1 buçuk milyar dolar ceza bir şekilde ödenir.
ama emekli maaşı yükselemez ve yaş küçültülemez. çünkü kaynak yok.
4 milyar dolar suriyelilere harcanabilir ama
emekli maaşı yükselemez ve yaş küçültülemez. çünkü kaynak yok.

eveet şimdi memurun maaşından rahatsız olan ama bizim vergilerimizle maaş alıyor diyen kitleye aldığı düşük maaşın memura giden kaynaklardan olmadığını anlatamazsın. sistemin işlemesi için sen fakirsin. başımıza atatürk gelse bu sistem değişmediği sürece herhangi bir değişim olmayacak.

bu arada filistine sahip çıkıp her videonun altına boykot yazan kitlenin ABD renkleriyle donatılmış NATO zirvesini protesto etmediğini hatta desteklediğini de gördük. Kime ne anlatacaksın orası ayrı mesele.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Serkan Demiroglu @srkndmrgl

    Bu ceza devlete kaldi.Devlette kazanmistirtir.Bu petrolu irak merkez hukumeti ile anlasma yapilmasi.Sozde bizim kurt pkk nin hamisi abisi barzani ile anlasildi.Barzani petrol vanasi i acti ceyhandan akti.ozel sirketler gemiler tasidi vs vs...irak merkez hukumetine barzani pay vermeyince ,irak uluslar arasi mahmede bize dava acti.Biz bu petrolu satarken ne amerikasi ne baskasi sesini cikarmadi aldilar.....sana bana saglanmayan sartlar surilere saglandi..bu surilerle ilgili daha cok sey yazarim ama neyse...Çok zengin bir ülkeyiz ama Türk haric..

  • anıl @anil_

    Kaynak yok deniyor da milyonlarda dolar verip uzaya insan çıkartıyorlar. Ekrem İmamoğlu'nu içeri aldılar, butlan geldi; bu süreçte kaç para yakıldı belli değil kur zıplamasın diye. Ki kurun zıplamamış hali de belli. EYT geldi seçim zamanı. Kaynak yok söylemine inanmıyorum. Türk siyaseti de Türk insanı gibi günlük, anlık yaşıyor hayatı. Yarın seçim olsun yine yeni aflar gelir, borçlar silinir - yapılanır. Akp, oy gelecekse tavuğu esirgemiyor seçim zamanı. Akp gittiğinde oluşan hasarı gidermek için daha fazla kemer sıkılması gerekecek o bi' gerçek. Kaç yılda düzelme olur, orası muamma.

    Her şeyi geçtim bir kemer sıkma olacaksa öncelikle saray harcamasıdır, makam arabasıdır, yakıttır şudur budur ondan başlamak lazım. Yani ilk sen kemeri sıkacaksın ki halk da uysun. Bizde halk kemer sıksın isteniyor, kamuda deniyor ki itibardan tasarruf olmaz. Teoride yasak yok ama pratikte yurt dışı alışveriş yapamıyorsun şu anda. Lafı eğmenin de bi' mantığı yok şu noktada. 1 dolarlık ürüne 25 bin TL masraf yapacaksın da o ürün sana gelecek ki o da ürünü satıyorlarsa. Çoğu yerde ürün alamıyorsun zaten son gümrük kararlarından sonra. Halk, siyasilerden çok daha fazla bedel ödüyor hem maddi hem de manevi.

    Diğer konu zaten iki yüzlülük. İnsan rahat tepki verebildiği kişiye tepki veriyor. X'te biri yazmıştı Trump'a Abd'de protesto düzenlemek Türkiye'de düzenlemekten daha kolay diye.

    Ek: Bu arada o 1.5 Milyar dolarlık tazminatta adı geçen firma; POWERTRANS şirketi. Bu şirketin hissedarları arasında Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in adı da geçiyor. Bu iş, ihalesiz verilmiş POWERTRANS şirketine.

    https://x.com/aysenuryazici/status/2077705858813730942

  • Edogawa @narako

    Kaynak 1999 istanbul depreminden sonra kısa bir süre için çıktığı ve hükümet değişince kalıvcı hale gelen ek özel iletişim ek emlak vergisi ek gelir vergisi ek motorlu taşıtlar vergisi ek gelir ve kurumlar vergisi ek veraset ve intikal vergisi ve faiz ve repo kazançlarında getirilen ek vergiler.
    Ek vergilerle bu zaman kadar geldiler.
    Ücretli işçiye emekliye gelince kaynak yok. Diğer her şeye kaynak var. Oy potansiyeli olan.

  • Cowboys @cowboys

    "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu" ile içeri alınanlar dışarıda olmadıkça dışarda olup da her ota tahrik olanlar asıl tahrik olacağı şeyin farkına varmadıkça ilerlemeyeceğiz, eskilerin deyimi ile nato kafa nato mermer