Crysis 3 İncelemesi
Crysis'in üçüncü bölümünde şehir ve orman karışımı bir ortamda yayımızla düşman avına çıkıyoruz.
Crysis'in üçüncü bölümünde şehir ve orman karışımı bir ortamda yayımızla düşman avına çıkıyoruz.
Son bir saat içinde 159 ziyaretçi, 83 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
cok hızlısınız masallah
Teknoseyir İzleyicisi
Yayınladığınız gameplay süperdi valla. 😀
spoıler verın beyler zaten oynayamacagız bu sıstemle 😀
beklenen inceleme gelmiş
kadermidir nedir oyunun videosunu izlerken bile kasıyo kesin oynayamayız biz bunu 🙁
Ziyaretçi
süper olmuş zevkle izledim
nuclear
güzel inceleme olmuş Macid, bekliyorduk. Crysis 3 ü oynayabilecek sistemimiz yok bari sizden takip edelim.
Bonbreka
İlk oyundan itibaren sandbox oyun şeklini ve mod desteğini kesmeden devam etmelilerdi bence. Oyun kendini fazla ciddiye alıyor, multiplayer ömrü çok kısa ve kendini sunmayı pek beceremiyor. Oyunun tek esprisi olan grafikleri en üst seviyeye çıkaramayacaklar pek birşey kaçırmıyor kanımca.
Ready2Go
oyunun grafikleri çok iyi seslendirmeler tırt. Altyazılarını açtım yazıyla konuşma farklı olabiliyor ve Murat Gamsızın dediği gibi ingilizcesinde farklı birşey demek istediklerini az çok tahmin edebiliyorsun. Sanki çevirileri google translate den yapıp alın bunları okuyacaksınız diye metinleri türk ekibin eline tutuşturmuşlar. Özellikle menülerdeki bazı Türkçe isimlendirmeleri hiç beğenmedim. Daha kaliteli çeviri yapılabilirdi.
İnceleme güzel teşekkürler.
Ziyaretçi
Oyun çok üst düzey grafik sunuyor. Benim sistem şu.
ex58-ud3r
i7 920
gtx460 sonic platinum palit
6 gb ram
bu sistem ssd de dahil.
sistemimde ilk defa bir oyun orta ayarda oynandı. ilk defa en üste çıkamadım. her oyunu 8x aa ve üstü dahil, tüm ayarlar fullde oynardım.
bu oyun beni üzmedi. ancak, sistemimi üzdü. Orta ayarları bile, en iyi denen bir çok oyunu gömer.
Macid ölmemek için en kolayda açtığın gözümden kaçmadı. son olarak, ben de Nomet karakterini sevdim. propet bana yabancı geliyor. Ayrıca, anlamı da beni sinir etti. Peygamver demekmiş.
Can'ın saçında aklar mı var, ben mi öyle görmek istedim?
Bora
Ben Crytek ve EA Games'in Crysis serisisinden vazgeçebileceğini sanmıyorum. Cevat Yerli'nin yaptığı açıklamalar pek samimi gelmiyor. İşin içinde EA varsa, biz Crysis'ten bıkana kadar seri devam edecek demektir. Satışalar da baya iyi gidiyor bildiğim kadarıyla... Zaten EA'nın elinde Battlefield ve Crysis dışında başarılı FPS oyunu kalmadı. MoH serisini de bitirdiler.
Emir Ökmen
fps olması önemli mi?adamların en az 5 tane top seller oyunu var.crysis'i bitirseler de yine tam gaz yollarına devam ederler.
mobil olarak devam etseler bile çok büyük silahları var
real racing
madden
plants vs zombies
need for speed
fifa
nhl
mass efect
pga
nba jam
sims
battlefield
deadspace
portal
fight night
ve daha fazlası.yani demek istiyorum ki batllefield'crysis'fifa'yı bıraksalar bile yine en büyük yapımcı olarak yollarına devam ederler
EA den bahsediyoruz 🙂 biz bu oyunu tadında bırakalım diyeceklerini sanmıyorum sattığı sürece kabak tadı verinceye kadar oyun çıkacaktır.
Bora
Şahsen EA Games'in Crysis ve Battlefield serisini bırakırsa batacağını veya kan kaybedeceğini iddia etmedim zaten. Onlar her türlü işini yürütür. Sonuçta sistemini oturtmuş bir firma... Ancak bugüne kadarki firma politikalarına bakarsak insanlar bıkana dek serileri devam ettirdiklerini görüyoruz. Ben Crysis'de de benzer durum olacağını düşünüyorum.
Oyunda nomad hakkında şöyle bir bilgi var. Oyun içinde bulunan dökümanlardan aldığımız bilgiye göre nomad'in durumu hariç hepsinin durumunun "ne" olduğu işte derisi yüzülürken öldü, infaz edildi, ada da öldü gibisinden bilgi yok. Sadece şunun benzeri bir bilgi var nomad hakkında "hakkında ki bilgiler silindi" ve soru işaretleri var. Ya da onun gibi birşeydi tam olarak hatırlayamıyorum tam olarak. Belki de yeni bir seri gelirse bu serinin nomad ile yola devam etme durumundan şüpheleniyorum. Yani nomad m33 galaksisindeki o gizemli gezegene çekilmiş olabilir ve onunla bir macera yaşanabilir diye düşünmekteyim.
Birde spoiler olmasından korkuyorum ancak oyunun en sonunda son sahnede aslında prophet'in crysis 2 de kendini vurduktan sonra vücudunun nasıl oluyor da crysis 3'te var olduğunu yada aslında "ne" olduğunu anlayabiliyoruz.
URZA
Açıklıyorum, Nomad benim.
Ölümüm fazla irdelenmedi çünkü aslında ölmedim. İleriki serilerde döneceğim ve dönüşüm muhteşem olacak!
Ben oyunu pek beğenmedim. İlk iki oyunun atmosferi yok, hikaye anlatımı çok zayıf. Seslendirmeler profesyonelce yapılmış ama mesela Psycho'nun sesinin değişmesi (İngilizce versiyonda da değişik) pek iyi olmamış. Psycho'yu seslendiren adam yine İngiliz, ama aksanı biraz abartılı olmuş. İlk oyunda çok daha iyiydi İngilizce seslendirmesi. Psycho'nun tipinin bozulması da ayrı bir gariplik. Tamam, adam yaşlanmış, kilo almış, çok badireler atlatmış, ama bu kadar da garipleşmesi mantıklı gelmiyor. Psycho SAS komandosu, atletik, Jason Statham'a benzeyen bir adamdı. Bu oyunda hımbıl, biracı bir Amerikan ayısına benzemiş. Yani şöyleyken;
http://www.crossfitlondon.ca/wp/wp-content/uploads/2013/01/8-Jason-Statham-CrossFit.jpg
böyle olmuş:
http://cdnl.complex.com/m.php/CHANNEL_IMAGES/POP_CULTURE/2013/02/breakingbad.jpg
İlk oyunda en fazla sevilen iki karakterin ıskartaya ayrılıp en etkisiz karakterlerden olan Prophet'ın serinin esas oğlanına dönüştürülmesi zaten ayrıca bir mantıksızlık. Kurtulamadık şu profiterolden, ölmedi gitti adam. Psycho veya Nomad ile bir şekilde devam edilseydi (Nomad ile devam edemezler gerçi) daha güzel olurdu. Prophet'ta ne espri var, ne muhabbet var, bildiğin asker işte. Sevimsiz geliyor bana.
İlk oyundan sonra Crysis'le ilgili bir roman ve bir çizgiroman çıkmış. Buralara gelmedi tabi, bu yüzden okuyamıyoruz. Eğer bir şekilde edinip okumaya niyeti olan varsa bu kısmı atlasın, spoiler vereceğim. İlk oyunun sonunda Nomad, Psycho ve hatun kişi uçak gemisinden kurtulduktan sonra Prophet'la buluşuyorlar. Prophet bizim elemanları kaçış yolu diyerekten adanın yakınlarında sinsice beklemekte olan Jacob Hargreave'in gemisine götürüyor. İkinci oyunda Hargreave Prophet'a "bana rapor vereceksin" filan diyor ya, işte o rapor verme olayı orada gerçekleşiyor. Adam adada yaşananları oradan izleyip uzaylılardan teknoloji çalmaya çalışıyormuş. Neyse, gemide CELL askerleri var tabi. Bir EMP bombası atıp elbiseleri iptal ettikten sonra roketle saldırıyorlar (yanlış hatırlamıyorsam tabi). Prophet ve Psycho bir şekilde paçayı kurtarıyor, ama Nomad orada ruhunu teslim ediyor. İkinci oyunda Prophet'ın Hargreave'e "bana ihanet ettin, adamlarım senin yüzünden öldü" filan demesinin sebeplerinden biri de bu. Çizgiromanı okumayanlar ikinci oyun çıktığında normal olarak "Herkes nereye gitti? Nerede bizim adamlar?" moduna girdi. Ecnebiler duruma renkli resimli açıklama getirmişler, ama biz görmediğimiz için ancak Wiki'lerde okuyup öğreniyoruz.
Neyse, oyun fazla para verilecek bir oyun değil. Performans sorunları bir yana, hikaye ve atmosfer olarak da çok zayıf. CoD serisi de oynanış olarak zayıftır ama hikaye anlatımıyla, atmosferiyle insanı içine alır. Etkileşimli film modunda oynar bitiririz. Bu oyunda hem oynanış zayıf, hem de atmosfer kötü. Bir tek silahlar iyi, o konuda iyi iş çıkarmışlar. Grafikler de fena değil, ama tükettiği kaynakların hakkını verdiğine inanmıyorum. Cevat Yerli şu oyunu piyasaya sürmeden önce birazcık Far Cry 3 oynamış olsaydı oyunun çıkış tarihini birkaç ay erteler, oyunu adam edip öyle sürerdi piyasaya.
Bu arada, düne kadar Teknoseyir videolarından önce de gösterilen PlayStore'un Crysis 3 reklamında keskin nişancı tüfeğiyle VTOL düşürmeye çalışıyor eleman. VTOL'un tüfekle düşürülememesi ayrı bir mesele, ama mesela patlayıcı okla saldırsalarmış oyunun reklamını çok daha iyi yapmış olurlarmış. Fragmanda oynayanlar bile oyunu bilmiyor, yazık.
Cihat
Sesli güldüm.
Ersin
Salla gitsin 🙂
Videolar peşisıra çekiliyor sanırım.
Emre Gökhan CESUR
ilk defa bir teknoseyir videosunda çıkdım ama bravetesla olarak 😀 bu ara eklemek isteyenler orginden eklesin BraveTesla
Crysis serisi sanki Doom' un bugüne kadar taşıdığı iyi grafik, iyi teknoloji, tırt senaryo bayrağını devraldı gibi.
Kaya
Pc yi güncelleme zamanım geldi ama ondan önce htpc projemi tamamlamam lazım :(... Bu oyunda oynanır be abi.
Macid'in oynayışını hiç beğenmedim 😀 Ben Levent abinin kafasındayım önüme gelene sıkıyorum 😀 %80 headshot oranını tutturuyorum genelde 😀
Bir de Macid kısakollu tişört giymiş ama ayağında bot var 😀 Güzel bağlamamışta 😀
Crysis'i hiç oynamamış birisi olarak Crysis 2 ile Xbox'ta oynamaya yeni başladım. Grafikler çok hoşuma gitti. İlk çıktığı zaman herhalde milletin dibi düşmüştür diye tahmin ediyorum. Fakat videoda'da söylendiği gibi adamlar seni hemen görüyor. Bu stealth işi çok fayda getirmiyor.
Crysis 3 ise Crysis 2'nin aynısı gibi geldi bana. Hiç bir yabancılık çekmedim video'yu izlerken oyuna.
melahat
if pelerin mode = 1
no alarm
else
alarm
mantık bu oyununda. orman gibi çalılığın arasında gizlenmenizde fayda ettirmiyor
Oyun müthiş görünüyor. Bütün seriyi ilk çıktığında oynadım ve bitirdim. crysis 3 için sabırsızlanıyorum ama senaryo gerçekten kopuk. Nomad e ne oldu,2. oyunda prophet kendi benliğini nano suit e aktarınca alcatraz a ne oldu ? prophet e mi dönüştü ? eğer öyleyse alcatraz a yazık değil mi.. mesela konu aynı nanosuitte hem alcatraz hemde prophet in mücadelesi şeklinde ilerlese ve çatışsalar bu oynanışa aktarılsa ilginç bir senaryo olurdu. (bu arada alcatraz öldümü bilgi veren olursa sevinirim )
Konu tırt olsada crytek bu grafiklerle bizi uzun süre oyalar.Bu oyun motoruyla Clive Barker's Undying i yeniden yapmalarını isterdim.tırnaklı iblislerden tırsa tırsa kaçsak yine..
Nomad'i ben de merak ediyorum açıklanmalıydı belki de en büyük eksiklik geri kalan çoğu şey çok güzel oyunda.
Grafikleri için bile oynanabilecek süper bi oyun multiplayerı acayip güzel kaçmaz bir oyun.
Ziyaretçi
Çorba makinesi incelemesinden sonra iyi geldi 🙂
ben de xbox ta baktım oyun fena değil ama acayip tırtıklanmalar var görüntüde. sanki çok düşük bi çözünürlüğü büyük ekranda izliyormuşuz gibi. xbox ta detay görüntülerde berbattı. oyun zevkli ama şu ok işini güzel yapmışlar fakat sayısı çok az tamam çok da olmasın ama biraz olsun 20 tane filan. uzaktaki gözcüyü indiriyorum yola gidecem bi de oraya gidip attığım oku alıyorum:) buna mecbur olmak kötü. oyun zevki de fena değil o da türkçe olduğu için anlıyorum sırf ingilizce olsa bu kadar cazip gelmezdi bana.
Oyun bana göre çok iyidi zor da 6 saatte bitti ama macid de dediği gibi bazı bölümlerde sıkıcı oluyodu. 🙂
Ziyaretçi
assassin's creed 4 black flag
can
salla gitsin ha peki
misafir
anlatım biraz yavan kalmış. yeterince derinlemesine bir inceleme olamamış. sadece gördüklerimizden biz birşeyler çıkarabildik. bu oyun hakkında okuduklarımız ve önceden yayınlanan 7 mucize videoları olmasa pek birşey anlayamayacağız. macid'in anlatım üzerinde biraz çalışması lazım. birde oyunu anlatırken elini sürekli başına götürmesi izleyenleri rahatsız edebilir.
Cengaver
Bende gtx460oc ekran kartı var acaba oyunu orta ayarda oynaya bilirmiyim ?
1680x1050 çözünürlüğe indirip Yüksek-Orta ayarlarla rahat oynanıyor.
Batucan
Bence bu sefer aksiyonu iyi verebilmiş.
Sistem gereksinleride iyimiş.
Benim emektar çalıştırmaz.:)
saylia
oyunu daha dün bitirdim asker seviyesinde, senaryo ve grafik cok hosuma gitti. tavsiye ederim. prophet ile neyi kasdetmis yerli kardesler onu anlayamadim, ileri bi tarih olduguna göre acaba isa as. in deccali yok etmesi vs. ye atif mi yapilmis. öyle ise cok yanlis yapmislar. öyle degilse bile prophetten baska isim mi yok.
Bence grafiklerinden olmasa çok sıradan bir oyun hatta yer yer sıkıcı.
Ready2Go
DeadSpace3 ve Kolon kafalı marine edilmiş Alien faciasından sonra iyi geldi bu oyun. Güzel yapmış adamlar. Grafikleri ve oynanışı güzel.
Ziyaretçi
farcry 3'ün yanında çıtır çerez olur ancak ilerde fiyatı düşünce ps3'e almayı düşünüyorum
Ölmedi ya Macit artık gözüm açık gitmez
bu oyun ille directx 11 mi istiyor, benim gt9800 dx10 la açmacayacak mı
Yaparım, emrin, oduncu 😀
havada karada döver " süper yorum 😀 !
Efkarlıyım ekran kartım Ati hd 4600 directx 11 desteklemiyor. 🙁
Darkred Blue 61
Allah'tan GT630 4 GB Aldım Yoksa Bende Kasa Kasa Oynayacaktım 😀 Adamlar Dirext 11 Bide 680 İstiyorlar Nebu Sabancımıyız Biz 😀 630 Umla Oynarım Ben Napim 😀
tomb raider
Tomb Raider De istiyorum lütfen inceleme yapın
djvietnam
çok fazla bir şey beklenmez bu oyunda sadece görsel şölen o kadar hikayesi çokta ahınlı şahımlı değil
sdfsdafasdf
bu oyun daha sonra tek dvd olurmu
FAtİH
crysis warhead dan hiç bahsetmiyorsunuz
Murat
crysis 2 deki alcatraz karakterine ne oldu ?
yahu crysis 2 deki alcatraz benim en sevdigim karakterdi alcatraz cok suskundu bu özelliği beni daha çok sevindirmişti crysis 2 deki alcatrazın sinematikleri daha cok hosuma gitti crysis 2 gercekten 3 den daha iyi ama crysis 2 deki alcatraz karakterine noldu niye crysis 3 de devam edilmedi
Güzel bir inceleme olmuş diyebiliriz.