TP-LINK Archer D7 AC1750 ADSL2+ modem router incelemesi
TP-LINK'in ayrı ayrı router ve modem kullanmak istemeyenler için tasarladığı üst seviye ADSL2+ modem router'ını inceliyoruz. Archer D7 aynı zamanda WiFi AC standartını sahip olduğundan, güncel kablosuz cihazları da destekliyor.
Ufo gibi mübarek 😀
200$ YA
LP İÇERİR!!!
LP pek mutlu durmuyor.Var bir sıkıntısı..
aynısını bende gözlemledim
Güzel de Türkçe arayüz olmaması çok kötü. Sırf arayüz yüzünden Asus'a yöneliyorum.
Ürün çok iyi bir ürün ancak sunum yanıltıcı. AC1750 ibaresi cihazın AC standardında 1750Mbit destekliymiş gibi algılatıyor. Bu tüketiciyi yanıltmaya girer ve mahkemede kolaylıkla lehinize sonuç alabilirsiniz tüketici olarak. Sunum malesef yanlış. Burada firmaların etik davranmadığını düşünüyorum.
TP-Link IFA 2014'de ki ürünlerini ne zaman getirecek onu merak ediyorum. Archer VR900v'leri getirsinlerde bir görsek hiç fena olmazdı yani.
Bir diğer husus bunlar sözlü anlatımlarda gayet kolay kuruluma sahip gibi görünselerde malesef kurulumlarda insanlar çok çok zorlanıyor. Videoda belirtildiği gibi arayüzün Türkçe'ye uyarlanması gerek. Standart kurulumları kolayca yapabilmenize rağmen yarı profesyonel kullanımlarda kılavuza bağımlısınız ancak kılavuzun doyurucu bir içeriği de malesef yok. Archer D5 ve C2'li bir kurulum kullanıyorum gayet verimli. Üst yorumlarda Asus mu TP-Link mi diye soranlar olmuş. Hangisi cebinize uygunsa onu alın diyebilirim ancak ben Asus'un giriş seviyesindeki ürünlerinde çok sıkıntı yaşadım o yüzden tercihimi artık TP-Link ve Airties gibi cihazlardan kullanıyorum ancak üst seviyede tercih sebebi olabilir. Ayrıca bunu VDSL kurulumlarda kullanabiliyorsunuz. Malesef ülkemizde telefon hattından verdikleri için ana sıkıntı modeminiz değil servis sağlayıcınız. Fiber içinde zaten WAN portu emrinize amade sorunsuz kullanılabiliyor.
Bir hatırlatmayla sorum da olacak. Bazı cihazlarda 5GHz kurulum için harici çubuk antenleri kullanabiliyorken, 2.4GHz kurulumlarda cihaz içerisindeki dahili antenler kullanılıyor. Bu cihazda böyle mi yoksa her iki seçeneğide harici antenlerle kullanabiliyormuyuz. Videoda değinilmedi galiba 2 defa izledim. Neden sordum çünkü bu cihazda menzil sıkıntısı yaşadım ve iade etmek zorunda kalmıştım bu durum biraz canımı sıkmıştı. Ve son bir önerim olacak. İşlerinizde sorun yaratmazsa bu tür cihazlardan birkaçını kurulum yaparak gösterseniz en azından insanlar nasıl kurulduğunu görseler süper olurdu.
Nasıl desem görüpte yazmaya üşendiğim noktalara değinmişssin, bu tip cihazları incelerken her zaman birşeyler gözden kaçılır yahutta değinilmez, kaldı ki bu tip eksiklikler incelemelerin neredeyse hepsinde az çok var, siz kurulum demişsiniz de yani ooooo O iş çok zor, bir IT'ci olarak kastettiğiniz eğitime girer ki bu bir inceleme. neyse kısa keseyim bu satırları yazarken bile usandım 🙂
levent abi gene konuşturmuş tecrübesini, artık ülkemizde adsl2+ ile bile upload hızı yükseklere çıkımıyorken bu ürün biraz gereksiz gibi ama @leventp dediği gibi AC destekli bir kablosuz bağlantı için güzel seçenek. kolay gelsin
tp-link cihazlarına torrent download gibi özellikler koymadığı için çok kaybediyor bence
Adsl mi kaldı ya! Vdsl incelemesi yapın, böylece kahvedeki arkadaşlarla; "bu vdsl beni ne kadar götürür" diye sorabilelim.
Donanım özelliklerine buradan bakabilirsiniz.
https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_Archer_D7_v1.x
VDSL değilse beş para etmez gereksiz bir ürün
docsis 3 modemlerle 100 mbit kullanabilirken uydunette ..tplink'den vdsl, fiber yada kablo modemlere el atmasını bekliyoruz ..bizleri netmaster tekelinden kurtarsinlar 🙁
3. parti yazılımlar routerlara bin takla attırıyor. tp-link gibi büyük fırmalar neden tekip etmiyorlar bu gelişmeleri anlamıyorum. modem + router kullanan birinin bu yazılım ile bunu tercih edeceğini düşünmüyorum. bana göre bu cihazın olması gereken fiyat 150tl dir. 1750 insanları yanılmak için yazılmış bir rakam, illa gerekli ise TP-LINK TL-WDR7500 90$ :)))
Geçenlerde modemim bozulunca Asus'un N10 modemini aldım. Bu modem AC desteklemior, bir bilgisayardan diğerine kablosuz ile dosya akatarımında hız 1 MB/s civarında seyrediyor. Bu hız normalmidir? AC standardında uygulamada elde edilen değerler ne olur?
Iki özellik bir arada güzel ürün
Hala ADSL kullanmak zorunda olduğum için 4-5 ay önce almıştım. Sorunsuz kullanıyorum. İleride ADSL'den kurtulursam sadece router moduna alarak kullanmaya devam edebileceğim.
Aslında bu inceleme tamda istediğim bir inceleme oldu. Benim de bu konuyla alakalı bir sorum olacak. Umuyorum ki cevaplayan çıkacaktır.
Şimdi bizim evde Zyxel p-660w-tx modem var. Bilgisayar, tablet, telefon derken internete bağlanan cihazların sayısı 5-6 oluyor. Haliyle eve gelen misafiri de düşünürsek sayı ister istemez artadabiliyor. Cihaz sayısı arttıkça ip çakışması kaçınılmaz oluyor. Evde ki cihazlara tek tek ip versem de başkasının cihazını elinden alıp ip giremiyorum.
Aslında sıkıntım sadece ip çakışması değil, bandwith kontrolü. Herhangi bir cihaz internette download yapmaya başlayınca benim bağlantım yavaşlıyor yada tam tersi ben onların bağlantısını yavaşlatıyorum.
Sormak istediğim, acaba hangi router yada adsl router alsam, hem sabit ip verip, hem ip bazında bandwith kısıtlayıp hemde bazı sitelere yasak koyabilirim?
Not: Bütçem 100 liranın üzerine çıkmaz.
asus ac-87u varken buna ne gerek var, aldım kurdum bitti 🙂
Ürünü 3 ay önce aldım gayet memnunum sıkıntı yaşamadım.
bu ürünün Archer D5 den ne farkı var acaba?