Teknoseyir gündemi
#WhatsApp#Fiber#turknet#Gemini#EA#ClairObscurExpedition33#ttmobil#StarWars#TürkTelekom#ftthSon bir saat içinde 178 ziyaretçi, 69 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Benim paramla ile aldıkları şeye bak. İnsanların karnı aç, bunlar sanatı düşünüyor.
Sanat düşünmekte problem yok da belli bir ayarı olur. Hani yerli sanatçıya git destek ol, geçenlerde istanbulu mozaik halinde yapan bir sanatçı vardı onun çalışmalarını alıp marmaraya asmışlar. Bu okey ama tutup salak bir tabloya 6 milyon vermek yanlış bence.
Ederi eğer buysa bunu bir yatırım olarak da düşünebiliriz aslında.
5 krs yapılmış deniz hatları. Bu olumlu da bu hareket olmadı.
Böyle tepki geldikten sonra hükümet "biz alacaktık bunlar ne yapmaya çalışıyor" diyip tabloya el koylar, sonra "bu eseri ülkemize kazandırdık" diye propaganda yapar 😀
Anadolu yakasında dönüşüm hiz kazanmış inşaat diye suçlayanlar inşaat işine sarmış , hepsi aynı bunların.
Hesabını soralım abi? İstanbul seçimlerinde, paranın nereye gittiği belli olacak, bunun hesabını vatandaş sorabilecek diye? Yazalım eko başkana, açıklasın, geri iade filan yapsınlar gerekirse. Wtf
Ne gerek var
Bir müzeye koysan 50 lira bilet desen 130 bin kişide amorti ediyor. İstanbul'daki müzelerin ortalama ziyaretçi sayısı 200 bin civarı (Topkapı ve Ayasofya hariç).
Linç yemeeceksem:
Ben mantıklı buldum. Kültürel, manevi, turizm değeri var. Belediyenin görevi değil doğru ama görevi belediyeye bırakanlar utanmalı, belediye değil.
Ekside hemen bir tag acayim
@can_calkan Ali Pektaş bunu da savundu.
Ali yorumlarını değerli bulduğum için yazmak istedim, belediyenin bu yaklaşımının populizimden ya da acemilikten başka bir yanı yok. Şuan ki konjektür de böyle bir harcamanın yapılmasının israf dan öte bir açıklaması olamaz. Normal bir dönemde olsaydık ben yine katılmazdım ama kültürel değer diye savunanlar olacağı için rahatsız da olmazdım.
@my_techno Hocam bu sıfırdan para verilip yaptırılan bir eser falan değil, bunu aldın aldın yoksa bir daha o fırsatı bulamayabilirsin. Avrupa'nın önde gelen devletleri ne pahasına topluyor nadir sanat eserlerini bilmiyorum bilgin var mıdır. Ben her konjonktürde desteklerim böyle bir şeyi. Kültür önemli bir şeydir, kaldı ki 6 milyon böyle bir şey için hiçbir şey. İyi yönetirsen 6 milyon İstanbul halkının gözünde önemsiz bile olur. Gidip o paraya Fatih Sultan Mehmet heykeli yapsalar topa tutardım o ayrı. Şunu da söyleyeyim: Bu tabloyu AKP alsa da desteklerdim. Ha, popülizm ve siyasi menfaat de güdülmüş dediğin gibi. Bunu kesinlikle inkar etmiyorum, fakat netice itibari ile alınmasını ben mantıklı buldum. Ne amaçla olduğundan bağımsız, peşine düşülüp alınmış mı alınmış. Ben değerli buluyorum bunu.
@alipektas Kültürel değerini tartışmıyorum, şuan ki ekonomik konjektürde gereksiz olduğunu düşünüyorum sadece. Onun dışında dediğin gibi sıfırdan yapılmadı elbet ve aldın aldın sonrası için tekrar alma şansın olmayabilir seninde dediğin gibi. Fayda/zarar kefesine koyarsak şuan ki konjektürde bence çok gereksiz ve populist bir yaklaşım oldu.
@my_techno İşte ben de, şu an öyle bir esere 6.5 milyon veremeyecek kadar da çıkmazda bir ekonomide olduğumuzu düşünmüyorum. Ekonomik açıdan beni kaygılandıran ekonominin başındaki kişiler, ekonominin şu anki durumu değil. Ne ekonomik krizler atlatıyor ülkeler, biz de atlattık. Şu fırsatı ters tepmedikleri için ben neticede yararlı buldum. 6.5 milyon ile ekenominin kaderi belrilenecek değil elbet. Ha, eser bahane, böyle her eşye savururlar ve 5 yılın sonunda zarar yararı geçerse o zaman o yönetimi de eleştiririm. 5 yılın sonundaki tablo önemli onun için.
Tablo Bellini'nin atolyesinden çıkma yazıyor. Bu tip sanat eserini geri kazanmak için başka şans olmayabilirdi.
Bence iyi yapılmış hamle ancak bunu başkasının yapması lazımdı
Kültür bakanlığı uyuyor herhal, yine de kaliteli hareket.