"Elektrikli arabalar geçici bir furya, gelecek hidrojende, Tesla balon yakında batacak" diyen bi arkadaş vardı. O emekli mi oldu.
Veya halen böyle düşünen arkadaşlar var mı?
"Elektrikli arabalar geçici bir furya, gelecek hidrojende, Tesla balon yakında batacak" diyen bi arkadaş vardı. O emekli mi oldu.
Veya halen böyle düşünen arkadaşlar var mı?
Son bir saat içinde 117 ziyaretçi, 143 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Öyle zaten, evrende en çok bulunan maddeden bahsediyoruz. Ama yakın gelecekte mümkün görünmüyor zira küçük hacimde depolamanın ve enerjiye çevirmenin masrafsız bir yolunu henüz bulamadık.
Şu an en geri kafalı yaşlılar bile elektrikli arabalara sıcak bakmaya başladılar. 😀 Tesla hemen teslimat yapıyor olsa alacaktım ben de haftaya ama 2 ay sonraya gün veriyor, fiyatlar nolur belirsiz falan. Hyundai Kona alabilirim o yüzden.
Şu an geleneksel kafayla bakılırsa ( Satış servis yedek parça sıkıntısı yaşamamak için ) Hyundai ve renault en mantıklısı. Togg un az daha yolu var ama mantıksız değil. Premium marka olarak da BMW mercedes.
Tesla Geleneksel zihniyete uymuyor. Kullanımı da farklı, her şeyi farklı. Devlet sürekli köstek olmasa MG diğer çinlilerden ayrılıyor.
Ben ZOE, kona ve MG4 arasından mg4 seçtim.
Tesla Model Y'nin yeni kasası gelecek. Beklemekte fayda var. Fiyatı muhtemelen değişmeyecek ama dolar yükselirse ne olur bilemem.
@hcaktuna Bu ülkede 30 dakikalık beklemek bile zararla sonuçlanıyor maalesef. Yoksa ben de istiyorum Tesla. Kona ile giriş yapayım memnun kalırım muhtemelen, eğer cazip olursa Tesla geçişi yaparım.
@nakah kona yerine ikinci el mg4 tercih ederim. Zarar ettirmez.
algı.
Banada öyle geliyor
şu an ki batarya teknolojisi ile elektrikli araçları, kendisine sorun arayan bir çözüm olarak görüyorum. fakat gelişen/gelişecek teknoloji ile birlikte kaçınılmaz seçenek bu yönde olacaktır. hidrojenin olabilitesi belki 10 yıl önce vardı. elektrikli araçlar kapımıza dayanmışken mümkün değil.
Sadece bizde değil global olarak elektrikli araç moklama dönemi oldu nedense bir ara.
Bu konu üzerine fikir belirtecek kadar düşünmedim ama dünya hidrojene kaydığı durumda Tesla'nın da hidrojene kaymayacağından nasıl emin oluyorlar?
Çok uzak geleceği bilemem ama elektrikli araçların zamanı henüz gelmedi, gelecek, 3 yıll olur 7 yıl olur, daha zamanı var. Girliebilir ama ideal zaman değil.
Tesla batmaz, o da hidrojene geçer, ama ilk cümle doğru. Hidrojen yakıtlı araçlar günümüz bataryalı elektriklilere göre çok daha mantıklı geliyor bana.
https://www.toyota.com/mirai/
Hidrojen dağıtım ağı ile ilgili bazı sıkıntılar var. Üretim depolama ve lojistik planlaması daha masraflıymış, bu nedenle elektrolizle üretilip üretildiği yerde dolum yapılması gibi çözümler deneniyor Japonya'da. Amerika'da da sadece California civarında düzgün kullanılabiliyor.
Şehir içinde mantıklı, gerisi için boş hâlâ elektrikliler.
O da evinde şarj edebiliyorsan.
@alptekinck dışarıda şarj fiyatlarını bilmiyorum açıkçası ama öyle bile olsa ucuz olabilir kısa mesafe dur kalk trafikte.
Hocam hidrojenli arabalar da elektrikli araba bir yerde, motorlar içten yanmalı değil ki, elektrik motoru var onlarda da.
Hidrojenli diyince kahramanmaraş oto sanayide sekiz köşe kasketli mehmet ustanın hidrolizle elde ettiği hidrojeni emme manifolduna akvaryum hortumu ile vermesi akıllara geliyor 😀
Honda zamanında Bu mevzuya ciddi kafa patlattı. Eve Doğalgazdan hidrojen üretip arabaya basan sistem kuracaklardı. Ancak işin maddi kısmı bir yana herkesin villalarda oturması gibi bir zorunluluk girdi. Onlar da vazgeçti.
@ilkercom Hocam yazdığımı tam anlamadınız galiba, içten yanmalı motorla hidrojen yakarak çalışmıyor arabalar, hidrojen ile elektrik üretiliyor, o eletrik bataryaya doluyor, o bataryadan enerji alan elektrik motoru aracı hareket ettiriyor. Bu mantıkla çare nasıl hidrojende olacak 😀 Sen elektriği dışarıdan almak yerine arabanın içinde üreriyorsun. Hem yine bataryaya muhtaçsın hem de daha karışık ve riskli bir iş yapıyorsun 😀
Her şeyden öte uzun yolda içten yanmalı motorlar kadar götürmüyor, ve hidrojen daha pahalıya geliyor, şu an elektrikli araçların en büyük dezavantajı menzil ve mevcut teknoloji ile hidrojenli araçların da en büyük sorunu bu olacak.
@anil Biliyorum hocam. Benim dediğim FCX Clarity Fuel cell sistem. Honda Konteyner şeklinde sistem kurmuş. Doğalgaz şebekesinden çekiyor. Onunla Hidrojen elde edip depoluyor. Arabaya yüksek hızda basabiliyor. Ama totalde baktığın zaman Arabanın kendisi + istasyon maliyeti 3 araba tutar. Nerden baksan ahmakça. Bunun daha igdaşdan yüksek basınç izni var. O izni almak arabayı almaktan zor 😀
İkisi de olsun. Ne bu düşmanlık anlamadım ki
Bende atmosferik benzinli de var. Elektrikli de var.
Biri kilometrede 0,44 lira yakıyor. diğeri 4 lira.
Düşmanlık yok ama üvey evlat olma durumu var.
@ilkercom Uzun yolda kaç lira yaktığının önemi kalmıyor. Türkiye'de şarj noktasında birbirine saygı duymayanlar daha şimdiden problem oluyor, herkes elektrikli kullansa net söylüyorum kan çıkar.
@cinnabon Ben sorun yaşamadım. o Konu genel bir sorun. Herkes elektrikli kullansa her yer şarj istasyonu olur. Bir de ben kapımın önüne şarj noktası koydum araba çektirmiyorum. çeken olursa da kaldırtıyorum. Çok zorlansam evin 2 cephesi var. Daha ötesi olursa garaj yaparım. Ama bu saatten sonra geri dönmem.
@ilkercom o nasıl oluyor ya 😅 kavga çıkar, sokak kimsenin tapulu malı değil ki.
@https Aslında tapulu. Ben ev sahibi olarak belediyeye vergisini ödüyorum neticede. Sen komşum olarak sokağa 20 araba çekmeye kalkarsan hoop hemşerim çek arabanı derim. Netekim dedim de. Burası kamusal alan çekerim dediğinde arabanı kamu malı yapabiliyorlar.
@ilkercom 1 kişinin mi 20 arabası var orasını anlamadım. sonuçta vergiyi herkes ödüyor, siz neyseki yumuşak birine denk gelmişsiniz bence.
@https 1 hane kapıya 20 ev diziyor. malum ırk bir eve 50 kişi oturmaya geliyor. Serti yumuşağı bilmem biz de lahana değiliz neticede. Ben kapıma başka araba koydurmam. Arabayı alan park yerini düşünecek.
pil sorunu var şimdikiler geçiş için sadece, asıl batarya sisteminin madeni çinde o yüzden AB elektrikli oto satışını yavaşlattı