Paylaş Paylaş

Citroën C3 incelemesi

Can ve Meriç'in yeni konuğu Citroën C3.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • HasanEmre Tonguç @hasanemretonguc

    omg otoseyir kapandı sanmıştım ama görüntü kalitesi ölmüş

  • Emre.C @frankenstein

    Can bir kilo alıyor bir zayıflıyor çok değişken 🙂

  • Hamit ÖZLÜ @hamitozlu

    @meric Sollanamaz yerde otobüsü soladınız. Cezayı yolluyorum. Plakada Fransa-Paris.

  • blog.yakupulutas.com @yhackup

    Bu aracı merak ediyordum.
    Bu araç incelemelerini Carviser daha mı iyi yapıyor acep. ya da bana mı daha çok hitap ediyor.

  • Burçin BOZKIR @cok_okuyan

    Bu segmentte 2017'de favori aracım, güzel inceleme. @can sizde Hipoglisemi var mı? Kolay kilo almak ve vermeye neden olur bu şeker rahatsızlığı.

  • BAkts @bakts

    Bir testi de toplanıp yapsanız çok güzel olur. Meriç, can, lp, gamsızm, hk ile süper olur. Hatta test olmasa da olur.

  • Sezer SEVİNÇLER @sezers

    yeniköy ile tarabya altını görmek güzel oldu benim için araca gelirsek bir olmamışlık var gibi geldi, ağır bir araç. 945Kg Escort XR3i'den sonra yenilerin hepsi ağır geliyor gerçi 🙂

  • Zibrokan @zibrokan

    Karatay diyetine geç. Çok kilo almışsın. Geçen çok memnun kalıyor. Makarna yiyerek kilo verilmez. @can

  • Kesb-i @kesb-i

    Bir motorsuz araba daha. Bunu alana kadar akülü araba alın daha iyi.

  • BAkts @bakts

    Arabanın sağ tarafındaki kameranın kalitesi diğerlerinden çok farklı, çözünürlüğü mü düşüktü?

  • mgunes @mgunes

    Araba çift şanzıman.
    Neden? Böyle bir arabada çift şanzımana gerek varmıydı? Neden manuel veya tam otomatik değil de çift şanzıman?...
    Çift şanzıman son yıllarda Türk tüketicisine adeta dayatıldı.
    Bugün Hyundai bayiinde 2017 model Elantra'yı inceledim. Gelen modellerin hepsi de çift şanzıman. Satış danışmanına Manuel'den otomatik vitese geçmek isteyen ben neden çift şanzıman alayım diye sordum. Kullanmayacağım mamuel şanzımana bir dünya para vereceğim. Ya çift şanzımanın vereceği arızayı hiç düşündünüz mü? size kaça patlar?
    Danışman cevap veremedi.
    Anadoluda çift şanzıman arızasını yapacak usta var mı?
    Araba alıyorsunuz. Manavdan karpuz değil. Öyle zırt pırt araba değiştirmek var mı...
    Onun için iyi düşünmek gerek.

    • OZGH @ozgh

      Bahsettiğiniz şey çift şanzıman değil; otomatikleştirilmiş düz şanzıman ve bunların kimi tek debriyaj, büyük bir çoğunluğu da çift debriyaj. Tam otomatik diye tabir edilen şanzımanın adı da tork konvertörlü otomatik şanzımandır ve dediğiniz gibi sorunsuzdur, uzun ömürlüdür, ustası boldur, yağına dikkat ettiğiniz sürece başınızı kolay kolay ağrıtmaz. Bu arada bahsettiğiniz manuel geçişi tam otomatik denilen tork konvertörlü otomatik şanzımanlarda da yapabilirsiniz.

    • mgunes @mgunes

      @ozgh
      Sayın arkadaşım, yazınızda bana mı cevap verdiniz anlamadım. Ben "sorunsuz, uzun ömürlü" gibi sözler yazmadım.
      "Çift şanzıman değil, otomatikleştirilmiş düz şanzıman" ne farkeder? demişsiniz.
      Soruyorum,
      Arızası çıksa size kaça patlar?
      "Ustası boldur" Nerde bol ? Yapmayın Allah aşkına. bulursanız ancak istanbulda vardır. Ya Anadoluda ? Teknik servislerdeki her ustanın bu işi halledebileceğini mi zannediyorsunuz?
      Biraz konumuz dışı ama, size bir örnek vereyim.
      Sıfır olarak aldığım arabanın kontak anahtarı bozuldu. Garantiden değiştirdiler. Yetkili serviste yeni anahtarı elektronic sisteme bir türlü tanıtamadılar. Merkezden usta çağırdılar. (Merkez Gebze'de, Çayırova'da fabrika filan değil. Kadıköy yakasında) İki gün sonra geldi. Düşünün İstanbul'da böyle. Anadoluda olsa bekle ki İstanbul merkezden usta gelecek te sorunu giderecek. En basit problemde böyle. Gerisini siz düşünün artık.

    • OZGH @ozgh

      @mgunes Evet size yazdım. Çift şanzıman diye bir şey yoktur, tüketiciye dayatıldı derken son yıllarda konvertörlü otomatik yerine piyasada bolca bulunan debriyaj sistemli otomatikleri kastettiğinizi düşündüm. Sorunsuz ve uzun ömürlü demediniz ama yakınmanızdan ve anadoluda çift şanzımanı yapacak usta mı var demenizden doalyı konvertörlünün sorunsuz olduğunu bildiğinizi varsaydım. Sizin adınıza fazla düşünmüşüm. 🙂

      Şöyle söyleyeyim otomatikleştirilmiş şanzımanlar (DSG, EDC vs.) konvertörlüden farklı olarak debriyaja sahiptiler ve zamanla bunlar tabii ki aşınacaktır, dur kalk trafiklerde çoğunlukla ısınma sorunları meydana geliyor ki start stop ile bu sorunları aşmaya çalışıyorlar. Bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde de bakım maliyetleri göz korkutuyor. Şöyle bir örnek vereyim: arkadaşımda şirketin sıfır olarak verdiği DSG şanzımanlı VW Jetta çoğunlukla uzun yolda kullanılmasına karşın 105 bin km'de titreme yapmaya başlamıştı kalkış esnasında ve servis buna 3.500 TL masraf çıkarmıştı. Yazıda bahsettiğim konvertörlü otomatik şanzımanlarda böyle bir dert olmayacağı için bu konuda baş ağrıtmazlar. Gene aynı şekilde uzun yıllardır kullanılan bir şanzıman olduğu için ustası boldur (en azından büyükşehilerde böyle) çok ücra yerlerde nasıldır bilemem ama zaten günümüzde alacağınız araçlar elektronik açısından oldukça zengin olduğu için şanzımana gelene kadar sorun yaşayıp da usta sıkıntısı çekilecek çok nokta var. Zaten siz de bunu anahtar konusunu yazarak belirtmişsiniz.

      Bu arada C3'ün düz şanzımanlı modelleri de satılıyor ve tanıtılan araçta kullanılan şanzıman debriyaj olmayan tam otomatik şanzımandır. Hoş gerçi Can Akbulut sürüş konusunda daha iyi olacağı için debriyajlı otomatik olsa daha iyi demiş ama, ben bu konuda sorunsuz oluşundan dolayı konvertörü tercih ederim.

    • Furkan Emir @furkanemir

      @mgunes dostum bilmiyorsun boyuna sallıyorsun, üretici bu arabanın neresine kafam kadar kocaman 2 tane vites kutusu sığdırsın ? Arazi aracı değilki bu seri-ağır vitesler olsun

    • mgunes @mgunes

      @furkanemir
      Sayın arkadaşım, geç cevap verdim. Çift şanzıman lafına kafayı takmış bilerek hedef saptırıyorsun. Çift şanzımandan kastettiğim CVT veya otomatikleştirilmiş düz şanzıman. Tamam, şimdi anlaştık mı?
      Geçelim problemimize.
      Bu şanzıman 2000 li yılların başında otomatik vitesin bile yaygın olmadığı ülkemizde çok lüks ve pahalı araçlarda opsiyonel olarak veriliyordu. Başta Japonlar olmak üzere uzak doğu ülkeleri (Kore filan...) bu şanzımanı yaygınlaştırıp halk tipi bütün Japon arabalarında kullanmaya başladılar. Dolayısıyla kendi ülkelerinde ucuz halk tipi arabalarda kullanmaya başlamalarından sonra bu tip şanzımanlı araçları bizim gibi orta doğu ülkelerine sundular. Yani bir yerde dayattılar. Teknolojide yenilik, dünya piyasalarına uyum ve baraberlik elbette güzel. Ama önceden yazdığım gibi tekrar yazayım. Japonya'da sorun olmayan cvt arızası Türkiye'de sorun olacağa benzer. Çünkü arıza verdiği zaman araç sahibine hem maliyeti ağır olacak hem de arızadan anlayıp tamir edecek ustasını özellikle Anadolu'da bulmak çok zor olacak. Her ustayım deyen tamir edemeyecek. Benzer örneğini yukarıda kontak anahtarı arızamda gördüm, yaşadım. Anadoluda doğup büyümüş biri olarak açık ve net bir şekilde yazıyorum ki, Örneğin Yozgat'ta bir cvt arızası çekiciyle İstanbul'a merkeze veya fabrikaya taşınacak. Göreceğiz. İleride bana hak vereceksiniz. Böyle teknolojiler bize henüz lüks. Sun Roof gibi obsiyonel olarak sunulsa anlarım da sanki dayatma yapılıyor ve yanlış bir şekilde yorumlarda reklamı yapılıyor. Çok iyi bir özellikmiş gibi gösteriliyor.

  • Dream034 @dream034

    Ootomatik şanjımanda daha tecrübeli markaları tercih etmek akıllıca olacaktır.