Mat ekranlı yani önünde yansıma engelleyici jelatini bulunan Samsung g8 80sd oled monitörümde az önce internette gördüğüm yöntemle üstündeki kaplamayı kaldırdım.
Geceyle gündüz gibi bir fark oldu. Daha net oldu daha keskin oldu sanki daha akıcı geliyo renkler canlandı. Yazılar bile netleşti. Garanti bozacağını biliyorum fabrikadan takılı olduğu için ancak çok da umrumda olmadı zaten bitti bitecek.
İki ayrı monitör hayatı gibi oldu valla. Siz ilerde alacaksanız eğer size önerim mat ekran olmayanlarından alın çok daha iyi oluyormuş.

before after olsaymış keşke
Yine yapsamda buraya attığımda çok belli olmayacaktı ya
@koraysuna kamera ışıkla oynadığı için anlaşılmıyor o tarz şeyler
Mat ekranın en büyük artısı yansıyan parlaklığı kırması.
Doğru onun temel mekaniğini çıkardım ordan 🙂 güzel oldu ama
Her monitörde yapılabiliyor mu?
Bence yansıma engelleyen panellerde vardır bu. Üstündeki mat jelatinle zaten yansıma önleme işini yapıyor. Sökmesine onlarda da sökülür.
Anti-glare (parlama önleyici), kaplama olan her monitöre yapılabilir. Çoğu modelde, cam yüzeyin üstüne plastik kaplama olarak uygulanmakta.
Asus rog 4. nesil woled monitörünü kullanıyorum, mat kaplama yok üzerinde. ekrana yüksek ışık vurmuyorsa ya da direkt güneş almıyorsa yansıma olmuyor kolay kolay. ekran zaten çok parlak, yansımayı çok iyi tolere ediyor. hatta kısmak zorunda bile kaldım parlaklığı.
Şahsen tercih etmiyorum, ekrana ayna gibi oluyor. Parlaklığı iyice arttırmak gerekiyor. Ortamda ekrana vuran ışık yoksa rahatsız etmeyebilir.
Benim gözler çabuk yoruluyor. Güneş ışığı yoksa parlaklık her zaman yüzde 1 de.
Mat kaplama olmayan monitör almak bile istemem bundan sonra, sizin ki iyi cesaret