Ne çekti bunlar yaa...
100 km de 7.7 litre yakan benzinli araçla aynı maliyete gidiyor birde şarj etmek için bekliyorsun..

Ne çekti bunlar yaa...
100 km de 7.7 litre yakan benzinli araçla aynı maliyete gidiyor birde şarj etmek için bekliyorsun..

Son bir saat içinde 134 ziyaretçi, 14 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Şarj fiyatı ...
Araba 100 km de 262 lira yakıyor
AMAN ALLAHIM SOGUK HAVADA PILLERIN VERIMI DUSUYOR!!!
Tum sirrini bozdun abdul rezzak ya.
😁
Buda 100 km de 7.7 litre yakan benzinli araca denk geliyor
senden o parayı alabilecekken neden almasın çünkü alıcak.
şu i3 kadar kötü iç dizayn görmedim.
İ3 değil ki bu araç
@abdul i3 bence hocam. bu kadar kötü km saati başka bir araçta olamaz.
@m-menguc MG 4
@abdul çirkinlikte yarışa girmişler.
@m-menguc Arabadan pek anlamam da soldaki güzel bence
Batarya bildiğin lithium sadece gelişmiş bir bms var microkontrollü evir çevirsende taklada attırsan o pilin teknolojisi bildiğin cep telefonu pili nerden kısıcaksın da arttıracaksın hem atlıyorlar alıyorlar hemde şikayet ,satarsın o aracı birine !!! ben soğuk havada oto jiglenin ayarını kısabiliyormuyum veya süresini ksıaltabiliyormuyum hayır demekki optimum düzeyde.
Tesla bunun yanında hiç yakmıyor. -9 derece 400km otoban şartlarında 120-130 ortalama hızla yol gittim. Klima bütün yol boyunca hep açıktı. Ortalama 17kwh/100 yaktı. Biraz daha sakin kullansam büyük ihtimalle 15kwh ile bitirirdim.
Pilleri ve araç içini sarj esnasında önceden ısıtma yaptınız mı
@abdul Yola çıkmadan önce ısıtma yapmadım. Fakat yolda şarja girmeden önce tabiki batarya hızlı şarj için otomatik olarak kendini ısıttı.
@salihcln teslanin verimli ısı pompası işini iyi yapıyor demek ki,
Termal yönetim başarılı
@abdul bencede baya başarılı. Sorun yaratmıyor. Fakat kış lastiği verimi çok düşürüyor.
Menzilin 2-3 bin km olmasına bile gerek yok 5 dakika da 600 km fullese bugün alırım.
yahu elektrikli bisiklet alıyım diyorum oona bile çekiniyorum çoğunun bataryası noname pillerden ortaya karışık yapılmış patates pil dandik bir bms koymuşlar vs vs adamlar gidip 1.5 2 milyona elektrikli araç alıyorlar dünyanın en iyi pili panasonictir o bile üretse o pili kimyasal bir parça temebelleşmeye yaşşlanmya mahkumdur zaten.
@alper212 mantıklı
Tekrar söyleyelim para liyakat ile buluşmayınca böyle sonuçlar görülüyor.
Ter dökmeden olunca bu işler tabiki parayı vermede bir engel olmuyor doğru tespit.
Aracın özelinde bir şey vardır. Şehir içinde sürmüş bir de. 16 17 yi geçmemesi lazım.
MG4 bildiğim kadarıyla Comfort ve Luxury olmak üzere 2 paket ile geliyor. Comfort daha düşük ve ısı pompasız paket, Luxury ise daha üst ve ısı pompalı paket.
Lityum pillerle bu işin olmayacağı bariz belli, bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Kötü algısı otursun da kimse istemesin, petrol bazlı yakıtla devam edilsin.