ESET Smart Security Premium Değerlendirmesi
ESET'in günümüzün tehditleri için geliştirdiği güvenlik yazılımı Smart Security Premium'u değerlendirdik.
ESET, TeknoSeyir takipçileri için ESET Internet Security, ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security Premium'da %20 indirim sunuyor. 31 Aralık 2020 tarihine kadar https://www.eset.com/tr/home/ adresinden ürünü aldıktan sonra teknoseyir kupon kodunu yazmanız yeterli.
Android telefonumda geçen sene kullanmıştım Eset'i. Bir tık ağırlaşma hissedince kaldırdım. Pc için Windows vs Eset Fps kıyası denenebilirdi. Etki var mı yok mu diye
Ben Trend Micro'dan geçtim. Canlı yayınlarda sıkıntı yaratmıştı. Eset ile sorunum yok. Memnunum.
oo reklam alırım bi dal 😀
Şifre neden bulutta tutulur ki?
selde pcyi giderse şifrelerin gitmesin diye abi
@johncenaaa; Pc gitmeden önce bulut gitmesin de? Bilgisayarda şifrelenebilir bence...
Ben mi yanlış hatırlıyorum antivirüs yazılımı kullanmıyorum diyordunuz sanki.
Benim kullanmadığım bir dönem olmadı. Mac'te kullanmıyorum ama.
@polystyrene @gamsizm LP nin eski lafı kalmış demek ki aklımda. Teşekkürler.
Güvenlik yazılımlarına bakış açım eski iş yerimde IT işlerde bana yıkılınca değişti. TS'ciler zaten bu işin piri ama kurumsal düzeyde iş yaptınız mı çok değişik insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. PDF diye .exe indiren gerçekten var. Dışarda fotokopiçide kullandığı usb'yi iş bilgisayarına bağlanyan da.
USB işi, aslında çok kolay ama nedense üreticiler bir türlü kabullenemedi. SD kartları kilitli üretiyorlar ama ne hikmetse usb bellekleri kilitli üretmiyorlar.
@lterlemez is bilgisayarlarinda USB ler iptal eilebiliyor, IT ciler isterlerse ilseri cloud'a tasiyip usb bellek olayini ortadan kaldirabilirler.
@mrmetalhead; Olay sadece kurumsal değil, bireysel olarak da sorun.
@mrmetalhead @achfighter USB flaş sürücüye virüsün bulaşmasını engellemek için kolay bir yöntem var. Flaş sürücüyü NTFS biçimlendirmek gerekiyor. Sonra ana dizinin içine dosyaları saklayacağınız bir dizin oluşturuyorsunuz. Ardından ana dizinin yazma izinlerini kaldırıyorsunuz. Bu şekilde ana dizine dosya yazılamıyor fakat içinde oluşturduğunuz klasörün kullanımı aynı kalıyor. Araya bir çift-tık ekleyerek fotokopici virüsü kâbusundan kurtuluyorsunuz. 🙂
@konsolide-simulasyon ben IT cilere bir sey demedim, cevremde var birkac tane. Genelde uygulanan seyler bunlar. Ha inatla engelleri asmak isteyen calisanlar oluyor orasi farkli.
@lterlemez ben ana yorum is yerinden bahsetti diye oyle yazmistim, @ugurcansayan cozumunu yazmis, tabi sd karttaki gibi bir sey mevcut degil yazdiginiz gibi. O da buyuk ihtimalle konturolcuden kaynaklidir, sdcard kadar basit degildir ayni kilit yontemini uygulamak.
@ugurcansayan Maalesef o korumayı geçen flash bellek virüsü de var.
@karflake1 onlar fiziksel parola korumalı flaş sürücülere bile bulaşabiliyorlar. Eğer fotokopicininkinden başka ortak kullanılan bilgisayara bağlanmıyorsa sadece okuma izni verip öyle kullanmak lazım. Yoksa flaş sürücüye virüs bulaştığı yetmiyormuş gibi gerçek dosyaları da bozup silince hiç anlamı kalmıyor
@johncenaaa; Pc gitmeden önce bulut gitmesin de? Bilgisayarda şifrelenebilir bence...
Eset, her zaman iyi bir güvenlik yazılımıydı. Piyasada tanınır olmaya başladığı yıllarda mucize gibiydi, çok hızlı ve sistem kaynağını en az harcayan uygulama oydu...
Sektörde çalıştığım tarih öncesi zamanlarda, kullanımını en beğendiğim yazılım (sunucu) Eset idi.
Kişisel kullanımda en çok ayar yapabildiğiniz, sezgisel olarak ren rahat kullanabildiğiniz yazılım, genellikle Eset olur.
Çalıştığım kurumdan ötürü, Bitdefender'ı ücretsiz kullanıyor olmasaydım, Eset'ten vazgeçmezdim. Güvenebilirsiniz.
Norton lisansim bitsin bende bir bakacagim eger unutmazsam. Norton ile 1Password yerine tek Eset daha mantikli geldi.
@moshck Kaspersky, güvenlik alanında güçlü, itibarlı bir yazılım şirketi.
Lakin Rus devletiyle, istihbaratıyla olan ilişkisi hakkında bolca rivayet bulunuyor.
Muhtemelen kişisel kullanım için dert etmeye gerek yoktur.
Sarı çizmeli Mehmet Ağa 2020. 😀
Şu ana kadar hiç şifre yöneticisi kullanmadım hek kendimce bir şifreleme tekniği kullanarak bu güne kadar idare ettim. Lakin aklıma takılan birkaç soru var:
- Bilgisayarda bir siteye üye olacağım zaman Chrome'un kendisi bana karmaşık şifreler öneriyor ve bunu kendisi depoluyor. Ayrıca bulut senkronizasyonu da var. Şifre yöneticisinin tam olarak farkı nedir ki?
- Bir bilgisayarı 4 kişi kullanıyoruz (Aile içi windows'da her kullanıcıya ayrı giriş yok, gerek de hissetmedik henüz.) ve örneğin facebook'a veya gmail hesabımıza gireceğimiz zaman ilgili kullanıcı kendi ismini seçip giriş yapıyor. Peki ESET de her kullanıcı için ayrı lisans parası istiyor. Bu tam olarak benim bir bilgisayar için 4 lisans almak anlamına mı geliyor?
Örnek görselde kullanıcı sayısı ile cihaz sayısı aynı görünüyor. Halbuki ben bir cihazda 4 kullanıcı istiyorum...
@korayus işletim sistemini farklı kişiler aynı kullanıcı oturumuyla kullanıyorsanız bu güvenlik programı sizi kokunuzdan mı tanıyacak 🙂
@ugurcansayan Tanımasına gerek yok, hali hazırda yukarıda da belirttiğim gibi facebook'a gireceğimde bana 4 kullanıcının resmini gösteriyor veb de kendi resmime tıklıyorum otomatik olarak giriyorum. Veya gmail hesabıma gireceğim kullanıcı adı kısmına dokununca 4 tane seçenek beliriyor kendi ismime dokunuyorum giriyorum. Eset satın alacak olursam tek bilgisayardaki 4 kullanıcı için hangi opsiyonu almam gerekiyor? Cihaz sayısını 5 yapınca kullanıcı sayısı da 5 oluyor. Benim sorduğum tek cihaz 4 kullanıcı mümkün mü?
@korayus hepiniz aynı cihazda aynı kullanıcı oturumu hesabını kullandığınız için tek kullanıcıya lisans almanız yeterli olur
Oradaki kullanıcı bilgisayar sayısı anlamına geliyor.
Harici Antivirüslerin en bıktıran tarafı kaldırmak istediğinizde , sistemin okadar derinlerine bulaşıyor ki tamamen kaldırmak ile uğraşmak yerine format atmak daha kolay oluyor. Birde eğer bir yapıya dahil olduğunuzda çıkmak da o kadar zor oluyor. Bunu denemedim ama vcf dosyası olarak dışarı aldığım bilgileri ne ile açmak istesem bozuk karakterlerden oluşan sonuç veriyordu illada kendi sistemine aktarmanı istiyor, hariç bıraktığın bir dosyayı bir güncelleme geliyor, hop tekrar baştan uğraştırıyor bu zararlıyı devre dışı bıraktım hatta bazen sildim diye adamı çıldırtıyor. Kısaca Daha almaları gereken çok yol var.
dün lisanslı bitdefenderi kaldıramadım uninstall tool'u varmış aletin sitesinden indirdim de o sildi.aslında programı bedava uninstall tool'u paralı yapacaklar hanyayı konyayı görecek millet.
@45acp https://www.webkenti.net/2018/08/kaldrlms-programlarn-kalntlarn-silmek.html
Norton 360 premium 159 tl ve 10 cihaza kurulabiliyor. Eset, Norton'dan daha fazla hizmet mi sunuyor anlamadım.
Yurtdışındayken Kaspersky Security Cloud - Personal satın almıştım. Konuyu görünce aklıma geldi, baktım süresinin bitmesine az kalmış. Aslında memnunum, sistem kaynaklarını az tüketiyor. Ama HTTPS trafiğini öyle bir süzüyor ki web'deki hızı olumsuz anlamda etkiliyor gibi. Zamanında Symantec Endpoint ve Bitdefender ürünlerini kullandığımda onların web hızına bu derece bir etkileri yoktu. Var mı Kaspersky'den Eset'e geçmiş olan? Çünkü Eset'te Kaspersky ve Bitdefender gibi kendi sertifikasını yüklüyor, HTTPS trafiğini süzüyor. Web hızını min. derecede etkiliyorsa Eset'e geçeyim.
Hem PC hem de iş yaptığım sistem olmasa zaten antivirüse ihtiyaç duymam ama ne olur ne olmaz diye kalsın istiyorum.
Bu arada durumun internet hızıyla, OS veya PC bileşenleriyle ilgisi yok, belirtmiş olayım.