spotdl | Spotify oynatma listenizi youtube üzerinden indirin!

Merhaba teknoseyir ailesi!

Birçok ortamda "Spotify kullanmak istemiyorum ama oynatma listelerim bırakmamı engelliyor." gibi yorumlar görüyorum. Üzülmeyin, dertleriniz artık bitti. spotdl biraz python sihri sayesinde birkaç dakikada tüm oynatma listenizi mp3 olarak indirebilirsiniz.

 

Öncelikle programı https://github.com/ritiek/spotify-downloader/ linkinden sistemimize uygun sekilde yüklüyoruz. Bende zaten kurulu oldugundan bu kısmı atlıyorum.

 

Şarkı İndirme

Kullanım ise oldukça basit. Eger şarkı indirmek istiyorsak:

spotdl --song "şarkı adı" (alıntı işaretinin içine)

yada

spotdl --song şarkı linki (songun hemen arkasına lınki yapıştırın)

Şarkıyı youtube üzerınde arayıp indirecektir. Bende "Music" klasörüne indiriyor.

Oynatma Listesi İndirme

Playlist indirmek istiyorsak iş biraz karışıyor. İlk olarak oynatma listeslini normal bir listeye çevirmemiz gerekiyor. Bunun için:

 

spotdl --playlist

 

komutunu parantez olmadan giriyoruz. Böylece home klasöründe

.txt şeklinde bir dosya oluşuyor.

 

Şimdi gene komut satırından:

spotdl --list

komutunu girerek playlisti indirebiliriz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

3dfx ile coin tavsiyeleri, Ocak 2018

3dfxin coin tavsiyeleri yapayim bari. Madem Almanyadan Vlogla zengin olamayacagiz, hep birlikte zenginleselim. 😀 Dediklerime 100 dolar atin, sene sonuna pcleri x199la yenileyin.

 

1) ICX bu ay patlama bekledigim coinlerin basinda geliyor. 24ünde Mainnet acilacak. Sene sonuna kadar güzel büyür. Korelilerde baliklama dalacak diyorlar, HODL HODL HODL.

2) QSP gene güzel bir yatirim. Cok para atmamama ragmen 4x yapmasiyla yatirimimin büyük kismi haline geldi.

3) ChainLink ne kadar memecoin olsada 250 milyon $ Marketcapte ve dediklerini yaparlarsa Lambo olmasin Fluance olsun, o da olumlu. Kasimda 7 centken almadim su an 70cent.

4) REQ gene Linkle ayni sekilde, 15 centken almadim, su an 60-70 cent. Ilk 50 coin arasina yerlesmis durumda. Dediklerini yaparsa top 5 garanti.

3dfx özel secimi: HST yolun cok basinda ama girmek icin gec degil. Cok uzun bir Hodl süreci olacak, ben alsatla ugrasamam, al bekle, 2 seneye Abba-Money,Money,Money diye cigirmak istiyorum diyenlere uygun. Bunu aldigimdan beri yüzde 50 icerideydim, bakmaya tenezzül etmiyordum 1 aydir bir baktim 3x olmus. 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 8

Bitcoinin yükselisindeki gizli kahraman: Tether (USDT)

Edit: Tarih 02.12.17 Saat 12.11 itibariyle "Ya BTC cikmis, ne oldu." derken bakin ne buldum: Anlattigim arkadaslar gene 25 milyon Dolarcik basmis:

http://omniexplorer.info/lookuptx.aspx?txid=48447d2457f365c0adf398da646ca43b9df228c6a0ee89be3bb17cb2dc54e6d0

 

Hepimizin bildigi gibi Bitcoin son günlerde rekorlar kirarak ilerliyor. Cok degil, degeri daha Mart ayinda 1000$ civarinda gezinen bu "sanal paranin" degeri nasil olduda böyle firladi? 9 ayda 11 kat artis nasil saglandi? Kimler bu isin arkasinda? Bitfinex neden Amerikada yasaklandi? Dilim ve aklim yettigince sizlere bu yazida bunlari anlatmaya calisacagim.

 

Öncelikle Tether nedir? Tether iFinex adli bir firmaya ait bir coin. Ancak degeri Bitcoin aksine sabit. Bu firmanin iddiasi su: Elinizdeki her Tether icin ben bir hesapta 1 Amerikan Dolari tutuyorum. Siz her seferinde BTC al-sat yaparken dolara dönmeyin, dolar alacaginiza Tether alin diyor. iFinex firmasi ayni zamanda Bitfinex adli coin borsasinin sahibi. Bitfinex disindaki bircok borsada bu coini isleme sokmus durumda.

Peki nasil Tether Bitcoinin fiyatini yükseltiyor? Cevap basit: Tether basarak! Bu arkadaslar her ne kadar transparan olduklarini söyleselerde, Mart ayindan beri disaridan bir denetime tabi tutulmus degiller. Mart ayindan beri Tetherin Market Cap artisina bakarsak olayin boyutunu daha rahat görebiliriz. Burada bizi ilgilendiren mavi gösterge:

 

 

Tablodan anlasilacagi üzere Marttan beri bu arkadaslar zivanadan cikarak yaklasik 750 Milyon dolar degerinde Tether basmislar. Alttaki tablo ile piyasadaki Tether miktarindaki artisa paralel olarak Bitcoin degerinin nasil ciktigini cok daha acik sekilde görebiliriz:

 

 

Abiane tabiriyle söylersek, Bunlar bastikca Bitcoin cosmus, Bitcoin costukca bunlar basmis.

Bazilari diyecekki, ya 3dfx Bitcoinin Market Cap 130 milyar Dolar, 750 milyon Dolarla nasil fiyati 11 kat arttirabiliriz. Cevap gene basit: Bu arkadaslar oturup bastimi 30-40 milyonluk Tether basiyor. Bununla kendi borsalarindan normalden yüksek bir alim emri girerek "Buy wall" olusturuyorlar. Piyasalarda bununla birlikte fiyat artisi beklentisi yaratip herkes istedigi fiyati arttirmaya basliyor. Sonra bu arkadaslar kendi alim emirlerini kaldiriyor, ancak piyasadaki tüm fiyatlar yüksek kalmaya devam ediyor. Diger borsalarda arbitraj yememek icin fiyati arttiriyor ve Bitcoin fiyati sismis oluyor.

Bu arada Bitfinex Amerikan Vatandaslarina hizmet vermeyi Agustos itibariyle birakti. Zarrab gibi Amerikan otoritelerinin dikkatini cekerlerse piyasada cok büyük karmasa olabilir. Bu sebeplerden Bitfinex kullanmanizi tavsiye etmiyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Fotokopi makinesinin icadı

1944'te ikinci dunya savasinin son yilinda new york'ta yasayan chester carlson adinda bir insan bir fikir uzerinde calismaktadir. bu fikire gore insanoglu elinde bulunan bir dokumani cogaltabilecektir. icadina o kadar guvenmektedir ki bunu gelistirebilmek icin fon arayisina girer.

maddi olarak yardim almasi gerekmektedir zira bir mucidin tek basina gelistirebilecegi bir fikir degildir bu. ona yardim edecek birine ihtiyaci vardir. bunun icin de kendisine en uygun sirket olarak dusundugu uluslararasi is makineleri yani ibm'in kapisini calar. pazarlama ekibine sunum yapma imkani bulur. carlson, milyonlar kazandirabilecek bir bulusu oldugunu dusunmektedir ve bu inanilmaz teknolojiyi ibm'e sunar. pazarlama bolumundekilerin carlson gibi koplayama deneyimleri yoktur. departmanda calisan onlarca sekreter vardir ve bunu zaten sekreterler sayesinde yapabiliyorlardir. bu yuzden de kopyalama isinin onemini anlayabilecek kapasitede insanlar degillerdir. carlson'un fikrine bakip gulerler, komik bulurlar ve guzel bir oyuncak olabilecegini soylerler.

carlson bu hayal kirikligi sonrasinda icadini kodak, general electric de dahil 20'den fazla buyuk sirkete teklif eder. ama hepsi de onu gericevirir.

yilmaz ve icadi uzerinde calismalara devam eder. ilk basarisindan 9 yil sonra haloid adindaki kucuk bir fotograf malzemeleri sirketi icadi ile ilgilenmeye baslar. haloid, carlson'un icadini anlar ve onunla ayni fikire sahip olduklarini belirtir. fakat kopya cikarma makinesinin zorluklari dusunulenden cok daha fazladir. 1 yil boyunca yapilan calismalar ve harcanan paralar sonrasinda iki taraf da vazgecme esigine gelmistir.

1948 yilinda beklenmeyen bir kurtarici icadin gelistirilmesi icin para teklif eder. amerika birlesik devletleri muhabere teskilati, ellerinde bulunan havadan cekilmis goruntulerin olasi bir nukleer savas sirasinda yok olmasindan endise etmektedir. fotograf plakalarindaki gumus halojenur, radyasona karsi cok hassastir ve fotograflarin bulaniklasmasina neden olmaktadir. bu nedenle carlson'un icadinin siddetli atomik patlamalara dayanabilmesi ve cogaltilabilmesi icin haloid sirketine 100 bin dolar yatirim yapma karari alir.

bu para ilk seri uretim fotokopi makinesi olan 914'un gelistirilmesini saglar. haloid, bu yatirim ve gelistirilen urunle birlikte ismini xerox yapar. xerox, yunancadaki kuru ve yazmak kelimelerin birlesimidir. herkesin kullanabilecegi ve elle yazilsa saatler surecek bir dokumani bir dugme ile cogaltmaniza olanak saglayan muhtesem icadi yaratirlar.

http://youtu.be/zbt6gsgrz-y

dunya uzerinde uretilen her xerox makinesinden bir sentin 16'da 1'i kadar pay alan chester carlson, 700 milyon dolar para kazanir. yoksul bir aileden gelen ve hicbir zaman gecmisini unutmayan carlson, parasinin 150 milyon dolarini hayir kurumlarina harcar.

BeğenFavori PaylaşYorum yap