Film seyircisi olarak, artık asla sinemaya gitmeme kararı aldım. Sebeplerime gelince:

1- Türkiye'deki film izleyicilerinin "sinemada film izleme adabının" olmaması. Her gittiğim filmde telefonla konuşanlar, yanındakiyle film esnasında filmi tartışanlar (hatta biri ikinci kere izliyormuş, olacakları falan söylüyordu arkadaşına sesli sesli), kahkaha atmanın ötesine geçip anırarak tüm salonu inletenler(sesli gülmeye karşı değilim, bahsettiğim şey gerçek anırmak) , cips türevi şeyler yiyip hem koku hem ses yayanlar. Bunlardan uzaklaşmak için İstanbul'da VIP salonlarda sabah ve IMAX olan seanslara gidiyorum, yine denk geliyor kurtuluş yok.

2- Özellikle Cinemaximum'lardaki iğrenç hizmet. 11 yazan film en erken 11.25'te başlıyor, 25 dakika reklam izliyoruz. Çoğu zaman ışıklar geç kapanıyor, film arasına girince yüksek sesli saçma reklamlar izlemeye devam ediyoruz, çoğu sinemada görüntü ayarları bozuk ve ilgilenen yok. Kaliteli yerler elbet vardır ama ben aramaktan sıkıldım.

3- Filmlerin çok yüksek oranla 3D olarak yayınlanması. Gözüme bir alet takıp film izlemek istemiyorum, zaten o derinlik algısına alışmak gözümü yoruyor, üstüne karanlık ve leş gibi bir görüntü oluşuyor. Ekran büyükse, kafanızı sağa ya da sola hafif yatırmanızda görüntü bulanıyor, bulunmuş en iğrenç teknoloji sanırım bu.

4- Bilet fiyatları. Sürekli olarak fırsat sitelerinden ya da kampanyalardan bilet alırım, daha hiç direkt olarak bilet almadım sinemalardan. Ama artık fırsat biletleri bile pahalandı, şu an en uygunu 8 liraya sabah seansları ama ona da uygun vakit yok.

Ha diyeceksiniz hiç mi düzgün film izlediğin olmuyor, elbette oluyor. Ama 10 kere gidiyorsam 3 tanesinde bile sıkıntılı izlesem çok kötü bir oran bu. Ve benim oranım genelde 10'da 6-7 oluyor. 🙂

Artık filmlerin vizyondan kalkıp internete düşmelerini bekleyeceğim. İnternete düştükten bir süre sonra iTunes'tan falan satışa çıkıyor, izlediğim her filmi kiralayıp parasını da ödemiş olacağım. Evde kendi başıma sessizce ve gerçek HD izlemenin keyfi daha iyi oluyor.

#akış #sinema #cinemaximum #3d #film #imax #hd #vizyon

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Özkan Tokgöz @12ozkan123

    bilet fiyatlarını sinemia ile çözdüm diğer söylediklerine katılıyorum ama yine de film sinemada izlenir diyorum izlerken dünyayı unutuyorum en keyifli yanı bu benim için

    • Nakahella @nakah

      Eğer şartlar uygun olursa gerçekten güzel bir eylem sinemada izlemek, karanlık ortam kaliteli görüntü dev ekran falan çok hoş oluyor. Ama içerde 1 kişi bile geri zekalıysa, zevk mevk kalmıyor. O yüzden bıraktım.

  • Samsa @samsa

    Ben bu yüzden yeni çıkan bir filme yaklaşık 1 ay sonra gidiyorum. En son infinity war’a arkadaşlar yüzünden erken gittim kavga edecektim salonda. En iyisi geç gitmek 🙂

    • Nakahella @nakah

      Evet geç gitmek de biraz çözüm ama bomboş salon olmuyor hiç, geçen sene bir filme geç gittim. Sadece 2 bilet satılmış benden hariç. Anne ve kızı. Sinemada çizgi film seyretti kız telefondan açıp. 😀

  • Deniz Fidan @deniz-fidan

    3d filmler acayip başımı ağrıtıyor ve kare sayıyorum. Bana göre değil 🙁 geri kalan dediklerinize de katılıyorum.

  • windows xp @windows-xp

    Hafta içi erken seanslara bilet alarak bir nebze kurtuluyorum bazı olumsuz durumlardan. Ancak garantisi yok tabii ki, geçen aylarda bir filme gideyim dedim özellikle sıranın en sonundan bilet istedim yanımda kimse olmasın diye. Neyse film başlamak üzereyken salon epey doldu, elinde mısırla tosuncuğun teki geldi oturdu yanıma 😀 Dedim bu film böyle izlenmez, neredeyse perdeye en yakın boş bir koltuğa geçtim mısır gürültüsü olmadan film izleyebildim. İmkan olsa da eve sinema odası kurabilsek asıl o zaman film izlemenin tadına doyulmaz ama tvden falan izleyince sinema zevkinin yanından bile geçilmiyor maalesef. Bazen yabancı ünlülerin evini gördüğümde imrendiğim tek şey evlerindeki sinema odaları oluyor, harika bir lüks 😀

  • 4ever @joe

    İlk 2 sebepten ötürü ben de bıraktım.

  • Alper @jaguar

    Fazla yada uygun bir odanız varsa projeksiyon kullanın, filmi geç izlersiniz ama güç olmaz 🙂

  • Nefrit @nefrit

    Ben 10 yıldır evde sinema izliyorum ve en iyi sinema keyfini evimde alıyorum. Büyük ekran LCD, tabiki sinema perdesinden çok daha net bir görüntü veriyor keskinlik cabası.

    Kendi ses sistemimi kullanarak ister 5.1, ister stereo dinleme imkanın ve daha fazla ses tercihi yapma olanağın bulunuyor.

    Benim için en iyi seçenek 2-B 'lu Mavi ışın diskleri, ve pc keyfi, birde kafa dengi bir kız arkadaş yanında oldu mu, insan daha ne ister ki ?

  • elmek6 @elmek6

    Katiliyorum, eger o kadar para verdiysem bana yarim saat reklami izletmeye hakkin yok. Hem para ver hem de abarsitiz yarim saat reklam izle. Televizyondan izlerim, hem sinemadan daha kaliteli görüntü veriyor.

  • Nakahella @nakah

    Aynen öyle. Dediğiniz çözümlerin hepsi beni yoran şeyler, uzağa gitmek zorunda değilim erken kalkıp erken seansa gitmek zorunda değilim. Ama bu geri zekalı insanlar yüzünden zorunda oluyorsun, ben de gitmemeye karar verdim artık. Evde izlemek daha fazla keyif veriyor.

  • KendiniGerçekleştirenKehanet @kgk

    IMAX'te izlemeye değer gördüğüm filmler dışında evde izliyorum. 55" ekranda 1080p izlemek, sıradan sinemalarda film izlemekten daha keyifli.

  • Ishmael @ishmael

    Hepsi tamam ama yiyecek konusuna alışmalısınız zira 21. yüzyılda sinemalarda yiyecek tüketiliyor. İnsanların yemek yemesinden rahatsızsanız özel salon kiralamanız gerek.

  • Özay @ozay

    Al bendende o kadar. Iki kızı zir zir zir konuşuyor diye uyardım, ikinci yarıda konuşup bizi rahatsız ediyor diye şikayet edip filmin devamını izlemediler! Saygısızlık ve saygisizlar her yerde, camide, sahilde, trafikte, okulda, sırada, eğitimsiz, görgüsüz, düşüncesiz insanlar dolu. Daha geçen cuma vaazda ve camide alisverisindeki taksit miktarını yarım saat konuşan iki öküz gördüm.

    Yani kardeş, sorun haddini bilmemek! Haddini bilen başkası rahatsız olmasın diye rahatsız bile olur, bilmeyenleri anlatmaya gerek yok.

  • altalena @altalena

    Katılıyorum ve ben de gitmiyorum. Konuşanlar, sürekli bir şeyler yiyenler filmin tadını kaçırıyor. Evde izlemek çok daha rahat ve tatmin edici.

  • POfficer @felixfelicis

    Sinema ortamından bende hiç hoşnut değilim. Hatur hutur mısır yiyenler, çocuklarına sahip çıkamayanlar, senin bilet aldığın koltuğa oturup kalkması için beklerken salak salak bakanlar hepsi ayrı dert.

    Sinemada 3d film olayına bende ayar oluyordum. Son dönemde bu değişmiş gibi hissediyorum. Infinity war ve Deadpool 2'de 3d varsa görmedim bile.

    Cinemaximum'da yakın zamanda gittiğim 2 filmde hiç istemediğim halde "almak zorundaymışım" diye mısır ve alaska frigo sattılar. Sanarsın ücretsiz veriyor gibi davranıyorlar birde.

    Bilet fiyatları konusunda bende sinemia aldım henüz gelmedi kullanmaya başlayamadım. Reklamlar için ise otomatik olarak 10 dk. geç gidiyorum.

    Sinema güzel şey ama insan olanlarla izlemek lazım.