Amazon.com.tr 'yi çok yanlış tanımışım. Diğer satış sitelerinden farklı olduğunu düşünüyordum ama bu site üstünde de diğer satıcılar, canları isterse ürün gönderiyor, canları istemezse ürün göndermiyorlar.
Aldığım bir ürün 10 gündür gelmeyince müşteri hizmetleri ile görüştüm, ürünüm gelmedi, kargoya verilmedi ve ürünü almak istiyorum desemde ortada hiç bir şey yok.
Bugün amazon müşteri hizmetleri ile tekrar görüştüğümde ise amazon harici satıcılara birşey yapamadıklarını onlara müdahale edemediklerini belirttiler. Bende nazikçe kendilerine Amazon sitesini yanlış tandığımı, oysa diğer alışveriş sitelerinden farklı sandığımı belirttim.
Beyler sizlerde de amazon'da yaşadığınız benzer sorunlar var mı ? Alınan ürünün gönderilmemesi gibi ?

farklı satıcıdan alırsan diğer sitelerden çok farkı kalmıyor evet
amazonun farkı satıcı ve gönderici kendisi olduğunda ortaya çıkar
+1
Amazonun.tr harici satıcılarda satıcıyla başbaşa kalınıyor malesef.
Satıcı Amazon olsun ama olmazsa gönderici kesin Amazon olsun, yoksa farkı yok.
Eskiden satıcı kendi olmasa bile ürün gelmeyince para iadesi yapıp, kupon veriyorlardı. Bu uygulamayı kaldırdılarsa o da suistimal edilmiştir muhtemelen. Piknikte patates kızartmak için tava alıp işi bittikten sonra iade eden ve bunu turuncu sitede paylaşan adamları gördükten sonra Amazon'a da bir şey diyemiyorum.
Birde şöyle bir sorun olmuş ürünü alırkenki fiyat ile şu anki fiyatıda değişik, ama hiç bir şekilde amazon yardımcı olmuyor. diyorum bari aldığım zamanki fiyata verin onuda yapamıyorlarmış satıcı başkası olunca.
Bu konuda en iyisi Trendyol. Diyelim sipariş verilen ürünü satıcı göndermedi. Hemen yönetim araya giriyor ve ürünü satan başka bir satıcıdan göndermesini istiyor. Arada fiyat farkının olması önemli değil o farkı Trendyol ürünü göndermeyen satıcıya ceza olarak ödetiyor.
Aynı uygulamayı HB yapıyor diye duymuştum.
HB de bu şekilde çalışıyor.
@behzat @oniki @emreture hiç bilmiyordum boyle bir uygulama olduğunu bu sitelerde denemek lazım.
Amazon'dan kendi sattığı ve taşıdığı ürün alınır, dışında kalanlarda sorun olabilir. İlk zamanlarında üçüncü parti satıcının yaptığı iadeye onay vermedikleri de oldu.
yanlış anlamadan ne yapmasını bekliyorsun adam göndermez göndermez. ama emin ol arka tarafta adamı fişlemiştir belki cezada yemiştir.
ne mi bekliyorum ? işin doğrusu @gilker senin bir beklentin olmayabilir. Bizim beklentimiz bambaşka, müşterinin çıkarı gözetilmelidir alışverişlerde.
Silah zoruyla mı yaptıracak?
adını lekeletmeyecek o zaman. satıcı da olsa adam amazon'a güvenip alışveriş yapıyor. kendi sitende adama satış yetkisi vereceksin ama adam sana hıyar gönderecek, sen de biz karışamayız diyeceksin.... amazon global'de böyle bişey olsa o satıcı bi daha selpak bile satamaz...
@digitalanimal Amazon kim ki? Ben devletime güvenip alışveriş yapıyorum, her pazaryerinde, fiziki olan dahil.
Haklısınız, amazona güvenip alıyoruz, yarın gelir denen ürün haftalarca yok.
Amazon'dan kendi sattığı ürünler dışında bir ürün almıyorum. Daha uygun fiyata, banka kampanyalı, puanlı vs diğer mecralarda daha ucuza bulunuyor çoğunlukla.
Yaşanan sorun da amazon'un doğrudan suçu olduğu bir durum değil. Türkler'in ahlaksız, sahtekar ve sorumsuz davranışlarının sonucu.
aynen, con vaynen... kitabı okuyup geri iade ettim diye tiktok çeken dingiller sağolsun...
günaydın, genel adı pazaryeri bu sitelerin yüzbinlerce farklı esnaf var.
10 gün önce Satıcısı başka ama göndericisi Amazon olan, yurtdışından karavan hidroforu satın aldım. Ürün kolay gelsin firmasıyla teslim edildi fakat benim aldığım ürünün bir alt modelini yollamış firma. Amazon müşteri hizmetleriyle görüştüm yapabilecekleri tek şeyin ürünü iade etmem olduğunu söylediler. Aradaki fiyat farkı ödenirse kabul edebileceğimi söyledim (Ürün TR'de iki katı fiyatına satılıyor) Onu bile yapamayacaklarını söylediler. Mecbur iade işlemi başlatıp tekrar TR'de başka bir firmadan satın aldım ürünü, parayı da ne zaman iade ederler Allah bilir.
Ben satıcısı ve göndericisi Amazon olan bir laptop aldım, 1 ay'a yakın süre sonunda ürünü gönderemediler ve satışı iptal ettiler. Müşteri Hizmetleri hiçbir şekilde destek olmadı, ben de THH'ye başvurdum, THH Amazon'dan savunma istedi, bu sürede beni Amazondan birisi aradı ve çözüm üretmek istediğini söyledi, daha pahalı bir laptop önerdi ama ben zaten daha fazla beklemeyip başka bir laptop aldığım için ürünün başka sitelerdeki fiyatı ile benim ödediğim rakamın farkını istedim. Bu şekilde uzlaştık ve aradaki farkı çek olarak tanımladılar.