Bu sitenin yaş ortalaması ciddi anlamda düştü.

Baba parasıyla bitcoin yatırımı yapmak yeni trend herhalde. Starbucks'a ne oldu çocuklar, sıkıldınız mı ondan? Geçenlerde bir tanesi babasına kredi çek falan demiş bitcoin için, çekelim 7-8 bin yeaa ne olacak diyordu. Paranın ne zorluklarla kazanıldığını bilmeyen bu genç arkadaşlarımıza konuşması kolay tabi.

Yaş ortalaması bayağı düştü.

#akış #konudışı #bitcoin

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

    o zaman direndinazor demekten kendimi alamıyorum ama bu terimde yeni yetme terimi kabul ediyorum 😉

  • window Ts @window

    5 yaşımdan beri teknoseyir'i takip ediyorum 🙂

  • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

    ben zaten bu tipleri anlamıyorum hiç... tamam git al, çek, naparsan yap burda reklamını yapınca bitcoin'in değeri mi değişiyor yada kredinin faiz oranında indirim mi kazanıyorsun... yada daha fenası bizim, aileni bi şekilde bişeylere inandırabildiğin için onları alkışlayacağımızı falan mı düşünüyorlar acaba... insanlık adına bişeye inandırıp harekete geçirebilsen örnek alalım eyvallah ta yok böyle bişey eee o zaman amaç ne...

  • ggzmkst1 @ggzmkst1

    elbette hayır 🙂 ama üstüne alınması gerekenler alınmaz aksi gibi. ben yatırım yapılmasın demiyorum, yapılsın hatta belki ben de yaparım biraz. tavsiyeniz var mı? benim lafım kendi kazanmadığı para hakkında ahkam kesenlere.

  • Özgür'üm, Özgür'sün, Özgür @ozgurg

    Geçen nerede gördüm bilmiyorum ama birisi de Türkiye ayda 7.000₺ maaş alan birini abartmayın, normal diyordu.

  • ggzmkst1 @ggzmkst1

    peki bitcoin'in balon olması iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz, özellikle bilgili arkadaşlar?

  • Hado @hado

    Kendi kazandığı parayla rahat rahat yapsın yatırımını.

  • İsmail Abi @yabancakali

    2014 gerçekten çok güzeldi skype toplantıları cs:go ve diğer oyunları oynamalar bf3 tf2 falan

  • Batuhan K. @alcantara

    Valla bunu düşünmedim desem yalan söylerim. Babamın elindeki bir miktar parayla yatırım yapma fikri vardı ve bu işi anlattım. Sonra coin işinde 1 dakika sonra ne ile karşılaşılacağı kestirilemediği için iyice düşündüm ve arsa aldırdım.

    Sonuç? Ethereum o dönem 400 dolar civarındaydı ve 200 dolarlara kadar düştü. Aldığımız arsa da daha şimdiden %25 değerlendi. Coin işinin riskli olduğunu ve tam olarak hakim olmadan, hele hele başkasının parasıyla bu işe kalkışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Sonra insanlara açıklamasını yapamazsınız.

  • Can Krmz @cnkrmz

    Sanane ki bundan? İsterse evini satıp basar. İnsanların tercihini eleştirmek için daha mantıklı bir yerden başlamak zorundasın. O çocuk eğer 15 Temmuz da o krediyi çekip bassaydı şu anda parası 2 katına katlamıştı. Yani kredisini ödemişti. Yaş ortalaması düşüyor dedin ya bence iq ortalaması düşüyor bu sitede.

    • ggzmkst1 @ggzmkst1

      benim düşüncemden de sana ne o zaman? o parasıyla istediğini yapma hakkına sahip ben de istediğimi düşünme ve bunu paylaşma hakkına sahibim. kimseye hakaret etmiyorum, terbiyesizleşmiyorum aynı senin gibi. en ufak şeyde hakarete sarılmak IQ'yu, aklı, mantığı gözler önüne seriyor, ortalamanın ne kadar düştüğünü yorumunla kanıtladığın için teşekkürler. 🙂

  • supernova @supernova

    Şu sanal paraların değer kaybetmesi bana bakar bir elimi atarsam kesin değeri düşer.

    İlk zamanlarda ki bilgili insanların çoğu yok bencede ya yöneticilerle yada buradaki insanlarla tartışmadan dolayı terk ettiler. Özellikle şu tüm akış olayından. Yönetim ısrarla tartışmalara ve insanların isteğine rağmen kapatıp sonra kendi kendilerine açtılar.

  • HasanEmre Tonguç @hasanemretonguc

    engelliyosun geçiyosun her seferinden uşenmiyosun sonunda semantik bir teknoseyirin oluyor

  • Mert Derin @mert-derin

    Açıkçası bu görüşünüze pek katılmıyorum. Bitcoin değerini arttıran bir birikim aracı. Sadece genel halk değil pek çok işadamı da buna yatırım yapıyor. Bir balon olmadığı kanısındayım zira açılan yüzlerce BTC ATM'si bunu gösteriyor. Hatta Avrupa'da bir ülkede bankaları açılmaya bile başladı.

    Çok yakında da borsada resmi işlem gören ve devletler tarafından tanınan bir para birimi olacağını düşünüyorum. Yani gençlerin cesurca buna yatırım yapmalarını doğru karşılıyorum. Evet belki bir şey olur ve tüm paralarını kaybedebilirler ama zaten yatırımın amacı da bu değil mi?

  • jeune @jeune

    okuduğumda yatırım yapan biri olarak üstüme alındım. Ama yaştan yırttık 😀 yaşlandığımı hatırlattığın için teşekkürler.

    Litecoin hakkında çok şüpheliyim, sanki çıkabileceği seviyeye çıkmış hep orada takılıyor gibi anca bütün coinler artmaya başlarsa artıyor. Bu coinin birşeyler yapıp kendini göstermesi gerek.

    Ether teknolojisi ile öne çıkmakta, bir ayrım yaşadı şimdi önünde büyük güncellemeler var. Teknoloji sitelerinde adını sık sık duymaya başlarız, tık avcıları bitcoinden sonra ether de bölünüyor şok şok şok diye haber yapabilirler.

    Birde token olayı var.
    Kazılamayan coinler var.

    Konu çok derin.
    Neyse,
    Bitcoin'e yatırım yaparken çok iyi düşünmek gerek. Benim düşünceme göre çok kazandırdığı için hükümet tarafından engellenmeye çalışılacaktır. Bankalara ayağınızı denk alın bunlara para gönderenleri takip edin denebilir. Yaptırımlar olabilir. Şimdiden bazı kişilerin bitcoin borsalarına para aktardığı için hesabı kapatılmış, bitcointalk ta kimse inanmamış fakat sonlara doğru sayıları artmış konusunu okuyabilirsiniz...

    Yatıracağınız parayı çöpe atmış gibi düşünmeniz gerek. Bu yüzden binlerce tl atmak çok riskli geliyor. Dediğiniz gibi arabasını satıp, kredi çekip yatıran var. Dotcom'u bilmeyen çocuklar yatırım yapmaya çalışıyor.

    Dotcom ile ico'lar birbirine çok ama çok benziyor. ico yatırımlarını bilmeyenler araştırabilir.

    Sonu dotcom gibi olmasa bile benzer birşey olabilir çökebilir. Şuanda herşey madencilerin elinde gibi gözüküyor. 1 agustostan öncede bir kaç büyük madenci onaylamayı biraz geciktirdi ve bitcoin 1800 lere düştü. Bu da bize madenci tekeli oluştuğunu gösteriyor.

    Umarım bundan bir şekilde sıyrıır. Ve en önemliside yatırım aracı olmaktan çıkarda, piyasada bitcoinlerimizi rahat rahat harcayabiliriz.

  • Mesut @vip

    Skype de toplanma olayi harikaymis. IT dünyasindan insanlarla ayni gurupta olmayi cok isterdim.

  • ggzmkst1 @ggzmkst1

    şu durumun altına gelip saçma sapan yorumlarla dikkat çekmeye çalışan çoluk çocuk kitleyi pistten alıyorum yalnız, hadi gidin plajda kum falan oynayın siz.

  • ggzmkst1 @ggzmkst1

    @sveb yorumunu sildim çünkü bir insanın sırf bana laf sokmak için hayatta olmayan babasından dem vurması, onu kullanması çok çirkin birşey. sivri yorum yapıcam derken bu kadar düşmeyin, sana o "kıskanmak" lafınla ilgili birşey derdim de demiyorum, kıskanmayı çok iyi bildiğin belli ama.

  • Erkan @maximilianwagner

    Profilize bir bakayım dedim bakar bakmaz tekme tokat dövmüşsünüz beni 😀 Madem dövüceksiniz etiketleyin yahu bir şey diyeceğim yok hatta postumun altına yorum atın . Ayrıca çoluk çocuk v.s olduğumu sanmıyorum 21 yaşını tamamlayacak 22 ye girecek bir genç olarak insanlara ufaktan da olsa özendirme durumum var yani bunun için çalışıyorum. Bu bir teknolojik evre kısacası bu gemiye binen gerçekten çalışan İCO lar oluşturanlar ciddi para kazanabiliyorlar. Burada 7-8 bin tl kredi çeksin yeaaaaaaaa cümlesi o kadar basit değil demek istediğim. Bu kadar üstelemem insanları kışkırtmak sürekli gözlerine sokmak. Ayrıca farklı bir düşünceniz varsa yorum olarak da atabilirsiniz zaten sizin gibi bir çok arkadaş da giydirdi bir şey demedik 😀

  • Murat Gamsız @gamsizm

    Bu sitede ben eskiyim diyenden çok daha eskiler gelip geçti. Çok normal. 20 yıldır bu işi yapıyorum oratalama 5 yılda bir resetleniyor profil. Bir sonraki nesle kalan az oluyor. TS ilk neslini gönderdi.