İlk defa üyelerini banlayarak test yapan bir site görüyorum. Hayır 1 saatliğine banla 1 günlüğüne banlamak nedir? ( Arkadaşım bir ekran görüntüsü daha gönderdi onu da ekledim)


İlk defa üyelerini banlayarak test yapan bir site görüyorum. Hayır 1 saatliğine banla 1 günlüğüne banlamak nedir? ( Arkadaşım bir ekran görüntüsü daha gönderdi onu da ekledim)


Son bir saat içinde 82 ziyaretçi, 21 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Bu ne ya 😀
Bir şey denemişler işte bu kadar büyütme bence 😀
@gamsizm Tam bir alfa. 😀
@gamsizm beni banlama yiğidim. Sen ne dersen odur. 😂
Bu şekilde suyu çıkar ortamın. Biraz kurumsal davranmak lazım. Soru sordu diye adam mı banlanır? Üstelik herhangi bir saygısızlık veya hakaret de yok.
O konuda katılıyorum şaka amaçlı yapılacaksa bir kaç saatlik ban yeterliydi.
Hakaret size göre yok. Çok net bir itham var orda.
@mkyb Banda alt limit 1 gün. En azını verdim yani.
@gamsizm Ben yine de ban sebebi görmüyorum. Ortada mesnetsiz bir itham olsa bile "Banlanan üyeler arasında plus-normal farkı gözetilmiyor, pluslar da banlanıyor" deyip geçmek varken ban aşırıya kaçmış bence, zira üyenin cümlesinde bir hakaret yok. Kendisi plus üyenin banlandığına denk gelmemiş olabilir. Siz daha iyisini bilirsiniz tabii, işinizi öğretecek değilim. Kendi fikrimi söylüyorum...
@rasko Mesnetsiz bir itham olsa bile cümlenizden sonra bu ithama kişilerin vereceği cevap o kişiye kalıyor. Üyeye yapsa şikayet eder bir başkası cevap verir admine yapınca banlar vs vs. O yüzden mesnetsiz tham yapmamak lazım buna verilen tepkinin ne olduğu sonraki mesele.
Test yok ki ? Bana göre son derece ciddi bir itham var. Arkadaş elinde sahip olmadığı bilgi ile normalde banlanması gereken kişilerin eğer plus abonesi ise banlanmadığını ima ediyor. Kendi üstünde bunun doğru olmadığını gösterdim. Bunu iddia eden kişilere yapıyorum. Bence en net ve güzel cevap.
Biz her banladığımız kişiyi bu haftanın ban listesi diye yayınlamadığımıza göre plus ya da değil kimin banlandığını siz bilemezseniz. Burdan hareketle yetersiz veriyle plus olanlar banlanmıyor diye bir cümle kurarsanız onun muhatabı da öyle olmadığını gösterir çok normal.
Adam evet/hayır sorusu sormuş ban yemiş, Plus da olsa fark etmez banlıyoruz demek varken adamı banlamak ilginç
abi sen adalet bakanı olsana
@furkanemir O sizin yorumunuz. Ben öyle görmüyorum. İşte bu yüzden internette böyle bir şey yazarken lafın nereye gidebileceğini düşünmeniz lazım.
@furkanemir Sorduğu soru art niyetli ama. Sen gidip atıyorum bir şahısa "Şu kadını taciz eder miydin etmez miydin?" diye sorsan alacağın tepki ne olur aşağı yukarı? Burada da resmen yöneticiye "Para için sosyal ayrım yapar mıydın yapmaz mıydın?" diye sormuş, hatta adam akıllı veri olmadan "hiç görmedim" diyerek cevabıyla ilgili peşin hüküm vari imada da bulunmuş. Ben şahsen birebir aynı şeyi yapardım aynı durumda.
@alipektas Sizin sorduğunuz şey ile arasında çok fark var, yazı dilinde ses tonlaması kullanılmadığı için söylenmek istenen tam anlatılamayabiliyor. Adam görmediyse görmedim diyecek ne desin yalan mı söylesin
@furkanemir Farka değil, ortak özelliğe bak diye o örneği verdim. İki soruyu da kafana göre, hele de cevabıyla ilgili ithamda bulunarak normal hayatta soramazsın çok samimi olmadığın insanlara. Sorarsan da alacağın tepki böyle olur. Ortak özellikleri budur işte. Plus abone banlı görmediyse de böyle bir şey sorması abes. Markette hiç para ödediğine şahit olamdığın birine gidip "Hırsızlık mı yapıyorsun yoksa başka şekilde mi ödüyorsun? Hiç para ödediğini görmedim de." şeklinde soru sorabilir misin?
Haketmiş, "plusların banlandığına pek şahit olmadım" Gizli hakaret var burada. @gamsizm bu yüzden banlamıştır.
biz bizınıstık, bizde mi öldük 😀
Ahaha ilk okuduğumda aklıma bu gelmişti 😀 😀
Bu arada geçtiğimiz yıllara göre ban çok nadir kullandığımız bir araç. Açıktan troll vs olunca hesapları komple gidiyor onları saymıyorum. Şu an bir kişinin banlanması için sicilinde daha önceden de ban geçmişi olması gerekiyor. Genelde konuları siliyoruz. Konu sahibi anlıyor tekrar etmiyor. Ederse bana doğru gidiyor.
Ama doğrudan sitenin sahiplerine hakaret ya da ithamlarda bulunursanız sizi her yerde banlarlar. Gerçek hayat gibi düşünün diyorum hep o yüzden. Normalde yapmayacağınız şeyleri sanal alemde yapmayın.
Niye be abi hani internet özgürlüktü hani herşeyi rahatça yapabilirdik 99 yılında interneti bize böyle satmadılarmı yalanmk abi son kullanma tarihimi geçti ne oldu 🤣🤣🤣🤣
@systemnet Öyle uyuttular milleti işte 🙂 İleriye sarınca meğer o laflar aslında teknik imkansızlıktanmış. İmkanlar gelişince interneti de gerçek hayata benzettiler hatta daha da ötesine taşıdılar. Bir insan şu an Türkiye'de bile sokakta, internete göre daha özgür.
Daha önce de plus üyelerden birisi banlanmıştı. Bu konuda ayrım yapmıyor Teknoseyir.
ney
Bir plus üyelik alamadık.