Bu japon kore tayfası çirkin araba tasarlamak için özel çaba sarfediyor kesin.
Çinliler böyle değil mesela biraz daha iyiler.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • OrcunFix @orcunfix

    Çok geniş yaa, yani ortadan geniş birde. Sadece kalçadan ibaret, gögüs veya bel olmayan hanımablalara benziyor. 😀 Korelilerde en iyi tasarım bence şu son dönemde ortaya çıkan hyundai n vision. Hani insan harbi araba bu diyor gelecekten gelmiş gibi falan. 😀

  • leventp @leventp

    Sıkıntı logodan başlıyor. Herkesin kafasındaki soru: KN ne? 🙂

  • HttPs @https

    Çinliler sağdan soldan çaktıkları için fena olmuyor 🫣

  • ozeba @ozeba

    KN'nin yeni tasarım saçmalığı bu galiba; arka lambaları üzgün, suratını yere eğmiş gibi olabildiği kadar aşağıya almak.

  • katan @katan

    Toyota toparlamaya basladi. Yeni C-HR, Corolla Cross, RAV4 ve ustu bence guzel tasarimlara sahip. Sedan ve hatchbackler hala 20 yil oncesinde takili kalmis gibi ama umarim onlari da toparlayacaklar seneye kadar. Darisi Korelilerin basina.

  • huseyin/azuren @hegemen

    C segmenti bir suv.Bence güzel.Çinliler çakma porsche yaptıkları için size güzel tasarım görünmüş olabilir.Bu daha çok önden skoda tasarımına benzemiş.

  • Cumburlop @cumburlop

    Igrenc desem cok iyi gelir buna. Maalesef gunumuz otomotiv sektorunun geldigi nokta.

  • Shinsekuruza @shinsekuruza

    Doğu estetiği asla hoşuma gitmeyecek. İstedikleri kadar batıdan tasarımcı alıp çalıştırsınlar veya kendileri onu bunu kopyalasınlar, yine de ellerinden çıkan özgün ve zevkli bir şeye benzemiyor. Çizgilerde hep bir özentilik hissediyorsun. Şimdi mesela ooo siz bilmiyorsunuz lüks markalar var onlar uçuyor kaçıyor diye örnek veren olacaktır. Adamların o pazara giriş şekli bile doğrudan rakiplerdeki unsurları çalarak başladı sonraki nesillerde özelleştirdiler. Kavisli arka cam yapılsa bunlar da yapıyordu, düz cama geçilse bunlar da geçiyordu, köşe yarıçapını arttırsalar bunlar da arttırıyordu. Sonra bir yerini kare değil de daire yapıp alın bu bizim dokunuşumuz diyorlardı. Şimdi de yarattıkları hikayeyi satıyorlar cabon efsanesi, takumi ustaları falan filan yerli ve milli oldu yersen. 😃 E sen yapsaydın daha iyisini, ilk sen düşünseydin niye yapmıyorsun? Kendi akımını oluşturabilirsin. Onu yapacak kültürel birikimin yok mu? Endüstriyel tasarımın kitabını yazmışsındır.

    Görseldeki C sütununda kaynaştırma parçası, greenhouse'un offsetle birleştirilmesi 70'lerde başlayan İtalyan-Fransız ekolünden kalan izler.

    Zamanında yazılımdan çok iyi anlayan bir öğretmenim vardı. Görsel kısmını hiç beceremezdi, en abuk renkleri yazı tiplerini seçerdi. Yaptığı programlar on numara çalışır ama berbat gözükürdü. Bu kadar zeki bir adamın elinden bunlar nasıl çıkabiliyor diye her zaman düşündürürdü. Aklıma hep o geliyor. Sonuç olarak, hamurda rönesans yoksa olmuyor işte. 😃