Orta düzey Intel oyun sistemi toplama rehberi

Macid ve Can'a oyun sistemi topladığımız videoların ilki hazır. Levent Pekcan'ın hazırlayıp topladığı, Macid'in ise faturasını ödediği ilk sistemde Intel ve Nvidia tercihini görüyoruz. Orta seviye bir sistemin hedeflendiği bu video serisinde ikinci bölümde Can için AMD sistem kurulacak.

Kurduğumuz sistemin bileşenleri şöyle:

İşlemci: Intel Core i5 4670K
Anakart: Asus H97M E
Bellek: Corsair Vengeance DDR 3 1600 2x4GB
Ekran Kartı: eVGA NVIDIA GeForce GTX 760

Disk: SSD Kingston V300
Hard Disk: WD Blue 1TB
Kasa: Zalman Z9 Plus

Güç kaynağı: High Power 560
Optik: Pioneer DVR S21LBK
İşletim sistemi Windows 8.1 Pro

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 174
Özkan Çetin paylaştı.

Şu fotoğrafla beraber TeknoSeyir'in meşhur çekim odası tarih oldu. Saklayın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 47

TeknoSeyir izleciyi anketi sonuçları

Bir hafta süren ve 5000 üzerinde katılımla sonuçlanan izleyici anketimizi değerlendiriyoruz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 99

Monster Tulpar T7 V2.2 oyun bilgisayarı incelemesi

Monster'ın Tulpar T7 serisinden bir dizüstü bilgisayarı, oyun performansı en üst seviyede olacak şekilde donattık ve test ettik. Özellikle Nvidia GeForce GTX 880M'in performansını görmek için de iyi bir fırsat.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 107
  • Yalçın Bahadır @ybahadir

    Ben de bu tür aletlere çok karşı oldum hep. Ancak MSi ve Gigabyte'in bu kadar kaslı olmayan ancak muazzam mobiliteye sahip ürünleri var.

    MSi GS60 serisi 1,95 kg ağırlığında ve GTX860 GPU, Core i7 4702QM işlemci, 16 GB ram , isteğe bağlı kapasitelerde SSD+HDD konfigürasyonu gibi gayet iyi bileşenlere sahip. Stealth series olarak geçiyor sanırım.

    Öte taraftan Gigabyte'in 2,16kg ağırlığındaki P35W V2 modeli var.

    İnceleme şansınız olursa bu modelleri incelerseniz çok sevinirim... İyi çalışmalar, kolay gelsin .

  • Kesb-i @kesb-i

    Ben kabul etmiyorum. 770m ile canar gibi oynuyorum. Masaüstünü evime sokmam. Sırf o gürültüsü için yine sokmam. Elektrik faturası için yine sokmam. Kapladığı bi sürü yer için yine sokmam. Masaüstü asıl saçma. Zaten her nesilde anakart ve işlemci uyumsuz oluyor. Baştan ramimi filan da sağlam alırsam hiç upgrade yapılmıyorki. Masaüstü ölmeli artık. Bu da benim görüşüm.

  • Kesb-i @kesb-i

    @menesozun 10 senedir masaüstüyle işim yok olmaz da bu doğrudur. Ama daha bu yıl arkadaşıma masaüstü sistem topladık ve bilgisayardan anlarım. Haswell olduğu halde yeni işlemcilerde yeni anakart gerekecek şimdiki işlemciler için siz hala upgradeden bahsediyorsunuz. İntel artık 2-3 senede bir altyapıyı tamamen yeniliyor farkında değil misiniz? Upgradeden ram ve harddisk yükseltmeyi anlıyorsanız onu zaten yapıyoruz. Ekran kartı değişimi de oyuncu dizüstü alırsanız mümkün oluyor. Ama yarın ddr4 ramler çıkınca anakartla beraber değişmeyecek mi? Yeni işlemciler de aynı şekilde olacak. Sadece ekran kartı değişimi daha kolay. Ama baştan zaten sistemin hakkı bir kart aldıysanız diğer bileşenleri değiştirmedikçe sadece ekran kartını değiştirmezsiniz.

    Şuan kullandığım dizüstü gtx770m kullanıyor. Şimdi bunla yapıpta masaüstünde yapamayacağım bişey söyleyin. Gayet güzel bi sürü masaüstünü cebinden çıkarıyor. 16 gb ramim var ram filan almam bozulana kadar. 2 tane harddisk bağlı biri ssd.
    Monitör klavye ses sistemi vs. buna da bağlarım ihtiyaç duyarsam ama gerekmiyor.

    Elektrik tüketimi fark yok demişsiniz. Siz hiç hesap kitap yapmıyorsunuz galiba. Adaptörüm 120w maksimum çıkışa sahip. Bunun içinde ekran dahil. Eşdeğer bir masaüstü için 550w kasa için güç kaynağı lazım. En kötü 250-300w çeker. Ekran hariç onda mecbur ayrı ekran çalışacak. Yani arada hiç yoksa 4 kat fark var. Taşınabilirlik zaten apayrı bir nokta. Şuan arkadaştayım ve kendi bilgisayarımdan yazıyorum. Küçük bir sehpanın üzerindeyim. Masaüstü için ayrı bir priz ve ayrı bir masa ve köşe ayırmak şart. İşin gürültü kısmı da ayrı konu. Bu konu daha çok uzar ama masaüstü sistemler ölmeli, güçlü dizüstü sistemler yerlerini alarak biraz daha ucuzlamalı. Ben eşdeğer masaüstüyle aşağı yukarı aynı paraya mal ettim.

    Yani bi 3-5 yıl kullandıktan sonra uprade yapmak isteseniz elinizde sadece kasa, güç kaynağı, monitör filan kalıyor. İşemci anakart ram ekran kartı genelde aynı anda bir yeni nesile geçiriliyor. Bu da hiç ucuz filan değil.

  • SerKan ÇağLa Hatip @shinryuji

    yorumları okudumda msi var bununla aynı fiyata daha şık gibi yorumlar gördüm gtx860m ile gtx880m ekran kartını bir tutan arkadaşlarvar bu iki karda arasındaki fps farkı 25+ dır arkadaşlar bunuda göz önünde bulundurun şimdi bu nottebook fiyatı 5000 tl normal hali. 5000 tl lik bir msi da ya gtx 850m yada gtx 860m var 850 ile 880 araso 35+ fps eder performans için oyuncular 2fps nin hesabını yapıyor siz burda bilmeden etmeden kasaşı kasabu... olmaz öyle eline alıcan bi görücen sonra gelip yorum edicen kadıköyde şubesi gidin bi bakın...

    • Irisviel @irisviel

      5000 tllik bir msida gtx 780m var. 780m ve 880m arasındaki farkta aşırı büyük değil. msi'ın yanında verdiği ekipmanlar, 256gb ssd ve windowsda ayrı olay. Abra serisi cidden daha avantajlı konumda yanlız 4500 üstü bilgisayarlara geldiğinde monster geride kalıyor. 880m öyle müthiş bir kart değil.

Bilgisayar tarihinde 21 Haziran 2004 devrimi - Bölüm 1

Kullandığımız kişisel bilgisayarlar ilk günlerinden bugüne sayısız değişim geçirdiler, ancak bu değişimler hemen her zaman ufak adımlarla gerçekleşti. Bundan 10 yıl önce Intel'in gerçekleştirdiği büyük değişimse, özellikle masaüstü bilgisayarın yapısında bugüne kadar uzanan yepyeni bir çağı başlattı. Tozlu Raflar'da işlemcinin fiziksel yapısından anakartlara, güç kaynaklarına ve multimedya özelliklerine kadar uzanan bu büyük değişimi iki bölüm halinde ele alıyoruz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 84
  • Murat Gökoğlu @muratgokoglu

    Bunca değişim biraz aceleye gelmişti sanırım. Çünkü o dönemde özellikle amiral gemi olan Asus anakartlarda yaşadığımız XP sürücü problemlerinin haddi hesabı yoktu. USB kullanımları bile hayatımızı cehenneme çevirebiliyordu. Daha sonra Microsoft güncellemelerle yeni teknolojilerin sürücülerini Windows'a dahil etmişti de derin bir nefes alabilmiştik.

  • H.U. @h-u

    Kullanmadığım ama dokunduğum ilk bilgisayar Boncuk'tu. Türk yapımı ilk bilgisayar. (Emrehan Halıcı'nın kulakları çınlasın.) Sabit disk tabii ki yok ama 8" büyüklüğünde bir disket kullanabiliyordu. Güç düğmesine dokununca bir uçağın kalkış sesini taklit ederdi. Sanıyorum Boncuk ismi abaküs'ün boncuklarından esinlenerek yakıştırılmıştı.

    80'li yılların başında kullandığım ilk bilgisayarda 5,5" disket sürücüler vardı. CP/M işletim sistemi kullanıyordu ve sıkı durun 4 Mhz'den biraz hızlıydı. Daha sonra DR DOS ya da MS DOS'a terfi etmiştik. Monokrom monitörlerde yeşil ve amber olarak iki renk seçeneği vardı, ben amberi severdim.

    Sonra "devrim" oldu!!! Kablosuz klavye, mouse gibi bir kablosuz cihaz ve 3,5" disketle devrim ancak bu olabilir diye uykularım kaçmıştı; Apricot F1. Fotoğrafını internetten bulup buraya ekledim.

    Sabit diskler, grafik ara yüzler vs hep "devrim" olarak ruhumuzu sarstı.

    Hikaye uzun ama sormadan edemiyorum; bu devrim ne zaman bitecek? 🙂

    Adı üzerinde "tozlu raflar"...

  • H.U. @h-u

    İlk kullandığım laptop ise aşağıda, yine 80'li yıllar... Laptop demeyelim de, taşınabilir diyelim... 🙂

  • Gerginix @gerginix

    Bunlar gerçekten tozlu değil, yitik raflar olmuş 🙂

Tozlu raflar yakında! @leventp @gamsizm

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 13

Watch Dogs İncelemesi

Watch Dogs bu yılın en önemli oyunlarından. Biz de bu açık dünya oyununu ana hatlarıyla inceliyoruz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 66