2 sene önce bir e ticaret girişimim oldu . Akıllı saat ve powerbank sattım Trendyol HB den falan. Neyse 2-3 ay satış yaptım baktım sürdürülebilir değil kapattım. 1 yıl boyunca vergi gelmeye devam etti. Neyse ocak itibariyle 17 ay oldu kapatalı. Xiaomi 30.000 lik powerbank iade etmiş birisi . Ben firmayı kapattığım için ve satış üzerinden neredeyse 2 sene geçtiği için kapıya gelen kargoyu kabul etmedim. Neyse 15-20 gün geçti öyle. Geçen hafta Trendyol 820 tl borç bakiyem olduğu yönünde mesaj atmış. Nedeni ise bir kişinin neredeyse 2 sene önce aldığı powerbankı iade etmesi ( onların deyimi ile analize göndermesi ) benim teslim almamam ve sistemin de otomatik şekilde onaylaması. Kargo kodundan sorgulayınca ürünü teslim almış gözüküyorum . Gittim kargo firmasına işte nerde bu ürün dedim. İşte teslim göstermişler ve kargoyu atmışlar bir kenara. Trendyol kargo parasını bile bana yüklemiş. Ürünü aldım baktım nedir derdi. Müthiş şekilde yoğun kullanımdan kaynaklı bir ton çizik var ezikler yine dolu . Birçok kez düşürülmüş. Kasasında açıklık var muhtemelen düşürme kaynaklı. Adam benden haziran 2023 gibi powerbank aldı. Neredeyse 2 sene kullandı ve iade etti Trendyol da peki dedi ihaleyi bana kesti. Powerbank çalışıyor . Bir sorun yok . Ama çok kullanılmış belli.
Trendyol a mecburen borç bakiyesini göndereceğim. Ama o ürünü bu şekilde yoğun kullanıp perişan edip bir de neredeyse 2 sene sonra bunu iadeye yollayana hakkım helal değil.
Neden bunu anlatıyorum . Bu ülkede e ticaret ölmüş . YAPILMAZ !
Sen git bakalım bu halde satın aldığın mağazaya ben bu ürünü 1.5-2 yıl kullandım ama al ürününü bana paramı geri ver de. Ne diyecek sana.
Müşteriyi memnun edeceğim diye satıcıları mahvettiler . Bir daha hayatta yapmam.
Powerbank ürünlerine de 2 yıl garanti hiçbir firma vermez .-:Adı üzerinde PİL bu. Elbette bu kadar yoğun kullanımda düşürmede performansı ilk gün gibi olmaz. Ama çalışan ürünü de iade etmeye çalışıp o üründen gelecek parayı çoluk çocuğuna yedirmek bana garip geldi.
Siz ne dersiniz bilmiyorum
bi çalışma yapılmış, tarih boyunca toplumların %3'ünün yerinin hapishaneler olduğu ve olması gerektiği tespit edilmiş (bulursam eklerim). e-ticaret'te de aynı şekilde ortak müşteri havuzu kurulup sistemi abuse eden %3'ün hiçbir şekilde alışveriş yapmasına müsade edilmemeli. buna karşı çıkan ya %3'ün içindedir ya da %97'lik kısımda olup e-ticaret firmalarının bu şahsiyetsizlerin yarattığı maliyetlerin kendilerine yüklemesine ses çıkarmayan kerizlerdendir. #başkanlığımda bu şekilde database kurdurup bunları afişe edip sistemden attırıp maliyetlerin makul düzeye gelmesi için çalışacağım.
aklıma gelen ilk kural: iade tutarı miktarı/alışveriş miktarı en yüksek %3'ü şutlayın sistemden. son 15 senedir hemen her şeyi internetten alan müşteri olarak bunu ben talep ediyorum.
@deepl valla ben çin'deki vatandaşlık skoruna okeyim. zaten her türlü bilgim çarşaf çarşaf geziyor, bari bu bilgiler de firmaların elinde olsun, hatta üstüne ev sahibim, marketteki kasiyer, şirketteki yöneticim puan versin, bankadaki findeks skorumla birleşsin, üstüne sabıka kaydım eklensin. ak koyun kara koyun ortaya çıksın. ha bunlara ben de puan verebileyim, verdiğim puanlar güvenillir ise yaptırımı olsun. ev sahibim haksız çıkardıysa not düşeyim, şirket ekstra mesaiyi ödemiyorsa onu da kaydedeyim, bir şirket iş görüşmesine çağırıp dönüşünü yapmadıysa onun da kaydı çarşaf çarşaf yayınlansın.
@deepl ülkenin her tarafı aptallar için alınan önlemler ve kötüler için çıkarılan yasalarla dolu ama acısını düzgün ve aklı başında vatandaş çekiyor.
ben olsam ürüne gidip bakmazdım bile hatta hiç bir aksiyon almazdım. ne halleri varsa görsünler.
@ronniejamesdio normalde planım oydu. Zaten bakmadım da. Kargocu ilk kapıma getirdiğinde 80 tl de taşıma ücreti istemişti teslim almadım. Ama 20 gün sonrasında Trendyol direk bana borç olarak yansıtmış ve onay vermiş. Benim d sinirim bozuldu bari dedim elimde bozuk da olsa ürün olsun. Ürünü aldım şarj ettim . Gayette normal çalışıyor ama çok aşırı deforme dediğim gibi. Uğraşamamak için parayı Trendyol a göndereceğim ama dediğim gibi hakkımı helal etmiyorum. Şimdi ödemesem icraya verecekler. Bir de onla uğraşacağım 800 lira için. Aman yakamdan düşsünler de ilaç parası etsin ilaç da şifa etmesin
Kendi salaklığımdan dolayı aldığım ürünlerin %99 unu iade etmiyorum. Almadan önce iyice araştırsaydın, ne diye milletin hakkına giriyorsun diyorum ama millet gidiyor ürün alıyor, 15 gün 1 ay (artık kaç günse iade süresi) kullanıyor ve iade ediyor. Aman değişik değişik işler.
@s1234 ben de sizin gibiyim ama neredeyse 2 sene önce satın alınan ve dibine kadar kullanılmış bir ürünü her yeri ezil büzük hatta kasasında açıklık olan ürünü iade etmeye çalışıp oradan gelecek 800 lira parayı çoluk çocuğuma yedirmek hiç istemezdim. Nasıl insanlar var anlamıyorum. Bugün 2 kişilik yemek parası. Ama kul hakkı yediler sinirlerime yazık oldu. 1-2 ay olsa gam yemeyeceğim ya . 17 ay ! PİL =POWERBANK .bu kadar süre o ürün senin cihazını şarj ettiyse ve halen etmeye devam ediyorsa öpüp başına koyacaksın. Neyin kafası bu. Reziller
Aynı kafadayım biliyor musun? Bir ürünü alırken oldukça fazla araştırma yapıyorum, sahte olma ihtimali varsa gerçekten sahte satılmayan yerleri tespit etmeye çalışıyorum. Ama örneğin, ürünü açtığımda hiçbir kusuru yoksa, sadece "beğenmedim" diye asla iade etmiyorum. Bu bana çok saçma geliyor. Sonuçta vaat edilenden farklı bir şey yoksa, sırf beğenmedim diye iade etmek nedir?
Özellikle cep telefonu, bilgisayar gibi ürünleri alan bazı insanlar, sırf "renk hoşuma gitmedi" veya "performansı beklediğim gibi değil" diyerek geri göndermeye çalışıyor.
Tabii ki, vadedilenden farklı ya da bozuk bir ürün gelirse iade etmek en doğal hakkımız. Benim bahsettiğim, sadece keyfi nedenlerle iade etmeye çalışanlar.
Benim de böyle aldığım ama beğenmediğim ürünler oldu. Ama geri göndermedim. Herhalde biz safız yani.
Hani diyorlar ya 500 lira için adam öldürdü falan aha işte böyle olaylarla oluyor. Adamın nerede olduğu belli. Gider bulurum adamı g.tüne sokarım o powerbanki.
haklıyken haksız duruma düşmek.
@sqn işte yapmamak lazım ama bak bu durumda haklı olan arkadaş sineye çekiyor.
2 sene önce alınan ürünün iade edilmesini nasıl kabul ediyor trendyol onu anlamadım.14 gün sonra iade et seçeneği kaybolmuyor mu siteden.servis misiniz siz, garanti için mi yollandı ürün?
Bu da ayrı bir saçmalık gerçekten.
@moody analiz olarak gönderildiğini söylediler. Ürün powerbank garantisi de 6 ay . Servis değil ben yukarıda ifade ettiğim gibi Home ofice formatlı bir yerdim. Sadece akıllı saat var powerbank sattım. Ürünü aldığım yer ise iade olunca arızalı ise işte bana verirsin ben yenisini veririm demişti. Ama tabi aradan 17 ay geçtikten sonra ben de ürünleri aldığım yere bunu diyemem . İade seçeneği yoktur ama analiz istiyorum diye gönderebiliyormuşsun sanırım. Bu standart 2 yıl garantisi olan bir ürün değil. Üstelik dediğim gibi garantili ürün bile olsa servise versen kullanıcı hatası der yollar. Fakat Trendyol sorgusuz sualsiz o süre dolunca otomatik onaylamış kargo dahil tüm faturayı bana kitlemiş olay bu
Bir kere de şu tarz bir şey geldi başıma. Akıllı saati adam iade etmiş 15 gün sonra ürün bana gelmiş ben video ile açmışım kutuyu ama ürünün her yeri çizik yeniden satışa uygun değil ürün de sağlam. Kabul etmedim doğal olarak geri gönderdim müşteriye. Neyse aradan bir süre geçti döndü dolaştı ürün bana geri geldi. Sebep : müşteri bulunamamış adreste ya da teslim almamış. Bir de dönüş kargosu kitlendi bana. Dedim ki yine kabul etmesem ürün yine gidecek müşteriye yine kabul etmeyecek dönecek bu kısır döngü. Kabul etmek zorunda kalmıştım . O ürünün satış fiyatı 900 tl idi. Ben 1 saatten 40-50 tl zor kazanıyordum . Yaklaşık 20-25 saatten kazandığım çöp olmuştu. Sonrasında karar verdim ben bu işi yapmam diye. Bakın aradan aylar yıllar geçmiş halen uğraşıyorum.
Böyle biriyle kısa süreli tanışıklığım oldu, adamdaki kafa şu şekilde çalışıyor, devlet bana bu hakkı vermiş bende kullanıyorum diyor ve telefon alıyor, 1 yıl kullanıyor arıza nedeni ile servise gönderiyormuş normal olarak sağlam gelince aynı arıza diye 3 hak olayını kullanıyor değişim istiyor kabul edilmediği zaman THH. başvuruyorum diyor, 2 defa değiştim her sene yeni model alıyorum diyerek bana akıl vermeye çalışmıştı.
tam olarak yukarda yazdığım tip işte.
Servise 3 kere üst üste mi yolluyor yoksa ilk seferden sonra mı yolluyor?
@urzais hatırladığım kadarıyla aynı arızadan 3 defa servise ğiderse değişim isteme hakkı oluyormuş.
anlamadığım kısımlar var.
birincisi siz ürünü satan kişisiniz. Analizini yapacak yetkinlikte bir kurum değilsiniz ki...
ikincisi 800 küsür lira neyin faturası
üçüncüsü kargo şirketi ürünü iade almadığınız halde nasıl ne şekilde teslim edildi gösterebilir ki..
@benvaryaben
1- 800 küsür lira ürün + kargo bedeli. Yani sanım ben ürünü 700 küsüre satmışım üzerine kargo vs girmiş işte. Müşterinin hesabına ürünü kaç liraya satın aldıysa 2 sene önce o para iade oluyor. Benden de kaça sattıysam üzerine kargo parası da eklenerek kesililiyor.
2-Ben bilemiyorum trendyolun bana dediği şey ürün analiz olarak gönderilmiş .Nasıl iade kalbul ettiniz dediğimde.
3-Bu soruyu kargoya ben de sordum. Dedim ürünü neden gönderen kişiye geri yollamadınız ? 20 gündür kargo burada sizde ne arıyor. Ürün teslim alınmadıysa iade edersin gönderene olur biter. Ama saçma sapan şeyler söyledi işte trendyola fatura yollamaları gerekiyormuş teslim edilmeyen kargo stasüsünde kalması sorun oluyormuş falan filan. Çok üstelemedim.
iyi de iade diye bir şey sizin insifiyatinizde olan bir şey değil ki. 15günü geçen bir ürünün iadesi olmaz. para iadesi ancak servis raporuyla belirlenecek bir mesele. sen servis değilsin ki... sen altı üstü satıcısın. en fazla ürünü alır servise yollarsın aracı olursun müşteriyi bilgilendirirsin
kargo olayı da ayrı saçmalık. aslında zamanın olsa uğraşsan her türlü hakkını alırsın ancak uğraşmaya değer bir şey görmedin sanırım.
@benvaryaben dediğin gibi ben 800 lira için efor sarf edemem kapatmış gitmişim zaten iğrenmişim bu sektörden. trendyol müşteri hep haklıdır diyerek satıcıya ihale ediyor olayı . oluyor bitiyor. malesef tekeller. satıcılar da mecbur. deli komisyon alıyorlar. ürün satıyorsun parasını 1 ay sonra veriyor. bir sürü saçma sapan şey. dediğim gibi enerjimi harcayamam buna. ama malesef çok saçma bir müşteri kitlesi de var.
@mky kapatip gittigin icin trendyol msuteriyle arayi bozmamak icin sana yuklemis gibi gozukuyor sorumlulugu en azindan ben oyle anladim.
Ahlaksızlık tek kelime ile.
Şimdi böyle bir saçmalığı trendyol nasıl kabul etmiş. Sistemden siparişlerime bakıyorum 14 iş günü dolan siparişlerden ve daha önceki siparişlerimin hiçbirine iade talebi açamıyorum.
Ekstra olarak trendyol asistana bilerek eski siparişim için iade oluşturmak istediğimde de oluşturmuyor.
Trendyoldan bir şey olmayın. Ben de orada satıyorum ama böyle şerefsiz bir sistem görmedim. Hayvan gibi komisyo alıyor ama hiç bir sorumluluk almıyor. Sorun çıkarsa ilk forsatta ortada bırakıyor