Yeni el konsolum, laptopum, tabletim. Arada kalmışların, kimlik bunalımı yaşayanların, potansiyeli nerede diye arayanların bilgisayarı 😄 Onexplayer X1 Pro. Şekil olarak Nintendo Switch ile Playstation Portal tarzı bir şekle sahip.
Şaka bir yana ama Nescafe gibi bir ismi var bu konseptin. 3 in 1. Laptop, Tablet ve El Konsolu. El konsolu olunca 11 inchlik boyuyayla bence biraz büyük kalıyor olsa da yinede uzanıp göbekten destek alınarak keyifle oynanıyor. Gövdesinde 2 USB4, bir microsd, bir 10Gbps tip A USB, kulaklık çıkışı ve oculink girişi var. Ayrıca yanlarında kontrolörlerini bağlayacak yuvalar ve altında da klavye bağlantı pinleri var. Klavye ve kickstand'ı mıknatıslı ve oldukça sağlam. Güç düğmesi aynı zamanda parmak izi okuyucu ve kamerasında yüz tanıma özelliği var. Kontrolörler çıkarılıp birleştirilerek xbox kontrolörüne benzer bir tarza da kavuşabiliyor.
Kas gücü açısından da yeterince iyi. Ryzen 9 HX 370, 64GB ddr5 ram ve 4TB 2280 SSD ile geliyor. El konsolu modunda Asus RoG Xbox Ally'ın bir tık önünde. Ama asıl tercih sebebim olan oculink portu ile Radeon 9070xt ile birlikte performansı gayet keyifli oluyor.
80Gbps destekli USB 5 yada TB 5 bu tür el konsollarında yaygınlaşana kadar bu arkadaşla devam edeceğim gibi. Oculink, USB4'den daha göz doldurucu bir sonuç çıkarıyor çünkü.






En memnun olduğunuz hangisi hocam 😀 Yani bir tanesini seçmek isteseniz hangisi derdiniz oyun açısından?
En taşınabilir olanı Switch tabiiki, PS5 ile sorunsuz kullanım açısından da Portal çok başarılı. Ama kas gücü dersek bu onexplayer accaip bir canavar. Bir de daha yeni platformlarında (intel G3 extreme yada Amd Ai Max 395+ gibi) performans çok daha iyi tabii ama bu da gayet iş görüyor.
@coppermine Çok pahalıymış o canavar da hocam 😀 Güle güle kullanın 🙂
Negzel😍. Hayırlı olsun.
Teşekkürler. GPD Win 4 gitti, bu geldi. Şimdilik bununla devam 😊
Kaç avro? Gpdwin4 den daha işlevsel bir şeye benziyor. Kaç saat batarya ömrü var.
Bu geçen senenin platformu, o yüzden sıfırı sanırım çok yok ortalarda. Şimdi bakınca amazonda 32gb ram 2tb ssd li olanı 1.713 Euro ama aynı GPD 4 gibi bu da ikinci el. Şansa, komik derecede ucuz bir fiyata geldi, şimdi burda söylemek ayıp olur bu fiyatı. Şöyle söyleyeyim ama, GPD4’ü satıp bunu alınca elime fazladan para kalmış oldu 🫣
@coppermine hayırlı olsun
@m-menguc teşekkür ederim 🙂
Yaşıyorsun bu hayatı azizim. Maşallah diyeyim de nazar değmesin. 🧿
Şans diyelim yoksa gerçekten bu cihazlara bu paraları versem içim çok yanar. Etrafta son teknolojiyi deneyimlemek isteyen zengin arkadaşlar olunca böyle bir önceki neslin canavarını komik fiyatlara ikinci elde bulabilmek bazen mümkün oluyor 🙂
@coppermine öyle arkadaş bulamadık biz buraya geldik burada da çevrem fakir valla
@gio arkadas isin mecaz kismi, yoksa bende tanimam etmem. Ama ikinci el platformlarinda (ebay, kleinanzeigen, vinted, facebook marketplace vs) biraz mesai harcamak gerekiyor tabiiki.
64 GB ram derken? Benim evdeki bütün pcleri ve ps5i toplasam o kadar ram çıkmıyor.
Cinliler burda cömert davranmislar 🙂 Arap yagi bol bulmus misali 16GB'ini ekran kartina ayir dedim. Ama gücü o kadar yokki garibin, dolduramiyor o rami. Sanirim AI üzerine calisanlar düsünelerk bu kadar fazla ram ve ssd konmus.
Hayırlı olsun.
Tesekkür ederim 🙂
Hayırlı olsun.
Tesekkürler 🙂
Hayırlı olsun çok güzel. Bize de birgün nasip olur inşallah
Teşekkürler, amin çok çok daha iyileri nasip olur inşallah.
Hayırlı Olsun… pil ömrü açısından oyun oynatabilirliği nasıl…
Teşekkürler, batarya bu tür cihazların zayıf karnı. Ben doğrudan testler yapmadım ama bu ekran görüntüsünü YouTube'dan aldım.
@coppermine nintendo bile switch 2’de kantarın topuzunu kaçırdı biraz… grafik gücünü arttırmak pahasına batarya ömründen vazgeçti… 🫡