Amerikapaketim.com: ABD'den alışveriş için yeni bir mail forwarding sitesi

Daha önce, yurtdışında bir posta adresi veren, bizim adımıza paketleri kabul eden ve Türkiye'ye gönderen Borderlinx adlı mail forwarding firmasını incelemiştim (4 yıl olmuş!)

Borderlinx (mail forwarding)

Borderlinx'in fiyatları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Ayrıca, gümrük için ürün değerini hesaplarken ürünün kendilerine gelmesi sırasında oluşan kargo bedelini de katmaya başladılar. Ben de alternatifleri araştırırken amerikapaketim.com'a rastladım ve epey memnun kaldım.

Amerikapaketim.com, California'da bir adres veriyor bize. ABD'de yaptığımız alışverişlerde bu adresi kullanıyoruz. Tıpkı Borderlinx ve diğer alternatifler gibi çalışıyor. Web siteleri pek kullanışlı değil. Siparişleri tek tek sisteme girmeniz gerekiyor. Sonra çıkan listede, ürünleri birbirinden ayırt etmek pek kolay değil. Borderlinx'e göre biraz yavaş çalışıyor. Türkiye içinde Sürat Kargo teslim ediyor paketleri. ABD'den Türkiye'ye gelene kadar tracking de sunmuyor. Ayrıca, 200 gramlık bir ürün de olsa, 1 kg olarak hesaplıyorlar. Ama 2-3 paketi birleştirince ağırlık pek artmıyor, çünkü paketleri bayağı büyük. Hacimsel ağırlık daha öne çıkıyor.

Amerikapaketim'in bence asıl avantajı, gümrük konusunda çok iyi çalışıyorlar. Borderlinx'e göre çok daha memnun kaldım bu yönden.

Sonuç olarak:
- Aşırı hızlı değil, 3-4 günde gelmiyor, ama fiyatları uygun.
- Birkaç ürünü birleştirince kargo maliyeti çok hesaplı oluyor.
- Gümrük işlerinde iyiler.

- Müşteri hizmetleri Türkçe ve iyi çalışıyor.

Amerikapaketim.com, şu anda Borderlinx yerine kullandığım firma haline geldi. ABD'den bir ürün alacaksanız, tavsiye ederim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Şevket Zaimoğlu paylaştı.

Kablolar kablolar ve yine kablolar

Geçen ay sipariş ettiğim Tronsmart MicroUSB kablo seti geldi. Üç tane 1 metrelik kablodan oluşuyor set. Şu arkadaş yani:

http://www.aliexpress.com/item/Tronsmart-TS-MUP1-Micro-USB-to-USB-Cable-3-Pack-1M-3FT-3/32379119994.html

7$, yani kabloların tanesi 7 liraya filan geliyor. Kaliteli kablo için çok iyi fiyat. Kabloların görünümü oldukça basit, hatta üzerinde Tronsmart yazmasa birazdan yazımıza konuk olacak ultra ucuz kablodan ayırt edilmesi güç ilk bakışta. Öyle cicili bicili birşey beklemeyin, düz kablo işte.

Diğer konuğumuz ise Nillkin'in hem MicroUSB, hem de Apple Lightning bağlantı imkanı sunan yassı kablosu. Linki şu:

http://www.aliexpress.com/item/CE-Certificate-100-Nillkin-2-in-1-Fast-USB-Data-Sync-Charging-Cable-For-iPhone-5S/32411550813.html

Ben 5$'a aldım, şimdi 4.75$ olmuş. Bu tek kablo fiyatı tabi, o yüzden yukarıdaki ürüne göre fiyat biraz yüksek. Diğer yandan hem daha uzun (1.2m), hem de Lightning bağlantısı da sunuyor. Apple'ın müşteri yolma yongasından var sanırım içinde, telefona takınca "bu kablo orjinal değil abi, telefonun yanarsa karışmam ha" uyarısı çıkmıyor. İyi yani.

Testimizin üçüncü konuğu Valueline marka yassı kablo. Teknosa satıyor. Fiyatı 15 lira. Uzunluğu 1 metre. Farklı renkleri mevcut.

http://teknosa.com/urunler/110271551/valueline-vlmp60410r1-00-usb-2-0-kablo-a-male-micr

Dört numaralu yarışmacımız LG G3'ün yanında gelen kablo. Bunu referans olarak kabul edeceğiz yani. Uzunluğu 1.2 metre.

Hep sosyetik takılmak olmaz, halk arasına da inmek lazım. S-Link marka iki ucuz kabloyu da denedim bunları denerken. İkisi de ucuz, 10-12 liralık kablolar. Daha ucuza da kablo var, ama onlara ben telefonumu bağlamam. S-Link'lerin ilki Tronsmart kablolara çok benziyor, kalınca ve sanki biraz kısa. Diğeri ince, soketi Apple'ın kablo soketlerine benzetilmiş, uzunluğu 1.2 metre. Sırasıyla S-Link 1 ve S-Link 2 diyeceğim bu arkadaşlara.

Kabloların hepsini LG G3 telefonun yanında gelen, 1.8A akım verebilen standart şarj cihazıyla denedim. Her kabloyu yaklaşık bir dakika boyunca bağlı tutarak denedim. Ölçüm için Ampere uygulamasını ve Nexus 4'ü kullandım. Ampere çok doğru ölçmüyor belki ama mukayese için kullanışlı. Burada amaç karşılaştırabilmek zaten. Test sonuçlarını minimum ve maksimum değerler şeklinde veriyorum.

Tronsmart: 800mA - 810mA
Nillkin: 810mA - 810mA
Valueline: 750mA - 780mA
LG orjinal kablo: 790mA - 810mA
S-Link 1: 400mA - 610mA
S-Link 2: 600mA - 610mA

Telefon şarjdan söküldüğünde ölçülen değer: (-230mA) - (-220mA)

Şimdi, sırayla gidelim. Tronsmart kablolar tam F/P canavarı. Hem ucuz, hem de orjinal kabloyla aynı performansı veriyor. Ben beğendim. Tekli satılmıyor, paketi açıp tek tek satanlar da pahalıya satıyor. Bunların bir de iki tane çok kısa, iki tane orta boy (bunlardan yani), iki tane de ekstra uzun (2 metreye yakın) kablodan oluşan seti var. Onun da fiyatı makul. Kablo lazımsa bu alınır.

Nillkin çok iyi. Orjinal kablodan daha iyi. Bağladığımda 810mA gösteriyordu, bir dakika boyunca ne düştü ne çıktı. Kıymetli cihazları bağlamak için ideal. Evde Apple cihazı varsa onu şarj etmesi de ekstra avantaj. Malzeme kalitesi filan çok iyi. Bulabileceğiniz en iyi kabloyu istiyorsanız bundan alın, çünkü gerçekten iyi. Kusur bulamadım resmen.

Valueline kablo öyle çok özel bir ürün değil. Yeterli kalitede, hafiften akım dalgalanması oluyor ama yine de fena değil. Nillkin veya Tronsmart kadar iyi olmasa da hemen her Teknosa'da satılıyor olması avantajı. Soketleri biraz kaba yalnız, 90'ların bilgisayar kabloları gibi. Bu soketler çok sağlam görünüyorlar ama göründükleri kadar dayanıklı değiller. Ara sıra indirime giriyorlar, o zaman almak mantıklı olabilir ama 15 lira bu kabloya bence fazla.

LG'nin OEM kablosu zaten referans olarak girdi teste, fiyatını da bilmiyorum. 10 lira filan değilse zaten çok pahalı diyeceğim çünkü diğer tarafta 15 liraya Nillkin var ve daha güzel.

S-Link'in kısa kablosu tam çöp. Akım kafasına göre dalgalandı. Taktığımda 400'dü, sonra 600'e çıktı, sonra 500'lere düştü, indi, çıktı filan. Bir kampanyadan ucuza almıştım bunları, normalde telefon filan bağlanmaz. Bu dalgalanma pilin canına okur.

S-Link'in ikinci kablosu (ince uzun olan) biraz daha iyi, ama yine de yeterince iyi değil. Akım stabil, dalgalanma yok, ama kablo direnci yüksek. Telefonu bozmaz ama şarj süresini uzatır. Bu iki kablonun yukarıdakilere göre tek avantajı mağazadan anında alınabilmeleri. Yoksa hem fiyatları yüksek, hem de kaliteleri kötü.

Sonuç olarak; eğer çok acil ihtiyacınız yoksa buradan kablo almayın. Bakın bunlar kapalı ambalajda satılan, "sözde kaliteli" kablolar. Aynı fiyata Çin'den çok daha iyisini almak mümkün. Çin kablolarının performansları da gayet iyi, hiç "2700 liralık telefonumu emanet ediyorum ama yanmaz inşallah" demeye gerek yok.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 24
Şevket Zaimoğlu paylaştı.

Khan Academy

Eğitim yeniden tasarlandı: Khan Academy

Sanırım, kitlesel eğitimin başlangıç dönemini sanayi devrimi olarak alabiliriz. İşte tam da o zamanların sorusu: “İnsanları topluca nasıl eğitebiliriz? ”. Sanayileşme ile gelen eğitimli çalışan ihtiyacı, montaj bandı modelinin eğitime uygulanabilir olabileceğini düşündürdü. Böylece aynı yaştaki, bireyleri, belli sınıflara koyup belli bir sürede, beli bir konuyu, belli bir öğretmenle öğretmeye başladık. “Artık matematik çalışmayacaksın, çünkü zil çaldı Türkçe dersi başlayacak” Çalan zil bile 19. Yüzyıl fabrikalarının ürünü. Yarıyıl sonlarında alınan notlar: 2, 3, 4, 5, B, C-, A+... Konular “öğrenildi” kabul edildi. Anlaşılamayan konular ileride başbelası oldu. Belki de hiç öğrenilemedi. Hey! Hala sanayi devrimiyle gelen kitlesel eğitimden bahsediyoruz. Çok da yabancı değil. Günümüzü de kapsıyor gibi. Peki öğrenciler artık gerçekten okulda eğitim almak istiyorlar mı? Okul eskiden olduğu gibi tek öğrenme kaynağı mı? Köhneleşmiş eğitim sistemlerinin yerine umut olabilecek yeni yaklaşımlar oluşturulabilir mi?

Forbes dergisine göre hiçbir alan eğitim kadar verimsiz şekilde çalışmıyor. Dünya çapında 400 milyonu aşkın öğrencisiyle Khan Academy, dünyanın en büyük sanal okulu ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Khan Academy, ders sırasındaki konu anlatımlarının öğrencilerin yaratıcı düşünmesi için zaman bırakmadığını ve aslında konu anlatımlarının öğrencilerin kendi evlerinde ve kendi hızlarında yapabileceklerini ve okula döndüklerinde etkileşim, yaratıcılık ve üretime odaklanabileceklerini düşünüyor. ABD’deki devlet okullarında resmi araştırmalarını sürdüren kuruluş, öğretmenlerin eğitimden asla soyutlanamayacağını ve Khan Academy sistemi ile sınıftaki öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının eksiksiz olmasa
da buna yakın bir şekilde giderildiğini düşünüyor. Site içerisinde yaptığınız her çalışma detaylı bir şekilde ana sayfanızda görülebiliyor. Dersler en fazla 15 dakika. Her konu hücresel boyutta işlenerek başarı yakalanabiliyor. Khan Academy’ nin en güzel yanı, öğrenmek isteyen herkese kendi istediği zamanda, kendi istediği hızda ilerleme fırsatı sunması. Khan Academy ve okul bir araya geldiğinde mükemmel etkileşim ve yaratıcılık ortamları oluşturabiliyor. Konu anlatımları evde önceden tamamlandığı için öğrenciler birbirlerine koçluk ederek yardımlaşmayı ve birlikte üretmeyi de öğreniyorlar.

Ben Khan Academy öğrencisi olarak öğrenmekle beraber yaptığım çalışmalardan büyük zevk duyuyorum. İzlediğiniz dersler, çözdüğünüz problemlerden, yazdığınız programlardan puan kazanıp çeşitli madalyalar edinebilirsiniz. İşin eğlenceli tarafı da bu zaten. Gelecekte uzun bir süre eğitim sistemlerini eklemeye devam edeceğini düşündüğüm bu çalışma, kim bilir belki daha da çok yaygınlaşarak eğitimin sıradan bir parçası haline gelir. Eğer siz de Khan Academy’ ye ulaşmak istiyorsanız, buyrun giriş buradan:
khanacademy.org.tr
khanacademy.org

Khan Academy TED sunumu:

Salman Khan: Let's use video to reinvent education

http://www.ted.com Salman Khan talks about how and why he created the remarkable Khan Academy, a carefully structured series of educational videos offering complete curricula in math and, now, other...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Borderlinx (mail forwarding)

ABD'den alışverişleri Türkiye'ye getirtmek için bir yılı aşkın bir süredir Borderlinx adlı firmayı kullanıyorum (www.borderlinx.com). DHL ile çalışıyorlar, standart servisleri bile gayet hızlı. Fiyatları çok hesaplı değil, ama PTT ile hele gümrükçülerle muhatap olmamak için fazlasıyla değer. İngiltere'de de bir merkezleri var ve Avrupa'dan buraya ürün göndertebiliyorsunuz, ama fiyatları ABD'den pahalı! Amazon ve ebay'den sadece ABD'ye gönderi yapan satıcılar için çok kullanışlı. Gümrük limitini geçen ürünler için gümrük vergisini önceden ödüyorsunuz. Gümrüğe geldiğinde sadece fatura vb bilgileri tarayıcıdan geçirip epostayla gönderiyorsunuz. İşlemleri onlar hallediyorlar. Pazartesi verilen siparişler Çarşamba İstanbul'a iniyor, ertesi gün Ankara'da teslim ediliyor. Fiyatlara örnekler:
- 199 dolarlık Nexus 7. Kargo ağırlığı 2 lb, kargo fiyatı 20.57 dolar, vergisi 39.50 dolar toplam maliyet 60 dolar.
- 1.95 kargo ağırlığı (gerçek ağırlığı 1.6kg) olan üç pantolon: 37 dolar.
- 1.38 kg kargo ağırlığı (gerçek ağırlığı 0.68kg) 2 erkek kol saati 26.62 dolar

Artısı: Hızlı, zahmetsiz
Eksisi: Fiyatlar yüksek.

20 ŞUBAT 2018 GÜNCELLEME:

İlk incelediğimde Borderlinx'e 9 yıldız vermiştim. Ancak son dönemde çok ciddi sorunlar yaşadım. ABD, İngiltere ve Almanya'daki ambar adresleri son 2 yılda birer kez değişti. En son Almanya ambar adresleri 9 Şubat'ta değişmiş. Ben 6 Şubat'ta bir paketin nakliyesi için talimat vermiştim. Bugün 20 Şubat ve paket hala DHL'e verilmedi. Anladığım kadarıyla diğer ambar adres değişikliklerinde de benzer sorunları yaşayanlar olmuş.
Şu an için ABD'den gönderilerde amerikapaketim.com'u, Almanya'dan gönderilerde mailboxde.com'u tavsiye ediyorum. Borderlinx şu aşamada hem pahalı hem de çok riskli.

16 MAYIS 2018 GÜNCELLEME:

Borderlinx DHL ile yaşadığı bir anlaşmazlık sonucunda artık ABD'den hizmet veremeyecekmiş. Bu durumda, anlamını büyük ölçüde yitirmiş oluyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

2048 (mobil oyun)

2048, bağımlılık yapacak bir bilmece/bulmaca/zeka oyunu. Ben android'de oynuyorum ama iOS için de mevcutmuş. Oyun 4x4lük karelerden oluşan bir alanda oynanıyor. Ekranda 2 ve 2nin katları şeklinde sayılar var. 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128.... 2048'e kadar gidiyor. Siz bu sayılardan birinin olduğu kareyi sağa-sola veya yukarı aşağı kaydırabiliyorsunuz. Yanyana aynı sayının olduğu iki kare denk gelirse bu sayılar toplanıyor. Oyunun başında 2 ve 2 şeklinde iki kare dolu. Sonra, siz karelerden birini hareket ettirdikçe, oyuna yeni bir kare ekleniyor. Bu şekilde, sayıları toplaya toplaya puan kazanıyorsunuz.

Oyun matematiksel bir bulmaca şeklinde. Eğlenceli. Aynı zamanda, çocuklara toplamayı, ikinin katlarını, toplamadaki değişme özelliğini de çok güzel bir şekilde öğreten yönü var. Deneyin, tavsiye ederim.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.estoty.game2048

https://itunes.apple.com/us/app/2048/id840919914?mt=8

WP için de varmış.

Anladığım kadarıyla, Flappy Bird vb popüler pek çok oyun gibi bu oyunun da bir sürü çakması var.

BeğenFavori PaylaşYorum yap