ki bu shader sayısı normalde 6 gb'lık versiyonda var.Biraz garip geldi bu durum bana.
Evet benim de dikkatimi çekti, bir süre acaba bu konuda bahsederler mi diye bekledim ama @gamsizm ve @hkellecioglu hiç oralı olmadılar 🙂 Bu nesilde Nvidia notebook grafik işlemcilerini masaüstlerinden daha hızlı yaparak tarihe geçti bence. Önce 1070 şimdi de 3gb lık 1060! Ama bu işin doların bu seviyede olduğu şu dönemde olması bütün hevesleri kursakta bırakıyor.
@orcun bir de Nvidia, Pascal mimarisinde mobil ekran kartlarında hızaşırtmayı biraz daha serbest bıraktı Maxwell'e göre .Hızaşırtmayla masaüstü 3 gb'lık 1060'ı belki de geçebilir ekstra shader sayısı ile.
@apollo maalesef dolar böyle olduğu sürece hevesimiz kursakta kalıyor dediğiniz gibi.
Dun tv de 15 hdmi olsa iyi olur gibisinden dediniz bugün Murat abi dvd nin yerine ne koyacağız diyor . Ne mi koysunlar ? Saysak ne koyabileceklerini yol olur yol
o yeri kapatacak en ucuz çözüm dvd , yerine ssd koysan raid yapsan fiyat artıyor o yüzden öyle demiş olabilir
@seyhansayit ya valla bilmiyorum usb 2 var deniyor kimse de demiyor ki usb 2 mi? Bu video da genel olarak specs ler sayıldı sadece gibi me geldi . Ekran var , klavye var , usb var . Ee yani ama bilinsin ki kötü bir niyetim yok bunu izlenilsin bakılsın lezzetli bi inceleme olamamış
@ok LP yok belki o yüzden öyledir , bana da biraz kısa geldi video
@ok @seyhansayit Oraya 2. batarya eklemek cok daha mantikli olurdu. Bazi sistemlerde o tur opsiyonlar oluyordu eskiden. DVD gercekten de cok gereksiz olmus.
Sayalım o zaman birkaç tanesini.
@gamsizm arkadaş söylemiş onla başlayayım daha fazla pil , daha fazla gç , boş bırakıp hafif yapabilirsin veya mühendislik yapar inceltirsin de , ateş eden bir hoparlör olabilir söyle yuksek kaliteli sesli falan , fan koy hepsi dusuk devirde çalışsın daha az ses olsun , içine harici pil koy sadece telefon şarj etsin daha mantıklı dvd den, tabak çanak koy birşey iste bi düşünüste bu kadar geldi aklıma
@ok genelde mouse türü şeyler için usb 2.0 .usb 6.0 olsa ne olur mouse için.ancak yanına usb 3.0 eklenebilirdi.
@mhcycle ne demek ne olur abi çok şey olur bu kadar eski birşey artık unutulmalı ki yeni ufuklara daha hızlı yol alalım . Ayrıca mause mazereti de eski bi mazeret artık onlar da Bluetooth lu dahili bataryalı falan olsun yanı
@ok 3 tane port var zaten hepsi usb 3 olsa daha iyi olur tabi.
İki akşamdır zengin ürünü. Alamıyoruz işte 😀 Türkiye'de maks 100 tane sahibi var zaten alan almış 🙂
Tamda ihtiyacım olan bilgisayar , ama fiyat 🙁
Küçücük iki tane yazım hatası var. Sanırım tuş basılı kalmış @gamsizm Alet güzel para yok 😉 Money talks negro! 🙂
Ürünü alamadığım için yazıyı bile doğru okuyorum hatta Dikkat etmeseydim yazım hatası nerde diye kizacaktim 🙂
@alper212 Sıkıntı yok. Konu açılır açılmaz yanlışı fark etmiştim. Ya kendileri fark ettiler yada ben uyarınca . Sonra yazım yanlışı düzeltildi. 😉
Windows Selam söylüyor pillere 🙂
DVD yerine ek batarya, 256 SSD ve 6 GB 1060 ile dadindan yinmez. 😛
Bunların DVD ile alaksı yok ki 🙂
@gamsizm DVD yi sokup yerine batarya konulabilir diyorum. DVD biraz gereksiz. Digerleri opsiyonel zaten. Aralarinda nasil iliski kurdunuz ben de anlamadim. 😀 😀
@mehdi-tensi Ek batarya yerine büyük batarya da koyabilirler. Ek olmasına gerek yok. Kasanın dengesini bozacak, ağırlık yapacak vs vs. Onu sisteme bağlaması bile dert.
@gamsizm Yok canim o kadar degil. Daha once HP, COmpaq, Dell, hatta Monster'da bile kulalnildi oyle 2. batarya. Agirlik yapacak tabii de 6-7 kg olan oyuncu bilgisayarlarina aliskin oyuncular. 2. batarya 600-700 gr fazlalik yapar ama, cikaralim mi derseniz ustunuze yururler. 😀
@alinux 6800 u veren adama koymaz, tam tersine oyle olmasini ister. 1500 TL ye bilgisayar alan adama 500 TL fark var dersen cok gelebilir ama bu fiyatlarda o ek ozellikler o fiyata az bile denir.
@mehdi-tensi O adaptör takılacak hiç şansları yok 🙂
oyun oynanacak laptop için zaten elektrik priz bağlantısı şart, pil çok mantıklı bir opsiyon değil.
@mfeyzifar Vİdeoda pil omrunun oyun oynarken 1 saat 40 dakika, gunluk kullanim senaryolarinda ise 4 saate kadar uzatilabilecegini soyluyor MG. 2. batarya demek oyun modunda 3 saat 20 dakika , gunluk kullanimda 8 saat demek. Uc bucuk saate varan oyun keyfi kullanicilarin tamamini memnun eder. Tabii butun hayatini oyuna endekslemis asosyal kucuk bir grup haric. Onlari da zaten memnun etmek imkansiza yakin.
@mehdi-tensi pil ağırlığı, pilin kimyasal olarak riskli bir ürün olması, nakliye ve sevki, yedek parça stoğu, teknik hizmeti, ayrı iki blok halindeki pilin montajlanması ve ürün tasarımının değişmesi derken, attığın taş ürküttüğün kuşa değmez. bunun yerine windowsun pil başarımı macos gibi olursa daha iyi olur.
@mfeyzifar Olur mu kardes, iki kati sureli oyun keyfi diyorum. Nasil degmez? Ayrica Mac notebooklarda harici GPU olmadigi, CPU da low powered dusuk basarimli secildigi icin onlarda oyun oynanmaz. Oyun oynarken kullanilan sistem kaynaklarini da MacOS ya da Windoww olmasi pek degistirmiyor.
yok yahu laptop sevmiyorum ben. masaüstünden vazgeçmem
E iyi de onu sirtina alip gezmesi biraz zor oluyor. 3 saat calismasi icin ayrica 200A kamyon akusu ve essek kadar inverter filan lazim. Zor olur o kadar agirlikla. 😀
Bu oyuncu zımbırtısı popülaritesi doygunluğa erişince bu firmalar taş bile yiyemez bence
Notebooklardaki oyuncu zimbirtisi ile masaustundeki her ividik zividiga oyuncu etiketi basma farkli konular. Masaustunde 10$ lik kiytirik fareye gaming yazip 60 $ a satmaya calisiyorlar. BUrada ise normal notebook un cok otesinde donanim var. Sogutma sistemleri v.b. cok ayri. Masaustu kadar guclu donanimlari var aletlerin.
Bu sistemlerin fiyatları oyuncu olduğu için daha pahalı o bir gerçek. Ama o kadar da pahalı değil. Aynı paraya geçen sene aldığınız sistemin üzerine anormal performans farkı koyuyor bu 1000 serili ürünler ki laptopların pahalı olmasında Nvidia'nın payı büyük. Rakip olacak kimse yok adamlara.
Ama bizim gibi parası değersiz ülkelerde bu ürünler gittikçe daha da alınmaz olacak.
@mehdi-tensi kasa tasarımı kimse kusura falan bakmasın ama 10 12 yıl öncenin çizgileri ağırlıkta tasarlanmış, hacimiyle de o zamanların hacmine sahip e bi zahmet kara fırın ekmeği kalınlığındaki kasalara 1060 konulmasını çok görmeyin lütfen
@ok Hayır bunlar zaten kasa serisi. İçindekinden bağımsız. İnce sistem isteyene GS satıyorlar. Yine 1000 serisi var içinde.
@gamsizm yok benim eleştirim fiyatlara degil dünya da herşey daha basitlerine evriliyor en basitinden evdeki perdelerinize bakın annenizin perdesi yaldızlı Maldizli padişah kıyafeti gibiydi şimdikiler sade basit tek renk falan , bu firmalar anne perdesi zamanında kalmış gibi notebook tasarlıyor
@ok Kasa kalinligi inince fiyat biniyor yani. P Ters oranti. Cok fazla tasimiyacaksan kalin olmasi daha iyi. Otekinde kesin sogutmadan kisiyorlardir.
@ok Bunlar daha beterdi. Sadeleşmiş hali aslında 🙂
@gamsizm gs serisi tasarlayıp içine malzemeleri koy , sok malzemeleri buna koy fiyatlar eşit siz iPhone 7 icin büyüğü ve küçüğünde birşeyleri farklı yaparak kategorizasyonu öyle yapmasını eleştirdiniz ya onun gibi birşey , artık bu kalınlıkla da ürünü kategori etmesinler bana
@ok Kar maksimizasyonu diyorlar ya buna 🙂 Kimse bizim hayrımıza iş yapmıyor.
@gamsizm kesinlikle ona saygım var tabiki de bunlar para icin ama bu benim gördüğüm gelecekle ilgili yani bu oyuncu zımbırtısı modası sonsuz degil hatta baya yakın sonunun gelmesi bu firmalar unutulup giderler
Boşta fan kaç rpm @gamsizm. Sessiz demişsinizde. Ben gl62 de ikayetçiyim. Boşta bile 3krpm de duruyor.
Duyulmuyor. Durmuş mu diye şüphe ediyorsunuz.
@gamsizm O zaman ben aşırı abartıyorum yada bendeki model gerçekten sıkıntılı.
Teşekkürler bu arada.
@bkundak Daha gelmez. Bir iki değişiklik olacak.
Şöyle tasarımları görünce çöp geliyor aklıma 😀
Arkadaş bir laptopun tasarımı hiç mi değişmez ya. Biraz ergonomi biraz çizim katın. Dayıyolar millete 😀
O da var ama GS serisi olarak 🙂
@gamsizm Şu çerçeveleri inceltseler. Ekranın arkasına işlemcinin performansına göre nefes efektli rgb led koysalar... Yada kasanın kenarlarından ışık saçılsa...Şu touchpadi artık sağ elde kullanacak şekilde ayarlasalar? mouse satmak için ortaya gömüyolar galiba 😀
Çok mu şey istiyoruz murat abi 😀 Hayır yani parası neyse verelim...csgo 60 fps oynatsın yeter 😛
Sevim koş koş MSI apaçilere bilgisayar yapmış 😀 😀
Bunların incelenicek bir şeyleri kaldımı hala.
Süre kısa o yüzden 🙂
Msi oyun laptopları yük altında çok gürültülü çalışıyor fan kısmında bi gelişme yok heralde. Ben Asus rog serisi 970m li modeli kullanıyorum yenilemeyi düşünüyorum büyük ihtimal yine Asus alıcam gaming 1070 ekran kartlı modelini. Bana göre hem malzeme kalitesi hemde tasarım açısından Asus diğerlerine göre daha önde ve soğutma kısmında fanları çok daha sessiz çalışıyor benim için buda önemli.
Para var huzur var
Gelecek bize yakında söylerim öyle mi değil mi.
http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T5-V8-1.html#.WH_pphug_Z5
buna bakın alıcak olanlar
Ya oyuncu bilgisayarları neden bu kadar pahalı anlamıyorum ikinci el ps4 aldım eskisi bozuldu 750 lira 500 lira iyi bir tv aldım 1.250 eski oyunlarda var ama yenileri de aldım hep konsol oyunları pahalı geyiği var ya bu ara playstation yüzde 60 indirim yapmış hemen atlamayıp biraz beklersen zaten iniyor dört oyun aldım bana bu yıl yeter toplam 1.650 tuttu yani 6 bin lira bilgisayar alıp bir de oyun parası çok mantıksız geliyor bana
İki platformunda artıları eksileri var. Amaç sadece oyun oynamaksa ps4 bazı konularda avantajlı olabilir ama tamamen tercih meselesi. Zaten konsol pc tartışmasını oldum olası anlamam herkes ihtiyacına göre olanı alıyor işte bir tanesi mantıklı karar olsaydı diğeri üretilmezdi. Oyuncu nokta noktası yakıştırması da üreticilerin oluşturduğu bir kavram içinde kuvvetli bir gpu var sadece bununla istediğimi yapabilirim oyun oynamam şart değil pahalı olmasının sebebi ise işlem gücünün ps4 ün yanına yaklaşamayacağı kadar yüksek olması. Ama dediğim gibi oyun odaklı düşününce aradaki güç farkı bir miktar kapanıyor bu da optimizasyon gibi durumlarla alakalı.
@hakanozcan bilmiyorum ya bilgisayar bu fiyata çok mantıksız birde playstation in özel oyunları var ki oyun dediğin öyle olur uncherted serisi the Last of us gibi bunu daha çoğaltabiliriz optimize desen daha iyi bugün ekran kartları konsol deneyimi için özel yazılım yapıyor yani pc mantıksız pahalı
@aslanmurat Sadece oyun oynanacaksa PC yerine başka alternatifler düşünülebilir. Ancak ciddi anlamda PC ile yapılması gereken işler varsa, PS4 yerine ekran kartı alınabilir. Oyunlar da steam vb. yerlerden indirim zamanlarında alınabilir.
Sırf zevkine de PC kurulabilir her şey para değil. 🙂
@teknostil yaa ne demezsin 😀
Bu cihazların sürekli takılı olarak kullanmaya karşı bir koruması vs. var mı? @gamsizm
Pillerinin koruması var.
@gamsizm yani gün boyu takılı olsa sorun olmaz mı?
@enigmasi Olmaması gerekiyor evet.
Ayda bir defa şarjdan cikarip batarya %10 kalana kadar kullanman lazim. Yoksa bataryanin verimi duser.
@mehdi-tensi şöyle ayarlar yok mu örneğin; şarja takılıyken batarya durumu %50 altına düşmeden şarj etme, gibi
@enigmasi Bazi markalar kendi yazilimlari ile yapmis olabilir. Almadan incelemek lazim. Yazilim olarak mumkun, sarj takilsa bile batarya %70 ise sarj etme tarzinda seyler. Dedigim gibi uretici insiyatifinde.
@mehdi-tensi şuan elimdeki Helix tablette var bu, ThinkPad yazılımı ile seçiyorsun yüzdesini
gtx1100 serisi çıksa da ucuzlasa 😀
Kaby Lake çıktı Skylake ucuzladı mı? Hayır aksine zamlandı. 🙂
Fiyat tuzlu sanki. 😀
Yok, ucuz bile. Bugun iPhone 7 Plus 256 gb 5500 TL olmus. Candy Crush oynamak icin alanlar var. Bu cihaz iyi yine.
Tasarım da tam Apaçi tarzı olmuş.
benim eski lenovo G505 notebook'umda pil koruma özelliği var ve 2.5 sene sonunda %11 kayıp var sadece
Nasil bakiyorsunuz sagligina
Çok pahalılar ya, bunları kullanmak hayal benim için..
Aylık 4000-5000 tl alan insanlara koymaz da bizim gibiler videoları 720p 'de izleyince donmadı diye şükrederiz 🙂
o kadar parayla da alınmıyor, alsan da oynayacak vakit yok. 4-5 bin lira geliri çok sanıyor olmanız da ilginçmiş 🙂
Dostum inan 5-6 bin lira kazanincada alacagin makine degil. Sira bilgisayara gelene kadar hayat kaliteni arttiriyorsun oncelikle(TR de ne kadar arttigida soru isareti). Alamaz misin alirsin 9 taksit yapar kredi ceker yine alirsin. Ama ben taksit isinden nefret ediyorum. Cepte nakit yoksa kasmam.
Not : ailenle yasiyorsundur kazandigin 4-5 lira maas sadece sana kaliyordur fazla sosyalde bir hayatin yoksa alinir.
Aylık 4000-5000 tl alan için de kolay değil, ev kirası, geçim masrafları vb. zaten eline bir şey kalmıyor.
Sen 6000 liralık msi incelemesine bakarsın ama evindeki bütün işi lenovo g505 yapar. 🙂
Güzel cihaz.Yutkunarak bakıyoruz.Bunun 256 ssd li 1070 gpu lu modelleride 2000 2200 usd civarı. 5 sene önce kur 1.5 1.6 civarıydı.Düşünsenize 1070 li olan modeli 3500 e alabileceğinizi..
Masaüstü falan uğraşmaz alırdım. Dolar yükselsin(TL değer kaybetsin) gene bizim maaşlar aynı.
Küfretmek istiyorum ama yapacak bir şey yok. Gerçi 5-6 bin tl maaş alıyorsanız(Çoğu insan malesef alamıyor karnını zor doyuruyor ama kusura bakmayın böyle bir örnek verdiğim için) bu laptopta en az 4 sene götürür .Ayda 125 150 tl .
5 sene önce kur öyleyken bu bilgisayarlar yine 5k da geziyordu valla kur düşük olunca da satıcılar bindiriyor sanki
@ok Valla artık Türkiyeden bir şey alınmaz.İsteseler 1 avro yapsınlar gğmrğk limitini.Ben yurtdışından akrabalarım aracılığı ile alıyorum valizle getiriyor artık birşey lazım olunca.
@cyraxus uzak doğudan mi geliyor akrabaların Almanya da butip bilgisayarlar daha pahalı. Monster bilgisayar Ürünleri Almanya dan daha ucuz. Uçakla gelip alsam bile kardayim. markalı ürünleri daha sağlam geçiriyor olabilir ülkemizde. Önemli olan işlevi der isek Türkiye de daha mantıklı seçenekler var. Alim gücü düşük olduğu için fiyatları daha mantıklı gibi.
Bir kaç düşünce var aklımda dolaşan.
Birincisi artık laptop kasa arasında performans farkı kalmadı.Dizüstünde de aynı performansta yeni seri ekran kartları.Kasa laptop fiyat farkı da binlira civarımı artık yaklaşık.Deymez deyip sandalye tepesinde oyun oynamak istemesek laptop alıcaz.ama bu seferde daha sesli oluyor galiba.Ozaman kasayı herhangi bir yere koysak.görüntü ve kumanda datasını wireless olarak alacak program cihaz aşamasına gelmedik mi daha.yani eski laptopumuzu karnımıza yaslasak.oyun oynayan kasa başka odada, balkonda dursa.eski laptopumuzu terminal olarak kullansak.ev içi onlive mizi kursak..
ışıklı klavyenin oyuncular için o da cs:go için tek işe yarayan yeri bomba kurulduktan sonra razer chroma'da numlock bölümünün c4'ün patlama süresinin zamanını hesaplamak için tek tek sönmesidir.
tam olarak şöyle: https://youtu.be/lWDYYbqFbYo?t=2m10s
bunun için de razer'ın programını indirmek gerekiyor. @gamsizm
ben bir tek bunun için almayı düşündüm ama o da gereksiz geldi. belki milyarder olursam alırım ama. var mıdır bunun başka herhangi bir klavyeye uygulanış tarzı, programı vs. ?
4 yıllık takipçiyim ilk mesajım olsun 🙂 c2d t5800 ile bu incelemeyi izlersem makinam birdaha açılmaz diye korkuyorum.
Ben gecen sene GT72S 6QE aldim, gercekten cok memmunum tavsiye ederim.