15 yaşını doldurmayan sosyal medya kullanıcılarına artık sosyal ağlar hizmet veremeyecek. Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre 15 yaş üstü çocuklara e-Devlet üzerinden yapılacak yaş doğrulaması zorunluluğu getirildi.
(Beklenen gelişme, yönetmelik yayınlanmış). #HaftalıkGündemeMalzeme
Beni ilgilendiren kısmı:
Mevcut hesaplar için son tarih: Platformlarda daha önceden açılmış olan tüm mevcut hesapların 31 Mart 2027 tarihine kadar en az bir kez yaş doğrulama sürecinden geçmesi zorunlu olacak. Yaş şartını sağlamayan hesaplar bu tarihten sonra kapatılacak.
Hesap yaşı 18den büyükse bile yapacaklar bu işi anlaşılan 😡

Bu iş oyunlarda geldi bizim ikariam (tarayıcı tabanlı Web browser oyunu) gameforge şirketine bağlı duyuru geldi.
Yaş doğrulaması zorunluluğu olacakmış
Sadece yaş bilgisine erişecekmiş diyen vardı, yalandır muhtemelen.
eDevlet üzerinde yapılacakmış diyorlar. Elbette sadece yaş, kimlikle bir ilgisi yok. Ben mesela kendi edevletimden istediğim kadar hesaba doğrulama yapabilirim ama kimlikle ilgisi olmadığından beni bulamazlar, yakalayamazlar, çünkü önemli olan çocuklar korunsun, büyüklerin kimlikleri açık edilsin değil.
@oniki çocukları korumaya öncelikli olarak sabun ve tuvalet kağıdı tedariğiyle baslasalardı keşke ya da tvde 7/24 dönen mafya dizilerinden başlayabilirler.
Kapatsınlar umrumda değil. Ben kişisel verimi paylaşmak zorunda değilim
yaşınıda paylaşıver bir zahmet
@kendifikri Kimlik paylaşmadan yaş nasıl paylaşılacak?
@oniki paylaşmaya gerek yokki. Bizim unuttuklarımızı, arada hatırlatıyorlar.😡
@kendifikri bir sonraki adımda googlea e devlet ile giriş zorunluluğu gelirse şaşırma. Bunların derdi değil gençlerin ergenlerin psikolojisi. Bunların derdi insanları mimlemek. Her önüne gelene paylaşıver dediğiniz için bu haldeyiz.
@benvaryaben; o olmaz işte, olduğunda bütün akıllı telefon işi biter.
@benvaryaben Zaten Google'ın 7/24 online hesap özelliğinden kurtulmak isteniyor, siz bir de gidip devleti katıyorsunuz işin içine.
Anne babalar çocukları için edevlet doğrulaması yapıp 10 yaşındaki çocukların youtubeta takılmasına izin verecekler. Olan bize olacak.
Evet sahibinden sitesini kullannalar bilir size e devlet sayfasına atıyor bireysel satıcı iseniz sizi kaydediyor ticaret bakanlığı aynı onun gibi bir sayfa olacak ad soyad doğum tarihi bakacaklar
Bu işin çözümü bu değil. Bilgiyi okul, terbiyeyi aile verir.
Sosyal medya hesabı açacağım diyelim ne yapacağım yaşımı mı doğrulayacağım yani?
Selfi ve kimlik on yuzu ncf ile dogrulama gelsin.ara ara sosyal medyalar yapsin..
İşin içine Whatsapp, LinkedIn, Office Com, Apple Hesap, gov tr gibi bütün hesaplara yaş doğrulamasının getirilmesini ve Devlet Erkanı da dahil kimsenin muaf tutulmamasını istiyorum.
Bu na ORCID, TR Akademik, Okul e-posta hesapları, Google Scholar, EBSCO vb bütün hizmetler dahil, Disney+, Digiturk, BEin, Netflix, aklınıza ne gelebiliyor ise...
@lterlemez Internete girişler eDevlet üzerinden olsun, topluca hallolsun böyle tek tek olmaz
@oniki Aynen, buna bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşları ve devlet erkanı da dahil olacak. Her bir internet bağlantısı için yaş ve yasaklı kontrolü yapılacak.