Temel işleri yapmak için yeterli yeni nesil dizüstü bilgisayar HP 7P6K2EA 9499TL
- 15.6" FHD IPS 250nit ekran
- AMD Ryzen 5 7520U işlemci
- 8GB LPDDR5-5500MHz RAM
- 256GB NVMe M.2 PCIe SSD
- Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
işbirliksiz https://amazon.com.tr/dp/B0C5HNRD4M

Ram arttırılabiliyor mu
Hayır
@umtk O zaman ömrü kısa bir alet. Ölü doğmuş.
4/8 çekirdek/iş parçasına 8 GB en kısa zamanda yetemez hale gelir. Hele W 10/11 ve olası halefleri ile mümkünatı yok.
Zira apu da bu belleği paylaşacak...
@orcun: Çalmadan çalışanını görmedim ben, şimdiye kadar. Eskiden bios ile belirli bir değere ayarlanabiliyordu ama şimdi o da yok. Tamamen otomatik el atıyor ve hiç hoş bir durum değil. Bellek hızı ile miktar eksikliğini kapatabilse de belli bir seviyeden sonra olmuyor.
@orcun: Ayarlama işi geri geldi ise gene iyi, bir ara komple kaldılar. Takılan ana belleğin miktarına göre oranlayıp, otomatik çalıveriyordu, önceden.
@orcun: SsD ile olacak iş değil o ya, oldu olacak hiç ram takmasınlar; doğrudan SsD üzerinden çalıştıralım komple. Hayır, öyle ahım şahım bir maliyeti de yok, niye bu kadar kastırıyorlar anlamıyorum?
@lterlemez: O zaman işlemciyi de 4/4 ver, niye 4/8 veriyorsun ki?
@umtk hocam https://www.gaming.gen.tr/urun/328500/dell-gaming-g15-5530-g155530013u-intel-core-i7-13650hx-16gb-ddr5-1tb-ssd-rtx4060-8gb-140w-15-6-inc-full-hd-ubuntu-gaming-laptop/ bu nasıl sence
Giriş seviyesi HP pişmanlıktır. Panelleri kötüdür.
Ben panele takmıyorum artık, çünkü çerçeve küçük geliyor (27"e çok alışıldığı için). Ben çalışamıyorum, o yüzden mutlaka ekran oluyor yanında, en azından bir 24" lazım.
Linux kurmalık makine, web, video izleme, basit ofis işlerini halleder. Windowsda üzer gibi duruyor ama 🙂
Windows ile patates ama Linux ile iyi iş çıkarır. Gerçi o da bu bilgisayarın değil Windows'un ayıbı
4. Nesil i5 laptop ile Windows kullanıyorum. Bence abartıyorsunuz😀. Bu saydıklarınızı ben rahat yapıyorum. Bu laptop ile hayli hayli yapılır.
@root61 8gb ram sıkıntı, @orcun dediği gibi 2gb'ı apu çalıyorsa 6gb ram ile eh işte yani, benim elime geçse yolu belli net linux kurarım. Mesele windows kullanmaksa pentium işlemcili 2gb ramlı windows 10 kurulu makinede 5 ay ofis işleri yaptım askerlikte 🙂 yeterki zorunda kal kullanılıyor bir şekilde 🙂
@emrenqw Rahat kullanılıyor ya😀. Söylediğiniz işler için herhangi bir yamuğunu görmedim yani ( Video olayında belki 4k veya 8k da tökezler ama ekran zaten full hd olduğu için öyle içerikler tüketmiyorum). Ssd ve 8gb ram var.
@emrenqw benim askerlik de benzer bir bilgisayarla geçti. Öyle bir donanım beklediğimden iyi çalışıyordu. Fakat nedense modern Pentium CPU'lu donanımlar pek iyi değil.
@root61 bu da rahat kullanılabilecek nitelikte bir bilgisayar ama Linux altında çok daha iyi performans verebileceğini düşünüyorum. Kendi Ryzen5 APU'lu cihazımda Windows 10 ve Fedora 34 altında GTAV, ETS2 oynarken falan %33-50 civarında performans farkı olduğunu görmüştüm, hele W10'da GTA Online'ı 30 FPS stabil almak için ayarlıyorken F34'te 50-55 FPS'in altına düşmemek çok enteresan gelmişti. Kaldı ki eski bilgisayarlara Linux'un yeniden can verdiği onlarca örnek var. Ben olsaydım bu konudaki bilgisayara Windows 10/11 kurarak hiç vakit kaybetmezdim.
https://linux-hardware.org/?view=computers&type=Notebook&vendor=Hewlett-Packard&model=Laptop+15-fc0xxx
Yani umut bi.kerede cevap verse dişimi kırıcam
Win12'nin eli kulağında iken bence dizüstü önermek biraz sıkıntılı. Ne ile gelecek, alt gereksinimleri ne olacak?
W12 ihmal edilebilir bir parametre bence.
- Geldi gelecek patırtısı 1 sene
- "geldi ama bozuk bu" 1 sene
- önemli bir özelliğin tekrar eklenmesi 1 sene
- fine tuning 1 sene
Eski bilgisayarı sat yenisini al 🙂
@ferah Haziran duyuracaklarını iddia ediyorlar. Ne gelecek ne isteyecek bakmadan sistem alınmaz.
16 GB Ram ve 512 GB ssd olaydı iyiydi.
Özellikle fix bellek ise kesinlikle 16GB olmalı, hele ki apu ile birlikte. SsD değişebiliyor ise önemli değil, kaç ile geldiği....
Kağıt üzerindeki özelliklere göre elektronik cihaz seçmeyin. Herhangi bir teknoloji mağazasına gidin alacağınız fiyat segmentindeki ürünlerin ekranına, menteşesine, gövdesine, kalınlığına, şarj cihazına bakın. Aluminyum gövdeye paranız yetmiyorsa Hp’nin plastik kasalarının dandikliğini, her tuşa basışınızda klavyenin amortisörlü gibi yaylanmasını görün öyle karar verin.
İçinde 680m içeren apu notebooklar neden hala piyasada yok? ben bunlar çok yayılır sanıyordum bu sefer gelmediler @umtk