Yaşım 34 ve hayatımda ilk defa konsol alayım diyorum, GTA 6 için. Hali hazırda RTX4080'li bir masaüstü sistemim var zaten. PS 5 Slim mi alayım yoksa PS 5 Pro mu? Ne dersiniz?
Teknoseyir gündemi
#WhatsApp#ttmobil#note9pro#StarWars#honor600pro#TürkTelekom#ftth#Fiber#turknet#Gemini#EASon bir saat içinde 265 ziyaretçi, 35 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Slim bence yeterli. 2 sene slim kullandım 1 senedir de pro kullancısı olarak söylüyorum.
Bana da yeterli olacak gibi geliyor ama hiç PS oynamadığım için 60fps altı nasıl hissediliyor bilmiyorum. PC'de tahammül edilecek gibi olmuyor. Ama PS'dayken 30fps ile bile oyun oynayanlar var. Sanırım çok hissedilir olmuyor.
Çıkınca 4080 ile oynamak daha mantıklı bana göre ama beklemek istemiyorsan konsoldan başka çare yok.
18 yaşında kısa ps2 tecrübesinden sonra 32 yaşındayken ps5'e geçtim. plus extradaki oyunlar hiç ps kullanmamış biri için 1-2 sene götürecek geniş arşivi var pişman olmazsın.
PS 5 Pro birden fazla nedenle daha mantıklı
Ps5 ssd'si yetmeyecek ssd alacaksın en kötü 2 tb ssd kampanya ile 10k
PS 5 Pro 2 TB SSD'si yıllarca yeter
PS 5 Pro cpu nerdeyse aynı gpu daha iyi single oyunlarda fark var ama cpu yetersiz olduğundan dar boğazda yaşayabiliyor
Ps5 cpu bildiğin ryzen 3700x'in kırpılmış hali 3.6 ve 3.8 ghz'da çalışıyor
Ps5 gpu bildiğin rx 6600 xt'nin özelleştirilmiş sürümü
Ps5 pro gpu bildiğin rx 6800'ün özelleştirilmiş sürümü
yani eski Zen2 cpu RDNA 2 gpu mimarisine sahip
AMD Radeon RX 9000 Series kartlarında FSR 4'ün kullandığı ML (machine learning) tabanlı yükseltme için gerekli donanım desteği fiziksel olarak bulunuyor. PS5 pro'ya geldi ama donanım destekli değil yazılım destekli.
sony özel oyunlarında grafik olarak pişman etmeyecektir diğer oyunlarda 4080'e göre grafik olarak vasat kalacaktır far cry 6 mesela ben görsel olarak hiç sevmedim ama oyun hissiyatı pcye göre daha iyi
Yaş olarak tam dönemi konsolun. Alırsan muhtemelen ömrünün sonuna kadar konsol oyuncusu olabilirsin rahatlığını hissedince. Pro bütçesi varsa tartışılacak bir konu değil seçim kısmı.
Pro'ya paran yetiyorsa Pro, yetmiyorsa Slim.
PS6 yı beklemek en iyisi. Sadece oyun içinse tabi.
Ben de hayatımda ilk defa ps1 sonrası konsol aldım gta6 için. Slim aldım. Proya paran yeterse al değilse slim de çok iş görür.
Şu konsolcuların rahatlık diye sundukları şey ne tam olarak neye göre kime göre rahat. Klavye fareye değmeyince el rahat oluyorsa pcye de konsol takıp oynayabilirsin ne yani olay. neys gideyim de kazık fiyatlara oyun alayım
Genellikle gamepad ile koltuğa yayılarak oynamaktan bahsediliyor. Güncelde oyunlara sürekli güncelleme geldiği için "hemen açıp, oynama" işi biraz yavaşladı.
Kişiden kişiye göre değişiyor ama kabaca şunlar;
- Gamepadden tuşuna bas konsol açılsın oyunu seç onayla tuşa basıp ve oyun karşında hazır.
- Kasma takılma kanser etti yok windows dertleri yok, bir oyun konsola çıkıyorsa eğer o konsolda en kötü zaten oynanabilir durumda olmak zorunda.
- Konsolu bir kere alırsın 5 sene en az kafan rahat eder. 5 sene önce ps5 alanın şuan kafası rahattır ve de gta 6 çıkacağını oynayacağını da biliyor.
- Normalde ps yada nintendo da kendisine has özel oyunlar var, nintendo da hala var ve pc e asla çıkmayan oyun bunlar. Pokemon zelda şu bu vs o konsola özel oyun oynayacağın oyun oynuyorsun konsolda. PS da ise malesef şu son 3 4 senedir mahvedildi ve o konsolun çokta bir artısı kalmadı. İnşallah şu sön dönemde geriye döndüler de artık yeni sony oyunları sadece ps'e has olacakmış.
- Plus yada gamepass muhabbeti zaten güzel ama en büyük özelliği herkesin donanım ve cihaz bir aynı, kol da aynı herşey de aynı. Dolayısıyla online oyunda hile hurda yok benim 0.01mm hassasiyetli basışlı klavyem var hepsi hava civa kalıyor. Kimi adam 500 fps alıyor kimisi 60 fps alıyor niye iki adam aynı sunucuda oyun oynuyor ki ? böyle haksızlıklar yok. Konsolda fps beli herkesin de o fps değeri aynı. Yok 700 bin dpi yok cam mousepad falan alayı hava civa fasarya. Bilek kuvvetin neyse öyle, ve hilenin de cezası ağır çünkü donanımsal ban var.
Konsola özel oyunları oynamadıysan ve bütçe sıkıntı değilse açık ara Pro alınır ama sadece GTA için o fark verilmez bence.
4080'li pc'e alıştıysan ps5 pro yeterde artar bile. Sony ile rockstar zaten ufaktan bir kanka gibiler, o pro'a özel yani mutlaka hd kaplama 4k 60 fps gibi artıları olabilir. Series s'e de çıkacak ama bence ona hiç girme 720p 30 fps artık ne kadar tatmin eder bilemiyorum, ha ama gta'ı önce konsolda oynamanın vereceği haz için değer mi ? değebilir, kimi adam var çünkü açsın da diyor o kadar beklemiş heves etmiş yani o adama tabi koymaz. Zamanında crysis'i 5 fps ile oynayıp bitirenler vardı. 😀
PS 6'nın özellikleri %100 onaylandığında değerlendirilip, uygun düşeni alınız bence.